Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Túl racionálisan gondolkodok, azt mondják, hogy sokszor ez a baj velem 😀 Én sem a repkedést, sem a gesztusokat nem értem. Abban egyetértek, hogy lelövik, ha kell éppen ezért nem értem miért kell, akkor odamenni. Na mindegy, a politika ezen szintje túlmutat azon, amit megértek. (látom kapod a minuszokat, nem tőlem)
Azt is látni, hogy amint Kína kinyilatkoztatja, hogy "ezt nem kéne" máris zuhan a tőzsdéjük. Nagyon jól tudják, hogy a nagytőkések egy perc alatt lefelezhetik a Kína gazdagságát. A kínai vezetés meg nagyon fél, mert a gazdagabb réteg elég gyorsan megdöntheti a rezsimet, na nagyon elégedetlen. A diktatúra már ott sem az igazi, a jólétben élő emberkéket már nem lehet annyira sakkban tartani.
Én úgy tudom, az oroszok is reklamáltak, hogy Ukrajnának nem kellene kacsingatnia a NATO felé. Ez nem most kezdődött. Az is érdekes, hogy Ukrajna 2021júliusában feloldotta a földvásárlási moratóriumot, az amerikaiak meg rögtön felvásároltak 17 millió hektárt. Több mint valószínű, hogy már a sajátjukat akarták megvédetni a NATO-val.
Oke, ha latom beuszni a black swan-t. Akkor szolok. Igaz latok vagy 10db fekete hattyut a vizen, csak meg mind ki van kotve, a labanal fogva. Es meg egyik se uszott be.:)
Es meg valamit. Egy kis geopolitika. Kina nem hulye. Tanult az oroszok balfaszsagabol. Nem jo ha az amcsik tul sokat repkednek egy masik nagyhatolom puffer zonajaba most jelen esetben taiwanba. Mert.rosszul is elsulhet. Itt nem arrol van szo, hogy megtudjak beszelni egy titkositott csatornan amit akarnak. Hanem ez egy gesztus üzenet, mint az üzletben. A Kinaiak kinyilatkoztattak, hogy" nem kéne!!!!" ,mi nem a ruszkik vagyunk. Velunk ezt nem jatszatok el. Hat ennyi.
Nem..kbc nel azt se tudtam, hogy van vix. Es anno, es ez nem.most volt, kb 8 eve,akkor nem talaltam. Ezert kerestem, egy megbizhato ,nem tulsagosan zsivany ceget. Es mint mondtam erre, es csakis erre jo hasznalni. Az volt a fo szempont, hogy ki is fizessen, ne csak befele lehessen fizetni:). Igy lett a plus500. Evente jo ha egyszer megjatszom a vixet. Arra.meg jo.
Lebecsulod az casus belli marketing erejét. Es ami sokkal nagyobb hiba, lebecsulod emberek butasagat! Ezt a neolibek, mar 2000 eve jol tudjak, nem ok nelkul tudjak jol manipulalni a gojokat. Szoval Pelosi gepenek lelovese igen is haborut okozna. Semmi jelentosege, hogy emailen, vagy mobilon , vagy morse kodon beszelgetnenek.
Azóta eltelt azért egy kis idő, talán a technológia is fejlődött. Komolyan azt hiszi bárki is, hogy 2022-ben SZEMÉLYES jelenlét szükséges egy komoly tárgyaláshoz. Illetve a személyes tárgyalás "blokkolása" ér bármit is. LOL.
Igen az ezüst emelkedett az elmult par napban 10%ot. Meg most minden bizonytalan. Itt nekem meg veszelyes.Tartjak a piacokat, a FeD es szatelit bankjai, fundjai, nagy a.manipulqcio. En varok meg. Mert nem szeretem mikor a stoppjaim csillingelnek.:)
Nem akarja, de lehet eljatszatjak majd vele. Valami casus belli kell, hogy ugorjanak a nepek. Tudod Ferenc Ferdinandot, is mikor megoltek. Akkor az osztak, magyar paraszt gyerekek, a frontra menő battalion marsban harsogtak, hogy "megallj kutya szerbia, nem lesz tied Bosznia!" Es tudod kik fizettek akkor is a tokeletes haborus.propagandat az akkori sajtoban, hat a hadiszallitok, es a bankarok. Es amikor a Verdoni, es Isonzoi verszivattyuban tizezrevel haltak a fiatal paraszt fiuk, addig ők, a mulatokban ittak a pezsgőt, es a fronton levo katonak ,éhes, kiszolgaltatott, menyasszonyait olelgettek. Es gazdagottak. Nemetorszagban az 1 vh vegen, es a weimari koztarsosagban kulonosen durva merteket öltött ez. Tudjuk mi lett ennek a vege.. Amugy tudod miert jo uzet a haboru?, mert meglevo adossagot inflal, es uj adossagot teremt.
Van egy rajongok. Megfigyeltem, ha a neoliberalisokat szidjuk akkor kapunk egy-egy mínuszt. Szegeny Krisztike pedig alapbol kap tőle egyet. Szerinted ki lehet? A, balazska. B, sztanil, C, cicoriusz(de ő nem ilyen szerintem):). D, egy neoiberalis ,nőgyülölő, russzofob, meleg. De a multkori egyik projekcios chartodat 100 nal tobben is megneztek, szoval barki lehet!:)
Hoppá. Köszike. Nekem ez nem jo hir, mert 18 nal ,esetleg 18.5 nel akartam megcsipni. Erre emelkedik 7.5%ot ,ugy hogy nincs semmi hir, sot euforia van. Ndx is csak 0.2 %ot esett azaz semmit!. Gyanús! Valami nem oké. Amugy a VIX re tartom fenn a plus500 applikaciomat. Sz.r az egesz, de erre jo, erre hasznalom csak. Mindig kiutaltak a penzem, igaz valamikor majd 1 honapot igazoltatttak ,es.kertek a.szkennelt doksikat, a szep nyerom kiutalasa elott. De a Londoni tozsden is fenn vannak. De penzt igy se tartok ott.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen