Nem tudom ki vagy, de vagy venni akarsz vagy totális homály vagy...egy 6 milliárdos gyorsan fejlődő IT cég P/E-je itt év végén 9-10 lesz egy rossz év után...XD
A vállalat az első félévben 6,04 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 29%-os bővülés az egy évvel korábbi 4,69 milliárdhoz képest. A növekedést döntően a rendszerintegrációs (RINT) üzletág hajtotta (5,83 milliárd forint, 28%), az alkalmazásfejlesztési (AL) üzletág 59%-kal, a BIM 39%-kal nőtt, az exportárbevétel pedig 321 millió forintra, a teljes árbevétel 5,3%-ára emelkedett. A forgalombővülés azonban nem jelent meg az eredménysorokon. Az anyagjellegű ráfordítások 48%-kal nőttek, az értékcsökkenés pedig az IDM-fejlesztések és a tavaly beszerzett storage-eszközök aktiválása miatt 67%-kal, 334 millió forintra emelkedett, így az üzemi eredmény 48%-kal 160,9 millió forintra mérséklődött. Az EBITDA 3%-kal 495 millió forintra csökkent, az EBITDA-marzs 10,8%-ról 8,2%-ra szűkült. A menedzsment a kormányváltás miatt leállt állami közbeszerzésekre és a kétszámjegyű IT-eszközdrágulásra hivatkozva 2026-ra a 2024-es (11,5 milliárd) és a 2025-ös (15,6 milliárd) szint közötti árbevételt vár.
A nemrég vásárolt szerverfarm fejnejéz, egyből megdobta az értékcsökkenést, ezzel az eredményt csökkentve, viszont a kapacitások értékesítése csak fokozatosan épül be az eredménybe.
Én negatív eredményt vártam, ami a deltánál fix hogy lesz, ott 13 milliárd körül van a kapitalizáció itt 6 milliárd körül van és tud eredményt felmutatni annak ellenére hogy választás volt és az aláíróemberek nem voltak meg...ami miatt a delta profit warningot adott ki
Persze...fél év alatt hozza azt az eredményt amiről a delta idén csak álmodik...és 2,5x annyit ér jelenleg a delta a tőzsdén...gondolkodj mielőtt hülyeséget írsz...
Nekem ez kifejezetten meglepetés...brutál kemény ez a jelentés...legalábbis ahhoz képest ahogy a vezér előadta mennyire nem lesz jó az idei első félév...persze csak óvatosan...nekem ez egy BIG UP
Nah, delta már nyomott egy profit warningot, amit nekünk is nyomtak személyesen a közgyűlésen, kormányzati szinten nem volt meg hónapokig az aláíró ember... Ilyenkor ezen cégek bevételei visszaesnek
Kermann IT Solutions Nyrt.