Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 hétfő, 18:17
Előzmény: #47471  Colas
Attól jobbak lesznek az utak, rendbe jön a költségvetés?
GajdicsNemErti hétfő, 18:17
Előzmény: #47476  kkv14
Újabb extrém ostova érv. Boldogan szavaz ő is, és én is arra, hogy többet kelljen adóznia, HA a többieknek is, akik hasonló anyagi helyzetben vannak, többet KELL. Érettségit amúgy sikerült letenni anno?
signal2
signal2 hétfő, 18:16
Előzmény: #47469  Angelo
Így van, pl. sokat tudtak félretenni az egykulcsos SZJA miatt, vettek fel babavárót, CSOk-ot, örököltek anyucit egy lakást, ami annó bagóért vett az önkormányzattól, spóroltak egy csomót, a hatósági áras rezsin, tetettek 100% állami pénzen napelemet a házukra. Párezren közvetlenül loptak a közösből. Most pedig követelik, hogy ezt a kínkeservesen összeszedett pénzt hadd fektethessék be korlátlanul adómentesen. 
GajdicsNemErti hétfő, 18:14
Előzmény: #47475  Colas
Az egyik legigazságtalanabb adónem. Minél szegényebb valaki, a jövedelemarányosan annál többet fizet ki ÁFA-ként,  hiszen a jövedelme legnagyobb részét elkölti, legnagyobb részben kajára. Ahogy megyünk felfelé a létrán, úgy fizetnek be jövedelemarányosan egyre kevesebbet ÁFA-ra. Ez regresszív adórendszer. Most néhány zseni meg fogja szakérteni, hogy DE A GAZDAGABBAK AKKOR IS TÖBB ÁFA-t FIZETNEK BE, mert szegények nem rendelkeznek kellő kognitív kapacitással ahhoz, hogy felfogják, mit jelent az a szó, hogy  jövedelemarányos.
kkv14 hétfő, 18:09
Előzmény: #47467  signal2
Ha nonszensz, add az összest jótékonyságra.
Colas hétfő, 17:59
Előzmény: #47473  ktamask
Az áfa a legigazságosabb adónem, mert nehéz kibújni alóla. Másrészt az áfa csökkentés csak rövid ideig jelenik meg az árakban (vagy egyáltalán nem), de hatalmas költségvetési hiányt okoz. 
Colas hétfő, 17:56
Előzmény: #47468  signal2
A TBSZ-nek lehetne húzni egy 500 milliós határt, annak a kamata kb. 30 millió évente. 
ktamask hétfő, 17:54

Az állam úgy gondolkodik, hogy azt talán elköltöd és majd abból származik bevétele.
Szarul van kitalálva a rendszer.
Én már eleve megadóztatnám, és inkább ÁFA-t csökkentenék.
Pont megfordítanám
Colas hétfő, 17:54
Előzmény: #47469  Angelo
Kapásból levonnak 1%-ot, ha eladom, másrészt idős koromra gyűjtöttem az állampapírt egész életem munkájával. Nem szándékozom részvényben kockáztatni.
Colas hétfő, 17:51
Szerintem Bécsből ne dumálj! Oszd ki a vagyonodat a szegények között, oszt jó napot!
Colas hétfő, 17:48
Előzmény: #47464  signal2
A tartós megtakarítást továbbra is támogatnám. A TBSZ-en levő államkötvény kamata maradjon adó és járulékmentes, és biztosítsák, hogy a meglevő kötvényeket át lehessen tenni költségmentesen TBSZ-re, ne kelljen eladni, és egy rosszabb kondícióval rendelkezőt venni. Különben a ... anyjukat...
Angelo hétfő, 17:48
Előzmény: #47459  Ishar

Akinek pénze van az nem Marika néni és nem is Jani bácsi az ő pénzük ebben a történetben nem lenne mérvadó.
Akiknek pénzük van azok nem véletlenül jutottak el addig, hogy pénzük legyen és ők tudni fogják, hogy mit kell tenni a pénzükkel.
Az állampapírok legalább 80%-ában olyan tőke van, ami ha azt érzékeli, hogy baj van akkor lépni fog.
signal2
signal2 hétfő, 17:45
Előzmény: #47466  ktamask
Én azt sem tartom normálisnak, hogy a TBSZ-es korlátlanul lehet befektetni.
Most gondolj bele: ha Csányi TBSZ-en tartja  az OTP-részvényeit, úgy kap évi többmilliárd osztalékot, hogy nem adózik belőle. 
signal2
signal2 hétfő, 17:44
Előzmény: #47465  Kall
százmilliós nagyságrendben vannak befektetéseim TBSZ-eken és van az Államkincstárnál is számlám. És nonszensznek tartom, hogy tízmilliókat kerestem adózatlanul, miközben olyan a költségvetés amilyen. Az egykulcsos adóval is sokat kerestem eleve, no meg 3 gyerekem van. Képzelheted. Tehát én egyike vagyok azoknak, akik abból gazdagodtak meg, hogy az állam eladósodott. Ilyen nincs a világon. Ez szélsőségesen igazságtalan. Én jobb közszolgáltatásokért (pl. jobb utakért) többet akarok fizetni, de nem tudok. 
A 15% lófasz, minden tőkejövedelemre egységesen alkalmazni kellene.
ktamask hétfő, 17:42

Mindenkinek ott a lehetőség a TBSZ-re pl,.
Vagy él vele, vagy nem.
Kall
Kall hétfő, 17:37
Te melyik osztályhoz sorolod magad,gondolom nem vagy csöves,de valszeg állampapirod sincsen,a mondókádat elolvasva.
signal2
signal2 hétfő, 17:26
Előzmény: #47462  GajdicsNemErti
Továbbra is nonszensz, hogy adómentesen lehet jövedelemhez jutni (azoknak, akik eleve jól keresnek és tudnak megtakarítani), miközben az alacsony keresetűek szét vannak adóztatva és lyukas a költségvetés. Legyen csak adó a tőkejövedelmek is, és legfeljebb egy értelmezhető szintű adómentes sáv legyen, ami a hangyákat
nem bántja. Bár a 15%-ot mindenki pont be tudná fizetni. A SZOCHO-t eltörölném a tőkejövedelmekre.
GajdicsNemErti hétfő, 17:20
Előzmény: #47462  GajdicsNemErti
Kényelmes és ingyenes.
GajdicsNemErti hétfő, 17:20
Előzmény: #47459  Ishar
Nagyon sima megoldás lenne. A webkincstár nyilván továbbra is csak magyart fog adni. A többség eleve azt használja, mert kényelmes. Aki bonyolult dolgokat vesz, az meg amúgy is tbsz-re veszi. Kecske és káposzta esete.
signal2
signal2 hétfő, 17:03
Előzmény: #47429  kkv14
Miféle “multiadó eltörlések”? 
A teljesen perverz, torz adórendszert kell alapjaiban átalakítani: nem legyen az, hogy vannak csoportok, akik másokkal szemben nem adóznak bizonyos jövedelmük után, ne legyenek diszkriminatív, szelektív, piactorzító, versenyszűkítő, stb. adók, érvényesüljön a szolidaritás, legyen egyensúlyban a költségvetés. A mai adórendszer fenntarthatatlan, igazságtalan,  súlyos teher a magyar
versenyképességen.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek