Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Vettem ma commerz certit ismerkedésként egy keveset, és nasdaq tl 06-ot mutatóba, hogy tudjak örülni Stacs nyereségének :-) és szemmel tartani az árfolyamot.
senkinek nem adok ötletet/befektetési tanácsot - mindenkinek, aki bármikor meg szokott kérdezni, hogy mit vegyen, annyit szoktam mondani, hogy állampapírt - általában a vállalt pozijaim igényelnek némi stressztűrő képességet/kitartást
Putyin orosz elnök tegnap Murmanszkban beszélt az Oroszország által szervezett Sarkvidéki Fórumon. Ebben kijelentette, hogy aggasztja az USA Grönland iránti igénye és a NATO tagállamok szerinte látható északi expanziója. Donald Trump egy nappal korábbi kijelentése szerint Grönlandra az USA-nak védelmi, de akár támadó szempontok miatt is szüksége van, az utóbbi kijelentés pedig az orosz narratívát erősíti és segítette például az arany további emelkedését.
Bloomberg: a támogatásért cserébe változott az amerikai kormány szándéka és még többet akar az ukrán üzletekből: a friss szerződéstervezet szerint minden ásványkincs és infrastruktúra fejlesztés esetén elsőbbséget követel Washington és csak akkor engedné azt át másnak, ha az számára nem érdekes. Az ezekből származó profit fele egy speciális alapba kerülne, amely az USA-t illetné meg a korábban nyújtott amerikai pénzügyi és katonai támogatásért cserébe, Európával szemben így Amerika lenne ezen beruházások első számú haszonélvezője. Ennek is betudható Zelenszkij elnök azon tegnapi kijelentése, hogy a szerződés aláírása még nincsen napirenden, miután az USA állandóan változtatja a feltételeket és az is kétségesebb, hogy így lesz-e fegyverszüneti megállapodás. Az erős amerikai gazdasági érdek ugyanakkor növelheti is politikai elkötelezettséget Ukrajna iránt, így elemzők szerint a helyzet erősen képlékeny.
Japán: miután a piac már elengedte a májusi kamatemelés lehetőségét, a számok alapján erre mégis szükség lenne a mélyen negatív reálkamat miatt. A japán index mai zuhanását az inflációs adat is katalizálta.
Esnek a kriptoeszközök is, ezzel szemben pedig a nemesfémek pozitívban vannak, láthatóan kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak a befektetők. Az arany abszolút csúcsa mellé most már az ezüst árfolyama is a kitörés jeleit mutatja.
A mai nap fő eseménye az amerikai makroadat-özön, ezen belül is a februári PCE árindex, valamint az ehhez kapcsolódó jövedelmi és kiadási számok lesznek. Emellett a friss University of Michigan fogyasztói felmérés és annak részindexei is érdekesek lesznek, az ilyen jellegű „szoft” indikátorok mutatták a legnagyobb romlást eddig az amerikai gazdaságban, szemben a tényleges reálfolyamatok ennél eddig jobb alakulásával. Az elmúlt napokban egyre meredekebb hozamgörbe további alakulásával kapcsolatban is fontos lesz a mai adat.
11:00 EU üzleti hangulat, március , az előző -0,74 11:00 EU fogyasztói bizalom, március, a várt -14,5, az előző -14,5 11:00 EU szolgáltató szektor hangulatindex, március, a várt 6,7, az előző 6,2 11:00 EU ipari hangulatindex,, március, a várt -10,5, az előző -11,4 13:30 US core PCE árindex, év/év , február, az előző 2,6% 13:30 US core PCE árindex, hó/hó , február, a várt 0,3%, az előző 0,3% 13:30 US PCE árindex, év/év , február, az előző 2,5% 13:30 US PCE árindex, hó/hó , február, a várt 0,3%, az előző 0,3% 13:30 US személyes jövedelmek, hó/hó , február , a várt 0,4%, az előző 0,9% 13:30 US személyes költés, hó/hó , február, a várt 0,5%, az előző -0,2% 13:30 US reál személyes fogyasztás, hó/hó , február, az előző -0,5% 14:00 US Dallas Fed PCE , február, az előző 2,50% 15:00 US Univ. of Michigan 1-éves inflációs várakozás, március, a várt 4,9%, az előző 4,3% 15:00 US Univ. of Michigan 5-éves inflációs várakozás, március, a várt 3,9%, az előző 3,5% 15:00 US Univ. of Michigan fogyasztói várakozások, március, a várt 54,2, az előző 54,2 15:00 US Univ. of Michigan fogyasztói hangulatindex, március, a várt 57,9, az előző 64,7 15:00 US Univ. of Michigan jelenlegi helyzet, március, a várt 63,5, az előző 65,7
nekem pedig nincs most semmi pénzem, pedig tudnám, hogy mit vennék, ha lenne :-)
de mivel nincs, ezért csak gondolatban vettem - eddig nyerőre állok benne
egyébként nyilván ha félsz (nem vagy biztos benne, hogy mit vegyél), akkor ne vegyél semmit, mert utána még azt is megkapod magadtól, hogy tudtam, hogy nem kellett volna venni semmit :-)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)