Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Egy Meta előadáson használták ezt a kifejezést: az NFT kérlek szépen "digital real estate", de még ebben a kategóriában is a szakemberek is óva intenek tőle, hogy nehogy egy "marék" értéktelen pixelt vegyél.
Én emlékszem rá, mikor a coinosok egymás biztatták, hogy az üzletekben követeljék, hogy fogadják el a coinukat. Az egész szektát felszólították, hogy próbáljanak meg ezzel fizetni, ahol csak lehet, így lesz majd értéke az értéktelen digitális jelük lábnyomának. Az ikrek kezdték a reklámot, mikor minden híradóban megjelentek, hogy a cukorhegy ellopta az ötletüket és hihetetlen kártérítést követelnek, amit belenyomtak a BTC-be. Akkor fel is ugrott 1000 dollárra, de nem sokáig tartott. Minden esetre már a köztudatba beférkőzött a coin szó. Azóta folyamatosan kitalálnak valamit, amire ugrik ez a közösség és újra címlapra kerülnek. Semmi más hajtóereje sincs, csakis a meggazdagodás utáni vágy, mivel azt mindenki tudja, hogy mennyi milliárdos van közöttük, akik egy másodpercig nem dolgoztak meg vagyonukért, csak szerencséjük volt. Ez semmi más, mint a szerencsejáték, mikor megjelenik a hír, hogy valaki milliárdokat nyert(vagy lehet nyerni), akkor nagyságrendekkel többen próbálkoznak.
A coinoknál csak az a fontos, hogy mániát , FOMO-t generáljanak. Mivel nincs értékük, csak ezzel tudják felverni az árát és nagyot szakítani. Az a fontos, hogy az elsők között szállj be és időben szállj is ki. Az a szép benne, hogy nagyon sokan azt gondolták, hogy időben szálltak be, aztán tévedtek. Egyesek most akkora coinmennyiségeken ülnek, amiket fillérekért bányásztak, vette, hogy nekik tényleg nem számít az a 20-30 ETH, amit boldogan megforgatnak. Könnyen jött, könnyen ment, de ha továbbra is szerencséjük van, ismét nagyot szakíthatnak vele. Sok ismerősömtől hallottam, ha nyerne a lottón, a tőzsdén forgatná meg. Hát ezek is így vannak, ők nyertek a lottón. :-)
Ez az NFT piac. Szerintem a nagyfiú játszótere. Ahol misi masa mosodajat játszanak ezekkel az NFT kel. Jó volt, pár hülye gyerek, sportolok, focistak, stb akiknek több pénzük volt mint eszük, és a FOMO ban beszalltak. De ez mosás. Más logikus magyarázat erre számomra nincs. A szivarozo majomkep, piktogram, pixelhalmazert nem. Adhatnak több millió dollárt. Ez nem egy Rembrandt, vagy egy Claude Monet, művészi alkotas Csak vacak bugyuta vicces pixelek:). Vagy tényleg ilyen h.lyek az emberek? :)
Figyelj nekem bejott 2 szer. Jobb buli volt mint a 2016 januari banya( anglo) reszvenyek vetele anno. Covid kezdete ota 2020 februar, nem nyultam hozza, csak figyeltem. Ha valamit erzek megjatszom . Nem vagyok hazardor, ritkan nyulok ilyenekhez humanoid neha a fejet fogta, mikor meseltem mit csinaltam,:) de esetek tobbsegeben bejott. Ez a kutya tesla, na az nem surun jon be. De eleg szukre teszem a stopot. Tudom, hogy az egy szerencsejatek. De a vix nem az. Ott van racionalitas.
https://opensea.io/collection/proof-moonbirds 20 ETHert lehet venni ilyen kocsog baglyokat… 😃😃 az az alja, mind kulonbozoek, egyik egy pixelpaca, masikon korona van( az egyedi), a koromas genya 100/200 ethert is elment, azt lattam is. Beteg ez a vilag!
Btc sztem kisse elszakadt mar a piactol mert nem termel az semmit, max aranot fogyaszt. A coinhuszarok most elmentek nft-tni ott porog a buli most. Lasd Moonlight nft! :) ocsemnek van egy baglya! 6k dodi volt kibanyaszni, most er ugy 40et, csucson ert 130kt is, kozbe keltette lett neki tojasa meg isten tudja. De legalabb kapott egy baglyos siltessapkat usabol, ez is jo vmire! Viccen kivul orias love van nft, ja meg a (de)generating art( a de-t csak en teszem hozza mindig ha szobahozza), ezt mar nem is ertem de vett vmi pixelt egy kephez 600 dodiert, most is kb annyit er. :))
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen