Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 18:29
Előzmény: #85170  Zno
Sziasztok, szép estét!
Beszívott a munka szombatra, most értem haza. Átfutottam a fórumot mi volt reggeltől. Hát ja...
Szerintem ma es holnap engedjük el, hogy mi lehet. Pihenni kell és töltődni a párunkkal! 
Ha nagybani kitárazás/realizálás akkor megszívtuk. 
Ha manipulálják akkor is megszívtuk.
Ha nem lesz hatásos jó hír akkor tovább szívunk.
Szóval most mindenképp megszívtuk. 
Pont.
Ez sz@r érzés, de most ez van, ha tetszik ha nem.
Bele kell törődni, egészség fontosabb! Kár agyalni!
Nem tudjuk mi lesz, ha tudnánk - mindenki csak tőzsdézne :) és nem kellene dolgozni.
A részvények közkézen kívüli részének, azok tőzsdén történő adok-veszek kezelése nem tudom hogyan van. De simán el tudom kepzelni, hogy bekeveredik a közkezbe, egy része - egy időre, majd mire el kell vele számolni addigra visszakerul a közkézen kívüli pakkba. De mégegyszer :  nem tudom legalis e, vagy technikailag hogyan van kizárva, vagy engedélyezve, vagy kijátszva a jogszabály. Nemtom :)
Szóval pihenni, töltődni! Nem agyalni!
Zno ma, 15:34
Előzmény: #85171  nyereg
A Pf elgondolkozhatna egy interjun hátha J.G. kötélnek állna. Szerintem lenne rá érdeklődés.
nyereg
nyereg ma, 14:06
Előzmény: #85170  Zno
a másik h oké a tőzde nem szeretetszolgálat, de adott egy jól prosperáló cég, akkor az ne essen már a semmire 15 tőzsdei nap alatt 800 pontot, főleg úgy h még rengetegszer bazi nagy pakokkal manipulálják a kereskedést, pl tegnap 3600-on v tegnap előtt 3700-on és a cég semmit nem csinál, mélyen hallgat, elnézi a 800 pontot és a folyamatos manipulációt.....
Zno ma, 13:43
Előzmény: #85169  Zno
És ha így van akkor a részvényesek szándékos kizsigereléséről beszélünk, pont azokkal szemben ugye akik bizalmat szavaztak neki. 
Ez viszont csak egy találgatás ami annak róható fel, hogy most bezzeg csendben vannak.
Zno ma, 13:33
Előzmény: #85168  net91
Igen, pont erre utaltam!
net91 ma, 13:21
Előzmény: #85167  Zno
"...Nem hiszem el Jászainak ez nem szúrná a szemét a csend"
Miért szúrná, ha ők állnak mögötte?
Zno ma, 13:01
Előzmény: #85166  Rellim
Érdekesek a felvetéseid. Szerintem ha tőzsdén ilyen történik az bejelentés köteles lenne. Valami azonban kell legyen itt a háttérben amiről mi nem tudunk az minden esetre furcsa, hogy a cégtől senki nem nyilatkozik erről. Ekkora esésnek kell legyen oka. Hülye vagyok ehhez majd talán Rice felvilágosít minket. Nem hiszem el Jászainak ez nem szúrná a szemét a csend nekem a gyanus, de nagyon!
Rellim ma, 11:41
Előzmény: #85157  zzzoltan
Én nem tudom értelmezni, hiányos a tudàsom ehhez ...
Ha alap ad àt JG-nek, annak nem tőzsdén kívüli ügyletnek kellene lennie?
Ha a tőzsdén tolják àt, akkor az alap a nagy eladó, J.G a vevő, és így tolják le az árat?
Ha igen, akkor miért? J.G így többet keres, mert olcsóbban jut hozzá? 
A magàntőke alapban is tulajdonos JG, akkor ott viszont kevesebb pénzt kap így a papírért.
Szóval, ha egyik zsebből át a másikba, miért kell ekkora esés?
Lehet, hogy semmi köze hozzá, csak gyártunk elméleteket, mint a fejfájásra.
Rellim ma, 11:27
Előzmény: #85163  Andre75
Én is jártam hasonlóan, nekem a stoppot szoktàk kiütni, majd fordul. 
Én csupán általánosságban írtam, mert szerintem a tőzsdén ugyanolyan nehéz eladni, mint venni.
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 11:06
Előzmény: #85162  Rellim
Pontosabban ATH-tól csurgott jó két hónapig, aztán utana esett 3 hét alatt ugyan annyit . Ááááááaaa. Már fordulni kell !
Andre75 ma, 11:02
Előzmény: #85160  Rellim
Persze a TE döntesed, sose feledd! Én csak saját tapasztalatból írok. Sokszor "elszedték" tőlem, és pár hétre rá fogtam a fejem. 
Rellim ma, 11:01
Előzmény: #85158  kronil81
Csak az elmúlt 15 napot írta.
ATH-ról 1425 ft-ot esett, a pénteki záróig.
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 10:58
Előzmény: #85160  Rellim
2900-nal veszünk hozzá, hogy higítsunk :)))
Rellim ma, 10:55
Előzmény: #85159  Andre75
Ez a legnehezebb kérdés ilyenkor....
Tartani, vagy eladni?
Persze, fordulhat.
De mehet is tovább, lefelé.
Például én 2900-nál màr kurvàra fogom bánni, hogy nem adtam el 3500-on.  
Andre75 ma, 10:46
Előzmény: #85155  Krisztinka
Még annyit hozzátennék, kb. 25 éve tőzsdézek. Nekem mindig csak a hosszú távú tartások hoztak hasznot. Ilyen 3 havi esés utan már sosem adok el, mert aki megveszi tőlem, nem hiába veszi 3500-on és nem 4900-on. Szóval mi van ha éppen a korrekció alján vagyunk és basszus, pont eladtam...
kronil81 ma, 10:34
Előzmény: #85156  nyereg
Túlárazott volt,így nem sok!
zzzoltan ma, 09:25
Előzmény: #85120  Zno
A korábbi ígéretemet tartva, komment nékül, az AI szerint:
2025 év végén az 4iG tulajdonosi struktúra: 
Magántőkealap /IG COM+KZF+iG Tech együtt)             ~52,7%
Rheinmetall AG                                                                    ~25,1%
Bartolomeu ICT Kft.                                                            ~5,7%
Közkézhányad                                                                     ~13,3-14%
4iG saját részvények Esop szervezet       
(dolgozói "jutalmazási program)                                      ~1,7-1,8%
Egyéb kisebb tulajdonosok stb.                                         ~1,5-0,7%
2026 évben a fő változás, hogy a korábbi 52,7% tulajdonosi hányad átstrukturálódott úgy, hogy amíg Jászai 2025 év végén semmilyen 4iG részvényt nem tartott közvetlenül a saját nevére bejegyezve, addig ez évben 12,12%-ot közvetlenül is a nevére regisztráltak. 
Ebből következően a közvetett, nagyobb  iKON Befekzetési Alpkezelő Trt.-hez kötődő pozíció ~40,64%-ot képvisel.
A többi tulajdonosi hányad gyakorlatilag nem változott.
Ezt mindenki értelmezze, ahogy tudja!
nyereg
nyereg ma, 09:19
Előzmény: #85145  Zno
Az elmúlt 15 kereskedési nap alatt pont 800 pontot esett. Az elképesztő sokk. 
Krisztinka péntek, 23:44
Előzmény: #85154  Nemtommilesz
Köszi! Sajnos most már mint teljes jogú nyögdíjas szerepelek mindenhol. Nem szoktam tőzsdézni, de ez a papír felkeltette a figyelmemet. Nem szoktam beírogatni,  csak figyelni az okosakra. Valahogy éreztem, hogy ez a papír talán egyezik az elvárásaimmal és reményeimmel. Ezért vagyok itt. Bocsi, de ma elég szószátyár vagyok, ami nem jellemző rám.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 23:28
Előzmény: #85153  Krisztinka
Gratulálok! A nyerődhöz, és a szép pályafutáshoz is!
Krisztinka péntek, 23:22
Előzmény: #85150  Nemtommilesz
Köszönöm a válaszodat. Én még bízok és reménykedek. Szerencsére még mindig nyerőben vagyok, de ki tudja meddig? Azért az elmúlt időszak vesztesége érzékenyen érintett. Mindenhol csak azt hallani, hogy a védelem és az űrkutatás elsődleges. (Részt vettem anno Paks I és a Pille kifejlesztésében, valamennyire képben vagyok.) Lehet, hogy ez a múlt kísért most is, hogy ilyen papírban látom a jövőt.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 23:21
Előzmény: #85147  Krisztinka
Ja és ne keseredj el, gondold el Rice mit érezhet. Megadatott neki, hogy splittel 50 x annyi papirja lett mint volt, sok sok évet ült benne és még vett is hozzá amikor tudott. Es még mindig tartja! Pedig ott ATH óta 1 milliárd felett tűnt el digitálisan! Szóval ne keseredj el, pár év és beérik mint Neki!
Andre75 péntek, 23:14
Előzmény: #85133  popper
Köszi a politikai kioktatást. Egyik kutya masik eb, de ebből kell gazdalkodni. Én azért vagyok a tőzsdén, hogy pénzt keressek. Nem hiszek egyetlen politikusban sem, MP-ben sem. Különben meg fordítva van a nagy cégek iranyítják a politikát, nem a politikat befolyasolja a cégeket, különösen így van ez a fegyvergyártásban.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 23:09
Előzmény: #85149  Krisztinka
"A tőzsde a jövőt árazza."
A jelentés óta erdemi konkrét szerződés nem jött elveszett a befektetői bizalom. A sok szándéknyilatkozatból biztos lesz egy-két üzlet, de az olyanok mint a kizárólagos forgalmazás magyarországon a gidranra....az inkább vörös posztó volt már a befektetőknél sajnos Elkezdték adni akik régóta benne ülnek, aztán a szerencsevadaszok, es maradtak a nyomorukkal akik hittek. Es probalnak hinni tovabbra is. Lehet lesz még 5000 környékén de rögös lesz az út, mert most nincs bizalom. Lehet azert nincs hir mert nincs olyan ami érdemleges. JG davosi szavai , hogy szavak helyett tettek kellenek már, reméljük jót fog jelenteni hamarosan.
Krisztinka péntek, 23:00
Előzmény: #85148  Nemtommilesz
De, ez egy tényleg ígéretes papír. Sok minden van  a hátterében. Miért nem tudja tartani a szintet vagy legalábbis az ahhoz közelit? Én kezdő  nyuszi vagyok, de ebben a papírban hittem.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 22:52
Előzmény: #85144  nyereg
Nem 15 nap az sajnos. A decemberi karózás se volt véletlen. Az nem a cég volt. Egy csapat ügyesen széjjel kereste magát, valószìnű az utolsó felkörben és annak lecsurgójában kiadták a papírjaikat, okosabbak voltak a kisbüfiknél. Ahogy jöttek, pár kör 4000-4300 -ban, majd távoztak. Amit lehetett kimaxoltak nagy biztonsággal.  Amíg volt a hypeból a hitből, de már sokan látták lehet baj van. Utána már nem kockáztattak, távoztak, és már nem is volt karó. Le is csurogtunk, ahogy jöttek a kitárazók. Szépen okosban, nem öntve. De csurogtunk. Aztán jöttek az öntögetők akik nyomják le,  ha beállsz közéjük alád tesznek eladásiban, mellőled kiveszik a könyvből. Erőből adják, inkább menjen le, de most még inkább vigyék el amíg lehet. És amit látunk nagy forgalommal esett tovább. És nem pattan fel, mint októberben 2x is.
Krisztinka péntek, 22:49
Elég furcsa az elmúlt napok mozgása. Az biztos, hogy nem ezt vártuk. Én nem értek a tőzsdéhez, de ez azért nagyon furi! Szerintem valami van a háttérben, amit mi sajnos nem tudunk (legalábbis én nem). A jövőbeni várakozásoknak nem megfelelő mozgás szerintem azt jelenti, hogy előbb-utóbb kell valami pozitívumnak történnie. Remélem, hogy már mindenki bevásárolt, aki csókos. Ha nem, akkor megint ráb@..tam, buktam a kis nyugdíjam kiegészítését. Még várok és bízom.
Rellim péntek, 22:43
Valószínűleg azért, mert nincs ilyen egyértelmű bejelentés. 
Egyszerű a képlet: mézesmadzag, árfolyam felhúz, tömés magas szinten. Árfolyam elenged, megy a vissza a helyére.
Én sajnos már nem tudok hinni a "meséknek"...
Hányingerem van a megjárattàk a szintet, hűtik az RSI-t, nagy bejelentés előtt lenyomják az árat, megy a porszívózás alacsony szinten dolgoktól.
Semmi nem megy. Adják a papírt, mint a szart, naponta alacsonyabb árfolyamon.
Tényleg mindegy, hogy hol veszed, másnapra olcsóbb. Nekem is higítani kellene, mert ez így nagyon szar.
A tőkém kb negyede elêgett a mostani àrfolyamot nézve. De nincs már az a szint, ahonnan ne lenne órák múlva lejjebb.
Kérdés az, hogy ki adja? Ha nagytulaj, azt jelentenie kellene. Ha nem nagytulaj, akkor viszont a közkéz vándorol, milliárdos tételben, egyre olcsóbban.
Ránéztem a számlámra, és kidühöngtem magam.
Megyek mindjárt haza, és iszok egy sört... 
Zno péntek, 22:34
Nem jegyzeteltem, de szerintem ezen idő alatt talán 2 nap zárt zöldben. Lehet ők is benne vannak vastagon. Már lassan 1/3 mínusz ATH óta ami elég gyalázatos.
nyereg
nyereg péntek, 22:02
én azt nem értem h miért nem jönnek elő valami olyan egyértelmű bejelentéssel ami fordítana az árfolyamon, ami ma is ment kereskedés címén, fontos kéne h legyen jászaiéknak árfolyam, ezért nem értem h miért nem tesznek valamit, hogy a bizalom visszatérjen.... azért ami 15 kereskedési napja itt megy az már a papírba vetett hosszútávú bizalmat rombolja, ezért kéne lépnie a cégnek valamit....
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 20:03
Előzmény: #85142  Zno
Szia Zno! Köszi, maradok Veletek :) nekem bejott a nagy pakkal amit 4150 korul adtam el decemberben, most ami beragadt az megvár :) mast ugyse tud tenni :) 
Zno péntek, 19:51
Előzmény: #85136  Nemtommilesz
Mostanság a 4IG nem kedvez neked. Nem akarlak elterelni innen csak felvetésként mondom érdemes lenne ez ügyben rá nézz az Épduferre ahol napi rendszerességgel vannak minimum 5%-os kilengések.
gilmour
gilmour péntek, 19:47
Előzmény: #85138  Nemtommilesz
Azt, amit anno azok, akik 810-en vették az Opust... És, ki volt ott vezető beosztásban? Fura egybeesés.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek