Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 19:03
Előzmény: #14017  LVN
Ha már bírálod az újra elosztást,és az állam szerepét ebben,akkor elmagyaráznád,hogy Szaúd Arábia miért nem omlott még össze.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 18:55
Előzmény: #14016  LVN
Mondjuk nem tankoltam az új rendelet óta,de úgy írták,hogy igazolni kell a magyar forgalmival a gépjárművet a kedvezményes  árért,egyébként árkedvezmény nélkül megy a tankolás.Szóval ha valóban ez a rend akkor simán tudsz árkedvezmény nélkül tankolni,vagy kannába is tankolhatsz és az sem kedvezményes árú.Szóval ha zavar a kormány árkedvezménye akkor ne használd.Ha meg használod akkor ne bíráld,mert ez olyan mint az az ember aki kuplerájba jár majd a fórumokon meg azt hangoztatja,hogy milyen rossz hogy megengedik a kurválkodást.Ezt hívják képmutatásnak.
apocca
apocca 2022. 05. 31. 18:09
Előzmény: #14017  LVN
Tegnap tankoltam 40 l-t 9600 huf volt a különbözet. Aki kevés szj-t fizet, annak kevés a bruttó jövedelme, ergó pl ez a 9600 jóval nagyobb arányt jelent (a közösből jobban támogatott arányaiban) mint ahogy ez az összeg a jövedelmemhez (szja-hoz) aránylik.
LVN 2022. 05. 31. 17:51
Előzmény: #14014  Törölt felhasználó
Egyébként meg nyilván több szja-t fizetek, mint az, aki kevesebbet keres. Nominálisan! De ez még önmagában semmit nem mond. Az ő adójának sokkal nagyobb része megy el a rezsidémon elleni harcra, mint amit ő visszakap a közösből. Itt van a társadalmi igazságtalanság. Hogy miért zavar, annak ellenére, hogy elvileg hasznolélvezője vagyok ennek a rendszernek? Nos azért, mert nem csak hülye nem vagyok, de rövidlátó sem. Minél nagyobb szerepet vállal az állam az újraelosztásban, minél több például a hatósági ár, annál jobban sérül a gazdaság. Lásd Argentína, Venezuela, stb. Ülnek az egyik legnagyobb olajtartalékon, de ki sem tudják termelni már. Volt olyan időszak, hogy úgy tudták fenntartani az olcsó hatósági áras benzint, hogy importálták dollárért, mikor amúgy az ország nyomorgott és mégegyszer mondom, belefulladhatnának az olajba, annyi van a föld alatt... De persze az a fránya nyersanyagátok, na az is bekavart. A rezsiharc csak ront a helyzeten.
LVN 2022. 05. 31. 17:46
Előzmény: #14014  Törölt felhasználó
röviden? Mert nem vagyok hülye.
Egyébként hogy gondoltad? Lopjak egy külföldi rendszámot magamnak, miután elajándékoztam az enyémet egy osztráknak, hogy ő tankoljon az adómból? Nem tudom követni ezt a "logikát".
Mcemru 2022. 05. 31. 17:17
Előzmény: #14013  Törölt felhasználó
pontosabban a hiányból... mivel ennyi nem folyik be mint a rekord éves ktgvetési hiány, és a rekord magyar államadósság mutatja
én meg inkább az itthoni lázadásokra tippelnék, ami következni fog, mert a rossz irány maradt, épp alig tettek valamit ellene, szerkezetileg problémás az egész kegyúri+multi bérmunkára épülő magyar gazdaság, esély sincs jelenlegi keretek közt a változásra
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 16:39
Előzmény: #14009  LVN
A kis pénzű suzukis ha hiszed ha nem , nem fizet több személyi adót a te olcsó tankolásod miatt,egyébként meg ha ennyire zavar,hogy mások adójából tankolsz,mondjuk ez sem igaz,mert gondolom,te is adózol,de ha zavar az olcsóbb üzemanyag használata az ársapka miatt akkor nem értem,hogy miért nem a piaci áron veszed az üzemanyagot .Senki nem tiltja meg neked.Miért veszed igénybe a kedvezményt ha nem szorulsz rá ? Talán kifejthetnéd ezt is.
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 16:34
Előzmény: #14010  Mcemru
Milyen adókból, amit visszaadtak a gyerekes családoknak :))Vagy neked növelték a személyi vagy társasági adódat,hogy abból finanszírozzák az ársapkát ?Persze,hogy a költségvetési bevételekből megy  a finanszírozás,mi másból menne.A többi országban miből finanszírozzák a kiadásokat ha nem a bevételből,senki sem úgy szüli a pénzt.A kérdés az,hogy milyen módon növelik a bevételeket,mert az nagyon nem mindegy.Ami meg az EU-t illeti ha az EU-nak arra van pénze,hogy az ukrajnai háborút finanszírozza míg egy EU-s ország covid utáni gazdasági helyreállítását meg nem,az nem Orbánt hanem az EU vezetőit minősíti.Nem sokáig maradnak vezetők,vasvillával fogják a szavazóik elzavarni őket miután  anarchiát és káoszt hoztak az országukra.Éppen most verik az utolsó szegeket az EU koporsójába az idióta EU-s politikusok.1 évet nem adok nekik .
Ottapont 2022. 05. 31. 16:01
Törölt hozzászólás
Ottapont 2022. 05. 31. 16:00
Törölt hozzászólás
Mcemru 2022. 05. 31. 15:45
Előzmény: #14004  Törölt felhasználó
így most az adókból fizetik mindezt, az ársapkát is (ugye a gázt nem kapjuk olcsón az már kiderült, csak az MVM adósságából és tőkéjéből "fizetik" meg a rezsicsökit)
olyanok adójából is aki pl nem is vesz igénybe gázt, vagy nem használ üzemanyagot
ja és az ipar mindenből teljesárat fizet, szóval szavazat vásárlásra éppen jó de semmi másra, csak késlelteti a csődöt, és nem is kapunk EU forrást sem, mert mindenben csak kerékkötő volt orban, az évi 4000mrd most kb, extra adókból meg 800mrd akarnak beszedni... akkor a lyuk a ktgvetésben mint ide őszöd!
LVN 2022. 05. 31. 15:39
Hmmm nem értem miért nem akarjátok érteni, hogy a 95-ös benzin NEM 480 Ft-ba kerül. Az én autóm az átlagnál többet fogyaszt, mert SUV, így egy kispénzű suzukissal összehasonlítva én az ő adójából tankolok (leegyszerűsítve). Mégsem csápolok ennek, pedig nekem kedvez ez az igazságtalan rendszer. Ha ez a fajta piactorzítás, állami újraelosztás jó, ám legyen. Jakuzzim nincs, de lehetne. Akkor elmondhatnám, hogy annak a fűtését meg a panelprolik dobják össze nekem, hiszen tőlük kapja a rezsicsökkentett árkülönbséget a szolgáltató az után a többletfogyasztás után, amit a panelprolikhoz képest elfogyasztanék. Vagyis fogyasztok, mert a családi házam nyilván többet eszik alapból, mint egy kis panellakás. Ám legyen, veszek jakuzzit is. Ilyen világ van, akkor ezt kell élni. De hogy még ehhez tapsol is a sok birka, hát az valami csúcs :D
tanrek 2022. 05. 31. 15:27

Ha már ez mégiscsak egy gazdasági portál, gondoltam szólok, hogy az üzemanyag, élelmiszer ára annyi, amennyi. És az nem az a szám, amit a kutakon, üzletben a hatósági áras termékeknél az árcédulákon látsz.
Ha az infláció fékezése ilyen egyszerű lenne, akkor csak simán hatósági áras kellene legyen minden, aminek szerintük hatása van rá, és probléma letudva...
Persze szélmalom harc ezt olyanoknak magyarázni, akik azon rugóznak, hogy ki mennyire álkeresztény...
blackmirror
blackmirror 2022. 05. 31. 14:41
Ha figyelmesen olvasnád a fórumot, nem kérdeznél ilyeneket. Ellenzéki győzelem esetén sokkal alacsonyabbak lennének az árak mert erősebb lenne  a forint. Gyurcsány idejében érte el az eur/huf kurzus a történelmi minimumot, ami 227,57 árfolyamszintet jelentett, Orbánnál történelmi csúcsok dőlnek meg. Gyurcsány idejében minden olcsóbb volt (élelmiszer, üzemanyag, lakás), mint most Orbán alatt, nyugodtan össze lehet hasonlítani az árakat. Ráadásul 2024-ig lehetne eurónk is, ami elhozná a nyugat-európai életszínvonalat és mindenki jobban élne.
realmadrid 2022. 05. 31. 14:38
Előzmény: #14002  Mcemru

"Ujhelyi István arra is kitért, hogy korábban ő is azt kezdeményezte, hogy Magyarország ne fogadja el az eredeti szankciós csomagot, mivel az ellentétes a magyar érdekkel."
Uniós ellenzéki magyar képviselő, ezen kívül az osztrákok is támogatták Orbánt, szlovákok, csehek szintén.
Rutte holland miniszter szintén igazat adott Orbánnak.
Azért ez az embargó nem csak Orbánról szólt, sokak érdekét sértette volna az eredeti elképzelés.
tanrek 2022. 05. 31. 14:37
Előzmény: #14001  Törölt felhasználó

Hiába igyekeztem, kevésnek bizonyult.
Továbbra sem értetted a kérdésem, ha úgy érzed, hogy a "hazaáruló libsi mocsadékozó" hsz. megválaszolta azt. Pláne, ha szerinted "egész jól"....
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 14:18
Aha,és ha a libernyákok lennének kormányon,mennyi lenne most az üzemanyag ára ,az élelmiszer ára és a forint árfolyama? Meglehet szorozni mindegyiket minimum kettővel vagyis a kétszerese minimum.Az mitől is lenne jobb ???A libernyákok simán lemondtak volna azonnal az orosz olajról,földgázról,ellehet képzelni,hogy ez hova vezetett volna,Ritka nagy szerencséje van a magyaroknak,hogy nem nyert az ellenzék,mondom ezt úgy,hogy Orbánék,számomra állkeresztények.De az ellenzékhez képest még így is klasszisokkal jobbak tudnak lenni,ennyire mocsadék az ellenzéki politikusok zöme,tisztelet a kivételnek.
Murdoch 2022. 05. 31. 14:18
Akkor a szlovákoknak, meg a cseheknek is nemzetáruló a kormányuk. Földgáz tekintetében meg a fél EU aljas áruló.
Mcemru 2022. 05. 31. 13:58
Előzmény: #14000  Törölt felhasználó
most épp egy nemzetáruló kormányunk van, aki a MOL véres hasznáért hagyja az oroszok pénzelését az olajukon keresztül, hogy aztán ezt a hasznot a haveri körön át ellophassák, és az ország kétharmada közben (akik megszavazták) már hónap közepén áll a boltokban és nem tud dönteni az ársapkás 6 élelmiszer közül melyik egyet vegye meg...
Törölt felhasználó 2022. 05. 31. 13:24
Előzmény: #13999  tanrek

A topikgazda közben egész jól megválaszolta a felvetésedet...  avagy szerinted az lett volna hasznosabb a kárpátaljaiak számára, ha Orbán a "Z" által kiadott online ukázokat hanyatt-homlok követve küldi be Záhonynál és Tiszabecsnél a fegyvereket az orosz műholdak, rakéták és drónok "szeme láttára"?... szerinted akkor jobban szeretnék ill. fogják majd szeretni a zukránok a kárpátaljai magyarokat?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek