Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi hétfő, 22:23
Előzmény: #40799  Bpali2
Kína többet vesz, de közel sem annyit, mint évekkel ezelőtt.
Az ázsiai forgalom kb. negyede az USA/EU forgalomnak. Vagyis ha itt le akarják nyomni, akkor le is fogják.
A meginduláshoz nekem még hiányzik a teljes pesszimizmus, undor és elfordulás. És nem a reménykedők tömegei.
És/vagy egy totális kirázás/kapituláció. Ez utóbbi még meglehet, mert egyre többen reménykednek és gondolják, hogy ez a vége a depinek, a vonalak is megmondták. Ez ehhez jó alap.
A tudatos elinflálás miatti emelkedéshez előbb tudatosulnia kellene, hogy itt szivatás van. Ott még nem tartunk.
Nem mondom, hogy ez a szint nem tarthatja meg, bár elég hivogató szintek vannak sokkal lejjebb, csak azt, hogy jelenlegs emmi alapja nincs az optimizmusnak szerintem. Ettől még az év vége, ha úgy alakul, lehet 5K környéke. De ahhoz sokat kell alakulnia.
Bpali2 hétfő, 21:50
Előzmény: #40798  randomly
Space X akkor lesz érdekes amikor kijönnek a negyedéves számok. Akkor kerül “ helyére” . Kína 3-4 hónapja nagyobb mennyiséget vesz mint előtte mondjuk féléve . De mondom .Kezdj el utána nézni mi szokott történni magas inflációs környezetben az aranynál Mondjuk 70-80as évek .. Szép növekvő államadósságnál mindig jól jön némi infláció 👀. Érdekes gondolat , hogyha nem az Iráni háborúval akkor “ megoldották “ volna máshogy .. Nem én mondom csak elgondolkodtat..
randomly hétfő, 21:05
Előzmény: #40795  Bpali2
Valahol olvastam hogy Kína továbbra is azt a mennyiséget veszi mint eddig. A nyugati retail kisbefektető adta hogy tudjon venni AI/SpaceX-et .. ha ezek a pénzek kezdenek majd visszatalálni akkor lesz szemmel is látható emelkedés. spacex -> https://ibb.co/ynfJVQJ0
Bpali2 hétfő, 20:52
Előzmény: #40796  Bpali2
Valamiért Irán is egyezkedik .. Nen fogja évekig húzni …
Bpali2 hétfő, 20:50
Előzmény: #40794  Placi82
Hallgattam kedvenc nemzetközi elemzőmet és ugyanazt mondta amit én . A piac tanul , megfogják találni az alternatívákat a Hormuzi szarakodásra is . Az időhúzás nekünk jó .. 👀😂
Bpali2 hétfő, 20:45
Még mindig bullos mindkettő. Ha így maradna akkor egy sávval feljebb másztak . A magad infláció illetve Warsh az arany malmára hajthatja a vizet . Ázsiáról nem beszélve . 4880 a cél még mindig ..
Placi82 hétfő, 19:46
Előzmény: #40792  Nandi
Nyugi, messze van még a csütörtök/ péntek 😉 
Beze
Beze hétfő, 18:13
Előzmény: #40792  Nandi
Sokszor az utolsó rossz hír a fordító... Nem zárom ki az uppos forgatókönyvet. Persze napközben jobban nézett ki 4200 felett meg 67 volt az ezüst. Azóta leverték őket, nem adtam el... Pedig gondolkoztam rajta. 
Nandi hétfő, 17:26
A múlt héten a GLD ETF flow vékony pluszt mutatott sok heti masszív kiáramlás mellett. Halvány jel, bár 5 hete is ilyen volt és 4 masszív negatív hét következett.
Mivel a környezet egyelőre nem változott és nem támogató, így továbbra sem gondolok itt up-ra. Esetleg felküzdheti magát talán-talán 4350-ig, ha és amennyiben.
De a Placi féle 4550 péntekig wishful thinking.... jó ha nem 3-mal kezdődik.
randomly hétfő, 12:55
Előzmény: #40790  Teofilia
Köszi, most nézem hogy 05.29-én csökkentettek ... de Én még mindig nem hiszek nekik. :-)
Teofilia hétfő, 08:55
  • A CME ismét csökkentette a nemesfémekre vonatkozó fedezeti követelményeket a forgalom és a nyitott pozíciók visszaesése közepette.
  • A nemesfémek árfolyamát az amerikai monetáris politika újraértékelése, a magasabb reálkötvényhozamok és a stabil amerikai dollár negatívan befolyásolja.
  • India vámot emelt a nemesfémekre, az ezüstöt korlátozott listára helyezve, az ezüsttel szembeni intézkedések valószínűleg jelentős hatással lesznek a végfelhasználói keresletre.
  • Az ezüsttel kapcsolatos spekulatív pozicionálás enyhenek tűnik, az ezüstkínálati hiány valószínűleg továbbra is fennmarad.
Bpali2 2026. 06. 20. 22:55
Előzmény: #40788  Placi82
Ennek sok köze nincs a várható árfolyamhoz.. Nem kell idegeskedni . Megoldják . Van az a pénz amikor jiszrael másodlagos . 
Placi82 2026. 06. 20. 22:34
Előzmény: #40786  Uhura
Azért a történelembe nézz utána Izrael történetének. Igaz hogy a Rot...oknak volt az elején a legnagyobb szerepe. 
De ha csak Jom Kippuri háborút nézzük. Akkor Nixon és amúgy is a  mindenkori USA vezetés mögött álló mindenható USA nagytőke Cion vonal, ha nem védi be Izraelt bármi áron iszonyat segítséggel az arabok a tengerbe szorították volna oket többször is a történelem folyamán. Az ő orszaguknooxan mint anno a Rogan lakása mindig tágul, és nagyobb lesz. De valakinek a karara. 
Atomfegyvereket is amiket hallhlgatolagisan mindenki tud de senki se szól hogy pajtikaim, ti semmilyen atomszerzodesben nem vetettek részt  a világon egyedüli országkent, mert kivaltsagosok.
Szoval szarhat Izrael az USA és világ véleményére, de ha Trump kifarolna  Izrael mellől, ha valódi hatalma lenne, de ezek szerint neki sincs🤣🤣 akkor bizuny egyedül Izrael 10 millió fővel az 1 milliárd arab tengerben nem sokáig húzna.. Max hónapokig,de addig se. 
Uhura 2026. 06. 20. 13:29
Előzmény: #40783  Bpali2
Hello. Tudsz mondani olyan vietnámi meg japán fórumot amit használsz ? Mert kiváncsi vagyok éppen probálok egy ai-s adatösszehuzó oldalt kreálni és keresek hír forrásokat. Előre is kösszi. 
Uhura 2026. 06. 20. 13:28
Előzmény: #40781  Placi82
Izrael nem nagyon figlalkozik senkivel kb. azóta amikor rájöttek, hogy a nemzetközi nyomás max annyi, hogy kiadnak egy közleményt es jól van , egy örök klaszikust idézek: "... ezek nem tankok .... " , tehát ők a saját faszságaikat csinálják. 
Netannyauuu meg külön eleme ennek a szarnak a halott nemzeti hős bátyával , mert mást nagyon nem tud felmutatni, egy kibaszott hazudozó, semmi több. 
Beze
Beze 2026. 06. 19. 20:52
Előzmény: #40779  Nandi
Én visszavettem ma az aranyat, ezüstöt is zsákoltam.
Jövő hétre elfelejti a piac a kamatemelési félelmet, USA jól beverte a hétvége előtt, hajnalban Ázsia is, Európa alatt viszont már megállt az esés. Körbeért a sztori.
Ha esés van mindig megy a körforgó. 
Elképzelhető hogy megállapodnak itt kicsit és felfelé veszik az irányt, ha hétvégére verik be, általában hétfő hajnalban szokott jönni még egy leszúrás és utána fel. Rengetegszer láttam már.
Teljesen logikus amit írsz amúgy, a 3500-as visszateszt és az 50$-os is benne lehet, ez mind a jövő zenéje lesz. Speka módon rá kell menni a kisebb mozgásokra, míg nem jön meg az irány. Arany még nem tesztelte vissza a 200 napost, én ezt nagyon hiányolom, jönnie kéne jövő héten.
Bpali2 2026. 06. 19. 20:36
Előzmény: #40783  Bpali2
Reggel felkelek s egyszerűbb az életem ha már volt aki ki elemezte Trump aktuális baromságát , ami alatt én mondjuk alszom. Aztán reggel meglepődnék miért annyi az ennyi.
Bpali2 2026. 06. 19. 20:27
Tőzsdén létezik olyan is , hogy tapasztalat . Mikor az ember X éve lesi napi szinten a mozgásokat, akkor egy idő után szabályokat kreál magának. Ismerőssé válnak a mintázatok . Megszokottá a volatilitás . Az eszközök változó értékelése . A korrekció fogalma . Igaza volt az egyik elemzőnek amikor mindig úgy fogalmazott ; hogy erre meg arra a hírre a piac árfolyam korrekcióval reagál .. Ennyi . Természetes reakció. Persze az ember belekergetheti magát az őrületbe is : hogy nem hiszem el már megint esik ez a fo.. Na most én eleget nézegettem már ahhoz az aranyat anno, hogy tudjam az a 400 USD, amin a reszketés megy . Az itt nem “ távolság “ 2 jó nap azt csókolom újra ott is vagyunk .Ugyanez persze igaz lehet fordítva is . Mint ahogy az is : hogyha valami nagyot tud esni akkor az emelkedni is .. Ja Vietnámiak . Úgy jöttek a képbe , hogy először japánokat olvasgattam . Folyamatosan sírtak az olaj miatt , a fordított carry Trade lehetősége Takachi miatt stb . Aztán olvasgattam a kommenteket . Chartokat . Egyszer elkezdte bedobni a vietnámiakat is .. Elkezdtem figyelni mennyire jön be amit rajzol hatnak unalmukban😂. Rájöttem hogy jól járok mert működik és naponta frissítik . ..Na de a lényeg . Ha már létezik internet használjuk ki . Sokkal jobban megérti az ember a “ piacot” ha “ köztük” van.  Az ázsiaiaknak teljesen más a hozzáállása az arany hoz mint mondjuk nekünk .. USAba minden csóró részvényt akar, náluk aranyat. Annyira hogy a kormányok mindent bevetettek , hogy visszafogják  az arany vásárlást . Mondván hogy gyengül a helyi deviza , illetve kell a Dollár olajra . A jegybankok párhuzamosan meg adták .. Na igen de ennek egyszer vége lesz .. 👀.
Placi82 2026. 06. 19. 17:15
Hol van az  aTACO? Izrael megette. Érted az athallast😉? 
Placi82 2026. 06. 19. 17:13
Előzmény: #40780  Uhura
Nem vagyok beagyazva. De akkor hívjuk cion lobbinak en bloc. Így jó?
USA érdeke lezarni a  konfliktust már látják mekkora hibát követek el. 
De hát "cion lobbi" nem akarja. Szerinted egyeztetve volt és jóvá hagyva USA által Libanon bombazasa és a sok halott ? Nem. 
Akkor ki a főnök. Te mernél a főnököd engedélye nélkül nagy hirdereju döntést vagy beszerzést hozni? Nem! 
Ergo nem USA a főnök. Ennyi. 
2 napja lehetett látni hogy valami nincs rendben béke körül..... A jelekből... 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek