sztem sajnos be fogják ezt omlasztani 750 környékére. addig okoskodtak az árfolyam szabályozással, hogy belefutottak egy szar hírbe, ami most vissza fog köszönni az árfolyamban is.
Amúgy a 4ig már "mindent" is épít, mindenben is benne van, mindenhol is, csak épp az árfolyam van egyhelyben. Vicc. Szerintem "valamiért" ennek ilyen áron "kell" most maradnia, számomra az a kérdés, hogy mikor indul meg ismét mint anno 650ről és lett a mostani 840... Én ezt várom. Remélem még idén legalább 1000-1100-ig meg sem áll. Türelem mindenkinek!
Én is így gondolom. . Erste 668ftra emelte a Telekom célárát. (hol van már a 360ftos árfolyam, amihez a Vodafon vételkor hasonlították :D) Nem gyenge. Úgy gondolják, hogy 2024ben 10%-os emelés lesz és 2025ben is 3%-os emelésre kerül sor. Ha ez így lenne akkor ez a 4IGnek is +60milliárdot jelentene és ha ehhez hozzáadjuk az adókat amik megszűnnek az 88milliárd!!! Na ebből bőven tudja majd fizetni a hiteleket és még nyereség is marad majd bőven + az informatika, hadiipar, drónipar, reklám, stb. Régóta írom, hogy a magas infláció a 4IGnek jó, mert komoly emeléseket okoz és nagyobb bevétele-nyeresége lehet, mint amivel az elején Jászaiék számoltak. Előbb megtérülnek a vételek és több osztalékot tudnak majd fizetni, mint amivel terveztek :D Itt a cikk: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2023/10/brutalisan-megemelte-a-magyar-telekom-celarat-az-erste Közben 841ig is leöntötték a papírt. Lehet most leöntik 830ig, Tessék beállni vételre, mert ha befejeződik az ijesztgetés, jön a szárnyalás :D 849ft és 10milla
Telcsi újabb csúcs. 578 Voda akvinál több önkéntes "elemző" 360as Telekomhoz hasonlította az akvi árát :D Vicc! :D Arra jutottak, hogy a 4IG dupla áron veszi a cégeket. Azt nem nézték, hogy az 1 nyomott árfolyam volt és a cégérték 700 felett van. Ráadásul az a 360nak pont a duplája, de valószínű a tulajdonos, még 900ért sem adná. Persze ezek az elemzések már feledésbe merültek. Azóta a jósok a 4IGét nem elemzik :D Diginél ugyanez a helyzet. Azt mondták mert veszteséges nem ér semmit. Erre 68milliárdért eladják a tornyokat, most pedig a vezetékes rendszerből is értékesítenek. Lehet az is ér 60milliárdot??? és már a Digi is nyereséges. Lehet nem is drágán, hanem olcsón vették??? . Olvasom a Delta 5 éves tervét. Középtávon nem lesz osztalék. Delta fóromon az elmúlt 2-3 évben mindenféle fantazmagóriákat lehetett olvasni. Abból semmi nem valósult meg!!! Vezérek a céget tömték 42ft.on részvénnyel. Ők eladtak, cég vette :D Vicc! A kicsik meg 100ft-os árfolyamról írogatnak, mert volt 200is :D Nem értik, hogy a cég kapitalizációja még így is 37ft-on 14milliárdft!!! és ez nem is olcsó. A vezérek azért adták 42ft-on a papírokat, mert valószínű szerintük is sokkal kevesebbet ér és előtte bedobták a csalit, hogy nagyobb bevétel lesz :D Sajnálom ott a spekiket, de ez az igazság. Mikor jóval 100 felett volt, írtam, hogy 50et sem ér. (madrid is talán 130-150 közt ajánlotta itt a fórumon, vitatkoztam is vele)
Igen, ez komoly erőgyűjtés és valószínű nem 2-3%-os elmozdulás lesz, ha elindul. Nekem egyébként a kereskedés pakk átadásnak tűnik. Úgy csinálják, hogy közben felszippantják a bedobott papírokat is. Ha igazam lesz, akkor az AHás eladás bejelentése előtt 900on leszünk, utána pedig jön a rakéta. Szerintem még októberben jöhet az eladásról a közlemény, de nagyon meglepődnék, ha nov. végéig nem lenne bejelentés. Régebben is szept-okt.ra tettem, de már látom, hogy szeptemberben nem lehetett, mert a tengeri kábel is jó alkupozíció és ezt mindenképpen meg kellett várni Jászainak, hogy magasabb árat tudjon kiharcolni. Lehet majd idővel ide is beengedik a vevőt. Az, hogy a cég miért nem csipkedi, kicsit érthetetlen. Lehet, hogy megint egyben vesznek 1 nagyobb pakkot? Ha csipkednék akkor a kicsik jobban piszkálnák. 850ft és 6milla
De még mindig dobálják 840 körül, addig jó helyen van az a dugó! Azért az beszédes, hogy már mióta nem bír esni se, ez mi, ha nem a kövi szinthez egy erőgyűjtés?
Azért fejlesztenek is, adakoznak is, cégeket alapítanak, tenger alatti kábelvezetéket építenek,stb. Van pénz mindenre. Jövőre remélem bőven jut majd osztalékra is :D https://www.origo.hu/techbazis/20231005-vodafone-wifi-telefonalas-vowifi.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator 849ft és 4milla Lassan el kéne tüntetni a 851en levő dugót és feljebb kéne tenni a kereskedési sávot. Közeledik az AH cégének részbeni eladása és ez szerintem majd komolyan feljebb tolja az árfolyamot.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.