Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nandi kedd, 19:20
A tartósan magas olajár borítékolható. Kérdés, hogy 100 alatt vagy felett.
Mit okoz a magas olajár? Inflációt.
Jó az infláció az arany/ezüstnek? 
Elvileg jó.
randomly kedd, 16:53
Előzmény: #39294  Pipacs20
Sajnos nem tudom, Én olyan grafikon kereskedő vagyok ... néha utána nézek, de nem vagyok gép elött csak naponta 10-20 percet teljesen rapszodikusan .... most gép elött voltam valaki 10.000db-ként adta tl56-ot így én is kivettem a stopot és piacin kiszálltam. 1db. CBK se maradt. OTP stopokat is tettem 36600. 36500, 36500 azt is elvitték mind de van belőle még bőven ... Bízom benne? Inkább fájóan nagy a mínusz ezért nem adtam többet .. próbálom kiülni.
Mal22 kedd, 16:45
Előzmény: #39295  Placi82
Idiocracy, ha egyrol beszelunk, kedvenc dokumentumfilmem. Ha megnezed Tiktok, es pl Trump is benne van.. :D de meg sok mas dolog... Pl hogy aljasodik, rovidul a nyelv es aki hosszu mondatokban fejezi ki magat az az idiota es buzi :D :D... Es meg rengeteg viccesnek tuno, de utolag bebizonyosodott dolog.
Egyebkent nem akartak kiadni a filmet :D Felt az elit, hogy kiderul a terv (de ez mar lehet anekdota kicsit).
Mal22 kedd, 16:43
Előzmény: #39296  Placi82
Burry tokeletesen shortolta a marketet Oktoberben, szoval most elegge belenyult...
Placi82 kedd, 15:28
Előzmény: #39292  Mal22
Hát furcsállom. De szwr9ntemneljonnazbigaazsag pillanata. Bár Burry is feladta, a mostani történészek logikus racionalis megértését. Olvastam tőle egy interjút..
Pedig ő egy zseni...... 
Fura RECIPROK világ van 
Placi82 kedd, 15:25
Előzmény: #39290  randomly
Epitoiparnak annyi. Csak szólok.
A kormány az világ összes támogatását odaadtak a 3 gyerekeket behazudo de 1 gyerekeket lesz ülő családoknak. Semmi se lett teljesítve mert akkor nem ez lenne a demográfiai mutatok. De el van nézve nekik. 
Hülyék paradicsoma című filmben érzem én is magam az esz nélkül mindenbe belevago, pofátlanul hazudozó, gazemberek kaptak a 0%kozelri hiteleket. Csaladtamogatasra es KKVra. Már KAVOSZOS hitelből KKV hitelből már a 7.iknlakasst veszi ismerősöm, kész piramis játék a évente nézi mennyivel nőnek a lakások értékei és a törlesztőt a berlok fizetik. 
Na most ez normál piaci helyzetben mint most hogy a bérleti díjak nem emelkednek bajba lenne, és bedolne dominó, de nem mwet kapja az új 2%os hitelt, és türelmi idő addig amíg 1 kg papiraka árára le nem inflaljakna forintot. Közben meg. A kamatspread és a kamatswap költség miatt a jegybank és az állam osszehozza az éves  hiány felét.??? 
Tucskoket megmentik hangyákat megfullasztjak. Ez így nem lesz jó taktika, a lakaspiacon. Idáig a cewlosenngondolkodoknjaak jól. Most meg 10 éve a bátor vakmerők.... Fura. 
Pipacs20 kedd, 15:12
Előzmény: #39239  randomly
Még egy kis CBK, ha sok, majd szólnak a törzsgárda tagok. Miért emelkedik a kérdőjeles felvásárlási hírre, amikor (jelenlegi áron) 30,8 euróra szól az ajánlat? Főleg, hogy állítólag nincs is nagy esélye, h. jóvá hagyják. Azért, mert srv-vel küzd majd a vezetőség a felvásárlás ellen, ami felhajtó erő? Valakinek van erről infója, véleménye? köszi, bár most épp partvonalon, de látszólag érdemes lett volna maradni. Érdemes-e még visszaszállni? Egyelőre tartózkodok tőle.
Mal22 kedd, 14:37
Előzmény: #39292  Mal22
Az az AMZN ami darabokra lesz zuzva ha recesszio lesz, es emberek nem tudnak vasarolni...
Mal22 kedd, 14:29
Előzmény: #39279  Placi82
En is igy erzem magam, eladtam az osszes tech cegem, ami csak esett jo hireken fel even at, most haboru kitort, olaj egekben, inflacio, stagflacio levegoben, mi tortenik? Elkezdtek az eddig gyulolt papirok visszamaszni AMZN, etc... 
Bevasaroltam arany, ezust, shortolni repulo cegeket, mivel a legegyertelmubb short ha huzodik a konfliktus, casht raiseltem.
Mi tortenik? az indexek kb semmit nem estek miota kitort a haboru es soha nem volt ilyen szar gazdasagi kilatas mint most, FED nem tud kamatot vagni, de semmi nem erdekel senkit. Trump kinyitja a pofajat mennek a piacok a SEMMIRE, hazugsagra 1-2-3%-ot, NVDA tegnap kinyitja pofajat, tech cegek mennek 2-3-4-5%-ot.
Mintha teljesen mas vilagot neznenk, eddigi olajvalsagoknal itt mar -10-20% index arakat nezegettunk, de most TACO trade miatt a retail mindent megvasarol, vagy a legnagyobb buko lesz retailnek TACO miatt amit lattunk vagy en nem latom ez hogy fog megoldodni... 
De az hogy ertitek, mar kb hazudozik US gov:
- "Atkisertunk egy tanker hajot" ---> bocsi megse, torolte a hirt
- "Megengedtuk US-kent irani hajoknak hogy hasznaljak a szorost" --> mi a ... soha nem is kontrollaltatok
- "Mar nyertunk, semmijuk nincs" -> 2-3 het mulva konyorges segitsegert
Mint valami viccet neznek, bohozatot, epp esszel szinte lehetetlen kibirni...
opandup kedd, 14:13
Előzmény: #39288  Placi82
Az a gond a great resettel, hogy akkor a nyugdíjmegtakarításoknak lőttek kb fél világ szinten. De inkább az van a háttérben, hogy túl sok vagyona tűnne el az "elitnek" az meg nem annyira sexy a köreikben...
randomly kedd, 13:52
Előzmény: #39288  Placi82
Ne emlegesd az ingatlan piacot, mert kiújul az epilepsziám (kimaradtam belőle) ... jó az építőiparon keresztül nem teljesen ... Kérdés az hogy az ingatlan piacot sikerül majd lassan leereszteni vagy szabadesés lesz ... ha fogadni kellene nagymárton mellett inkább zakó mint leeresztés ... Ez is de szép :-) https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260317/lehullott-a-lepel-elkepeszto-trukkel-jatszotta-at-a-beruhazasokra-szant-hatalmas-osszegeket-a-nemet-kormany-824876
randomly kedd, 13:48
Előzmény: #39286  Placi82
Én HenryHub NG vettem mikor $55 volt az olaj, és az volt a mondáson hogy nem súlyozom túl az energiát ... nem vesz $55-őn, a HUF erős volt ... milyen szépen csillogna most .... na most ebben az idő pillanatban a HH NG nagyobb éves hozam van mint az ezüstön ... mert ugye ezüst utolsó emelkedő hetében már akkora pocizóm volt ... na még ezt az egy hetet és kiszállok (mohóság) ... na nem bírta ki azt a hetet a piac, elégett nagyon sok nyereségem. 
Placi82 kedd, 13:41
Előzmény: #39287  Placi82
Most már én mondom hogy jöjjön a  GREAT RESET , mert így nem lehet pénzt csinálni. Dőljön össze minden az NDX től az ingatlanpiacig . És kezdjük újra normális alapokon. 
Placi82 kedd, 13:38
80$ as ezustnel a részvényekre még nem mondok semmit se már inkább....
Minek?nincsenek rá szavak.
Placi82 kedd, 13:36
Előzmény: #39285  randomly
Én marha nem WTI T vettem akkor nem sirnek . Hanem tuti jó Value jo fundamentummal rendelkező olajos cégeket mert hát profi vagyok benne , anno 3-4 évefejbol tudtam melyik milyen cég ......joa memoriam csak elő kellett venni a az elmepalota módszerrel a memóriámból......
De vazze a  legjobb shale cég se megy semmire .vazze meg a norvégok se . Lofasznyit se ...ez meg mi?
5000dollaros arányának minden arany  reszvenyem esik naponta 3%ot lassan 3 hete minden nap  . Wtf?:)
Még szerencse hogy 2022 végén 1800 As arany ár körül  vettem őket mert már anyagi csőd lenne.......így még van honnan olvadjonna profitom.
De ez nem normális!!!!!!
randomly kedd, 13:27
Előzmény: #39280  Placi82
Hogy nem szárnyal az olaj az talán azért van, mert ahol ez látszik a zsebekben ... mondjuk ott se igazán látszik mert hitelkártyát használ ... de aki egy kicsit is figyel az kezdi visszafogni a fogyasztást. Én aki tudnék venni olajat, meg nem veszek mert arra gondolok hogy sokan látják hogy ez visszafogja vetni a keresletet nem kicsit hanem nagyon. Szóval oké hogy kínálati hiány van, de szerintem most keresleti hiány is van. Persze ha trumpi a háborúra tekintettel bedobja a helikopter pénzt mint a covid idején akkor OIL BUY addig kivárás. Ha valaki hall ilyen tervet azonnal írja be és akkor veszem a WTI-t ... mert csak az van erstenek.
randomly kedd, 13:18
Előzmény: #39275  Pipacs20
Most kerültem gép elé, és állítottam be újra 32-re ... szóval még meg van.
Placi82 kedd, 11:27
Előzmény: #39282  Placi82
Van ez a mondás soha ne menj a FED ellen. Ez a szofisztikalt P.C.változat.
Valójában. Soha ne menj a cion nagytőke hálózat ellen.... Ennyi..... 😉
Én megfizetttem  az árat anno. Szóval tudom. :) 
Placi82 kedd, 11:24
Előzmény: #39281  opandup
Én kétszer shortoltamnaz az NDX et mikor adta magát nagyon es 2 szer Teslát, mikor olyan szar volt a negyedéves jelentésuk hogy egy Kínai  noname gyártónak  2 szer jobbak voltak az ár bevétele és profit ja.  És 1/100ad volt a kapitalizacioja. Hát sok sikert.
BYD kb 6 milliárd volt mikor legutoljára neztem, a tesla 1500 Mrd kapitalizacioja. És ez már évek hosszu sora óta így van...... 
Szerinted?? 
opandup kedd, 11:16
Előzmény: #39280  Placi82
Köszi a válaszokat :) Ezek szerint usa piac long forever... történjék bármi. Ezt szoktam mondani a páromnak is: ha amerikára 10 atomot dobnának az akkor is emelkedne...

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek