Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
csavarosabb észjárást feltételeztem a libcsinagytökéről! :)) még dél körül egy a valóstól alacsonyabb infláció behazudását feltételeztem, azzal kicsit támasztották volna a piacokat, sajna nem látok át rajtuk, nem egyre jár az agyunk:))
Törölt felhasználó2022. 10. 13. 15:16
Hajlamosító körülmények: a meleg, száraz idôszak kedvezôen hat az Aspergillus fertôzésre. A száraz, hôstresszes idôszakok egyértelmûen nagyobb toxintermelést eredményeznek, különösen, ha ilyen idôjárás uralkodik a bajuszkitolástól a késôi lisztes érésig. Ezen kívül olyan rendkívüli stresszhatások, mint a jégesô, korai fagy, vagy rovarkár fokozzák a kukorica fogékonyságát.
"A 2012-es év szélsőségesen meleg és aszályos időjárása és egyes növényvédelmi problémák (pl. rovarfertőzés) együtt es hatására a hazai termesztésű kukoricában megjelent szennyezésként a penészgombák által termelt aflatoxin." Ugyanez van iden, csak sokkal erosebben!
majd a wikipedia megmondja, de a gomba, az gomba, ami a nedvességet szereti :-) "Az Aspergillus flavus egy gyakran előforduló penészgomba, amely magas páratartalom és magas hőmérséklet mellett terjed leginkább" https://hu.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin
Pedig az aspergillus flavus faj az aszályt szereti es termel aflatoxint. Te a fuzáriumos DON toxinnal kevered. De Bükön nincs nagy gond, Fejér megyétől a román határig mindenhol is viszont van!
A gombák a nedves időt szeretik, így nem gondolom, hogy az idén gond lesz a mikotoxinokkal. Azért az is nevetséges, hogy valamikor ilyent nem néztek, mégis jó volt, főleg úgy, hogyha mikotoxinos, akkor is megveszik, csak olcsóbban. Ha kevesebbet fizetnek, akkor már nem számít a méreg??? :-)
Én sajnos elvitettem nemrég a földből előkerült féltéglákat, meg egyéb macskakőméretű sitt darabokat amiket a földben találtam. Már sajnálom, hogy nem tettem jobb időkre...
Csuti 2022.02.02 "Tegnap a béke érdekében tárgyaltan Putyinnal sikeresen. Elhoztam a hosszútávú békét Európának" Csuti 2022 10.12 "A február elejei moszkvai látogatásomon láttam Putyinon, hogy nagy a baj. Végletekig elszánt volt. Ezt jelentettem a natonak" Most éppen Putyint sz@rta fejen. Kiváncsi vagyok, hogy mikor coming outtól, hogy ő a még mindig liberális és a lelke mélyén homár.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen