Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Persze kell a megerősítés de a minta kezd ismerős lenni . Kína emeli USA szalad utána dxy egy helyben fémek fel USA egy helyben.. Holnap ég persze lazán visszaverhetik de itt az összkép a lényeges..👀
Érdekes pletykákat olvasni a neten . Nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Egy biztosan látható : valami kezd vagy már meg is változott a nemesfém piacon … per pillanat teljesen mindegy , hogy 4120,4140,4160 - on vagyunk éppen .. Nagyon úgy tűnik a Kelet élen Kínával újabb rohamra indul/t a kis büfikk megerősítve a nyugati lenyomókkal szemben .. Annak idején 3 dolog indította el a rallyt. Az első : Trump kilátásba helyezett vámjai / a nemesfém importtal kapcsolatos félelmek/ A második Kína által belengetett export korlátozások a ritka föld fémekre.. illetve , hogy a JPM hosszú hosszú évek után elkezdte leépíteni a short pozícióit … plusz a svájciak már nem vásároltak mert nekik drága volt annyiért a nyersanyag. Kivártak . S Te ebben jó vagy ment a repkedés a City és az USA közt bemutatni a “ fedezetet “ Érdekelne ha megnézném látsz -e bármi anomáliát újra … na most hogy a mizéria lecsengett . Be zuhant az árfolyam a nagyok szépen leépítették a papíraranyukat , amivel a bankok nagyon szépen játszó háttal lefedve gyakorlatilag a valós hiányt . Azt tudjuk hogy az Ázsiaiak egyre nagyobb arányban kérik a fizikai formát . Kína is épít valami raktárat neki vagy ilyesmi ha jól emlékszem.. szóval kínai vietnámi lengyel maláj jegybankok veszik , török orosz indiai adja adta az aranyat .. De sokáig már nem tudja meg nem is akarja . 4 K alatt el tudom képzelni hogy komoly ipari vevők is beléptek a fizikai aranyért a piacra .. Kínában , Indiában megemelték a margint igaz a fénekre . De ezek hatása szerintem egyrészt csökken, másrészt biztosabb kezekbe kerül az arany . Na most amikor a Kelet mozdul a kicsik újra elkezdenek vele menni és a nyugat ott marad a már egy jó részét elvesztő eladott papírarany mennyiséggel vele szemben . Szokás szerint mi még semmit nem tudunk amit a nagyok már igen .. szóval a nagyok egy része ezt felismerve már óvatosan vette ..-> mi van ha a shortos pozikat elkezdik újra leépíteni??.. plusz ugye megjelenik a folyamatos geopolitikai feszültség 2.0 újra … csak most a huszik, malaka szoros taiwan képébe.. s megjelenik újra egy igény a kicsik részéről is .. csak úgy elgondolkodtam 😂
Tartom a középtávú céláramat. Most így elsőre az jutott eszembe ; hogyha esetleg meg is néznénk a 4 K alatti szinteket ; akkor nagy valószínűséggel én észre fogom venni újra mikor kezdik venni.. De , hogy Te is abban közel sem vagyok biztos . Mindenki ott ad el ahol akar . Abba én sosem szólok bele..Nekem tökéletes ha az alappal mellett lehet napizni vagy swingelni.. Kíváncsian várom kinél mikor lesz bullos a történet . Hány száz Dollárral később .. Blackrock múltkor írtam..
Ne minuszoljátok már se Bplait se Nándit se ASR-tse senkit. Minden véleménye jó dolog. Bplalinak meg ilyen a stílusa. Valakinek zöld a szeme. Fogadjuk el. Nekem is hiába lett lazán 3 diplomám. Olvastam sok 1000 könyvet, meg filozofusokatbisnfejbol idézek, De van önkritikam. Hiába törtem ki Borsodbol, Borsod belőlem sose fog. Nekem is elég nyers, paraszt a stílusom,((( sőt kicsit sajnos rasszista is vagyok :))
A nyakvonalnál levő ellenállást kell törnöd , hogy bizakodhass egy emelkedő trendben. Persze ehhez az elsődleges csökkenő trendvonalat is törni kell, ahol kb. most vagy.
Ez igaz. Hó elején is volt egy ilyen felkör 4180-ra, majd megnéztük a 4K alatti szinteket is. Azt is bemondtad ott sell off van? Most irány a 4,5K meg az 5K vagy megint megnézzük milyen vételi erő van 4K alatt?
Nekünk egy rugóra jár az agyunk. Még ha más világbol jöttünk is szerintem. (Te biztos nem egy Borsodi faluból.) De ettől függetlenül egy fajta típusú a gondolkodásunk. Összetett, és nem mainstream narrativ!! Ergo én félszavakbol, és hasonlatokbol is értelek. :) Magyarán counterparty risk, stb.... 😉
Akkor én mit mondjak.. vissza lehet olvasni mindent . A chartot is megnézni hozzá . Fémekben, MOL , OTP… mégis van 3-4 barom állandó minuszoló.. 😂.. Nándornak se rossz indulatból szoktam “ beszólni”…
Így hajnalban eléggé pozitívnak tűnik a kép, vagy átverés vagy valóban kitörtek. Tegnap tettem egy apró lépést kong irányba, ha így marad ma határozottabban folytatom.
Szóltam, hasznos volt (vagy lehetett volna másnak is), erre lepontoz valamelyik agytröszt. A lényeg persze az, hogy a számlámon hiánytalanul megjelent az eredmény. A modellem még nem adott "szabad" jelzést az aranynak, kíváncsian várom a következő időszakot.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)