Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MK ma, 20:32
Előzmény: #105888  Audax1
Kognitív disszonancia.
Audax1 ma, 12:08
Előzmény: #105889  Kata726
Kata, én, mint tájékozatlan ember? Nem hinném!
asphalt
asphalt ma, 11:14
Előzmény: #105886  KKR13
Évezredek óta megy az duma, hogy az új generáció, a fiatalok mennyivel rosszabbak, butábbak, önzőbbek mint mi voltunk. Ezt hallgattam magamról, ezt hallgatták a szüleim és a nagyszüleim is magukról. Sem most, sem a régmúltban nem volt igaz. Már az ókor legnagyobb filozófusai is foglalkoztak a kérdéssel, és kinevették a magukat nagy, követendő generációnak hirdető embereket. Fontos azt is megjegyezni, hogy amikor a mai fiatalok környezetét MI tettük olyanná, amilyen lett. Ők ebben a környezetben kénytelen élni, túlélni. 
Ez a “sok hülye globál droid” ahogy nevezed őket, sokkal jobban látja a helyzetet, mint te. Sokat beszélgetek fiatalokkal. Ők értik például a piacgazdaság és a verseny fogalmakat, hogy elsősorban innovációval, fejlesztésekkel, valós piaci igényekre (és valós piacról) épülő-működő, bevételt termelő céggel lehet versenyezni. Senki nem tiltja Magyarországon azt, hogy multinacionális vállalatot hozzon létre, mint a “hülye” nyugati országokban. Indítsd el a magyar Apple-t egy garázsból, alapítsd meg a magyar Microsoftot, hozz létre egy autómárkát gyárral, alapíts divatmárkát, gyárts versenyképes mobiltelefont, csinálj világméretű online áruházat. És nem kötelező ehhez óriási, gazdag országban élni ahhoz, hogy multicéget gründolj. Ikea, Spotify, Volvo, Lego, Booking.com, Samsung, Ryanair, Wise, Bolt, soroljam? Nem az állam csöcsén lógva kell/lehet csak eredményeket elérni. A sok - szerinted hülye - fiatal érti ennek a logikáját. Huszonéves magyar programozók dolgoznak világcégeknél. Azt lehet látni, mi van akkor, ha az állam intézi a szoftverfejlesztést: KRÉTA, Földhivatali nyilvántartó. A fiatalok nevetnek rajtad, és élik a világukat, saját maguknak köszönhetően már sokkal szabadabban. 
Kata726
Kata726 ma, 11:12
Előzmény: #105888  Audax1
Èn csak annyit tennék hozzá, hogy a "tájékozatlan ember" megítélése erősen szubjektív.
Audax1 ma, 11:08
Előzmény: #105887  sprint53
Én is így látom, nagy a baj. Folyamatban a maradék függetlenségünk felszámolása, közben pedig vészesen fogy nemzetünk, a fiatalok már szinte semmit sem értenek a HAZA szóból. Igaz ennek nem sok köze van a 4iG-hez, de ha jól belegondolunk mégis van, mert ha nincs az a sok tájékozatlan ember akkor más döntés született volna tavasszal.
sprint53 ma, 10:31
Előzmény: #105886  KKR13
Az utolsó két mondatodban van a lényeg, a jövőt illetőleg... !  ( tragédia)
KKR13
KKR13 ma, 06:00
Előzmény: #105885  hocus-opus

Elárulom, hogy van most már olyan szektor, ahol saját hazai költségvetési forrásból (nincs benne EU-s forrás - igaz azok a források ugyanúgy az itt élők terheiből vannak "előállítva", mert az EU csak elvon és eladósít, nincs saját forrása, csak az emberektől elvett) teljes - 100 %-os - külföldi (multi) tulajdonban lévő Magyarországon bejegyzett céget támogatnak és nem új cég hazai piacon való megjelenéséről van szó, sőt bőven lenne helyettük magyar alternatíva egy olyan ágazatban, amelyet a magyarokat eltiprok annak idején (Trianon) nagy kegyesen meghagytak a nemzetnek, mint kb. egyetlen komparatív előnnyel bíró gazdasági erőforrás lehetőség. Persze, pont ezekben az években tűnik el ennek a szektornak is a természeti erőforrásban lévő előnye az éghajlatváltozással.
Az a baj, hogy ezek az újak (kormány, fiatalok) már lelkileg is egy szervilis csicskák, egyszerűen beléjük van kódolva a nyugatiak felsőbbrendűsége, fedhetetlensége, pedig a legönzőbb, legálszentebb, legmanipulatívabb, legnagyobb történelmi lefölözőkről van szó és most, hogy odaát is vesztenek a színvonalból, egyre "éhesebbek" lesznek.
Azt nem tudja felfogni ez a sok hülye globál droid, hogy egy ilyen kis országban, amelyet úgy tettek át a piacgazdaságba, hogy előtte és utána is leraboltak tudatosan, nem lehet ezekkel versenyre kelni, ha nem segíted a hazaikat és nem hozol létre különböző szektorban tényleg jelentős tőkével, egyéb háttérrel rendelkező cégeket és nem adsz nekik időt. Ilyen hazai cégeket meg nem lehet olyanokra bízni, akik egy pillanat becsicskulnak. 
Persze a mostani szituációban sok hazai cégnek patthelyzet van és még örömködik ezen a sok irigy hazaáruló csicska. Ezek a merjünk kicsik lenni globál droid birodalmi szolga lelkek, akik nagyjából fel is fogják számolni a következő évtizedekben a nemzetet, az eredendő európai népesség, civilizáció kihal, feloldódik egy okádék masszában a nagy sokszínűség jegyében, amely igazából a valós európai sokszínűséget szünteti meg. 
Úgy gondolom több feltétel miatt is, hogy a 4ig helyzete azért szerintem jobb, mint a többi cégé, aztán kérdés, hogy mennyire tud magyar maradni.
Sajnos az irigységgel mindent szét lehet rombolni, legjobban a lelkeket.
Egyre idősebben, nap, mint nap tömegközlekedve láttam, hogy milyen módon lesznek az újabb generációk egyre önzőbbek, amit a mai nagy libsi demokráciában természetesnek vesznek, miközben kifelé PR-ban nyomják az álszent nyálas rizsát. Sajnos ez nemcsak a fiatalokról mondható el, de ott szinte általános jelenség. Az irigység a fő motiváció, a legnagyobb értékük pedig a magamutogatás, mintha ez lenne a szabadság fokmérője és szép lassan elvesznek a valós értékek.
Feleségem pedagógus és látja, hogyan érkeznek a mostani generáció által az új "filozófiában" (nem)nevelt gyermekek, a nagy szabadságban, akarom mondani szabadosságban érlelt gyermekek. Az eleinte könnyebb út a végső pusztulásba vezethet.
hocus-opus péntek, 23:53
"Több tízmilliárd forinttal fogjuk növelni a kutatás-fejlesztésre fordított állami forrásokat, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezek a magyar gazdaságot, a kis- és középvállalkozásokat, valamint az innovatív nagyvállalkozásokat erősítsék" – hangsúlyozta Tanács Zoltán."
 https://www.portfolio.hu/gazdasag/20261009/lehullott-a-lepel-a-2027-es-koltsegvetes-fontos-reszleterol-868818
Rellim
Rellim péntek, 22:42
Előzmény: #105882  rice001
@rice001
Túl sok itt már a fantazmagória. 
Majd Elon Musk vásárol részvényeket, most meg jönnek a Törökök még nagyobb részesedésért...
Kár, hogy ezeket a találgatásokat nem lehet pénzre váltani. 
Elmúlt a FOMO. A piac már a "Megtisztelő volt találkozni XY Úrral, és beszélni egy nem kötelező érvényű szerződés előkészítéséről" bejegyzéseket sem árazza. 
Sőt. Semmit. Az egy éve folyamatosan csökkenő papírba már a kutya sem vesz bele. 
Egy ideje itt 1600-on megy a kereskedés. Ide árazza a piac. Ha valami csoda folytán bele is vettek, az pár óráig, 1 napig tartott. Áltatjuk magunkat, hogy majd jön valami, (mint a mai előterjesztés) aztán majd ugrik az árfolyam. Nem fog. Nincs semmi jelenleg, ami hajtani tudná az árakat. Nincs semmi ami a befektetőket ide vonzaná. A forgalom nulla, és a semmi között van. A nagy esésnek úgy néz ki vége, de még midig többet piros, mint zöld. 
Mint már írtam, szerintem "megegyezés" sem lesz a kormánnyal. Ha sikerül a kötvény kibocsájtás, és visszakapja az MFB a milliárdjait, talán akkor kerül ki a 4IG a célkeresztből. 
 A "megegyezést", és az átvilágítás lezárását is én így tudom elképzelni. 
Ez politikailag eladható. Kiállnak, hogy átvilágítottuk a céget, visszaszereztünk XXX milliárd forintot.
(Mint a Duna aszfalt kongói projectje esetében) 
Valamit találni, eredményt felmutatni muszáj, különben nagy lenne a politikai arcvesztés. 
Az tuti, hogy olyan nem lesz, hogy MP kiáll: - átvilágítottuk a céget, de minden rendben, nem találtunk semmit. 
A gyj sem fog MÉG érdemben dobni az árfolyamon. 
Ide szerintem, most egyszerűen csak idő kell. Hagyni a céget, hagy dolgozzon. A javuló negyedéves számok (ha jönnek) fogják felfelé húzni az árfolyamot, nem a találgatások, és álmok. 
Idővel talán a kormány ellenszenve is csitul. Bár ebben kevésbé hiszek. A választások óta eltelt fél év, és ebben a tekintetben semmi sem változott. 
Jelenleg, én pesszimistábban látom a helyzetet. El fogunk jutni szebb árfolyam szintekre, de sokkal lassabban. Én esélytelennek látom a 3XXX árfolyamot év végére. Már az is nagy eredmény lesz, ha kettessel fog kezdődni. 
Persze, mindez csak az én meglátásom. Adja Isten, hogy tévedjek!
sonos péntek, 19:55
Bizom benne hogy ez a kezfogas hamarosan újra megvalósul....
https://www.facebook.com/share/p/1HbAoqTVh8/
rice001 péntek, 18:30
Előzmény: #105878  TomJerry86

Persze, hogy nem lehet tönkretenni és becsődöltetni.
Ha viszont a másik fórumba a választás előtti időszakról beleolvasol, akkor látod, hogy ott sokan már tisza győzelem esetén másnapra csődöt vártak, (írták is, hogy 5, 4, 3, 2, 1 de persze semmi nem történt)
majd a kormányalapítás utánra majd nyár közepére, utána őszre, most pedig a vizsgálat utánra. Ezeket mantrázták végig. Folyamatos újratervezésben vannak a károgók.
Rellim Ha nincs megegyezés elhúzódó lehet az árfolyam ébredése. 
Ha nincs egyezség, de bejelentik, hogy hadiipari megrendelések élnek, vagy módosítások után a kormány rendel, akkor abban a pillanatban kilőhet az árfolyam. Szerintem ez lesz majd és valószínű az űripari megrendelést majd próbálja a kormány lefelezni és a cég belemegy. Talán majd USA belép a kormány helyére. Most jelenleg sok speki úgy gondolja, hogy semmi új megrendelése nem lesz a cégnek a kormánytól, (hadiipar, informatika, űripar) ha lesz megrendelés jön a cég felértékelődése.
Mondjuk az szerintem nagyon jó lenne, ha az állam is tulaj lenne a hadiipari cégben, ahogy a telekommunikációban is az.
Ezt a közgyűlési előterjesztés itt a fórumon lett feldobva. Gondolom mivel a Rábába új külföldi tagok kerültek ezért gondolták többen, hogy akár ide is jöhet majd külföldi. 
Én arra gondoltam, hogy kormány közeli valaki kerül be, de nem így lett. 
Egyébként talán 1 éve került be Klaus Jürgen Neumann a Rheinmetall pénzügyi igazgatója a felügyelőbizottságba és az auditbizottságba is. Ő azért nagy név.
Tanácsadó testületben pedig a Rheinmetall elnöke és 2 USA kormánylobbista és 18 évig Rothschildnál is alelnökként és ügyvezetőként is dolgozott bankár van. 
Na ezek nem szarral dobálóznak. MPét megennék reggelire :D
.
Csak megjegyzem, hogy itt a fórumon nem nagyon beszél senki a török Calik Holdingról.
Jelenleg is 3,16%-os tulajok a 4IGben. Orbán Anita Törökországi tárgyalásakor a közös energiapiaci fejlesztésekről is tárgyalt (Persze védelmi iparról is) 
Lehet, hogy a Calik lesz a 4IG energiapiaci terjeszkedésének az egyik partnere, befektetője?
Rellim
Rellim péntek, 17:55
Előzmény: #105877  rice001
@rice001
Szép összefoglaló!
Milyen időtávon látod, hogy mindebből olyan kézzel fogható eredmény születik, ami emeli a papírok árfolyamát?! 
Rellim
Rellim péntek, 17:29
Előzmény: #105879  Kata726
Hát, ma sem történt csoda. :D 
(Pedig hát a közgyüli előterjesztésére nagyot kellett volna mennie.) 
Azért jó, hogy itt van az árfolyam, mert így bármikor tudunk még venni "olcsón".  :D 
Sajnos, jódarabig fogjuk még ezt a szintet bámulni. Idén, ha 2000-ig elmegy, már az is nagy szó lenne...
Kata726
Kata726 péntek, 17:15
Előzmény: #105878  TomJerry86
Z 1590
TomJerry86 péntek, 17:11
Előzmény: #105877  rice001
A piac szerinted a ceg tonkretetelet arazta be? En elkepzelni nem tudom, hogy ezt mi alapjan tenne barki. Tul nagy a nemzetkozi beagyazodas mar ahhoz a cegcsoportban, hogy ezt barki megtehesse! Szerintem szimplan senki nem latja merre van az arra, ameddig ez a szinhazi eloadas es boszorkanyuldozes megy, egy olyan ember reszerol, akinek lassan papirja lesz arrol hogy koztorvenyes bunozo! (Telefon rablo) - foallasban pedig a miniszterelnoki szerepet “jatssza”, mikozben Magyarorszagot mikromenedzseli
rice001 péntek, 16:44
Előzmény: #105867  bub

Szerintem majd a kötvénykibocsátásról is utólag lehet csak nyilatkozni.
Azt mondták, hogy akár 1milliárd EUR is lehet. 
Ez nálam azt jelenti, hogy kisebb lesz, gondolom 07-0,8milliárd. Tehát én kb. 275milliárdra számítok. 
Ha ennyit jegyeznek az jó, ha kevesebbet negatív.
Egyiptomi kábel az terv és szerintem csak akkor lesz, ha komoly támogatási pénzeket fizet az EU és az Egyiptomi kormány. 
Szerintem is a telekommunikáció 2500ft-nál is többet ér részvényenként. 
Informatika is egyre többet hoz külföldről + a közös cég a Rheinmetallal is.
Hadiipar jelenleg a Csehekkel van fejlesztés alatt. (Rába és az aknavető gyár)
Én várok még majd új akár USA, vagy török cégekkel együttműködést.
Persze a kormánnyal majd valamilyen módon kell 1 egyezség is. Talán ehhez is közelítünk. Én még nyáron legkésőbbi időpontként október végére gondoltam. 
Űripar a nagy kérdés. Hosszabb távon majd a legnagyobb nyerő jöhetne, de állami megrendelések nélkül nehéz lenne. Műholdgyár viszont már 2 projektben is gyárt az EUnak műholdat. Jelenleg 3db bejelentett megrendelés van. 
Én USA cégekkel várok szorosabb szövetséget és ha majd kiderül mit szeretne a kormány.
Utána jöhetne a dolláros hitel, amit elhalasztottak. Szerintem abból fizették volna ki az FHBés és Eximes állami hiteleket, de a kormány nem adott nekik pontos választ. Lehet, hogy Jászai részbeni tulajdonát akarják megszerezni, az állami tőkealapok után és persze kitenni a cégből ha vannak bujtatott NERes tulajokat.
Egyébként azt sokan elfelejtik, hogy még idén jöhet a hazai szélerőművek közel fele és az a megvételtől hozza a pénzt, de persze a bevétel nagy része majd a felvett hitelekre megy.
Ha lenne megegyezés abban a pillanatban, lenne rakéta is.
Az idő a cégnek dolgozik, mert egyre többen 12kiszeretnek" a tiszából és MPből.
Több mint 10e gazdag cégtulaj, most szembesült, hogy jövőre a megkeresett, leadózott pénzei után adót kell fizetniük és ezután minden évben!. Fele tuti tapsolt a választáskor :D de jövőre már nem fog.
1595ft Ezen az árfolyamon a piac azt árazza, hogy tönkreteszik a céget. Én ezt kétlem, mert akkor kb. még 200-300céget kéne tönkretenni és a 4IG részben állami cég, csak erről elfelejtenek beszélni.
klewis péntek, 16:29
Előzmény: #105869  Kata726
Remélem, azok a videók valódiak és a bíróság is annak ítéli! Akkor talán nem egy újabb elmeroggyant kerül hatalomra!
tomspice péntek, 15:47
Előzmény: #105874  Pingvin007
kurvára sehova nem akar ez menni. 
Pingvin007 péntek, 15:31
Előzmény: #105872  TomJerry86
:) Egy darabig elleszünk itt az biztos - valószínűleg nem lesz itt gyors menetelés, szépen lassan maximum, ahogy jönnek majd az eredmények - mármint a pénzben  mérhető eredmények. Azzal amivel a cég foglalkozik jó, ez a jövő rövid és hosszútávon is - de kétségkívül vannak nehezségek, főképp a támogató környezet hiánya, de én tartom a pakkom, most már minek adjam el. Remélem, ha mást nem de pár év múlva már széles mosollyal nosztalgiázva gondolunk erre az időszakra, én ezt már elrendeztem magammal, hogy ez hosszú várakozás lesz. Pár év részvényben csücsülés nekem oké. 
Kata726
Kata726 péntek, 15:25
Előzmény: #105872  TomJerry86
R 1600, igen kezd de ja vu lenni...
TomJerry86 péntek, 15:18
Előzmény: #105868  Pingvin007
2026 Q3? Csak kerdezem, vagy ha az nem akkor majd 2027? Mert tenyleg mar latom magunkat, ahogy fel ev mulva is ugyanezekrol beszelunk ..
TomJerry86 péntek, 15:17
Előzmény: #105867  bub
Nem lettem sokkal optimistabb 😂
TomJerry86 péntek, 15:17
Előzmény: #105869  Kata726
A gyogyszer a betegsekere valo, esetunkben egy allapotrol beszelunk, azon nem segit semmi :/
Kata726
Kata726 péntek, 15:14
Előzmény: #105868  Pingvin007
Vagy az, ha végre MP a megfelelő gyógyszerre vált....
Pingvin007 péntek, 15:06
Előzmény: #105862  TomJerry86
Következő reménysugár vagy támpont ami fix - november vége Q3. Ennyi egyelőre. :)
bub péntek, 15:05
Amit én várok, az mindig vegyes. A kötvénykibocsájtás úgy gondolom sikeres lesz, de nem oldja meg a cég hosszú távú kilátásait. Az egyiptomi optikai összeköttetés nem kezdett el még megépülni, vagy csúszást, vagy megszűnést látok, hogy mégsem tudják megvalósítani. Tudom csatlakozott az EU is stb, de valami ott is megakadt. (Egyiptomban is kabinetváltás volt, mintha nem lenne meg most a kémia, lásd Vitézi látogatása sem volt sikeres) A tervezett műhold fellövések elhalasztása/végleg lemondás róla is benne van a  levegőben (nem ezt akarja a kormány hanem közös EU-st. A közös EU-sban részt tudunk venni, de erős versenyben mondjuk pl a Francia cégekkel versenyezve, akiket támogatnak. A starlinkkel való szorosabb együttműködés nagyon benne van a levegőben. A távközlés 2800-ig el kellene vigye a papírt, de ki kell esnie a politikai bizonytalanságnak. MP nem fogja abbahagyni, a következő időszakban is belerúg ahol tud ebbe a cégbe/papírba.  Lehet perelni kellene tőzsdei befolyásolásért, akkor magához térne, de ezt nem hinném, hogy a cég vagy bármely nagy tulajdonos felvállalná, illetve ez is sok idő. Nem érdekli a magyar érdek, lásd V-híd. Szét volt lopva nem vitatom, de magyar emberek mérnökök dolgoztak rajta, most ki fog? Gondolom német/osztrák/francia konzorcium. A munkás ugyanúgy magyar lesz, az ócsó. Szóval megy ez feljebb, de nem gyorsan és nem magasra. Nem várom a 2025-ös rakétát sajnos. Pedig jó lenne még egyszer átélni. Én maradok úgy gondolom többet ér a cég, jók az elképzelések, és 3,5 év múlva választások jönnek. Nem kívánom vissza a régi rendszert, de ezt sem tartom előremutatónak, a Bokros csomag után ha már nagyjából rendben az ország jöhet valami új kellemes fiatal párt. 
scalad2 péntek, 14:58
Előzmény: #105863  user625
Én arra várok, hogy 7300 legyen. Nem a pénz miatt, csak a tippverseny okán ::)))
Sajnos nyúlik-málik ez, nem szupi.
TomJerry86 péntek, 14:54
Előzmény: #105863  user625
Hat igen, de szeptember vege is elmult es semmi hir arrol sem - szerintem azt a kormanyzati vizsgalat tukreben targyaljak majd tovabb, viszont utobbirol fogalmunk nincs meddig huzzak es mi a celjuk vele! Ha pedig az imf kottajabol kezd majd el jatszani a kormany, akkor minden nemzeti tulajdonu ceg a kulfoldi privatizacios torekvesek celkeresztjebe kerul - leolcsositani aztan fillerekert kiarusitani kulfoldnek !
Hondatti
Hondatti péntek, 14:53
Előzmény: #105861  FTZS
Igen ez igaz is lehet.
Viszont most a piacot és a kisbüfiket megnyugtatta volna Pl: egy cseh tag.
Nem beszélve az átvilágítási procedúrában is segíthetett volna egy kicsit.
Egyenes válasz lett volna a kormánynak, hogy itt bármit is tesznek erős összefonódás és érdekek vannak!
A sztori még igy is jó lehet csak ez nekem maszatolás. Nem ezt vártam ennyi.
Nem tudom, hogy ha a 4ig jövőjét nézzük megengedheti-e ezt magának a cég vagy fogalmazzunk úgy Jászay.
Neki is az lenne a fontos és ésszerű ha minnél hamarabb fordulatot vehetnénk.
Vagy tud valamit amit mi nem, vagy remélem, hogy nem így van de kitárazott.
Mostmár csak a nemzetközi kötvénykibocsátás sztori maradt reménynek.
user625
user625 péntek, 14:50
Én arra várok hogy jöjjön valami hír arról a szándéknyilatkozat-aláírásról az amerikaiakkal ami augusztus közepén meghiusult és közös megegyezéssel szeptember végére halasztották.
TomJerry86 péntek, 14:47
Előzmény: #105855  Pingvin007
Nekem ez mar kezd komolyan kiabranditonak es elkeseritonek tunni. Folyamatosan hitegetjuk magunkat, hogy mitol is lesz vegre iranyba teve az arfolyam, de semmi nem jon be - honapok ota ez megy. Jo hirek, uj szerzodesek, szuper negyedeves jelentesek - pozitiv hatasa az arfolyamra nulla. A kormanyzati vizsgalatnak mar szeptember kozepere vartuk, hogy lesz eredmenye (akkor telt le az egy honap), mindjart oktober kozepe van es semmi. A raba hireire is immunisak voltunk, starlinkre is. Most a 30.i rendkivuli kozgyulest vartuk aminek a napidendje ma valt ismertte - mutatja az arfolyam, mit varhatunk attol is - semmit. Igy hat most mi a kovetkezo , amire varunk? A kotvenykibocsajtas? Miert is? Mikor is lesz az? Elvileg most jonne az is. Tenyleg valaki mondjon mar valami biztatot, mert en kezdek teljesen remenyvesztette valni. Koszonom
FTZS péntek, 14:40
Előzmény: #105859  Hondatti
Lehet ez jó hír is. Mutathatja, hogy a céget nem kényszeritették semmilyen külső személy elfogadására. 

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek