Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 07. 16:03
Előzmény: #13079  Törölt felhasználó
Nem certizem, kerülöm a túlzott izgalmakat már! :))
 Hétfőre kíváncsi vagyok, mire gyúrnak a nagyfiúk, de csak ta szempontjából. Így is lehet tanulni belőle! Egyelőre nem várnék nagy zakót a tőzsdéken, majd inkább télen". Akkor, talán még a jó hírekre is esni fog..:)
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 13:49
Előzmény: #13076  farkasfu
Köszi! Kevés ilyen van, de olajból, aranyból és ezüstből van olyan index certi, ami nem turbo, nincs kiütésije... jelen helyzetben csak ezt mertem venni... ;) Hétfőn meglátjuk, ha tovább esik, 63 körül egy turbon is lehet gondolkodni, kellő távolságban a kiütéstől. Nekem az ezüst most az óriási lutri, amíg a chipgyártókat így sorozzák, meg az elektromos autók piacáról ilyen hírek jönnek... 
Papapingu 2024. 09. 07. 13:16
Előzmény: #13077  Törölt felhasználó
Koszi a linket es a megosztott cilket.
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 08:52
Ez inkább rv piac:https://www.economist.com/finance-and-economics/2024/09/04/as-stock-prices-fall-investors-prepare-for-an-autumn-chill
.Meanwhile, government-bond markets are still flashing warning signals. Investors clamoured to buy American Treasuries during the August panic. Yields, which fall as prices rise, duly tumbled (see chart 2). But even as share prices have bounced back, yields have not. For short-term bonds, which track expectations of the Fed’s policy rate, this indicates investors still expect many rate cuts. These would usually be prompted by a weakening economy, suggesting a poor outlook for riskier investments such as shares. Lower yields on long-term Treasuries, meanwhile, show that there is still a clamour to buy some of the world’s safest assets. In other words, plenty of investors fear further storms ahead. And it is not just Treasuries that are being snapped up: yields on British, German and Canadian sovereign debt have fallen. Gold prices are at a record high and are rising fast.
.
The slightly jarring conclusion is that, even as share prices have returned close to their all-time highs, the extreme exuberance that drove them to such levels in the first place has faded. Investors are no longer in the euphoric moodthat characterised the first half of the year. 
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 07. 08:45
Előzmény: #13074  Törölt felhasználó
Azért a csati aljánál, óvatosan a vételekkel! Csatit nem lehet pontosan meghúzni, vagyis nem szoktam vele tökölni, mert vagy kilóg, vagy előtte fordul! Időnként módosítani is kell rajt! 
Most éppen módosítottam a pirosról, kékre! Amúgy, ebből még simán lehet 65-ös érfolyam is! 
Rsi magasabban van most, mint a 69-es árfolyamon. Tolják szépen lefelé az árat, csak óvatosan az aljával.  Majd kiderül nyitás után, hogy van e megnyugvás!
oil/h4
https://ibb.co/JzksLWh
Cselcsabi 2024. 09. 07. 08:12
Előzmény: #13071  Törölt felhasználó
Nagyon értékesnek találtam az áttkintésed, Portfolio, Hold, Zsiday stb. elbújhat mögötte. Egy valamit hiányolok: mi lesz a chipgyártókkal (Nvidia, AMD, Arm, TSM, ASM stb.)? 
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 07:59
Előzmény: #13053  farkasfu
Köszi a chartot, én ugyanezt bírtam kisilabizálni (persze fele ilyen profi ábrából), hogy csatorna aljon vagyunk naposon... illene fordulnia egy visszapattanásra, ki is dobnám a tegnap 68 alatti vételt.
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 07:27
Előzmény: #13072  Törölt felhasználó
Nedden ezzel a hirtelen narratívaváltással felhúzta az agyam. Magam részéről hibáztam sokszor hogy nem írtam le érthetőbben a meglátásaimat.. Még valami : még írogatsz — nem tudsz a kereskedésre figyelni.. Szóval ha még nem leszek kihajítva , akkor ritkán tervezek írni..Pakk te is játszd meg a shortodat ha szerinted az jön be OTPre..De ne mantráztd be hetekig ..Majd kiderül mi lesz.. Abból meg tanulhatsz .. Ha valaki kérdez leírom s véleményem de magamtól ritkán . Neddentől ez a beírás nekem erős lett .. Jövő héten meglátjuk lesz e medve … 
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 07:09
Utólag mennyi okosság előkerül.. Már kiderül a piac csak esni tud bármit lép a FES - eddig érdekes nem, már az arany is csak esni tud - eddig jövőre 3000 lesz volt, most az ezüst jé lehet 23 USD is.. Eddig nem… Már nem számít , hogy választási év van , az amerikai gazdaság sincs padlón , az OTP eredménye se , minden esni fog. Azért ezt nem vártam eddig nagyon nem ilyen vélemények jőttek.. Borítékolható hogy nem is így lesz. Ez attól még messze van …  De a véleményem inkább megtartom saját célra ..Szépen jött volna az olajshort, ezüstben is lehet keresgetni.. Na én nem ezt vártam utólag leírni.. Érdekes eddig nem ez volt.. Eddig felár merült ha a fed ez meg ez meg ezt tesz akkor csakis esés évekig meséje.. kapok majd 6 mínuszt meg egy bannt .. 😂 
Törölt felhasználó 2024. 09. 07. 03:31
Előzmény: #13070  Lolmachine
Nekem szuper nyereséget hozott a nap! De csak a tőzsdén. 
Reggel kiszórtam a cerifikátokat jókora haszonnal. Majd elázott a notebookom klaviatúrája ami mínusz. Végre kihasználtam volna  az időjárást egy kis kerti munkára erre kedves hozzám-tartozómat elvitte a mentő…..
Így az adatközlés és egész nap kimaradt.
 Este viszont láttam összeomlott az egész tőzsde , de sikerült -3.7% esésnél belevenni az ezüstbe! Aranyat is vettem. Mindkettő szép pluszban zárt a késői visszapattanással. 
Igaz csúszóstop zárt. - nem bántam. Így a rossz napban csak a tőzsde hozott sikert.
.
Certifiátozni már nem nagyon merek.  Most jön a héten emlegetett nehéz időszak ami meghozhatja a medvepiacot is.
Szerntem az okok:
Mint másik topikban is kifejtettem. A FED kamatvágás  statisztikák szerint mindig legalább 20% tőzsdei eséssel indul. Az USA elnökválasztás statisztikailag inkább mindig esést hoz a tőzsdéken. Idén pont egybeesik a kettő. A novemberi USA elnökválasztás és a novemberi kamatvágás 1 nap eltéréssel lesz!!! 
Addig a kampány meghozza a felelőtlen ígéreteket ami eleve bizonytalanságot okoz.
Tegnapi piaci vérengzés okai:
1 ha a FED kamatot emel az növeli a dollár értékét és a kötvénypiacot , esést okoz a tőzsdén
2 ha a FED változatlanul hagyja a kamatot a gazdaság egyre rosszabbá válik , esést okoz.
3 ha a FED 0.25%-ot vág az ilyen rossz adatoknál már nem elég, fél a piac a recessziótól amiből kijönni nem pár hét, kerülik a részvény piacokat ez esést okoz.
4 ha a FED 0.5%-ot vág az nagy drasztikus lépés ami önmagában megbontja a makrogazdasági kényes egyensúlyt. Továbbá jelzés arra, hogy nagy a gazdaságban a baj ezért vág ekkorát a FED. Ezért aztán főleg zuhan a részvénypiac.
.
Úgy látom, hogy a világ 4 legnagyobb gazdasága USA, Kína, Németország, Japán ipara recesszióban van! A kiutat sem látják. A szolgáltatóipar nem recessziós de a csökkenés irányába hajlik. A Német és Kínai gazdaság gyengülése hatalmas meglepetés és baj.
.
Mostani pénteki zuhanást a BÉT egyelőre megúszta a korai zárással. De lesz ennek még hatása itt is!
.
Devizapárokon és bezárt tőzsdéken lehetett csak zöldet látni. Na meg a VIX - ben ami szintén mutatja, hogy a piac bizonytalanná vált.
.
Egyelőre nem tudjuk ez egy újabb esés hullám volt vagy beáll e a medvepiac.
S&P500 charton a korrekciós hullámokat meg lehetne vizsgálni. Kezdve a július végivel ,ami után jött az aug. eleji és a mostani ami egy heten belül kettő is volt.
.
Árupiac helyzete : recesszióban nincs szükség annyi alapanyagra. Esik.
Kötvények helyzete: csökkenő kamatok nem adnak akkora hasznot, hogy tartsák az emberek.
Nemesfémek. Na itt az ezüst az ipari jellege miatt alapanyag is és ráadásul a jegybankok nem ezüstöt halmoznak, hanem aranyat. Ez igaz a platinára, palládiumra is.
Így ezek jobban esnek.
Az arany. Na ez stabil és likvid nem fizet osztalékot de költség a tárolása. Tőzsdei zuhanásnál a más eszközön elszenvedett kárt előbb az ipari jelegű nemesfémek eladásával csökkentik aztán az arannyal. Vagy manapság a kriptó eszközökkel.
Ezért ezek menedékek és ezzel tudnak biztonságot adni.Ez az esés hamar visszaépül, mert minden befektető tart a portfóliójában pont erre a célra is tartalékot. 
Így visszaveszik. De a jegybankok is elkezdik venni fedezetnek a leértékelődő pénzük mögé.
.
DXY tegnap sokat gyengült. De nagyon nagy gyengülésre ne számítsunk mert a 6 másik valuta is leértékelődik illetve kivétel a Japán jen ami meg erősödni fog.
.
Jen. A jelenlegi kamat még hagyott lehetőséget az olcsó jen hitelre, de Japán bejelentette mégis folytatja a kamatemelést. Így ez a veszély is megvan sőt! 
.
Mik lehetnek a fő vesztesek? 
1. Jelen helyzetben autóipar , itt még azt se tudják mi legyen az üzemanyag. Nem elég a sok fenti gond még ez is megoldatlan. 
2. Egyéb feldolgozóipar, főleg akik az autóiparnak beszállítanak
3. Vegyipar
4. Pénzügyi szektor, (pénzügyi szektor pl. bankok mindig minden bajban érintettek)
5. Bányák
6. Energiaipar
7. Szállítás raktározás , logisztika
8. Ingatlan hasznosítók
.
Mik lehetnek menedékek?:
1. Kötvény, arany, kriptó
2, ETF , indexek
3, Közmű
4, Hadiipar (jelen helyzetben)
5, Élelmiszeripar, agrárium
6, Egészségügy
7. Egyes pénzügyi szolgáltatók pl. Kártyakibocsátók
.
Sarki fodrász és fűszeres stb.
.
Összetett a helyzet, sok most a külön-külön is komoly gond.
Klímaváltozást, geopolitikai konfliktusokat bele sem vettem…..
.
Türelem, stop, és még egy rakás türelem ami segíthet.
.
Mi lehet még rosszabb? Ha eszkalálódnak a háborúk, ha a recesszió mellé visszajön az infláció! Beáll a defláció, stagfláció,. Ha a felmelegedés miatt megindulnak az emberek élhető helyekre. Tehát amíg ezen utóbbiak nem következnek be addig van remény a gyorsabb kilábalásra. 

Lolmachine
Lolmachine 2024. 09. 06. 23:28
Sziasztok!
Bocs, eltűntem. Kikapcs. Ledobtam ma délután kicsit a láncot. Újratervezés. 
Majdnem megvolt, a mínuszos pakk kiolvasztása, de az univerzum úgy gondolta, hogy kicsit még megszopat. 😅
Belevettem gyorsan a "jó" adatra, majd azt gondoltam, hogy túl kell bőven menjen a tegnapi csúcson. Amikor visszafordult és írtátok, hogy dupla csúcs, akkor meg azt gondoltam, hogy annyira kiakasztotta az RSI-t, hogy csak egy kicsit visszajön, hogy mire megjönnek az amcsik mehessen a rakéta. No a mínuszos kiolvasztására szánt új vétel is mínuszos lett, így a heti óvatos kereskedéssel összeszedett hasznom vitte is, mert zártam 17h előtt. Még szerencse...
Ettől függetlenül tartom, hogy a hetes + a mai adatok alapján véleményem szerint mennie kellett volna. 
Majd a nálam okosabbak elmondják, hogy miért nem így lett. Van viszont 1h-n egy dupla (esetleg tripla) aljunk, plusz túladott. Egy felpattanásra jók lehetünk, de ha ránézek a hetes / havi chartra, akkor lehet, hogy be kellene ülni a felpattanás után egy biztonságos shortba, mert ez 22-ig is mehet simán...
Beze
Beze 2024. 09. 06. 21:32
Előzmény: #13065  farkasfu
Jó hát muszáj volt venni mert az én általam fabrikált csatorna alját is elértük, meg néztem a te rajzodat is pluszban ami kb ugyanez pepitában. :)
https://ibb.co/WPxkXn0
Törölt felhasználó 2024. 09. 06. 21:18
Én inkább fedezékbe húzódok...
https://www.tradingview.com/x/P9oxknVG/
hetes rsi törte az 50-et, naposon sincs nyoma fordulatnak (le is pattant az 50-ről).
Pedig ez egy abszolút bullos alakzat, trendirányba illendő kitörnie, de így hogy csak egy részlegest csinált, megnőtt az esélye, hogy megközelíti megint az alsú vonalat. 
Valiz
Valiz 2024. 09. 06. 21:16
Szerencsére péntek délután már senki nem akar kereskedni, ezért lassan lenyugodhatunk. Remélem nem koktélozva döntik el az irányt.
Törölt felhasználó 2024. 09. 06. 21:11
Megjegyzem sp minden gond nélkül elmehet le még 200 pontot 😂a nagy vásárlások közt
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 06. 21:05
Előzmény: #13059  Beze
A már nem adunk el, az nem azt jelenti, hogy mindjárt veszünk is!! :))) 
Nem birtok a kezetekre ülni...:))
Még bejöhet, mert kezd túladottba menni!
Beze
Beze 2024. 09. 06. 20:55
Előzmény: #13060  97raglop
A múltkori szopás óta nem tartok túl sokat, megfogadtam hogy 2000 db körül tartok, az még nálam a nyugodt szint, igaz, a hét elején megint felszaladt 3100 darabra, aztán az elmúlt 1-2 nap az emelkedésekkel leépítettem 1200-ra, egy hajszál volt tegnap hogy elmenjen 1600-on a tl26-ból még egy 500-as pakk is.....ma adtam vettem, 1600 darabbal zártam a hetet végül. Azt hittem támadja még egyszer a pingit és 1600-1700 környékére ezer darabot betettem eladásra ma. Hát nem nézte meg már azt a szintet... 
Papapingu 2024. 09. 06. 20:54
Előzmény: #13061  97raglop
Rez se tudja osszekapni magat, azon csodalkozom.
Valiz
Valiz 2024. 09. 06. 20:53
Előzmény: #13058  Beze
Ha én megmozgatok ezer darabot, arra általában ráfázok. Ezért fosok még a cserétől is, amit azért úgy is ki lehetne használni, mint egy adásvételt.  Tiéd a jó taktika, csak hát ezt nem ezer darabokkal csináljuk. (max stacs), neki megy több ezerrel, de sokkal kevesebb gombokért/certi.
97raglop
97raglop 2024. 09. 06. 20:50
BTC is elég komolyat esett , esik.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek