Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BigThomas ma, 19:53
Közel nyolc évet töltöttem a tőzsdén egyértelmű terv nélkül. Tippeket kergettem, túl sokáig tartottam a veszteségeket, és néztem, ahogy a megtakarításaim eltűnnek. 1 800 000 Ft‑om maradt, és rettegtem egy újabb hibától. Laura G. Prescott a Facebookon megtanított a megfelelő kockázatkezelésre és arra, hogyan diverzifikáljak szektorok között. Felépített egy strukturált jövedelmi portfóliót osztalékrészvényekkel. Négy hónap alatt az 1 800 000 Ft 12 600 000 Ft nyereséggé nőtt. Aztán adott egy portfóliókezelési tervet, ami végre önbizalmat adott. Ha éveket töltöttél el úgy, hogy semmid sincs, írj neki WhatsAppon: +44.‑7460.023.003
Lengyel65 ma, 19:41
Törölt hozzászólás
OSZLOPOS ma, 09:21
Előzmény: #5155  FeherTibi
70-80% van fedezve, a maradékon viszont jön a bukó. Ryanair jelentésben benne van. 20-30% fejlődéhez pedig nem tudni, mennyi jegyár kedvezmény kell alapvetően, hogy feltöltsék a gépeket, + a olaj bukó. A kérdés az, hogy a több jegy eladás ezt tudja e ellensúlyozni. Ránkférne egy pozitív meglepetés. Viszont mint kiderül számomra, a Ryanair sem ad éves előrejelzés, tehát ezért büntetni" a wizzairt nem korrekt, bár igaz, a Ryanairnál nincsenek csőddel kapcsolatos félelmek.
OSZLOPOS ma, 09:17
Tegnap az American Airlines több, mint 8% ot esett. Szerencsére mindenen löktek lefelé odakint, a Nasdaq egyre messzebb a csúcstól. Azért mondom, hogy szerencsére, mert Trump a tőzsdén méri magát.Minél rosszabbak a tőzsdék, annál valószínűbb, hogy tesz valamit, amivel átfordítja. Egyértelműen az olajár a hibás. Meglátjuk. Hétvégén szerintem kicsit több esély van valami jóra, mint rosszra, ezért az olaj longokat páran zárni fogják, és ha így is lesz, az csak egy kis szabad levegő, nem forduló.
FeherTibi csütörtök, 22:22
Kicsit kinszenvedés ez a részvény.
Jobbnál jobb forgalom, Pratt and Whitney perspektiva javulás, új gépek, stb. És csak 10 fonton van a papir.
Tudom, az olaj ára miatt lehet. De nem azt mondta Váradi, hogy hedgelték a kerozin árát ? 
ALANFED
ALANFED csütörtök, 17:40
Előzmény: #5153  5000
először a szabadságát veszíti el , 80 éves bolond majom
5000 csütörtök, 16:46
Előzmény: #5152  OSZLOPOS
Remélem mindent elveszít Trump novemberben.
Simán Kanadát "be kellene venni" az EU-ba, megegyezni mindenkivel, akivel lehet, Trump meg olyan vámot vezet be, amilyet akar.
Kivonni a pénzeket a kinti állampapírokból, EU-s papírokat venni stb.
OSZLOPOS csütörtök, 16:32
easyjetben olyasmit olvastam, hogy egy EU hivatalnok nyilatkozott, hogy nem EU kézben nem lehetnek bizonyos vállalatok, és vizsgálni fogják az Easyjet felvásárlást is. Aztán gondolom azóta a jogászok is megolvasták a dolgokat. remélem, nem írtam nagy hülyeséget. Az olajhelyzet bizonyos szempontból rosszabb, mint az első felfutáskor, ugyanis akkor még nem volt szó a vöröstengeri blokádról. Kerozin szempontból jobb, mert tudjuk, hogy lesz, csak rohadtdrága. A konfliktus szempontjából annyiban tisztább a kép, hogy már látni, hogy itt egyszerű megoldás nem lesz. Trump vagy behódol, vagy nagyon durva és véres háborúban térdre kényszeríti Iránt. és a kettő között mindenféle átmenet. Iránnak sem könnyű, de a létük függ, meddig tartják az aduászt a kezükben, és nyilván tartják, amíg bírják (szoros felügyelete). Sajnos nem biztos, hogy most láttuk már az alját. Igazából Trumpon múlik az olaj árfolyam, de szerintem a reptársaságok árazásában nagyon óvatos lesz most mindenki jódarabig.
Pluto13
Pluto13 csütörtök, 14:51
Előzmény: #5149  FeherTibi
Újra 100$ a Brent!
5000 csütörtök, 14:18
Előzmény: #5149  FeherTibi
Jó az eredménye
FeherTibi csütörtök, 12:35
Pratt and Whitney Earnings Report
RTX Reports Q2 2026 Results
Viktor csütörtök, 11:12
Előzmény: #5147  Garajc
5%-ot emelkedett... A tegnapi -10-12% után.
Az Easyjetbe is egyébként tegnap olyan ~14:10 magasságában adtak bele akár csak a Wizzairbe.
Garajc csütörtök, 09:45
Előzmény: #5144  FeherTibi
Egyébként "kilőtt" az easyJet árfolyama a jelentésre. Most éppen +5%-ot emelkedett már. Az elemzők nagyobb trutyit vártak...
Pluto13
Pluto13 csütörtök, 09:37
Előzmény: #5145  Garajc
Hát ez nem túl szép..
Garajc csütörtök, 09:09
Előzmény: #5144  FeherTibi
Lett egy randa új trendvonalunk, ami mentén csorog le...
.
https://www.tradingview.com/x/Pa7vNhOM/
FeherTibi csütörtök, 08:51
Előzmény: #5143  Garajc
Ez nem jó jelentés. Ha ilyen lesz a Wizzairé is, akkor könnyen 10 font alatt találjuk magunkat. Bár szerintem Trump miatt már a jelentés előtt 10 font alá kerülünk, és onnan egy rossz jelentés 9 font alá vihet
Garajc csütörtök, 08:46

Az EasyJet adózás előtti nyeresége 70%-kal, 85 millió fontra zuhant a harmadik negyedévben.
.
Az easyJet PLC csütörtökön bejelentette, hogy adózás előtti nyeresége 70%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, 85 millió fontra a 2026-os pénzügyi év harmadik negyedévében elért 286 millió fontról, mivel a közel-keleti konfliktus rányomta bélyegét az üzemanyagárakra és a keresletre.
.
A csoport bevétele 2%-kal, közel 3 milliárd fontra nőtt. A légitársaság 25,8 millió utast szállított, ami nagyjából változatlan az éves szinten, miközben a férőhely-kihasználtság (load factor) 1,3 százalékponttal 88,9%-ra csökkent. Az üzemanyagköltségek 17%-kal, 732 millió fontra emelkedtek.
.
„A negyedév során továbbra is kezeltük a közel-keleti konfliktus hatását, valamint annak az üzemanyagárakra és a foglalási trendekre gyakorolt ​​hatását. Az árak vonzóak voltak, ami erős késői foglalási keresletet generált járataink és üdüléseink iránt” – mondta Kenton Jarvis vezérigazgató. Az EasyJet arra számít, hogy a 2026-os pénzügyi évben a férőhelykapacitás körülbelül 3%-kal fog növekedni, míg a negyedik negyedévi jegyhozam „jelenleg stagnál”.
FeherTibi szerda, 22:01
Holnap jelent a Pratt and Whitney (RTX)
5000 szerda, 16:22
Előzmény: #5139  Viktor
Légitársaságok esnek.
FeherTibi szerda, 16:11
Előzmény: #5139  Viktor
az iráni helyzet és emelkedő olajár is ok lehet az esésre
Viktor szerda, 15:58
Most meg az Easyjet miatt megyünk lefele vagy valami más oka van? 
Azt látom, hogy a robotot bekapcsolták eladásra és adja szépen.
Garajc szerda, 07:19
Előzmény: #5137  FeherTibi
A Wizz Air kereskedelmi igazgatója, Ian Malin a növekedésről és a jövőbeli stratégiáról szólva azt mondta: 
„A 30%-os növekedés [2026-ban] nem volt tervben. Tizennyolc hónap múlva sokkal emészthetőbb profillal rendelkezünk.” Ez alacsony vagy közepes férőhely/férőhely-szám növekedés lesz. De először a Wizznek ki kell használnia az asztalon lévő ételt. Ebben a magas növekedési időszakban ez azt jelenti, hogy az érett európai piacokra kell összpontosítania a kockázatosabb „határ menti” útvonalak hozzáadása helyett. „Az összes ilyen spekulatív piacra való belépés, ahol az érettségi görbe hosszabb, nem fog működni, ha 30%-os kapacitásnövekedést alkalmazunk” – mondta Malin úr. A Wizz stratégiai célja, a kereskedelmi igazgató szavaival élve, az, hogy húst vigyen a csontok fölé. Ez azt jelenti, hogy sűrűbb járatokkal stabilizálja a hálózatot, védhetőbbé és ellenállóbbá teszi azt azáltal, hogy alacsonyan tartja a költségeket.
Törölt felhasználó kedd, 19:36
Törölt hozzászólás
IF kedd, 11:23
Erre szokták mondani, hogy azthittem már ennél nincsen lejjebb... itt sajnos van...
Garajc hétfő, 23:43
Előzmény: #5131  Garajc
Garajc hétfő, 23:43

A csati alján vagyunk! Remélhetőleg fordulunk innen:https://www.tradingview.com/x/jN6CmPAA/
Gulyas00 hétfő, 13:47
Törölt hozzászólás
OSZLOPOS hétfő, 10:34
Előzmény: #5127  Plafon
szisztematikusan vettek valószínűleg, ezt kommunikálták. Szerintem a jegyárcsökkenés és a nem fedezett részen a veszteség nagyon hasonló lesz arányában. A különbség az lehet, hogy míg a Ryanair 6% ot fejlődött, a wizz utasszám 12-15%-ot legalább. a kövi negyedévben meg mégtöbbet. nagy kérdés a wizznél a költségek alakulása. meglátjuk, szerintem ez a jelentés azért lehozza a földre a várakozásokat. Amúgy már korrekciózik felfelé, wizzt pedig a támasz megtartotta. Ahogy mondja is a vezér, a tél lesz a vízválasztó, nem a nyár.
Plafon hétfő, 10:24
Előzmény: #5125  OSZLOPOS
a 6%-os átlagos jegyárcsökkenés az azért elég durva, bár ezt mondogatják már egy ideje, de az is, hogy bizonytalanok a nyári foglalások. legjobban majd az érdekel a wizznél, hogy a hedgeléseket, hogy folytatták, milyen áron mennyit, esetleg kivártak-e. remélem nem a 150-es olajár félelemben kötögették csúcs közelben... 
FeherTibi hétfő, 10:23
Előzmény: #5125  OSZLOPOS
érdekes.
Az eddigi hirek alapján a Wizzairtól jó jelentést várok.
Amit nem látok tisztán, hogy jegybevétel tekintetében mire lehet számitani
A hedgelést jól csinálták, szerintem az olajár nem lesz probléma
Illetve figyelni kell julius 23-at, a Pratt and Whitney (RTX) jelentését 
OSZLOPOS hétfő, 09:55
Ryanair zuhanóban, csalódást okozott a jelentés.  A fő okok Chat GPT szerint:
  • 34%-kal visszaesett a negyedéves nyereség, 820 millió euróról 538 millió euróra. Ez jóval gyengébb lett az elemzői várakozásoknál.
  • Az átlagos jegyárak 6%-kal csökkentek, miközben az utasszám ugyan 6%-kal nőtt. Vagyis több utast vittek, de olcsóbban.
  • Jelentősen emelkedtek az üzemanyagköltségek. A Ryanair ugyan az üzemanyag-felhasználásának kb. 80%-át fedezte (hedgelte), de a fennmaradó 20%-ra már a Közel-Keleten kialakult konfliktus miatt megugró kerozinárakat kellett fizetnie.
  • A vezetőség továbbra sem adott teljes éves profit-előrejelzést, mert szerintük a nyári foglalások továbbra is bizonytalanok, és egyre több az utolsó pillanatban vásárolt jegy. Ez a befektetők számára általában negatív jelzés. 

Na, hát így. Hozzáteszem, itt valószínűleg az elemzők viseltek túl optimista szemüveget.
IF vasárnap, 07:24
Beszelgettem a legiutas kiserovel, hogy sikeres volt-e  VB jaratok megtoltese? Azt valaszolta, hogy a cegnek biztos nyereseges volt, de mint legikisero mas a velemenye. Gondolom sok ,,toltott,, utast vittek... nem kerozinra gondolok😀
Ez a viszonylat csak potolta valamelyest a februar ota tarto kiesest!
Flyer vasárnap, 07:00
In recent weeks, Wizz Air has gradually announced its network expansion plans for the 2026/27 winter season. So far, the airline has planned service expansions to Egypt and the opening of new bases in Madrid and Valencia, including the launch of a domestic route in Spain.
https://www.aeroroutes.com/eng/260718-w6nw26

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek