Ekkora esés után, kellően elkeseredve már én is belelátok mindenfélét! Sajnos nem mind reménykeltő. Bármennyire is mérges vagyok magamra, azért higgadtan végiggondolva ez mégsem opus 2. Remélem nem tévedek...
tavaly ősz végén beírtam ide ricére válaszolva gratulálok a kitartóknak. Ha idén 5000 lesz a forájdzsi biztos, hogy irok ide. (bár a mai itteni beírásom egyikében sem szerepel, hogy egyáltalán milyen árfolyamot gondolok közel-és távol jövőben a 4ig-nél)
Ilyen nyilatkozatot magabiztos nagyvállalat nem nagyon szokott tenni, mint ahogyan árfolyamcélja sem szokott lenni. Az éves jelentésben ugyanis ezek mind kiolvashatók. . Eddig mindig csak a marketing ment a médiában 4iG kapcsán: akviziciók, elnyert pályázatok, "véletlenül" elkapott pentagonos fotó, FB-re való optikai tuning hegyek. Most viszont valós funda (szerű) dolgokról kezdenek beszélni... ugye milyen érdekes. Mikor mi a jobb birkaetetési módszertan.
Korrekt vagy, nem ezt vitatom. Inkább csak ezt hiányolom: "és mi van, ha tévedek?" Ha ilyen bevétel, megrendelés állomány és vélhetően növekvő nyereség/csökkenő hitelállomány mellett mégis csak 3-4-5000 lesz? Akkor is fogsz ideírni, hogy ezt benéztem? Ősszel valamikor én is MTEL részvényes leszek(megint), akkor majd írok oda is.
Nem tisztem megvédeni Rice-t, de eddig bejöttek a várakozásai. Mikor 800-nál mondta, hogy hamarosan 2000 is lehet, mindenki hülyének nézte. A többi már történelem. Aki folyamatosan fikázza a papírt, próbál pánikot kelteni, azoknak a politikai meggyőződése nyilvánvaló, ezért ellendrukkerek. Olyan nemzetközi hálózat épült már a cég köré, hogy ezt a céget tönretenni nem egyszerű dolog, és nem is hiszem, hogy ez lenne bármilyen színű kormány célja. Jászaival szerintem mindenki meg tud állapodni, különösen akkor ha ebből neki is haszna származik. Arról nem is beszélve, hogy ha Fidesz kormány marad, akkor a határ a csillagos ég.
A backlog, ami most 3,5 milliárd euró, kötelezően teljesítendő megrendelésállományt jelent. Tehát amit korábban nyilatkozott Fekete Péter, hogy rövid távon 1000, középtávon 1500 milliárdos árbevételt vár a csoport, arra itt a magyarázat. Milyen Hotel állomány?? A 4iG-nek nincs olyan.
tavaly mtel vásárlás mellett vettem 4ig-t is inkább ide nem irom be hol adtam el (az mtel topikban fellehető utalás hogy darabonként mennyit kerestem rajta). 20 éves időszakkal teljes hűvös racionalitással tőzsdézek nálam nem játszik a vesszen a szomszéd lova, irigykedés, kárörvendés. Tucat rice tipusu emberrel találkoztam itt a pf topikokban (sokszor tudom mi volt a beíró korábbi nick neve is):)
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.