Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 09:36
Előzmény: #13117  farkasfu
Aranyon meglett szerintem az alj! 
.
Ezüst talán. Kb.  61.8% 28.42 szinten van.  A 28.7623 áttörése, elérése után szerinted megtörhet a trend?
Akkor 29.1245 hozhat (nyugodt) belépést?
randomly 2024. 09. 09. 09:27
Előzmény: #13118  Törölt felhasználó

Ezüst?
most vagyok -0,01% vagyok TL025-el :-) Hát ez szép ... a múlt héten 5% égett el a portfóliómból ... sajnos kevés mindent adtam el a hét elején meg az előtt ...
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 09:19
Előzmény: #13115  Törölt felhasználó
2500 nál kivágott a stop.  Minimális nyereség.
Újratervezés.
Ugyanez csak 2487 xről indulok és tp1 már 2493 - on lesz.
Csak meglesz a mai alj! Nem fog ki rajtam! Hajnal óta már sok a piaci változás.
.
Kicsit javultak a keleti indexek és úgy látom talán DAX is tud pluszban nyitni.
Az biztos ez a certifiátosoknak még nehezebb lesz! 
Arany tl20- at ajánlom 2510 alatt vételre. 
2500 alatt meg még jobban. Lesz ez a héten 2527  vagy felett körül .
.
Azsia továbbra is vörösben,  mostanra az olaj is veszített reggeli lendületéből.
Akár Brent akár WTI nekem medvésnek látszik H4-en.
.
Ezüstnél a legjobb pozíció a zárt pozíció.  Ha a jüan gyengébb lett a hajnali kínai nem várt inflációs adatoktól akkor jobb nekik eladni.
.
Érdemes figyelni az USD/CNH párt.  A DXY mellett.
.
Skalpolni is fogok ma GBP/JPY páron.
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 09. 08:53
Előzmény: #13116  Lolmachine
Nyitás előtt tanulmányozzátok hol is tartunk! 
A zöld volt a cél a múltkori menetben és előtte felpattant, majd visszajött a 0.618%-s szintig/támaszig! 
Itt tartunk most! 
Ha letörik, mert két zászló is lefele néz, akkor baj van és dupla alj is lehet! 
Esély megvan rá, mert nem szokta kihagyni a zöld madarat....! hmm
Óvatosan a vételekkel még!
XAG/USD /h1
https://ibb.co/XD1fbqm
Lolmachine
Lolmachine 2024. 09. 09. 07:47
Jó reggelt!
Ahova leszúr, oda visszatér? 🫣
Pont ott vagyunk. Innen akkor újabb dupla aljunk van 1h-n, már ha nem szakadunk tovább. 
Naposon remélem nem akarja megcsinálni 😳
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 03:43
China A50 mínuszban indult
Hang Seng mínuszban indult
.
Kínai infláció csökkent ez gyengíti a jüant.
.
Kínai fémpiac hozta a szokásos nyitási esést amit jó fel-le mozgás követett.
Kihasználva jót skalpoltam. Hosszabb távra 2496-on vettem nagyobb pozíciót. 
Tp1 2503 tp2 2507 tp3 2513 tp4 2517 
Csúszóstop 2457-től 200 pont. 
Ha a tp2 megvan mindenképpen zárok. Tapasztalatom szerint lesz egy pici torpanás és akkor új pozícióval folytatom. 
Fogd a pénzt és fuss! 
.
A keleti rv. piac elég mínuszosan indult.
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 02:43
Előzmény: #13113  Törölt felhasználó
Jp225 mást mutat az Investing.com, a XM bróker live és a Trading View. Egyszerűen  nem tudom pontosan megállapítani hol tart  a Japán index. Így megnéztem az index részvényeit szúrópróba szerűen. Azok se stimmeltek az összefoglaló táblázattal.
Volt már ilyen, hogy a nyitáskor minden közlő más árfolyamot mutat. 
.
 https://tradingeconomics.com/japan/stock-market
.
Lényeg, hogy az összkép napon belül elég mínuszos most a részvényeknél. 
Topix is esést mutat. 
.
ASX 200 Ausztrál piac is mínuszos / bár az ASX futures még pluszban van ?
.
Szó szó kelet rossz hangulatban van eddig de mindjárt jönnek a Kínaiak! 
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 02:02
Olaj - 0.03%,  gáz  - 2.4% . jelenleg nálam mínuszban van még. 
Nem kitörő az árupiac energia szektora. 
.
JP225 adat előtt esett mint a kő. Majd kijött a gyenge Japán GDP és az esésből plusz lett.
Na ez teljesen furcsa!  Oka szerintem az, hogy Japán bejelentette folytatja a kamatemelést, de gyenge GDP adat esetén ez mégse biztos, hogy hamar bekövetkezik. 
Egy jen erősítéssel tovább rontanának a gazdaságuknak. Így szerintem a hirtelen pesszimizmust ezért követte visszapattanás. 
De a tény az tény marad Japán GDP esett.
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 01:43
Előzmény: #13105  Valiz
Arany az jelenleg nagyságrendileg biztonságosabb mint más fém.
A tl20 jó papír. 
Ha a veszteséges ezüst egy részét esetleg fentebb tudod zárni és átmész aranyba nagyobb résszel  akkor 2507 alatti arany vétellel és 2523 közötti mozgással tudsz keresni.
Ha az ezüst beindul úgy is át kell vinni legalább egy de inkább 2 ellenállást, hogy biztosak legyünk a trendben. Plusz meglátjuk Kína 18. után is önti e a piacra az ezüstöt.
.
Arany ETF és Befektetési jegyek jók lehetnek tartalék tárolására amíg a vihar lemegy. 
De azt a tartalékot valamivel növelni is kell. Pl. Kis pozíciós fent leírt arany rövidtávú kerekedésekkel. 
Beze
Beze 2024. 09. 09. 01:40
Előzmény: #13103  farkasfu
Sajnos igazad van, mint általában mindig. Álmodozni azért lehet. :)
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 01:35
Előzmény: #13084  Törölt felhasználó
A pénteki eséstől pár más szerencsétlen mentett meg. De ha benne vagyok a kereskedésben akkor is a stopom kivágott volna igaz akkor veszteséggel. De lejebb vissza vettem volna. 
A BÉT még nem esett pénteken. Ott csak várom a korrekciókat. De sajnos nálam sincsen varázsgömb. 
Egyelőre BÉT prémiumon buktam idén a legtöbbet. Ott is az oldalazó, elcsorgó árfolyamok miatt.
Törölt felhasználó 2024. 09. 09. 01:22
Hétfő, és új megpróbáltatások kezdődnek. Hatalmas tőke égett el a világban a.múlt héten, biztos mindenki óvatos üzembe kapcsol. A részvénypiacokon lezajlott a második de inkább harmadik jelentősebb korrekció. Szerintem minden ok megvolt rá.  Túlértékelt részvények, aminek hiányosak a makrogazdasági alapjai.
 Kína vajon milyen sikerrel zárta afrikai piacszerző misszióját?! 
Trump már mindent is megígér Kína és más országok ellen pl. 100% vámokat. Védelmi pénzeket stb.Kamala visszafogottabb, de ő is kampányol már ezerrel! 
Kína erre elzárja a nyugati országoknak szükséges alapanyagokat, pl. cink, antimon, acél stb. Bezzeg önti a piacra a felesleges raktárkészletet rézből, ezüstből alumíniumból stb. A héten már csak lesznek friss adatok a Kínai raktárak fém készleteiről.
Illetve Kína nehezíti a nyugati termékek Kínába jutását. Ezzel az európai autógyártók lassan lehetetlen helyzetbe kerülnek. USA nem nézi jó szemmel az EU autókat a piacán, Kína meg visszavág vámokkal. Afrikában, Kelet- Európában meg a használtautóra van csak pénze az embereknek.
Huawei gőzerővel fejleszti a kínai technológiát. Informatikai hírekből tudni egyre több nyugati szakembert szerződtetnek. Érdekes a tech , MI csata is!
Nézzük milyen árupiacra fontos adatok jönnek ma:.
.
Ázsia:
1:50 Japán GDP - a csökkenés lenne talán kedvező a jen gyengítő hatása miatt.
3:00 Kína nyitása már a pénteki USA omlás miatt is érdekes lesz, de biztos kivárnak  mert
3:30 Kínai CPI és PPI - ha elkezd nőni az infláció az komplikált helyzetet teremt.  Elvileg jó lehet az aranynak de ha a részvénypiaci és egyéb veszteséget arannyal fedezik akkor átmeneti esés lehet. - nem tudom?!
5:00 Kína import - növekedés lenne a kedvező.
.
Európa:
Csendes. Az USA és a ma hajnali ázsiai hatások lesznek a mozgatók.
.
Amerika:
Csendes. Ők meg a geopolitikára, elnöki ígéretekre mozoghatnak.
17:00 lesz egy USA infláció előrejelzés de nem komoly hatású..
TA nagyon jó lehet a támaszok keresésében. Még a támaszokat és esetleges belépő árakat keressük, de semmi esetre sem nagy pozíciómérettel. 
Türelem, stop életet menthet!
.
Magyar piac nekem most veszélyesnek tűnik. Ha veszek is csak kicsi pozíciókat, de inkább bef. alapokban lenne jobb átvészelni az itthoni piac esetleges korrekcióját.
.
Fémpiaci alapból az Erste arany alapok alapja szépen emelkedik, nem egy turbo certifikát, de megfontolandó. 
Van más arany alapú papír is. 
.
Olajat is figyelem, azon gondolkodom utóbbi évek egyik legrosszabb gazdasági helyzetében és kilátásában miért fogyna sok olaj? -lehet megy a WTI 60 alá is! - nem tudom , csak gondolat.
.
Kávét is figyelem! Nem, nem azért, hogy lefőtt e! :) sajnos már nem kávézhatok …. pedig szerettem. De a kávé ára kilőhet ha kiszáradt idén a termés jórésze.
.
Mai nap jó lehet az aranynak de ha a részvénypiaci és egyéb veszteséget arannyal fedezik akkor átmeneti esés lehet
.
Nyitáskor Nikkei enyhe mínuszban, gondolom kivárnak, nemesfémek enyhe pluszban, de  itt is kivárást látok. DXY keveset gyengült azt még tartja. Jó lenne egy 100 körüli ár!
Törölt felhasználó 2024. 09. 08. 22:51
1 óra múlva nyitunk, sztem nem is fogok tudni aludni :D
Valiz
Valiz 2024. 09. 08. 21:54
Előzmény: #13106  Valiz
Baszki, felkérem a minuszolót, hogy írjon is valamit. Így lennénk jobbak, nem vagyunk mi egy ócska fb csoport.
Valiz
Valiz 2024. 09. 08. 21:07
Előzmény: #13105  Valiz
Bocs, van hiba 35-36-ot akartam írni. 
Ha már javítok, akkor írom tovább.
Bpali. sok mindennel egyetértek veled, és nagyon sokszor nem. Fekázásnál magasabb szintnek gondollak, sajnálom az ilyen típusú megnyilvánulásaidat.  E mellett leírom őszintén, hogy Nedden az utóbbi napokban nincs jól szerintem. Sokat kapunk tőle, ezt ne feledjük. - de nem támaszkodhatunk rá mindig. ( mások a kereskedési felületek is, ez fontos)
Rippl-Rónairól: Nem tudom ki ez a dícsért ember, de jó lenne, ha nem bunkón trollkodna, hanem értelmes hozzászólásokkal erősítene bennünket. Elhiszem, hogy ő egy klasszis, csak sajnos nem az itteni megnyilvánulásai - inkább beszólásai-alapján. Hajrá, várunk :-) ez egy felhívás neki! 
Valiz
Valiz 2024. 09. 08. 20:54
Elkezdtem rettegni a jövő héttől. Egyetlen gondolatom, hogy 0 haszonnal kiszálljak  a poziimból-ez viszont egyre messzebb kerül. Napizni nincs kedven, bár próbálkozom vele. Shortolni? Akkor miért nem a jelenlegi papírjaimat eladva, és  lentebb megvéve? Röhej, de eddig az arannyal kerestem kis aprót. 
Szóval az a baj, hogy amire az ezüst 30-36 lenne pl, addigra kikészülünk idegileg :) TL20 lenne a megoldás? De akkor meg már talán jobb egy 2X-es ETF, mert ott tényleg nincs KO. AGQ.-t néztem ki egyébként.
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 08. 19:40
Előzmény: #13102  Papapingu
Nem új versenyzők, csak ezek a hetes idősíkon mérhetők. Itt más a hullám szerkezete, mert nagyobb távolság fogható be és más érték jön ki! A napos a mérvadó és ha a kettő egybeesik, pl egy támasz szint, akkor az tuti erősebb! Ez a nagyobb trendek számításaihoz, követéséhez jó! 
2 dolcsis, hetes gyertyákkal, nem igen lehet napi szinten kereskedni! 
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 08. 19:18
Előzmény: #13101  Beze
Csak azért nem jelöltem zászlónak, mert jóval nagyobb volt a korrekciós lobogó ~38.2%-nál. 50% alá is bement és az ideje is lejárt! Ettől még mehetne, csak a lendülete sérült! 
Ezt már észrevettük amúgy... :)
Papapingu 2024. 09. 08. 19:00
Előzmény: #13100  farkasfu
A 19-es es 38-as uj versenyzok xD, na de meyik hamarabb?! Meglatjuk. Koszi az abrat!
Beze
Beze 2024. 09. 08. 17:19
Előzmény: #13100  farkasfu
Tavasszal megcsinálta a rudat, nyáron a lobogót, ősszel jöhet az újabb rúd 35-ig :))

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek