Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2022. 08. 03. 08:51
Előzmény: #9434  KrisztinaI
Humi nem tudja megosztani hogyan csinálja, hogy "bazi gyorsan tudja korrigálni, az esetleges tévedéseit" 
1) nem téved, ugyanis nincs tuti, hanem valószínűségek vannak. Elliott minták olyanok, amik ha így, ha úgy mennek más-más lehetòség rajzolódik ki.
Csak olyannal tudná fél szóból is érteni egymást, akinek minimum hasonló szinten van a tudása.
2)Élő kereskedésben nincs arra idő, hogy magyarázzon, figyelnie kell és lépni ha úgy adódik.
3)Ahogy eddig megismertem, szinte kizártnak tartom hogy ha tehetné is, Aston Martint venne, ha meg mégis vesz valami jó kis négykerekűt, azzal nem fog itt dicsekedni. 
Szerintem.
------
De, az a lényeg hogy legyenek álmaink, így van cél, van miért küzdeni!
Hajrá Kriszti!
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 08:38
Előzmény: #9433  emerald
Emerald nem figyelsz... Humi 4 monitorja kozul az egyiken a neolib zs nagytoke belso levelezese lathato... 🤣🤣
Boomer 2022. 08. 03. 08:37
Előzmény: #9424  Törölt felhasználó

Humanoid,
Sajnos csak én is azt tudom kérdezni amit PLaci.
Akkor most hogyan tovább ?
Be lett lengetve a nagy jegybanki szigor aminek vitorlájából kezd kifogyni a szél.
.
https://www.investing.com/central-banks/fed-rate-monitor
-
Elég lesz a 3.5% kamat és a kötvény leépítés ?
Mikor jön a FEDnél a U-turn és lazítanak megint ?
Egyáltalán meddig lehet szigorítani, ha ennyire távol maradunk a reálkamattól ?
Nem fog ez bizalomvesztést okozni ?
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 08:24
Engem sosem vonzott a luxus, nyaralhatnék 5 csillagos szallodakban de jobban elvezem az egyszeru apartmant vagy fapados szallodat. Ha setalgatok a belvarosban es benezek egy Vigado etterem ablakan rosszul vagyok az egesztol kezdve a bent ulok valos belso lelki vilagatol is... 
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 08:20
A kedvencem az volt a 2000-es evek masodik feleben hogy az OVB-vel fel misiket keresnek az emberek. Aztan nem ertettem h miert nem mindenki OVB -s ha ez ennyire tuti buli... 🤣🤣
Kamu az egesz vilag, es boldogtalansaghoz vezet olyan dolgokra vagyni ami ku%@ara folosleges. 
Csak nezz meg egy szigetfesztival fellepok listajat, a 95%-a zenekarrol eleteben nem hallott az ember. Ezek mind azt hiszik ok lesznek az uj Rolling Stones vagy Beatles... 
.
KrisztinaI 2022. 08. 03. 08:13
Előzmény: #9433  emerald
Így van, a tudásuknak nagy ára van, a Wall Street-en szerintem nem kímélik az embereket, és tüzes korbáccsal égetik beléjük, amit tudnak. A US csoportvezetőnk mondta, hogy volt legenda olyan cégről, ahol az analystok feje felé a department vezető kiíratta az eredményeket.
Ezért nem értem, amikor itt az emberek ennek hallattán vérszemet kapnak, mert ők csak a sok $$$$-t látják, de hogy az miből van, és mennyi idő alat, azt nem.
Tulajdonképpen igaz is lehet Humanoid története, engem nem zavar, well deserved, és enjoy! :-)
(Amit jó lenne, ha megosztana, hogy hogy csinálja, mert bazi gyorsan tudja korrigálni az esteleges tévedéseit, és ha meglesz az Aston Martin tényleg elvihetne egy körre, hogy Cica rémálma és az én álmom is valóra váljon :-).)
Én nagyjából megtaláltam közben azokat a szakembereket, akikre úgy gondolom, hogy érdemes hallgatni.
Nekem mindegy, ha kitiltanak vagy kiutálnak innen (FF-ben már ma is volt rá utalás), én örülök, hogy itt voltam, az embereknek, hogy beszélgettünk, megosztottam, amit tudtam, a többi már nem az én gondom.
emerald 2022. 08. 03. 08:05
Előzmény: #9429  KrisztinaI
Ez hatalmas tudás, rengeteg gyakorlat, sok tízezer óra. Meg valószínű korán, fiatalon bevezették a kerskedés világába. 
.
Ezért írtam anno, hogy nem fogod megúszni a saját tapasztalat keresést.
Engem se tanított senki élőben, de szerintem nem is vállalná itt sem senki. Ugyanis ez olyan mintha valakitől azt kérnéd, adjon le egy teljes egyetemi tananyagot.-személyesen :)
.
Amúgy vannak tényleg jó könyvek. Ami előre visz, sőt kihagyhatatlan. De az "agyadnak" kell szinte ráérzésre a grafikon mintákat felismerni. Aztán leszel magabiztos. 
Amit pedig fizetett iskolában lehet megtanulni az a pénz menedzsment, (MM), illetve az RR
a gyertya alakzatok felismerése....stb.
Ha ezt komolyan gondolod, legyen egy jól jövedelmező munkád és mellette minimum öt évig, szánd rá minden szabadidőd. Nincs család, nincs wellnes, nincs semmi, amúgy is be fog szippantani. Kérdés: ér-e ez ennyit ?!
Mások után nem fogsz tudni úgy kereskedni hogy ebből pénzt csinálj.-Kivéve, ha hosszabb távú befektetéseket eszközölsz mint Placi. Utóbbit sokkal értelmesebb dolognak tartom.
Nagy árat fizettem érte én is, a mai eszemmel, bele sem kezdenék, csak a hosszú távba!
Jahh....és még mindig nem a tőzsdéből élek. Bár volt idő amikor szépen hozott, de ez nem megy folyamatosan. A mentális tényező miatt. Se feszültség, se érzelmek nem vihetnének el, de nem vagyok robot.
Amúgy, ha más beírását figyelembe véve, felülírtam a saját elképzelésem, abból garantált bukta lett. Na ezért lobbizok itt neked :)
----
Humi autója csak vicc volt! Placi viccelt! 
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 08:04
Tegye fel a kezét aki Placin es Humin kivul tudja h mennyit keres humi a tozsden! ... 🤣🤣🤣 Jesszus Maris Omg Uram mieeeert! 🤭🤭🤭
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 08:00
Előzmény: #9418  Placi82
Minek? Fekete lyuk.
KrisztinaI 2022. 08. 03. 07:39
Előzmény: #9425  kajli_man
Nem tudom, hogy mi a határa annak, amit tudnak, de a ha itt megnézzük az egyik legügyesebb tradert, Humanoidot, akkor nagyjából annyit keres, mint egy CEO (ilyen autót azok szoktak venni),   egy másik Wall Street-es emberrel is beszéltem egyszer, aki jeleneleg Executive Headhunterként dolgozik, mert saját bevallása szerint kiégett, bár annak idején markettől függően ő is 1-2 millió USD-t keresett évente.
DE, idővel venni szeretnél magadnak valamit (lsd Humanoid), vagyis a tőkéd akkumulációja megálls, és neked kell eldöntened, hogy az életedből mennyit áldozol rá.
Nem biztos, hogy egy bizonyos szint felett hajlandó vagy napi 24 órában a monitor előtt ülni.
Te egyszemélyes hadsereg vagy, a világ leggazdagabb emberei, nagyon ritkán kezdik az aljáról, a vagyont sokszor öröklik, és/vagy valaki más is hozzájárul (lsd Elon Musk, aki néhány dollárból csniált nagy céget, de a többi nem a saját pénze, hanem a hitelezőké).
Akikkel beszélgettem nagyon tisztelik a marketet, és nem éreztem bennük elvakult vakmerőséget, inkább azt, hogy azt a trade-t csinálják meg, amiben biztosak, minden esetre én szeretnék annyi kétellyel és félelemmel belevágni egy-egy tranzakcióba, amennyi nekik van. 
emerald 2022. 08. 03. 07:26
Előzmény: #9417  Törölt felhasználó
+++ 
Hárlem :))))) ez bitang jó :))) egyébként jahhh....pontos megfogalmazás!  
Korán reggel, húúú, de jót nevettem!
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 07:23
Előzmény: #9425  kajli_man
Es mi van a neolib zs nagytokesekrol, nem ok csinaljak a tupontos manipulaciot? 😋🤣
opandup 2022. 08. 03. 06:45
Előzmény: #9424  Törölt felhasználó
A második VH után még a romokból kellett felállni, akkor abból az állapotból még senki nem gondolkodott azokon a dolgokon mint ma. Persze nem is kellett, hiszen kevesebb ember élt a földön és a technológia sem volt megfelelő a túlfogyasztáshoz. A mai problémákat az 1950-es évektől lehet datálni, ugyanis akkor történt meg, hogy az amerikai lakosság széles körben elérhette a technológiát és elkezdett nagyipari üzemben fogyasztani. Ez persze időközben átgyűrűzött az egész világra. A háborúk es pusztító járványok hiányában túlnépesedés alakult ki, majd a városiasodás miatt egyre többen kezdtek el fogyasztani. Egyébiránt a fő gond nem a fogyasztással volt/van, hanem a mértéktelen fogyasztással, amit a dobd el és cseréld minnél hamarabb újra ideológia okozott. 
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 03. 06:20
Előzmény: #9416  KrisztinaI
Ha bárki tudna tűpontosan előre jelezni árfolyamokat, akkor az elég rövid idő alatt a világ leggazdagabb embere/cége lenne. Én még nem láttam a Forbes lista elején tradert.
Törölt felhasználó 2022. 08. 03. 02:06
Előzmény: #9423  Placi82
Ez a szuperbuborék ami kialakult, nos ez az USA világhatalmi vezető szerepének utolsó stációja.
Ezt a szuperbuborékot az hozta össze, hogy az USA nagytőke  és a rá alapuló politikai elit elkeseredetten és mindenáron próbálta felülírni azt, hogy az USA reálgazdasága elvesztette a vezető szerepét. Mesterséges eszközökkel pumpálták a gazdaságot, és ez lett belőle.
Valójában a neolibsi tőke és az általuk felhasznált prolik totális őrjöngése zajlik, aminek egyenes ági következménye a kiterjedt háború.
Egy kicsit túllépve amerikán: háború akkor van, amikor az erőforrások szűkössé válnak. Nos az MMT kiiktatta a fogyasztás természetes gátját, a környezeti problémák, és a természeti erőforrások elérhetősége pedig termelési oldalról jelent fokozódó input-problémákat. Kettős harapófogó, ami strukturális erőforráshiányt okoz. Ez pedig háborúba fog torkollni a történelmi minták alapján. Másként: nem lehet exponenciálisan növekedni egy véges világban. Azaz ez egy kódolt probléma volt egészen a ii. világháború óta, amit a kapitalista berendezkedés nem tudott megoldani. Eddig azért nem volt gond, mert látszólag az erőforrások bőségesek voltak... Látszólag. (növekedés határai...)
Épp a napokban gondolkodtam, hogy a kapitalista rendszer alap ellentmondása, hogy a bélpoklos határok nélküli fogyasztásra ösztönöz, ahelyett, hogy a veszett takarékoskodásra ösztönözne. Hogy is működhet ez egy növekvő lakosság és egy fájdalmasan korlátos földön??? Ki az az agyalágyult aki ezt komolyan gondolta, hogy működhet hosszabb távon???
Placi82 2022. 08. 02. 23:37
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-percrol-percrce/diplomaciai-szakitashoz-vezethet-ha-washington-a-terrorizmus-tamogatojanak-minositi-moszkvat/
Egyre borusabb ez. Csak ossze akarjak ezt a VH-t hozni. Pedig tudhatnak 1. Az orosz nem hatral, lasd a tortenelmuk. Nagysagrendileg ok hoztak a legnagyobb veraldozatot a nacik.ellen. Rajtuk orlodott fel a német hadi gepezet, nem az amcsikon, ez tortenelmi teny. 2. Ha elgurul  a gyogyszeruk , akkor ennel sokkal nagyobb baj lesz. A neoliberalis toket se ertem. Milyen zavar, vagy nagy baj van az eroterben,  vagy az agazdasagban hogy a ruszkik utan, a Kinaiaknak is nekik megy. 2 frontos haborut se szun ce, se machievelli nem ajanlja :)),Most vagy a gazdasagban akkora  a baj, hogy a haboru is jo megoldas. Vagy ekkora a bizalom, es az önhittseg.
Törölt felhasználó 2022. 08. 02. 23:25
Előzmény: #9412  Placi82
Használt autó decikii 😏😆
KrisztinaI 2022. 08. 02. 23:04
Előzmény: #9420  offshort
Ha objektív és korrekt, miért tiltanának ki? :-)
Látod, dühös vagy, mert valaki a világoddal ellentétes dolgot mer megfogalmazni, ha nem így lenne, akkor el tudnád mondani a véleményedet kitiltás nélkül. 
(A személyeskedőket szokták kitiltani.)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek