Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LG7 2025. 08. 28. 10:02
Előzmény: #9238  MikeCorleone
az osztalék fizető papírok jók és az olajipari cégeknek is helye van egy portfólióban. csak az osztalék mellé még szoktak számolni egy árfolyam potenciált is. az osztalék fizetés már csak jövőre várható, mértéke is kérdéses a 2. féléves számok tükrében, olaj marzs is kérdéses, hogy mitől nőne a jelenlegi prognózisok alapján. Venni biztosan fogják majd, csak lehet nem 48-n, hanem 44-en vagy 40-en. Ezt már jó pár éve eljátssza az OMV és a MOL is. Nem törvényszerű, hogy a következő évben is így lesz. Én inkább eladtam nemrég a MOL-t is és az OMV-t is.
pár hónapja írtam itt a Repsol-t is, azóta az oszti + 20%. Ha oljaos papírt keresel, akkor sztem őt is érdemes figyelemmel kísérned majd. peace
LG7 2025. 08. 28. 09:51
Előzmény: #9235  simonzoli13
Sajnos annyira radaromon kívülre esik, hogy nem tudok vele kapcsolatban véleményt formálni. Én inkább stabil növekedési pályákkal rendelkező tech storykat vagy jó fundákkal rendelkező osztalék papírokból rakocsgatom össze a portfóliómat... :( az ilyen hulló kés, hátha visszapattan, csökkenő trendes féle storykban egyrészt nem is hiszek, másrészt én bármilyen részvényt veszek, 30 napos tartási kötelezettségem van, így félő, hogy nem tudnék kiszállni időben... :)
MikeCorleone 2025. 08. 28. 09:50
Előzmény: #9233  LG7
Ok. :) Nyilván más egy növekedési részvény és más egy "cash cow", pld olajipar. Egy olyan portfoliót igyekszem építeni, amelyik diverzifikált és van benne helye mindkettőnek. De mondjuk amikor 2% magasságában van az EKB interest rate akkor egy 9.7% koruli hozamot adó OMV-től arra számítok, hogy venni fogják és emelkedik az ára, mert ez a kulonbség sztem túl sok!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 09:16
Előzmény: #9236  Zoltanovitsch
Ja bocs! Semmi! :D Most indult! XD 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 28. 09:15
Előzmény: #9235  simonzoli13
Sőt! Pumával mi van? Ma befagyasztották a kereskedését??? Vagy miii? WTF? :D 
A tegnapi zárón áll! 
Megy minden kivéve Puma? 
Tudtok valamit? :) 
simonzoli13 2025. 08. 28. 09:10
Előzmény: #9234  LG7
Szia LG7! A Pumaról mi a véleményed? Érdemes tartani? Talán, nem hátrálnak ki a "sztoriból"??!
LG7 2025. 08. 28. 08:59
Előzmény: #9232  FeherTibi
a kettőnek azért más a profilja, miért lenne törvényszerű az SAP esése? Ha hosszútávban gondolkozol 3-5 év), sztem nem rossz vétel ezeken a szinteken. peace
LG7 2025. 08. 28. 08:43
Előzmény: #9230  MikeCorleone
ha elfogadsz egy jó tanácsot: ne az alapján próbáld belőni a cég árazását, hogy hány százalékos az osztalék hozama. erre próbáltam már a múltkor is felhívni a figyelmed! :) peace
FeherTibi 2025. 08. 27. 22:56
SAP-t vettem ma. De meg is bantam, az Nvidia jelentes le fogja huzni
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 27. 20:44
Előzmény: #9184  thinkpositive
Orsted
Egy hiányzó láncszem. Némileg más megvilágítást ad a dolgoknak.
"The Danish state holds 50.1 percent of Orsted. This is one of the reasons why the construction can be linked to the tense relationship between the White House and Denmark in view of the Greenland question."
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/orsted-windpark-usa-100.html
Szépen visszapattant most az aljról, de a fentiek fényében ez még mindig veszélyes.
Ez a cikk még a Revolution leállítása előttről van és már akkor is elég rosszul nézett ki.
https://www.canarymedia.com/articles/offshore-wind/orsted-financial-struggles-trump-revolution-sunrise
MikeCorleone 2025. 08. 27. 18:48
Előzmény: #9226  LG7
Köszi az infót! Érdekes, hogy az osztalékhozam kb ugyanannyi mint MOL esetében.
buythedip 2025. 08. 27. 16:17
Olyan egyetértésben vártuk 400 alá az LVMH-t, hogy már 500 felett van, és inverz fej-vállat rajzol.
Mondjuk erős fantázia kell ehhez az alakzathoz jelen esetben.
A tegnapi gyertya meg inkább bearish, és nagyon nagy a tegnapi forgalom.
Most győzi le az előző havi csúcsot?
Pénteken kész a havi gyertya mindenre.
Leno 2025. 08. 27. 15:13
Sziasztok,
Zalandoról mit gondoltok? van esetleg valakinek? ta alapon nem túl ideális a vétel, bár szerintem rövidtávon 10-15%-ot bőven mászhat felfele.
LG7 2025. 08. 27. 13:21
Erste és OMV: Az OMV esetében a második negyedéves működési profit kismértékben elmaradt a várttól, elsősorban a gyengébb kémiai és olaj & gázkitermelési nyereség miatt. Ugyanakkor a finomítás üzletág számai erősek volt, a cég meg is emelte éves finomítói marzs célkitűzését. A fő áttörés tehát még várat magára: az OMV esetében leginkább a petrolkémiai üzlettől várják a befektetők a javulást, ami a legnagyobb súllyal szerepel a vállalat tevékenységében. A társaság elmondta, hogy egyelőre nem látszik, hogy a petrolkémiai marzsok mitől nőnének. A petrolkémiai kereslet globálisan és Európában is gyenge, ami miatt egyelőre nem változik az összkép. Az Erste elemzője úgy véli, hogy ezt a tényezőt kell leginkább figyelembe venni, ha OMV részvényt kívánunk venni. A cég által fizetett osztalék a tavalyihoz hasonló lehet (4,75 euró/részvény), esetleg egy 5-10%-os csökkenés képzelhető el, ha nagyon gyenge lesz a második félév nyeresége.
LG7 2025. 08. 27. 12:45
Vonovia is ott figyel a fordulatra esélyes papírok között:https://www.otpbank.hu/globalmarkets/hu/hir/elemzes/heti-technikai-toplista-eu-20250826?utm_source=globalmarkets&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=otp_gm_250604_251231&utm_content=megnezem_elemzes_CTA_technikai_toplista
Remélem a rajongóm most is mínuszol... :))))))))))))Szeretlek!!!
buythedip 2025. 08. 27. 11:48
Előzmény: #9222  Zoltanovitsch
Mert megnyílik a lehetőség a felvásárlásra, 30%tól, és nem tudhatod, nem vettek-e 1%-ot fű alatt, valamint a menedzsment leváltására is.
Jól menő cégek árfolyama esik ha lemond a menedzsment vagy CEO, rosszul működőeké emelkedik.
simonzoli13 2025. 08. 27. 10:23
Előzmény: #9220  thinkpositive
Szia! Tartom, persze. 10-ig gondoltam kivárni, de nem értek hozzá!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 27. 10:20
Előzmény: #9216  buythedip
Igen én is ezt látom... 
A tegnapi előtti felszúrás csúcsától (22 felett picivel) sajna egy gyönyörű lefelé jövő "leszorító" alatt van közvetleneül...anniyra szép h szemmel is illeszthető...sajna sztem az alatt megy hír nélkül sztem is. Csak poz hírekre számítok felrántásra én is. pl. HA Pinaulték találnak vevőt akkor jöhet ilyen természetesen.
(Számomra rendkívül érdekes hogy a szóba jövő kínai konkurrens cég Pinault -pakk felvásárlása miért emelheti az árfolyamot...de ugye egy csecsemőnek sok minden új és alap h nem látja úgy az összefüggéseket mint a felnőttek....így csak befogom a pofám kussolok és csendben hiszek az adultaknak) :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 27. 10:11
Előzmény: #9212  Zoltanovitsch
PUMA reménysugarak: 
"(MT Newswires) -- Az RBC Capital Markets kedden bejelentette, hogy az Artemis 29%-os Puma (PUM.F) részesedésének potenciális eladását "fokozatos pozitívumként" értékeli a német sportruházat-gyártóra nehezedő pénzügyi és versenynyomás közepette.„Az Artemis 29%-os PUMA-részvényeinek esetleges értékesítését fokozatos pozitívumként értékeljük egy olyan részvénytörténetben, amelyet a pénzügyi teljesítmény és a sportruházati iparágban tapasztalható hanyatló jelentőség sújt. A tulajdonosi változások támogathatják a befektetéseket és a gyorsított fordulatot az új vezérigazgató, Arthur Hoeld irányítása alatt” – közölte a kutatócég. Az Artemis egy holdingtársaság, amelynek tulajdonosa a milliárdos Pinault család.Egy hétfői Bloomberg-jelentés szerint kínai sportruházati cégek, köztük az Anta Sports Products és a Li Ning Co. is érdeklődhetnek a részesedés megszerzése iránt. Az elemzők szerint az Anta logikus vevő lenne a többmárkás portfóliója és a közelmúltbeli felvásárlásai miatt, míg a Li Ning egymárkás üzleti modellje miatt talán nem lenne „megfelelő”.A részvény szektorteljesítmény-besorolású, 19 eurós célárral.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek