Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 21:52
Előzmény: #45859  Phylaxa

Kifizetted a 20 forintot békén hagytak.
Nem lettél KISZ titkár, nem támogattad a pártot,nem agitáltál, az egy ilyen világ volt.
A tudásod alapján kaptál diplomát, nem azért, mert leszóltak a pártközpontból, vagy a bőrkabátos urak üzentek, hogy az elvtársnak át kell mennie, mert ez szolgálja a dolgozó népet.
A baj ott kezdődik, hogy manapság az akkori a rendszer működéséhez tevékenyen hozzájárulók kommunistáznak a leginkább és a KISZ titkárok vallják magukat anti-kommunistáknak.
De ez már offtopik lépjünk tovább.
Phylaxa 2023. 08. 06. 21:15
Előzmény: #45858  Törölt felhasználó
Mindíg vannak kivételek, az a rengeteg akkori fiatal, akik viszont jelentkeztek, különben nem lettek volna diákok az egyetemeken, tudják. Ezen biztosan nem fogok vitatkozni senkivel. Nekünk például azt hiszem 20 forintba került a bélyeg, amit meg kellett vennünk minden évben. KB ennyi volt, igaz ez már a gmk-k korszaka a vége felé. Abban viszont igazad lehet, hogy tudni kellett. A mai világgal összehasonlíthatatlan. 
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 20:58
Előzmény: #45857  Phylaxa

Sehmet téged már megcáfolt, hisz azt állítja nem volt KISZ tag.
A magyar társadalom problémája az újra felélesztett uram-bátyám dolog, amit a Fidesz erőteljesen visszahozott 2010 után a Kubatov lista fű alatti használatával minden, az államhoz köthető intézmény és szerződés viszonylatában. 
Azokban az államokban ahol nem a pártkönyv számít, hanem a tudás sokkal jobban élnek az átlag polgárok.
Ez a rendszer is meg fog bukni (Fidesz) már recseg és egymás torkát harapdálják a bennfentesek, de lehet ez lassú halál lesz, mint a Kádár rendszeré, sajnos az ország szépen lassan addig is csúszik a lejtőn, az orosz-ukrán háború kapcsán is rossz oldalra állt a zorbán, ha volt döntési joga...
Phylaxa 2023. 08. 06. 20:38
Előzmény: #45856  Törölt felhasználó
Te bőven a rendszerváltás után mentél felsőoktatási intézménybe, ha mentél. Szerintem te nem is tudod, hogy milyen volt az a KISZ tagság, amivel előtte mindenkinek rendelkeznie kellett, hogy jelentkezhessen.    

"Tudod, ha jó képességeid és tudásod van, akkor lehet úgy is boldogulni az életben, hogy nem kell eladni a lelked egy munkáért, egy pozícióért, egy kinevezésért, nem kell a köpönyeget forgatni."

De jó lenne, ha így lenne. De sajnos ez nem így van. "Ember küzdj és bízva bízzál...." Ez az egész emberiség problémája, hisz nem vagyunk gépek.
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 20:05
Előzmény: #45852  Sehmet

A logika nem az erősséged! 
Soha nem írtam a koromról, aki 1990-ben kezdte a középiskolát, az manapság 47 éves lehet. Én meg akár 25 is lehetek ;).
Soha nem voltam tagja semmilyen pártnak, a KISZ-nek, nem kellett aláírnom egy felvétel kedvéért, nem voltam besúgó. Gondolom nálad ezek nem állnak fent!
Tudod, ha jó képességeid és tudásod van, akkor lehet úgy is boldogulni az életben, hogy nem kell eladni a lelked egy munkáért, egy pozícióért, egy kinevezésért, nem kell a köpönyeget forgatni.
euler
euler 2023. 08. 06. 19:48
Előzmény: #45826  euler
"A reggeli ukrán helyzetet bemutató poszt alatt néhányan megint nekiálltak delirálni az oroszok legyőzhetetlenségéről, a nyugat kifáradásáról, a megnyerhetetlen anyagháborúról és hasonló Kádár-kori babonákról, amiket a kormánymédia és a hasznos idióták előszeretettel szajkóznak minden nap.
.
Nyilván mindenkinek szíve joga azzal szórakoztatnia magát ami neki jólesik. Mindenesetre itt van a június óta (!) beígért vagy már le is szállított harcjárművek listája:
60 Marder IFV
81 Bradley IFV
200 KTO Rosomak IFV
83 Stryker IFV
64 Bandvagn APC
100 BTR-60
10 Leopard 1A5
Ez közel 600 eszköz és ez csak amit tudunk. Közben meg mindig kerülnek elő olyanok is, mint az előző posztban is említett Supacat / AMRAAM légvédelmi járművek, amikről már csak azután beszélnek, hogy elvégezték a dolgukat.
.
Amikor tehát egy szovjetkárosult azon örömködik, hogy megint látott egy n+1-edik videót ugyanarról a 4 kilőtt Bradleyről és levonja a következtetést a nyugat haláláról és az orosz birodalom feltámadásáról, akkor az bizony a bit*h please kategória."  - KARD
vigkrisz 2023. 08. 06. 19:42
Előzmény: #45853  Törölt felhasználó

:-))))))))))))))
az aligátorok már nem sok mindent fogyasztanak el, amióta az ASRAAM-ok őket fogyasztják el :-))
Air-To-Air Missiles From UK Now Being Used By Ukraine As SAMs (yahoo.com)
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 19:32
Az ukránoknak jelenleg semmi esélyük sincs elérni sem a Zaporozsje Atomerőművet, sem az Azovi-tengert, sem a Krím-félszigetet. Miért nem? Mindenekelőtt természetesen Oroszország hónapokkal ezelőtti előkészületei miatt. Az összes erődítmény és védelmi vonal miatt amit létrehoztak, hogy elnyelje Ukrajna és a nyugat támadóképességét. Végtelen aknamezők és erődítmények, amiken nem lehet áthatolni.Másodszor, az 58. hadsereg védi ezt a területet. Ezek teljesen professzionális és kemény katonák. Oroszország egyik legjobb formációja. Ez volt az 58. hadsereg, amely néhány napon belül legyőzte Grúziát 2008-ban. Egy egész országot az Orosz Fegyveres Erők számos hadserege közül csak ez az egy teljesen legyőzött 5 nap alatt.A kritikus nyugati fegyverek maradékai jelenleg is semmisülnek meg. Pl. légvédelmi eszközök és aknamentesítő járművek. A nyugati tankok és lövészpáncélosok pontosan úgy égnek el a sztyeppéken, mint a szovjet megfelelőik. Csak drága koporsók, hiszen Oroszország trófeaként és propagandagyőzelemként kiemelten vadászik rájuk. A nyugat (valamennyire) kompenzálni tudja az elvesztett járműveket. De ki fogja vezetni a multi millió dolláros járműveket?A professzionálisan képzett sofőrök közül már sokan meghaltak. Új csapatokat képezni? Nos, az a helyzet hogy elfogytak az önkéntesek. Egy erőszakkal mozgósított személyt nem lehet rávenni arra, hogy nagy motivációval kezelje a kifinomult berendezéseket. Az ilyen csapatok már a jelenlegi offenzíva előtt szabotálják saját felszereléseiket, hogy ne kelljen a biztos halálba hajtaniuk. Az orosz KA-52 „Aligátor” szívesen fogyasztja el a leopárdokat, mardereket és más "állatokat".Oroszország minden szükséges felszerelést felhalmozott az ellentámadáshoz két stratégiai irányban. Kelet és Észak. Az ukránok maguk ismerték be hogy az oroszoknál mintegy 200 ezer katona, 900 tank, több mint 1000 rakétavető és tüzérségi eszköz, és 500 vadászbombázó áll készen nagyarányú támadó hadműveletekre. Eddig óvták a repülőgépeket, hogy ne veszítsék el őket, de az ukrán légvédelem azóta már az összeomlás szélére került, Kijevet leszámítva már nem képesek ellenállást kifejteni. Most már óvatosan növelhető a repülőgépek használata Ukrajna felett. Főleg a frontvonalaknál.Tehát ahogyan Ukrajna katonai képessége teljesen megsemmisül az értelmetlen támadásokban az orosz aknamezők ellen, úgy az orosz hadsereg olyan pozícióba kerül, hogy egy nagy offenzívával egyszerűen sakk mattot adhatnak az ellenségüknek. Ám talán a háború folytatása és a Nyugat pénzügyi és katonai erőforrásainak kimerítése sokkal értékesebb Oroszország számára, mint a háború gyors befejezése. Az állami/szociális kiadások kimerítése és a katonai kiadásokba való átcsoportosítása társadalmi összeomláshoz vezethet szerte Nyugaton. A Nyugat belső összeomlását okozhatja. Ha ez a stratégia akkor elképzelhető hogy még 1 évig kivárnak, és csak tartják a Szurovikin vonalat.
Sehmet
Sehmet 2023. 08. 06. 19:08
Előzmény: #45824  Törölt felhasználó

Bár ez a téma nem idetartozó, azért reflektálnék az ezzel kapcsolatos hozzászólásodra. Én tagja voltam Pannonhalmán a Katolikus Ifjúsági Szövetségnek. :-D No, ez volt a vicc. :) Még az úttörőségből is kimaradtam, amit akkor még sajnáltam is annak ellenére, hogy ministráltam, ugyanis negyedik általános iskola után egy másik városba költöztünk, ahol már a negyedik évzárójakor "felavatták" az úttörőket, és ahonnan mentem, ott pedig ötödik osztály évnyitójakor. Aztán Pannonhalma, ahol ugye az ifjúkommunista mozgalom kimaradt.
.
Azt azért ne próbáld beadni, hogy ha 1990 előtt középiskolás voltál, nem léptél be a KISZ-be, ugyanis az egyetemi felvételi bizottságban az egyetemi KISZ Bizottság delegáltja is ott ült és tőlem is megkérdezte, hogy KISZ-tag vagyok-e, illetve ha igen, akkor milyen munkát végeztem. Szerencsére a felvételi bizottság elnöke megnézte a lapomat és azt mondta, hogyan lettem volna KISZ tag Pannonhalmán. Ezért aztán 19,5 pontos felvételi eredmény után elsőre "helyhiány" miatt el is utasítottak, és a következő évben az ismerősi körbe tartozó Benedek professzor úr (római jog) közbenjárására sikerült ezzel, az átvitt pontszámmal bekerülni. Szóval bizonyára rosszul emlékszel a KISZ-tagságodra vonatkozóan. :)
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 18:22
Előzmény: #45836  Törölt felhasználó
Azt hittem szimplán csak egy alkoholista, ezek szerint még kokainozik is szegény Medvegyev, így sokkal érthetőbb a folyamatos lázálma.
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 17:59
Előzmény: #45849  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 17:58
Henichest- Arabat split is találatot kapott - Storm Shadow hétvége volt a Krímben!
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 17:39
61631 azonosított orosz katona, akik Ukrajnában vesztették életüket

a hivatkozott oldal linkje
Ennyi elesett oroszról van konkrét információ, súlyosak ezek a veszteségek, mert a valós szám ennél lényegesen magasabb lehet!
berlini
berlini 2023. 08. 06. 16:20
Előzmény: #45832  Törölt felhasználó
erre a hazugságra kár volt ennyit rápihenni.
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 16:01
Előzmény: #45841  Törölt felhasználó
👍😉
berlini
berlini 2023. 08. 06. 15:56
Előzmény: #45840  Törölt felhasználó
Moszkvában esik?
Eddig azt hallottam, hogy minél több a szankció annál jobb az idő.
Törölt felhasználó 2023. 08. 06. 15:56
Előzmény: #45839  Törölt felhasználó
Persze,, augusztus végéig de közben dolgozom is vigyázz az irásra mert hamar kitesznek 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek