Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
WLM 2022. 04. 10. 13:02
Előzmény: #9736  LappangSouchong
Nee, értem, király vagy, bocsánat. Persze, hogy nem fair. Ezt az amóknak és a ruszkiknak kellene lejátszani, mondjuk az Antarktiszon, vagy Ausztrália közepén, nem belevonni, belerugdalni azt a pár lekötelezett, megzsarolt hülyét és népét. Ami Magyarországon megtörtént, végig fog söpörni a világon, vagy választások útján, vagy másképpen (mondjuk előkerülnek a rozsdás húskampók). A józan ész utat tör magának, mindenki okádik a "szankciók" gazdasági hatásaitól, az emberek többsége kizárólag ingyen akarja elítélni az oroszokat. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 12:59
Előzmény: #9815  KEKJOLAN
Hacsak nem segít valaki az oroszoknak, akkor az ő gazdasági erejükkel , ami a valódi nagyhatalmakéhoz képest eltörpül nem fogják tudni sokáig fenntartani a háborút. Erre is 10 évig halmozták fel a vagyont, aminek a felét a nyugat lefoglalta egy kattintással és aminek a fenntartás napi szinten milliárdokba kerül. Sztem blöffölnek és ez egy pillanatban el fog fogyni. Addig viszont  rombolni fognak, mert viszi őket előre az őrűlet.  Ez az én véleményem. 
Az igazi nagyhatalom Kína, de ő még nem avatkozott be és ha nem is fog,akkor itt pár hónap és vége lesz.
Az állampolgárokat megtévesztette a putyini náci propaganda és elnyomás. Viszont sokan már menekülnek is külföldre. Aki marad az nem fog jól élni és az ország vegetálni fog sokáig miközben a nemzetközi politikában nullára süllyed a befolyása.
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 12:48
Előzmény: #9817  Törölt felhasználó
A nagyok között sokszor megpróbálta elmondani, nem hallhattak meg. Most intézi, de ettől meg távol van hogy kinek van igaza. Egy biztos “a medve nem játék” 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 12:44
Előzmény: #9811  KEKJOLAN
Attól "több évtizedes", h Putyinnak nem tetszik, h több évtizede létrejött az ukrán állam, ahol az ukránok szinte mindegyike érintett a múlt századi éhhalál dolgában. 
Szerinted is mindig a nagyobb fiúnak van igaza az óvodában?
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 12:39
Előzmény: #9815  KEKJOLAN
Megelőzve a nyelvtudósok hadat, lesz1sz😂
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 12:38
Előzmény: #9812  Törölt felhasználó
Ez sokkal régebbi mint ami ideológiát bele akarsz vonni. A nemzetközi jog érvényesítéset meg meglátjuk hogy hogy sikerül érvényesíteni. Nagykutyák játékáról szól,nem tudod kirekeszteni őket. A világ nagy része  továbbra se demokráciában el, az erokozpont eltolódott mas irányba igy sok sikert a jog gyakorlasahoz. Nem fognak kivérezni, nekik nem olyan elkényelmesedett a társadalmuk és másképp szocializálódtak, nem lessz társadalmi nyomás a felelősökon. De továbbra is fenntartom, örülnek ha tévednek, átlag emberek járnak pórul.
Phylaxa 2022. 04. 10. 12:28
Előzmény: #9788  szieszta
Az embertömegek életének elvétele és az életben maradt tömegek életének megnyomorítása után. Igen.
Phylaxa 2022. 04. 10. 12:19
Előzmény: #9773  badsector1
Már használták őket és fejlesztik tovább. Csak ez sajnos nem gyakorlat. Ne felejtsd el, hogy ez az a terület, amiben biztosan profik!

A másik, amit korábban írtál, miért használnák a legmodernebb fegyvereiket? Szerintem kevés dolgot fognak felhasználni erre a háborúra, mert semmi szükség rá. Atomfegyvert pedig biztosan nem fognak. Mivel 8 év alatt semmit sem tudtak elérni a tárgyalóasztalnál, ami most is látszik, mert most sem érdekel senkit az amit ők akarnak, ezért elveszik azokat a területeket, melyekről a tárgyalás szólt volna. Meglátjuk, hogy jól gondolom-e.

Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 12:01
Előzmény: #9811  KEKJOLAN
Ez a náci ideológia, amit képviselsz. A civilizált világban már ez nem elfogadott a nemzetközi jog alapján.
Tehát az ilyen gondolkozást és érvelést nem szabad elfogadni  Nácikkal meg nem tárgyalunk, hanem kirekesztjük őket. Ez történik most a szankciókkal.  Remélhetőleg kivéreznek előbb-utóbb.
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 11:50
Előzmény: #9810  Törölt felhasználó
Ez több évtizedes szembenállás eredménye. Ilyen-olyan kedvezményekkel és sok eszközzel  körön belül tartotta, most hogy távolodna mas eszközt is bevet. Ennyi! Olyan jogon hogy nagyhatalom és megkerülhetetlen, ha tetszik ha nem. Mas nagyhatalom is hasonlóan jár, bármennyire is hihetetlen, politikai/gazdasági nyomásgyakorlás és fegyveresen is. Kell nekik a mozgástér .. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 11:43
Előzmény: #9793  Placi82
kezdjük ott, h nem történik mindez, ha 2014ben nem foglalja el Krímet Putyin és nem robbant ki polgárháborút a két keleti megyében.  
nem igazán értem azt sem,hogy milyne joga van Oroszországnak megmondani, hogy a szomszédos országok mit tehetnek politikailag. 
Ha már beavatkozik, ami egyébként a nemzetközi jog felrúgása, akkor miért akarja kiírtani az ukránokat a nem orosz ajkú területeken is, hanem ahol tudja? sorra derülnek ki, hogy kis településeken, városrészeken rendeztek népírtást.
Ítéljük meg az ukránokat is, amit elkövettek a háború előtt, de ne állítsuk úgy be,hogy ez az írtózatos rombolás arányban áll azokkal. Nem áll arányban és ráadásul a mögöttes szándék Putyin részéről nem is a védekezés, nem is az orosz érdekek védelméről szól, hiszen,akkor nem nyomnál el brutálisan a saját népét sem, nem támadná egész ukrajnát, és nem hazudozna folymaatosan.
Krímet jelzés nélküli katonák foglalták el ,miközben tagadták. Tagadták az ukrán inváziót is. Egy hazug náci rendszer a putyini.
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 11:43
Előzmény: #9802  LappangSouchong
FrejTomi-t tudom idézni: “A széles látókör jár mindenkinek” . Nekem a mai információs dömpingben nagyon nehéz elfogadni  és egy-egy dologot/állítást  tényként kezelni. Mégha elosztom kettovel, akkoris ottvan hogy bárki/bármit írhat, mire jön “esetleg” a cáfolat/helyreigazítás addigra tovább haladt a világ és elkönyveltek az első állítást.
tanrek 2022. 04. 10. 11:41
Előzmény: #9789  Placi82
A kérdésem abszolút nem az volt, hogy milyen végzettséget sikerült összegürizned. Naponta vagyok munkakapcsolatban MSC és PHD mérnökökkel, akik a legjobb indulattal is max. csak átlagosak matekból...
És nem, abszolút nem arra utaltam a kérdésemmel. Arra voltam kíváncsi, hogy vajon a haranggörbe alatt hol tartózkodik az, aki olyanokat ír, mit te. Persze az, hogy mennyire nem vágod itt a neked szánt célzásokat (ez utóbbit is beleértve) nagyjából választ is ad erre a kérdésre, de folyton tartva a tévedés lehetőségétől, gondoltam rákérdezek. Egyelőre nem bizonytalanítottál el, sokkal inkább megerősítettél...
badsector1
badsector1 2022. 04. 10. 11:29
Előzmény: #9805  KEKJOLAN
az első és a második világháborút az egész világ nyögte, ezt a kvázi 3 világháborút is az egész világ nyögi, ez így van rendjén az emberi faj történelmében, sajnos.
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 11:28
Előzmény: #9695  Istvan78
Gondolom annyiban megérte,hogy megszünt egy erős hatalmi tényező, ami a térség biztonságát fenyegette. Az Ozstrák-magyar monarchia és Nagy Magyarország feldarabolása is ezért történt sztem. Ezek politikai motívációk, amiben a nagyhatalmak mindig is gondolkodtak és abban is egyetértek, hogy ott avatkoznak be, ahol fenyegetve éreznek valamilyen fontosabb érdeket. Ez az érdek nem feltétlenül önös érdek, hanem az adott régió biztonságát , vagy egy nagyobb méretű konfliktust megakadályozni.
A közép és nagyhatalmak ilyen irányú háborúiban azonban különbség, hogy van, amit kifejezetten hódító, bomlasztó,népírtó jelleggel indítanak és van,amivel meg akarnak akadályozni valamit. 
A polgári áldozatok sajnálatosan elkerülhetetlenek mindegyik konfliktusban.
Én úgy gondolom,hogy egy diktatórikus  terrorban élni nem igazán opció, hiszen ott a lehetőség sincs meg, hogy normális irányba menjenek el a dolgok. 
A Szaddam rezsim fennállása alatt is rengeteg embersiég elleni büntettett , népírtást követett el több százezer áldozattal, koncepciós ítéletekkel, tehát a háborús áldozatokkal és a szabadság adta lehetőségekkel szembeállítva még relatíve "jobb" is, ami most van , annyiban, hogy legalább az esély megvan az ott élők kezében.  
De nem simerem az irakiak életét. történetét közelebbről.
találtam egy jó cikket az iraki háború előzményeiről és utózöngéjéről is egy hiteles történész írta. Hahner Péter
Index - Tudomány - Hogyan és miért tört ki az iraki háború?

KEKJOLAN 2022. 04. 10. 11:26
Előzmény: #9803  badsector1
Itt se nagyon szamit  mit olvasol és hogy értelmezed , de  én nem vontam kétségbe az ukránok jogát. Az hogy mire van igényük és mit tudnak érvényesíteni abban csúnya földetérés lesz nemzetközi szinten is, nemcsak az ukránok részéről. Egy destabilizált , befagyott konfliktus lesz vége, a nagykutyák meg eladják otthon hogy megcsináltuk és társai, sok tízmillió ember pedig évtizedekig nyögi majd ezt az egész elmebajt …
badsector1
badsector1 2022. 04. 10. 11:19
Előzmény: #9801  KEKJOLAN
erre nem gondoltam, hogy a te a gázcsap elzárásra gondoltál, de már kezdem elveszteni a fonaladat :))
badsector1
badsector1 2022. 04. 10. 11:18
Előzmény: #9800  KEKJOLAN
te azt mondod, hogy az ukránoknak nincs joga az orosz vagyont államosítani azután, hogy az oroszok szétlőtték az országot?
gondolom azt elfogadod, hogy az ukránoknak jogos az igénye arra, hogy az oroszok kártalanítsák őket, az oroszok által okozott károk miatt.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 10. 11:15
Előzmény: #9796  KEKJOLAN
Milyen jó ukrán forrásaid vannak, honnan kapod?

Nem voltam rest, bedobtam google translate-be, ez egy tervezet, kezdeményezés. Különben szerintem teljesen oké az agresszortól rabolni, csinálják nyugodtan belátásuk szerint. Akkor lennének balekok, ha nem lépnék meg.
KEKJOLAN 2022. 04. 10. 11:15
Előzmény: #9799  badsector1
Hogy mit kezdjünk a helyzettel, azon kívül hogy elzarjuk a csapot.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek