Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Én úgy érzem lejtmenet lesz ezüstben, aranyban. Már gold célárakat is kezdik átgondolni, lefelé módosítani. Továbbra sem veszek, tartok egyiket sem. Amúgy a legtöbb BÉT topik meghalt Farkasfű nélkül, itt is nagyon hiányzik.
Ezüst ár jelenleg 71,57 usd. Mivel a 72,01 usd alá ment az ezüst (50%), ezért további lejtmenet elképzelhető. Következő támasz: 61,8%: 69,45 usd, majd 78,8%: 65,84 usd, 88,7%: 63,66 usd, 100%: 61,21 usd. Long jel lenne, ha 72 usd fölött maradna és elkezdene dinamikusan emelkedni. Ebben az esetben a célár: 105,64 usd, majd 137,29 usd. Nota bene: nem az én véleményem, hanem egy német elemzőé.
Szépen logikusan összefoglaltad a helyzetet .. USA, nak es EU nak sajnos jobban fáj a mostani szituáció. Irán jobban ráér, olyanok mint az oroszok.... Nincs hova hátrálni.. Lassan leesik a világ vezetőnek is remélem. Ha nem, akkor utánunk a vizozon..
https://www.erstemarket.hu/tartalom/235475/az-arany-ara-esik-a-kozel-keleti-helyzet-hatarozza-meg-a-tovabbi-aralakulast-20260428 -> Az arany ára esik, a közel-keleti helyzet határozza meg a további áralakulást
Az
arany ára esett tegnap, miután továbbra is patthelyzet van Irán körül,
az Egyesült Államok pedig fontolóra veszi a perzsa állam béketerveé.
Egyelőre tehát nem látszik, hogy mikor indulhat meg a forgalom a
Hormuzi-szoroson keresztül, ez a bizonytalanság pedig gyengíti az arany
árát, mivel minden nap nő az infláció újraéledésének kockázata, ami
emeli a dollár és más deviza kamatokat. Ez a fejlemény kedvezőtlen a
hozamot nem fizető arany számára. Emellett a szorult helyzetben lévő
szereplők, főleg a közel-keleti államok aranyat adnak el, ami növeli a
kínálatot rövidtávon. A helyzetet fokozza, hogy az Arab-öbölben államai
jellemzően a folyó fizetési mérleg többletüket amerikai állampapírokba
fektették, csak most ezt már nem tehetik meg, mert nincs bevételük. Így
folyamatos a nyomás az amerikai hozamokra is.
Recesszio eseten csokken a termeles, es ezzel az ipari fem ezust felhasznalasa is. Talan a magas olajar, elhuzodo valsag, recesszio lehetosege miatt csokken az ezust ara. Masreszt: stagflacio eseten az ezust emelkedhet is. Erre is van esely, nem is keves. Ha az ezust lemegy, 70, majd 50 kornyekere, talan erdemes ismet beszallni Egy azonban holtbiztos: aki eladja a fizikai ezustot, nem tud visszaszallni az oriasi, 30%-35% os marzs miatt. Aki a csucskozelben, 100 usd nel adta el a fizikai ezustot, az 70 nel nullaban tudna visszaszallni. Ezt az utat, fizikai ezusttel csak 1x , max 2x lehet megjarni egy emberolto alatt nyereseggel. De a fizikai elsosorban nem is arra valo, igaz?Azt varom, hogy az irani haboru vegen , olajar csokkenesnel megy fel az ezust ara. En akkor szallnek be, elotte nem. Vagy 70 alatt, vagy 80 folott. Addig varok.
Nem igazán aggaszt már a dolog . Onnantól hogy az idő folyamatosan tellik . Egyre inkább valószínű , hogy kimozogják a fő piacok . Illetve a gyakorlati életben is rátesznek kényszerítve a piaci szereplők; hogy átálljanak kevésbékényelmes megoldásokra . Irán sem bírja a végtelenségig gazdaságilag .. Ezt már lehet érezni ..A WALL Street oda teszi le az olajárat ahova akarja . Kérdés hogy mikor és hogy tudja a felesleges feszültséget kiengedni . Lásd pl Avis esete 😂.. Ez egy olajárazásnál is benne van . Hm…,👀.
Az ezüst meg az arany most újra befektetéssé vált . Át kell állítanod az agyadat stratégiádat középtávra. Össze nyomott rugó esete. 135 -200 USD közti ezüstárakatbjósolnak . Csak egy kérdés van, mennyit gyengül a dollár közben . Portfólió kötelező eleme a nemesfémek ..
Igen, se ezüstöt, se aranyat nem veszem, ezért hogy "biztos" nulla hozamom legyen inkább BÉT-en vitézkedem. :-) Ami eddig jó, de hogy mi lesz a vége még megtippelni se tudom.
Reméljük. Csak az Iráni forradalmi gardista vezetőknek szóljon már valaki, hogy menjenek el tárgyalni, mert USA kuldottsege igaz kapítalizacios ultimatummal, amit kb sose fogad el Irán, de azért várja őket. Katz keze meg már remeg az inditó gombon csak USA visszafogja, meg valahogy...... Szóval szar a szitu per pillanat
Nincs erő. Oldalazas van. Érthetetlen. SHFE prémium is 5 dollár a Comex hez képest. Azaz semmi erő az aranyban. Ezüst dettó ugyan ez. Ezt hívják langyos libafosban való totyogasnak.. Mikozben történelmi időket és különleges gazdasági időket élünk át. Paradoxon.. Érdekes...
-Private Banking friss:-Ezüst.-A fő csökkenő trendvonal törése óta kisebb long hullámot láthattunk, amely viszont gyengének tűnik, újabb alacsonyabb swing tetőpont ütése várható tőle. A 75 felett a 93,75-100-as zóna számít erős ellenállásnak. Amennyiben már a 81,25-ről lefordul és a 75 alá zár, akkor alul a 62,5 és az 50 körül várhatja csak erős támasz. Ellenállások: 87,5;100; 106,25; 112,5; 118,75; 121,88; 125; 128,12; 131,25. Támaszok: 62,5; 59,38; 50.
Annyiba jabitanalak. Hogy azt már Biden szetverte mikor befagyasztottak Oroszország 300 milliárdos nyugaton tárolt deviza tartalékat. És pont Trump próbálja, össze rakni újra az egypolusu vilagrendet. LezarnibazbOroszvhabirut, úgy hogy Ukrajnának nincs több ingyen pénz és korlátlan fegyver ezáltal Oroszországot kifeszíteni Kína karjaibol Irán dettó juanban számolta el az olajat Kinaval, kikerulve az embargot, mint az oroszok. Venezuela dettó, kivalt a dollár alapu penzrendszerbol, és Jüan a számolt el Venezuela is olajat exportal Kinaval. Na most aki a felsorolt országok esetén, hogy mik történtek velük és mi okból, azzá cui prodest elvet nem gfogja fel, azaz nem látja az összefüggést az vagy vak, vagy h. lye a geopolitikai folyamatokhoz vagy pedig akkora neoliberális propagandista hogy a csillagos eget is lehazudna az égről!! Természetesen egyik esetben se rád gondoltam Bpali2, hisz tudom a nezópontodat hanem a portfólió fórum 98%ra🤣🤣
Hát ha belegondolsz amikor valamit súlykolnak qrvára nem azt szokta a tőzsde árazni; illetve a biztos rossz jobb mint a bizonytalan. A világ meg alkalmazkodik . Le fog ez az olajos kupleráj hamarabb csengeni , mint várjuk.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)