Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 kedd, 16:10
Előzmény: #39699  MrSomm
Le. De mi hasznom belőle.??? 
Ki csatlakozik becsülettel a KGST mhez?.remélem mindenki tudja mia aKGST rövidítése. 
De akkor  vállalja hogy segít is. 
Én már Nostradamust felesleges nem játszok, innentől, csak az idom megy el mások meggyozesere. Feleslegesen.... Vissza lehet nézni orosz topikban és FF topikban anno mind bejott ami geopolitikai dolog , ketpolusu vilagrend, és egyebekrol jósoltam. etc...
Hozzá kellene ragasztani valakiknek akkor mi a gazdasagi következménye..... USA Arnyekbanrendszerről  is én írtam először a topikban  aki nem hiszi írja be a kereső motorba... Placi hozzaszolas hozza ki vagy 6 szor
Szóval kis segít? vagy nyomom egyedül ahogy eddig.... És ahogy tudom.... 
MrSomm kedd, 16:02
Előzmény: #39698  Placi82
Akkor leirnad kerlek, hogy szerinted hogyan fog ez vegzodn?
Placi82 kedd, 15:33
Előzmény: #39695  MrSomm
Ne haragudj. Zöldségeket hordasz össze 1)nem USA t nezem hülyének,hanem Izrael és USA cion lobbi nem érzi a határokat és nagy az ego,onhittseg,és pofátlanság már........szemtelenek CES pofatlanok  mint a piaci légy.  Anno nem ok nélkül tiltottak ki őket a világ összes fovarosabol német varosállamokbol,,etc, pofatlanok,ha jó a dolguk.........aztan gyenge uralkodók,visszaengedtek oket ...
2)Trump szavát adta az 5 napra, es most is bombázott USA Izrael valami teheráni lakossági gáz infrastruktúrat. Wtf? Ergo bizalom vegleg oda van ... 3) stratégiailag nagyon fontos, az  sziget , igaz, mert az iráni olajexport kb. 90%-ának kulcscsomópontja, de a szoros biztonságát nem egyetlen sziget vagy hídfő dönti el. A parti rakéták, drónok, gyorsnaszádok, aknák és szétszórt indítókapacitások miatt a fenyegetés akkor is fennmaradhat, ha egy-egy pontot elfoglalnak . Irán térképet vedd már elő...500 LMBA hegyekbolnisbtudnak majd raketazni, és fenék mágnes aknát telepíteni meg elég 100 db ot, és szevasz van . Már lehet lenn is vannak csak nincsenek bekapcsolva 
4)hagyjuk ezt a kinek a farkannahyonbbszaet. Foglalkozzunk azzal ami lesz ....és avbla hogyan ne bukjunk ....en sok minden geopolitikai dolgot mindigbeltalatam. Most is látom a jövőt.
De nincs ötletem és megoldásom hogy védjem ki ....inkább abban dolgozhatnak össze...
Én megmondom mi lesz a végkimenetele és valaki megmondja hogyan nyerjek rajta . Nekem ez a Deal......Szarok , az összes cion történelmi bankár nagytőke , és Trump faszsagaira.
Magam dopgavalnes családok jövőjével szeretné foglalkozni és saját hasznomatves meglévő kis vagyonokat bevedenibazbelol ami most jön....és erre nincs ötletem ..szóval hagyjuk katonasdi baromságokat, védjük be magunkat mert más úgyse fog..  
Na értelmes KGST korrekt csoprtusulasban benne vagyok ,én adom a jövőképet, ti adjatok a  megoldást mert nem tudom milyen eszközosztály lesz ami védelmet ad ,ha bejön ami be fog jönni ....
Baromságokban már nem veszek részt és nem vitatkozok.
MrSomm kedd, 12:24
Előzmény: #39696  x2029J
Ha arra gondolsz, hogy mindent millio dollaros raketakkal kell leloni, az nem igaz. Nem vegtelen az irani es az amerikai katonai kepesseg sem. Ha sikerul is elinditani katonai kiserettel a forgalmat, valoszinuleg lesznek aldozatok. A 80-as evekben tobb, mint 400 hajo esett aldozatul. Most meddig tud kitartani az itrani rezsim, az szerintem a legnagyobb kerdes. Mert Trump mar nem tudja csak ugy abbahagyni ezt. 
Van jonehany mas modja is artalmatlanitani ezeket a dronokat. Raketabol nem fognak tudni sokat gyartani. Hogy olcso lesz-e az egesz? Nem, mar most sem az. De a legtobb ember annyit ert meg a hirekbol, hogy amerika 1-4-8 millio dollaros raketakkal lovi le az 1$ dronokat. 
Erdemes azt is hozzatenni, hogy Irannak is penzbe kerul ez a haboru. Nekik is meg kell venni Kinatol a dron alkatreszeket a raketa hajtomu anyagot. Egyelore hagyjak az irani olajat kifele menni, de ennek is vege lehet. 
Csak egy gyors AI osszesites.
Best cost-exchange
  • Electronic warfare
  • High-power microwaves
  • Lasers
  • Interceptor drones
  • Gun/C-RAM systems
Often acceptable
  • APKWS and similar low-cost guided rockets
  • Helicopters with guns
  • Aircraft with guns, if already airborne
  • Coyote-class interceptors
Usually poor economics
  • Roadrunner-class interceptors
  • AIM-9X / ASRAAM / IRIS-T / MICA / Python-5
  • AIM-120 / Meteor / other BVR AAMs
  • Patriot / THAAD / strategic SAM interceptors
  • Fighters using expensive missiles

x2029J kedd, 11:44
Előzmény: #39695  MrSomm
Nyilván van olyan erős az USA hadserege hogy egy szorost be tud védeni, csak az a kérdés hogy ez mibe kerül.
Irán filléres eszközökkel okozhat kárt, de a védelemhez sok hajó, drága rakéták, több ezer katona, stb. kell.
Olyan ez mint amikor a tenorista egy késsel pusztít a tömegben. Ennek az esélyét nullára csökkenteni elég borsos összegbe kerül a védekezés oldalán, tehát jobb inkább a békét erőltetni a késessel mert mindent figyelemmel kísérni, megakadályozni nem lehet.
Irán nagy. Messziről is rakétázhatja a szorost nem csak a partról. Filléres tengeri aknák telepítését is nehéz megakadályozni mert azt is messziről lőhetik be a tengerre. Nem csónakkal viszik be. 
MrSomm kedd, 10:08
Előzmény: #39690  Placi82
Te tenyleg hulyenek nezel mindenkit az USA-ban?
Gyakorlatilag 2001 ota ezt csinaljak, ami most var rajuk, csak ezelott nem egy szorost kellett vedeniuk.  a war on terror-t folytatjak. Asszimetrikus kuzdelem, most nem IED-k, hanem dronok es kishajok ellen. Szerinted nem keszultek az elmult 40 evben erre a haborura? Nincs meg minden eshetosegre, hogy mit kell tenniuk es annak a kovetkezmenyei? Nagyon lebecsulod oket. Az, hogy most milyen kepessegek vannak a Navy eszkoztaraban es a hadszinteren egy masik kerdes. Nem veletlenul vannak uton a MEU egysegek. 
Az, hogy ezeknek a lepeseknek milyen hatasa lesz egy masik kerdes. Nagyon probaljak nyugtatni a piacokat, igazabol sikerul is tobb kevesebb sikerrel. Mindenki TACO-zik es varja az USA visszalepeset. Szerinted erre nem jatszik ra Trump es tanacsadoi?
Szerintem 2-4 het es johet valamifele partra szallas. Utanna erkezik majd meg jonehany rombolo es 8-12 het mulva elkezdik a hajokat kiserni. Amennyiben sikerul a Khargot elfoglalni es valahol hidfot tudnak kialakitani. De egyre nagyobb eselyet latom, hogy a tobbi obol menti ország is megindul. Es segitenek majd a tobbi nyugati orszagok is. Csak Trumpnak ez nagyon draga lesz. Amint bejelentik, hogy nemsokara megindul a hajoforgalom es jon melle 1-2 tamogato hir, hogy mondjuk a brit, francia es japan hajok is uton vannak. Az olaj ara be fog szakadni. Emiatt az esely miatt nem szallt el eddig az olaj ara, plusz a tartalekok. De a tartalekok nem sokkal tovabb tartanak mar ki, mint par het.
Ha mar ott lesznek a katonak Iran teruleten es nem tudnak az iraniak barhonnan raketat es dront inditani, akkor nyilik meg az eselye, hogy meginduljon a hajoforgalom is. Szerintem azt is pontosan tudjak, hogy hany rombolo, hany helikopter es repulo szukseges, hogy biztonsagosan atkelljenek a hajok a szoroson. Biztosan van megoldas katonailag erre.
Ha kozben polgarhaboru tor ki, es/vagy a kurdok megindulnak eszakon, akkor Iran hatalmas dilemmaval nez majd szembe. Es a katonai vezetok nem biztos, hogy tovabbra is vakon fogjak a vallasi vezetot kovetni. Es nem gondolom, hogy a hajokat fogjak tamadni, amikor tobb fronton tamadjak oket.
Es ez egy lehetseges forgatokonyv a sok kozul, amikre en nem biztos, hogy gondolnek. Kozben lehet, hogy az IRGC az osszeomlas szelen van, ki tudja, hogy Mojtaba milyen allapotban van. Ki az aki valojaban iranyit. Nem-e talalkozzik a mostani vezeto is Allah-al par napon belul. De az is lehet, hogy a haboru miatt soha nem latott tamogatasuk van, bar ezt a december-januar utan ketlem.
Bpali2 kedd, 08:11
Előzmény: #39693  Bpali2
Tudnék vagy 20 dolgot írni , de nem akarom ismételni magam. Úgyhogy csak 1 dolgot írok. Nézd vissza az arany chartot ./1957,1973/ kiemelten fontos ..
Bpali2 kedd, 07:24
Előzmény: #39692  Nandi
Logikus. Szerinted ez hogyan fog hatni az arany , ezüst , sp500 árfolyamára rövid /1hét-2 hónap/ közép 2-9 hónap/ ill hosszú távon. ? 
Bpali2 kedd, 06:51
A bankok tegnap is szépet mentek ; mint tegnapelőtt . Vajon ma mi várható nemesfémeknél ?.👀. Ugyanaz mint tegnap vagy ? ..
Placi82 hétfő, 23:47
Előzmény: #39688  Nandi
drónháló nem véd meg a rakéták és aknák ellenA szoros lezárásának klasszikus módja,tengeri aknák Irán ebben nagyon erős,part menti rakéták,öngyilkos drónok,gyorsnaszádok
Aknamentesítés:hetek-hónapoknagyon lassúközben folyamatos támadás alatt lennének a hajók
Partmenti sávot meg 200 km hosszban kellene biztosítani oda kell vagy 100.000 partaszallo,azt ugyan honnan veszel?
Placi82 hétfő, 23:41
Előzmény: #39687  FR73
Írtam az Financial forecast topikba, hogy láttam ezt március elsején ....
Engem is az döbbent meg hogy B terv nincs?
Én kis túlzással WC re se megyek ki úgy hogy az összes lehetséges kimenetelt,scennariot  ne játszam le fejbe és még így is belefutok nem várt eseménybe 
USA  meg a világ legnagyobb GDP gazdaságu országa....,
Mi volt a B,C,D ,és az E terv,?? döbbenet hogy ezek szerint nem is volt ...?
Kb. pont úgy ahogy az ukrán orosz mocsár háborúnál..
Politikusnak kellett volna mennem ... ezektől,meg én is klasszisokkal  jobb lettem volna:)))
Nandi hétfő, 23:41
Előzmény: #39686  Placi82
Elég lenne nekik csak a part menti pár km sávot elfoglalni a drónhálónak. Nagyváros sincs, ellenőrizhető, tűztámogatás megvan vízről, levegőből. Szerintem ezt mérlegelik és készítik elő.
Kell az a szoros az USA-nak és nem a saját olajellátása miatt. A kínai hadihajók meg 1000-1500km-re vannak tervezve...
FR73 hétfő, 22:51
Előzmény: #39685  TElek
A terv volt a rezsimváltás, ez nem jött be.
B terv pedig soha nem volt.
Placi82 hétfő, 22:25
Előzmény: #39683  Borisz
Fogadok veled hogy nem lesz szárazföldi csata.gondolkodjatok már. 30.000 amcsi katona is  meghalna. Eza forradalmi garda összesen 1.2 millió mozgosithato fiatal férfivel. 
Iraniakat fajta jellegukeg nem azok a befosi arabok..... 
Olvassatok már el az Iraki Iráni. háborúról szóló konyvet!!? a második világháború óta a legveresebb 8 eves háború volt. Akkor is héber Kissinger USA és Izrael osszeugrasztotta a a két országot, zseniálisan machinalva a vallási ellentétek. Akkor USA-Izrael Irákot támogatta vegyifegyverekkel és legjobb eszközökkel. Kb fel millió iráni ifjú  18-30 éves katona halt meg a modernebb fegyverek tuzetol... 
Elavult volt a haditechnikajuk mert akkor Irakot segítette a cion USA!!? 
Fel bírod fogni hogy fel millió Iráni áldozat halt meg. Komplett generáció hiányzott az Iráni tarsadalombol. Félmillió nő és leány nem tálat férjét magának később..... 
Te azt hiszed hogy ezek beszarnak pár ezer USA hivatásos tol...??? Koponyajukbol fognak inni. 
És ezt tudja USA is. 
Lassan fel kellene fogni,hogy USA és a nyugati nagytőke  meghatralt, megfutamodott. Szajkarate van. Meg taktikazas . Semmi adu ász nincs a kezükben... Én Irán helyében kihasznalnam a helyzetet. 
TElek hétfő, 22:04

Mit csinál az pár ezer esetleg 10 ezer  katona egy kb. 90 milliós országban
aminek  területe kb akkora mint Német , Francia ,Spanyol és Anglia terültei együttvéve ?
Iránban kb. 400-500 ezres szárazföldi hadsereg van.
Nem egy Venezuela...
Nandi hétfő, 21:48
Paki közvetítéssel tárgyaltak, direktben nem. Szóval végül is mind2 fél igazat mondott a maga nézőpontjából.
Borisz hétfő, 20:38
Előzmény: #39670  Placi82
A partraszálló fijúk nem pásszióból hajókáznak arrafelé. 
Én fenntartom, hogy katonai eszkaláció következik, Kharg sziget és más stratégiai fontosságú kis sziget ellenőrzéséért, és a szoros biztosításáért.
Tárgyalás nincs, maszlag van. De ha mégis van tárgyalás, szerintem csak altatás és időnyerés a tengerészgyalogság megérkezéséig.
Hát majd meglátjuk. Én leszek a legboldogabb, ha nem lesz igazam.
Amúgy szerintem a piac max. egy-két napig eufórikus lesz, aztán partraszállnak a medvék, és magmaközeli arany- meg ezüstárfolyamokat fogunk látni.
Placi82 hétfő, 19:56
Előzmény: #39681  keeper
Nagy tulaj helyett pár napja itt nagy zsebet írtam. Egyetértünk. 
Petrodollár védelme, igen sztem is. Dollár védelmi  mechanizmus 
keeper hétfő, 19:41
Előzmény: #39680  Placi82
Ja és amikor ma Trump bejelntette, hogy mindjárt béke, akkor az arany elkezdett emelkedni a DXY meg le...., de amíg háború volt addig zuhant, szóval nem tudom, hogy emlékszel e még a 4 -5 héttel ezelőtti tippemre, amiben azt írtam, hogy a háború előtt le kell nyomniuk az aranyat, hogy a dollár ne murdáljon meg, lényegében volt egy kiugrás 5300-ra és 13. óta szépen megy lefelé 18. óta pedig látványosan, de ha nézed a diagramot, akkor mindig olyan, mintha egy nagy tulaj zárná a pozit.
-
https://www.tradingview.com/symbols/XAUUSD/?timeframe=1M
https://www.tradingview.com/symbols/TVC-DXY/
-
Nem lehetséges, hogy itt már a petrodollár újjáélesztését vagy épp halálát árazzák(ták)?

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek