Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Ezt majd akkor amikor az újranyitási időt elérjük. Addig ezzel felesleges foglalkozni. Most például jönnek a rendeletek. Át is adom a terepet. Az egyik nagyon fontos dolog, hogy a munkáltató ne vessze el a megbízható dolgozóit. Sziasztok! :)
"https://hvg.hu/itthon/20200330_Egri_Viktor_Remhirkormany" "Csak nehogy véletlenül, jogalkotási megszokásból, visszamenőleges hatállyal váljon súlyosan büntethetővé a rémhírterjesztés a felhatalmazási-törvény szövegezése alapján! Mégsem vonulhat testületileg börtönbe a vezető kormánypárt. Vélemény.Éveken keresztül a rémhírterjesztés, a félelemérzet indokolatlan mértékűvé növelése szerepelt elsőszámú preferenciaként a kormányzóerő koncepciójában. Világméretű, keresztény- és jobboldalellenes betelepítések összeesküvés-elméletét erősítette minden megszólalásával. Erre építette politikai stratégiáját. A rémhír a rendszer építőelemévé vált.Rémhírkormány. Kék alapon, tévéreklámokban, egyperces hírekben, bírósági ítélet alapján is hírhamisítónak nevezhető vezető alatt ijesztgetett apró részleteket szándékosan felnagyítva, másokat elhallgatva a rémisztgetés érdekei szerint.Ennek eredményeit elkergetett üdülőkben, megtámadott egyetemi hallgatókban, kendős emberekre hívott rendőrökben lehet számszakilag is mérni. Meg szavazatokban. De ha a lelkek elsötétedésének lennének mérőszámai, azok mutatták volna meg igazán a hatást.Hogy csak az előző pár hónapból emeljünk ki gondolatokat:A klímaváltozás témáját is a nemzetközi baloldal kitervelt csapdájának tartották, amellyel a migrációról kívánják a figyelmet elterelni. Rémhír.Pár hete pedig még maga a miniszterelnök beszélt arról, hogy a koronavírus is nagy gond, de a migráció az igazi probléma. Rémhír.Most mégis mindenre (is) kiterjedő végnélküli felhatalmazást akar a koronavírus okán.A rémhírterjesztés büntetési lehetőségeinek bővítése a mostani csomag egyik legfontosabb része. A lényeg ugyanis megint és mindig a kommunikációs tér uralása. A kép, ami kialakul a választókban a válságos hónapokban történendőkről, hosszú időre határozza majd meg irányultságukat. Márpedig Orbán szemében kellemetlen fejlemények történtek a sajtóerőviszonyokat illetően.A vészhelyzetben a megmaradt független sajtó pillanatok alatt vált fontossá a Fidesz-hívek jelentős része számára is. Néhány klikkelés után világossá válhatott számukra, hogy ezúttal az életkilátások szempontjából is releváns információk jelentős része csak ott olvasható. A történetek a hazaküldött gyanús esetekről, a pozitív tesztet produkálókkal érintkezők lehetséges betegségének negligálása, a valós maszk- és védőruhahelyzet, a más országokban meghozott jelentős szociális intézkedések az ő életükről is szólnak, és a kormány propagandistáinak szűkös felületein ezeknek nem jut hely a központi üzenetek és ellenzékgyalázás mellett. "
Elméletileg üresek az utcák az EGÉSZ kontinensen. Te átéltél már ilyet? Ha igen, akkor mennyi rendőrt tudtak ehhez biztosítani? Bizony ilyenkor a hadsereg is besegít. Ez van.
"Ehelyett fújják a "diktatúra" szöveget. Ezzel nem fogják az embereket elérni, mert egyrészt nincs az, "
Nem diktatúra, csak a fidesz sokkal nagyobb állami erőforrást biztosit magának egy választási kampányban mint az ellenzéknek. Ezek szerint az nehezen érthető, hogy ha egy demokráciában nem egyenlő szabályok vonatkoznak a pártokra, az már nem demokrácia.Tehát a fidesznek van 11 focistája, míg az ellenzéknek meg kb 1.
Igen, bérjellegű és egyéb fennálló fizetési kötelezettségekre egyaránt, ami segítheti az újraindítást. Majdnem mindenkinek van vmilyen kisebb, nagyobb értékű számla tartozása/követelése is.
Fedezet mindenképp szükséges ingatlan, jármű, műkincs, stb Ha van, attól kezdve a tulajdonoson műlik minden, hisz ő látja a helyzetet és a lehetőségeit.
"Hát nyilván nem azokra vonatkozna a megmentés, akik totalkárosak lettek,
hanem azokra akik életképesek, de átmeneti likviditási, fizetési
problémáik vannak" . Ilyesmire gondolsz?.. "A munkavállaló közvetlenül is támogatható, ha megállapodást köt a
munkáltatóval, hogy kiveszi az időarányos szabadságát és azt követően a
bérének meghatározott részének biztosítása mellett otthon marad.
Pl. ez az arány lehetne 60%-os bér, amihez az állam 20% -os
kiegészítést biztosít, a dolgozó 20%-os jövedelemcsökkenést visel el."
Gondolom ezért vannak ott a Richterben meg még másik 500 cégben. Mert ott vannak a zavaros emberek. Érdekes a Hős utcánál most egyet se láttam, pedig nem tudok napot amikor ne lett volna ott egy rendőrautó akárhányszor elmentem mellette. Na mindegy legyen ez az én bajom én tudok vele együtt élni csak szvsz ez is amolyan kis erőfitogtatás. Érdekes 2006-ban nem rendelték ki a katonákat amikor tankok meg molotov koktélok voltak meg kocsik égtek ( nem nem kellett volna csak érzékeltetni a helyzetet hoztam fel a példát ) Ja és akkor se volt szükség rendeleti kormányzásra válságkezeléshez. Képzelem hogy a Fidesz akkor mit nyilatkozott volna ha Gyurcsány ugyanezt mondta volna mint most Orbánék. Akkor lehet még én is az utcán lettem volna.
Nem pontosan értem mi alapján lehet eldönteni azt, hogy valami életképes vagy nem, de valószínűleg hasonlóan gondolkozunk, ez igazán a legnehezebb rész, ezt eldönteni. Nemzeti irányokat kell szabni, ami nem a romkocsma meg a foci stadion, sokkal inkább oktatás egészségügy, digitalizáció. Majd meglássuk mi lesz.
Sziasztok! Gulyás Gergely előrejelzése szerint június-júliusban tetőzhet Magyarországon a járvány. Ez alapján saját elképzelésem szerint szeptember-októberben lehet vége a járványnak. Ha pontatlan Gulyás előrejelzése, és később tetőzik a járvány, akkor még később lesz vége. Vagyis a kijárási korlátozásnak meg minden (gazdasági) korlátozásnak legalább szeptember-októberig fent kellene maradnia. Az én logikám szerint. Akkor mire fel az április 11-ig való kijárási korlátozás? Meg ma olvastam, hogy Németországban két héttel meghosszabbítják a korlátozásokat. Meg Tramp arról beszél, hogy húsvétkor újra indulna az ország, amit április végére módosított. És Amerika le van maradva a járványban, ott később kezdődött, vagyis később lehet vége a járványnak, mint Európában a szeptember-október. Amik mik ezek az áprilisi korlátozás feloldási dátumok?! Ti ezt értitek?
A fenéket. látod még lesznek Fidesz hívek akik követelni fogják hogy 2022-ig tartson. Ahogy most is érvelnének hogy a migránsvészhelyzet fenntartása szükséges. mondjuk ezzel a törvénnyel éppenséggel tökmindegy érvényben van-e vagy sem már.
A katonaság jelenléte nem nekünk, átlagembereknek szól, hanem azoknak akik esetleg a zavaros helyzeteket szeretik. Nincs annyi rendőr, ezért kellenek ilyen helyzetekben. De sokaknak biztonság érzetet is adnak. Egyébként magyarul beszélnek, azért ez nem mindegy! :)
Hát nyilván nem azokra vonatkozna a megmentés, akik totalkárosak lettek, hanem azokra akik életképesek, de átmeneti likviditási, fizetési problémáik vannak. Az életképtelenek meg természetesen kiszelektálódnak. Azt sem mondtam, hogy most, hanem amikor aktuálissá válik az újraindítás, akkor indulna a gyorshitel.
"Na, vajon meddig lesz rendeleti kormányzás?" Őszintén remélem tényleg csak az ellenség szivatására volt ez az egész és 2-3 hónap múlva "na látjátok" szöveggel állnak el tőle. Mert ha ez megy majd 2022-ig mint a migránsvészhelyzet.....
Azt hiszem most sokak számára világossá vált ez az ország a vezetőség miatt lassan teljesen élhetetlenné válik. Részemről irány egy élhetőbb ország amint lehet.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live