Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 09. 26. 15:13

Bobolcsai bácsi szalonja  

globalis kitekintő Elözmény válasz erre 09.21

Bobolcsai bácsi azt mondta:

"Tévedni emberi, de veszíteni embertelen - inkább tévedj háromszor mint bukj egyszer"

Hála az égnek tartom magam az öreg útmutatásaihoz. Az amcsi piacok a pénteki nagy fals felfutás után, már hétfő reggel megmuatták az igazi erejüket - ami nincs. Hétfő reggel a határidők mutatták nem lesz follow up. Így a DIA 10600 fölötti zárása semmit nem jelentett, (egyébként is csak 10720 fölött lettem volna rá igazi bull - ügylet szinten.)

A japcsi piacon teljesenszétterjedt a bull - de gyanusan elkezdték venni gőzerővel a lemaradókat - ez nem jó jel rövidtávra. Ilyen környezetben a Daxtól sem várom, hogy most nekiszaladjon egy lendülettel az 5000-nek - le kell egy kicsit ülnie (ami többszáz pont minusz is lehet 2 körben lefele.) Különben is a Daxra nem vonzó, hogy 2 -3 hete hajtogatják milyen olcsók a papírok P/E alapon, 2003-ban 2600-as indexnél ezt nem mondogatták!!!

A magyar piacon a nagy vezető trióból a MOL tűnik a leggyengébbnek, az mtcom tipikus lemaradó felfutásban van, még hiszik az osztalékot vonzónak. Mihelyst kicsit gyengül a forint máris nem lesz olyan vonzó az osztalék az eur és usd-ben gondolkodó befektetőknek. A magyar piacon anblock most kezdtem el először látni a gyengeség valami jelét - de ez még nem terjedt teljesen szét - még hisznek a defenzívekben (mtcom, richter, a Molban már nem annyira).

globalis kitekintő Elözmény válasz erre 09.17

A guruk egy része temeti az amcsi piacot, Mark Boucher bácsi a BKX (bank index) beszakadásával riogat.

Legutóbb a DIA, NAS100, és DAXI-it is lebötéztem – „ilyen böte mozgással nem lehet kulcsszinteket áttörni s azok fölött tartósan maradni”. A Daxi szépen le is tört az 5000-ről, short tudásomat is profitábilisan csiszoltam az amcsi tech piacon. Nézzük mi várható:

Boucher bácsi szerint a BKX egy fej-váll alakzatot rajzolgat, amiből szépen lefordul majd, ha a BKX lemegy 93ra és alá. Nos minden szépen megtörtént, a BKX elindult – ahogy Bucher bácsi várta – csakhogy felfelé (99 fölött zárt). Ezzel a képzeletbeli fej-váll alakzattal az a bajom, hogy:

1 hiányzik a jobb válla – és ne képzeljük oda.

2. 2004 vége óta épül, ami túl hosszú idő . Sztem egy igazi fej-váll rövidebb időtávon épül ki.

A BKX mellett figyelem a techet – a félvezetőket. A történelmileg leggyengébb szeptember hónapban sem tudtak komolyan esni, sőt inkább egy felfelé tapadás kezd kirajzolódni. Összességében a DIA és NAS piacokon felékelődések és tapadások vannak, amiből sztem megindulás lesz felfelé.

Két dolog zavar: az arany rally – ami inflációt jelez, és a kilapított amcsi hozamgörbe. Ez utóbbival magyarázzák a BKX várható gyors beesését. Itt valami ellentmondás van, aminek valahogy fel kell oldódni. A magyarázatot lehet, hogy maga az arany rally adja meg, az inflációs előrejelzésével. Ez előrevetíti a FED várható retorikáját is, hogy nem kell szünet a kamatemelésekben „mert a gazdaság nagyon pörög, a Katrina is semmi, sőt jó, mert jobban pörgeti azt az újjáépítés által”. Az arany rally nem hazudik – tudjuk, hogy infláció kezd kialakulni (főleg ktsgoldali)– csak a FED nem nevezi nevén a gyermeket. Az infláció kifejezést a gazdasági pörgéssel helyettesíti. A kötvények lassan megindulnának egy trendszerű csökkenésbe a hosszúoldaliakkal együtt (hozamemelkedés). Logikusan várható, hogy a növekvő infláció hatására a kötvénybefektetők nagyobb hozamot fognak elvárni az amcsi kötvényektől.

A sötét ló számomra, egyenlőre a dolcsi sorsa, ellentétes hatások feszítik:

1 kamatemelési sorozat – dolcsira+

2 infláció növekedés – dolcsira –

Előbb utóbb eldől a sorsa – persze figyelni fogjuk.

arp

Bobolcsai bácsi a remegőkezűekről Elözmény válasz erre 09.16

Bobolcsai bácsi szerint remegő kezű spekuláns az -

1akinek nincsenek koncepciói - csak vágyai,

2aki mindent elhisz - és nem gondolkodik,

3aki vitatkozik a piaccal - és nem figyeli azt

4és nem tud számolni.

arp

Re: Bobolcsai bácsi a Molról Elözmény válasz erre 09.14

Igen tomka én is ilyesmit gondolok minden drága.

De, hogy ne legyen túl egyszerű az élet:

átnéztünk jó néhány instrumentumban jó néhány tetőépítést Bobolcsai bácsival és amiket mutatott azok szerint a végső nagy felfutások nem a realitásokat tükrözik - ezeket a felfutásokat lehet bekötött szemmel is bullra játszani. Nem tom meddig tart ez 1 hónap? 3 hónap? De lesz benne egy nagyszabású korrekció, ami után megint fel fog állni a piac.

Az tuti, hogy itt kivéreztetés folyik - mivel nem a realitások talaján mozgunk (magyarul semmi kockázat nincs beárazva a piacba)ezért nehéz reális eszközökkel dolgozni.

arp

Bobolcsai bácsi a Molról Elözmény válasz erre 09.10

(a cím nem volt jó - ezért újra bemásoltam a szöveget - elnézést! ) Közel három hetes szabadságom után beugrottam Bobolcsai bácsihoz, beszélgettünk és nyomtunk egy sakk partit. Szóba került a Mol árfolyama, meg az, hogy annyira szétterjedt az optimizmus a piacon, hogy 30 K Buxról és 28.000-30.000 Ft-os Molról beszélnek. " Bobolcsai bácsi a 30.000 Ft-os (123 EUR) Molra tömören csak ennyit mondott: "Paradoxon". " Nem értettem, meg amúgyis a sakkra koncentráltam - (így is kikaptam). Este gondolkoztam azon, hogy "paradoxon" , nem hagyott nyugodni. Aztán elkezdtem továbbgondolni, mit is akart mondani az öreg. " A meglévő finomítói kapacitások felértékelődésének oka - mint a MOLé is - a túlzott kereslet növekedése miatt kialakult szűkkeretsztmetszet. Azt üzemanyagok dinamikus árnövekedése mögött a piac a finomítói árrések és tevékenység fedezetének növekedését látja - ez repíti az árfolyamot. Ez az!!!! : a paradoxonhoz a kulcs: az ÜZEMANYAG. Leesett a tantusz mire gondol az öreg. Ha tovább drágul az üzemanyag, az iszonyatos erővel szívja el a vásárlóerőt a piacról és más termékektől- hiszen felmérések szerint kiadásaink visszafogása során az üzemanyag az utolsó termékek egyike, amiről lemondunk. Hát ez az kedves arp - egy bizonyos ü.anyag árszint felett csökkeni fog az össz fogyasztói szabad cash - ami kem,ényen fogja érinteni a hiteltörlesztéseket, megtakarításokat és BEFEKTETÉSEKET egyaránt. " Ez a paradoxon lényege: a MOL irreális bedrágulását okozó tényezők egyuttal kiváltják a befektetések csökkentését/megszün tetését - tőkekivonást a nélkülözhető befektetésekből (alapok). Ha meg nem lesz finomítói hiání - akkor meg mitől lenne a MOL 30.000? Bobolcsai bácsinak igaza van. A mai MOl nem tud 30.000 lenni: ha üzemanyag árrobbanás lesz - azért, ha nem lesz - meg azért. " Ez természetesen a jelenlegi MOL-ra vonatkozik, újabb finomítói kapacitások akvizíciója árnyalhatja a képet - és hozzásegíthet egy végső vételi pánik kialakulásához. Hát ez a Bobolcsai bácsi... - hm ez nagy spiller!

Bobolcsai bácsi a graphiról Elözmény válasz erre 08.19

Beugrottam délután Bobolcsai bácsihoz és elmondtam neki, hogy valami nagy igazságtalan manipulációt látok a graphi körül. Mi a teendő, hogy álljak hozzá mert dühös vagyok.

"

Az öreg az orrára tolta a szemüvegét és és álmatag kék szemeivel a szemembe nézett fölötte. Aszondja:

"dühös vagy? helytelen - a dolgukat végzik, pénzt akarnak csinálni. Örülj, hogy ismered őket, és a szándékukat. Előttük jársz egy lépéssel - ezt lovagold meg. Semmi indulat, semmi érzelem - ez fejjáték"

"

Átgond oltam, megint igaza van. Akkor lássuk:

1. Fel akarják görcsölni a papírt (ez látszik)

2. Minek? - na ez a hülye kérdés, nem mindegy?

"

Akkor essünk neki kereskedő fejjel: aszondja, a chartja ronda mint az anyósom, de az látszik belőle, hogy van egy vízszintes ellenállás 1660-on, 2001 12. 13. óta szalad az árfolyam fölött mint a Damoklész kardja, ez erős. Aztán szintezzünk tovább 1850 a következő kőkemény ellenállás.

Állj hova szaladunk maradjunk a mai nap 1610 körül meg az 1660 ellenállásnál. Ezeket a tényeket plusz a nagy manipulációs veszélyt fordítsuk le trade-re: Mondjuk megveszem most piacin - az 1550 az már ki van próbálva az jó lenne stopnak. Aztán figyeljük, mivel pozor, pozor van ezért ha emelkedne 1580- ra húznám a stoppot. Ha megy tovább 1660-nál kap egy szoros fojtó stoppot - dögöljön meg ha nem megy tovább. Ha áttörné az 1660-at akkor vesszük és követjük 1850-ig.

"

Na ennyi - de én akkor is utálom a mohó más farkával csalánt verő manipulátorokat.

Re: Bobolcsai bácsi a graphiról Elözmény válasz erre 08.20

Az 1660-as ellenállásról:

"

Je llegét az határozza meg, hogy

1.régen húzódik az árfolyam fölött,

2.hiába ütötte meg az 1700-at nem tudott szignifikánsan efölött az ellenállás fölött maradni.

3. ez megerősíti a kemény ellenállás jellegét.

Bobolcsai bácsi az OTP-ről Elözmény válasz erre 08.17

"8650 ftos célárfolyam, mikorra? 2006, 2008, 2010. Nagyon nem mindegy. Ma bekúrták az 50 naposig.

"

Amcsiban a szelek mostanában nem a bankok vitorláját dagasztják, különösen nem a jelzáloghitelezőkét. Persze ki fognak állni ebből a helyzetből, mert most az amcsi alapkezelők "rotálnak" a tech lett a feketebárány és keresik a szektorokat ahová a techből kimentett pénzeiket be lehet menteni.

"

Ha már ők kiszállnak, akkor én is kaszálgattam egy kicsit a qqq-n, lefele. (na ez off volt) A mai napra trade over van időm.

"

Na a lényeg az Otp és társainak, az 50 naposra kúrással nagy pofont kapott, megfigyelhető, hogy a külföldiek előbb a perifériákon kezdik az elektronikus biteket kp-re cserélni (Bét) otthon meg még rotálnak. Nagyon nagy talpraállást nehéz elképzelni az otpben - inkább a rally játszma - beverés kifárasztásos kombinációja jöhet számításba.

"

Aki ezen az Otp-n itt pénzt fog csinálni (úgy, hogy meg is marad) az megérdemli.

arp

Buxihoz.. Elözmény válasz erre 08.16

beszéltem Bobolcsai bácsival, csak csóválta a fejét...

"

Azt mondta: "ez mán közüzemi részvény"

"

Szerin tem meg jól mozgott ma! Igaz, hogy odakint megy a méretes korrekció, nyugat-európa rés ugrásból ment át minuszba - ami sosem egy jó jel, de a telekomot kint is dícsérik. (???)

"

Amúgyis az mtcom leszúrt 900 környékéig a minap, doji-zott és megindult felfele. Sztem semmi más dolgunk sincs, mint betenni 930-ra a stoppot és követni, 980 meg egy szép kis ellenállás. Ott frankót realizálni, tuti pénz, hamár ott van. Ha tovább megy akkor meg szűk stoppal venni.

arp

Bobolcsi bácsi az Émászról Elözmény válasz erre 08.12

Nagyon örülök, hogy megint az öregre hallgattam és nem hagytam magam a mások által gerjesztett mohóság csaliján fennakadni. A feltételezett 5000 darabos 10800-as entryvel, ma garantált ipraikasza a minuszban. Igaza volt az öregnek a sentiment dumával - (mert ezt tőle hallottam)

"

Minden esetre gratulálok Márkinak az ő entry pontjához ez több mint 10%, és ha jól látom a forgalmakat, akkor már kiszállt.

"

Ez most nem lett 12.000 - de kérem itt biztosat mondani előre? Rajtunk kívül álló faktorokra kezességet vállalni? Ez csak azt a személyt minősíti, aki az ilyet elhiszi. Aki viszont tőzsdén ilyet mond, az csak dolgát végzi és a saját jólfelfogott érdekét képviseli.

"

Ennyi a tanúlság.

Re: Fibóhoz. Émász Elözmény válasz erre 08.13

Meg ezt is közölte az öreg:

"Re: már csak fél óra és 4 kereskedési nap Elözmény válasz erre 08.08

Ha mesterségesen sikerülne feltornázni az árfolyamot 11.500-ig akkor profitrobbanáskor viszont több mint 50%-os esélyűvé válna egy árfolyam elmozdulás - tapasztalatom szerint lefele. Ezt is Bobolcsai bácsitól tanultam.:o)

arp

Re: GRID ugyek. Econet Elözmény válasz erre 08.11

Bobolcsai bácsival már erről is beszélgettünk korábban:

"

Azt mondta: "soha ne vegyél részvényt gyorsan"

"

Ezt sem értettem - mondom ez már öreg és lassú ezért cseszeget engem, aki friss és harap mint gyémántvágó. Aztán az ebpp hírnél jöttem rá már megint igaza van - aznap kivártam délutánig, akkorra már látszott, hogy ez az egész storyegy nagy nulla. Áldottam magamban Bobolcsai bácsit, a saját ökörségemtől mentett meg.

arp

Re: Beleadtak az OTP-be - Mi állhat a háttérben? Elözmény válasz erre 08.11

Beugrottam Bobolcsai bácsi szalonjába és ugyanerről faggattam az öreget. Azt mondta, hogy az ő idejében akkor voltak ilyen érthetetlen ráncigálások,amikor kifáradt egy rally.

"

Azt is mondta, manapság töméntelen mennyiségű pénz van a felnőtteknél és azzal mostanában ésszerűtlen befektetéseket is hajlandók hosszú ideig finanszírozni, a mohóságuk kielégítése érdekében.

"

Azt is mondta, hogy a sok pénz miatt a rally játszmák meghosszabbodnak

"

De a végén csak kevesen nyernek! Én csak hümmögtem - fura pók ez a Bobolcsai bácsi

arp

Re: Rába up??? Elözmény válasz erre 08.08

buxi apo, ebbe van valami. De kérem a technika! - Bobolcsai bácsi raccsoló akcentusát hallom a fejben zúgni. "Ilyen tetűvári papír kérem szépen nem tud elindulni - hacsak ...(mondta jelentőség teljesen, szemüvege fölött rámpillantva), hacsak nem vesz egy jó nagy lendületet alúlról - tudod kedves arp - úgy mint a parittya. Azt is ki kell feszíteni hátra, hogy megröptessük előre. Világos kisfiam. Mint a vakablak Bobolcsai apó!

arp

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 07. 08:04
Eddig is tudtuk hogy betegek vagyunk de tegnap délelőttől egy komoly orvostól is van róla papírunk.
Meg szeretném kérdezni hogy mikorra gyógyulunk meg, meggyógyulunk-e egyáltalán, vagy meghalunk.
És addig még mennyit fogunk szenvedni?

komolyra fordítva, és az OTP nézőpontjából a következőre lennék kivváncsi:
1. Milyen negatív célárfolyammal éri el várhatóan a gödör alját?
2. romlik-e ezáltal az esélye a külföldi bankvásárlási tervekne?
3. van-e esély pozitív korrekcióra és milyen mértékűre?
4. 4 hónap van a választásokig addig semmilyen reformra nem lehet számítani.
hogy érinti ez a forintot, a BUX-ot, és az OTP-t?

Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 18:38
Előzmény: #378  Törölt felhasználó
O.K body - műxik a capslockod. :o)
Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 17:34
Előzmény: #377  Törölt felhasználó
Ha már, kipróbáltam, úgy is beveszi. Azért én maradok a nemecseknél.
Nem froclizni akartalak, csak gondoltam, hogy nem ok nélkül váltottál, az ilyen apróságok okai is érdekelnek.
Törölt felhasználó 2005. 12. 06. 10:59
Előzmény: #375  Törölt felhasználó
tboly - írdd be azt, hogy TBOLY és rendeld hozzá a jelszavadat. Mit tapasztalsz?

2003-as beírásaim eredeti aláírása ARP volt a topik indítsa miatt direkt kicsire cseréltem a betűket. Nem a nickre akartam terelni a figyelmet, hanem az üzenetekre.

Visza kellett vennem az eredeti betűzetet, mert van egy "garp" nick is. Zavar, hogy összekevernek vele, ert emiatt sérülhetnek az üzeneteim. :o))
prfecó 2005. 12. 05. 07:38
Egyértelmü Bobo bácsi mint mindig. Rajtunk mulik , hogyan realizálunk.
Nagy bluekat - magyar spekulánsok nem tudják pofozgatni - ellentétben külföldi alapok szórakozhatnak vele.
Törölt felhasználó 2005. 12. 04. 16:12
Előzmény: #374  Törölt felhasználó
Megzavartál.
arp vagy ARP vagy beragadt caps lock :)))
Törölt felhasználó 2005. 12. 04. 10:53
Előzmény: #360  Törölt felhasználó
RÁBA, NABI, TANCSSZINTEK.

Spédo vetett fel egy igen aktuális kérdést. Rába, Nabi. De… (de-vel nem kezdünk mondatot-mielőtt egy nyelvész kioktatna) nem mehetek oda Bobolcsai bácsihoz ezekkel a felvetésekkel – annak egyszerű oka van, hogy miért nem: - mert Bobi bá korábban már megválaszolta a kérdéseimet. Működnek közöttünk bizonyos hallgatólagos megegyezések ezeket nem lépem át, mert a barátságunk tartásra és a gondolatok tiszteletben tartására épül. (mivel én vagyok a nebuló, ezért, főleg én tisztelem az ő gondolatait, szelaví :o)

Szumma szummárum most be kell érni velem, a metódus a következő lesz:

1. Nem olvasom előtte senki véleményét – majd utána, ha már megnyomtam a „közzététel” gombot
2. Spédo egy spekuláns hozzáállására kíváncsi, előkapom a Bobi bácsi korábbi meglátásait és a magam spex reakcióit, magyarázatokkal.

NABI

Ez viszonylag egyszerű lesz: „GENTLEMANUS VÁLASZ:
Bobolcsai bácsinak továbbítottam a kérésed nem mondott semmit, hanem válaszul adott egy grafikont, ide belinkelem
link
Ez a Lucent grafikonja, érdemes lenne mellétenni még az Enron grafikont is. Az Enron, ugyanolyan mint a Lucent – csak az a különbség, hogy az Enron „elogyott”, azaz csődbe ment. Ha Bobolcsai bácsit jól értem, akkor a Nabi előtt ő ezt a két utat látja a mai állapotok alapján: Lucent vagy Enron.”

Arra kérek mindenkit, hogy a Lucent és Enron grafikonját tegye egymás mellé, törölje ki a grafikonok tetejéből a Lucent és Enron feliratokat. Ekkor marad két név nélküli egyszerű grafikontörténet. Nem tudjuk mely cégekről szól, ezáltal nem zavarnak be az „ovifunda” agyalások – marad előttünk két történet azaz két lehetőség, két út. Sztem ezt gondolta Bobi bácsi.

RÁBA

Ennek a résznek az olvasása egy kicsit munkaigényes lesz. Ha meg akarod érteni a szöveget, dolgozz meg egy kicsit érte – ne csak én dogozzak :o) Lesznek utalások Bobolcsai bácsi törvényeire, azok úgy jönnek be, hogy itt fent az előzményre kattintva bejön a 7. törvény, annak az előzményére katt jö a 6. és így tovább – így lehet benne keresni.

Lássuk Bobolcsai bácsit a Rábáról:

„Re: Rába up??? Elözmény válasz erre 08.08

buxi apo, ebben van valami. De kérem a technika! - Bobolcsai bácsi raccsoló akcentusát hallom a fejemben zúgni. "Ilyen tetűvári papír, kérem szépen nem tud elindulni - hacsak ...(mondta jelentőség teljesen, szemüvege fölött rám pillantva), hacsak nem vesz egy jó nagy lendületet alulról - tudod kedves arp - úgy mint a parittya. Azt is ki kell feszíteni hátra, hogy megröptessük előre. Világos kisfiam? Mint a vakablak Bobolcsai apó! „

Akkor ennyit mondott az öreg – megértettem, hogy a nagy forgalmú beadás és szakadás után, ha szépen el kezd trendelni fölfelé, akkor az azt jelenti, hogy kirázták a gyengéket, meg eladott, aki akart. Ekkor tettem egy 800 Ft-os limitet, ami fölött el kezdem venni – akkor a cél az 1100 Ft lett volna.

Nem akartam 800 alatt venni, mert 2005 01 25-én sikertelenül lefordult a 800-ról. Majd 2005 07 27-én is lefordult a közeléből.

Nézzük tovább a spexet - ezeket mind én írtam, Bobi bácsit többet nem kérdeztem a Rábáról – amit mondott nekem elég volt.

Re: Rába up??? Elözmény válasz erre 08.08

A Q2? Hát az kérem szépen nem jó - de... cserében tele lesz igérettel, hogy így kijövünk, meg úgy kijövünk a slamóból. Dollár így fedeződik - meg úgy fedeződik (ami persze senkit nem érdekel). No illúzió, no cukor ez Rába Light.”

ITT MÁR EGYRE JOBBAN LÁTSZOTT, HOGY A PAPÍRT MANIPULÁLÓK NEM ÉRDEKELTEK EGY ÁRFLYAM EMELKEDÉSBEN!!! (lásd fentebbi pontomat)

Re: Nézőpont kérdése Elözmény válasz erre 08.09

mint a tömör szikla úgy tornyosulnak az eladók. Minden megugrásnál ez játszódik le?!?!

DETTÓ UGYANAZ MINT FENTEBB EGGEL!!!

Re: Nézőpont kérdése a grafikon!? Elözmény válasz erre 08.14

A forint beszakadásra mondom, hogy nem fog bejönni - Egyébként a Rába árfolyama már teljesen immunis az usd/huf-ra - a megítélésére 0-hoz közelítő befolyással van.”

ITT SOKAN MÉG MINDIG DOLLÁROZTAK – SZÁMOMRA ÉRTHETETLENÜL!!!

Re: Hahaha Elözmény válasz erre 09.14

Én nem akarok gúnyolódni senkivel, mert tisztelem annyira pl Zolkot és a többieket - akik beugrottak a rábába - hogy ne élcelődjek rajtuk.

...de hölgyeim és uraim a technika alapján nem lennék meglepődve, ha valami nagyon rossz hír jelenne meg a cégről.

A nabi és humet után sztem jelen állapotban a rába a legrázósabb cég a BÉTen. Na üdv”

08 24-I LEFORDULÁS UTÁN TELJESEN NYÍLVÁNVALÓVÁVÁLT AZ EMELKEDÉSSEL SZEMBENIELLENÉRDEKELTSÉG!!!!

Bobolcsai bácsi a remegőkezűekről Elözmény válasz erre 09.16

Bobolcsai bácsi szerint remegő kezű spekuláns az -

1akinek nincsenek koncepciói - csak vágyai,
2aki mindent elhisz - és nem gondolkodik,
3aki vitatkozik a piaccal - és nem figyeli azt
4és nem tud számolni.

A FENTI 3. PONT UTAL RÁ, HOGY FOLYAMATOSAN MEGSZEGTÉK BOBI BÁCSI 3. TÖRVÉNYÉT – ÁLLANDÓ VIZELÉS A SZÉLLEL SZEMBEN!!!

Re: Györ és a Ft.-USD Elözmény válasz erre 10.23
Ajaj Buxi - így csinál egy papír spekulánsból befektetőt - ismered? (Livermore).”

A BOBI BÁ 5. TÖRVÉNYÉNEK MEGSZEGÉSE CSINÁL EGY PAPÍR, SPEKULÁNSÓL – AKARATA ELLENÉRE- ROSSZ BEFEKTETŐT!!!!

Re: Pancser vagy láma! :(( De nem alul informált!!!))) Elözmény válasz erre 11.23

Pénznyelőnek - igaza van. Nincs min vitatkozni - nem is értem.

1. Venni kell, ha nagy lesz benne a forgalom
2 .Ez emelkedő irányba történik
3. 1 hét múlva nem adják vissza - erre célzott p.ny. hogy ne kell kapkodva venni
4. Fantáziálni a Humet topikokban kell

gróf Ajtonyi-Róna Péter

MEGINT AZ 5. TÖRVÉNY!!!!

Csak 800 Ft fölött venném – a tanulságokat mindenki vonja le magának.

TANCSSZINTEK

Tancs – megint terítéken, egy hajóban utazunk – dédelgetjük a TA-t. Gyere Tancs megérdemled a kiemelt figyelmet: okos, kellemes modorú pacák vagy! ( ez a modor dolog nekem nem megy :o)

Még egyszer érvelek a borítékod kinyitása mellett:

1. Tőlem ugyanezt látod – mondjuk ez egy dolog.
2. Ha tökéletesen működik a fibó módszer – akkor 100 milliárdos vagy.
3. Győzz meg, hogy előre lehet tudni az instrumentum mozgását, – mert szerintem a Bobolcsai bácsi 5. törvény 3. pontja alapján ezek csak támaszok és ellenállások, de sztem azt legalább olyan fontos tudni, hogy mikor és hogyan jutsz el oda azokra a szintekre. A szintek közötti mozgás lehet: egyenes, cikkcakkos, meredek, enyhén emelkedő, előtte letörő vagy előtte felszúró stb.
prfecó 2005. 12. 03. 23:25
Megittam egy csésze zöld teát , elolvastam bobo bá uj törvényét és kezdek megvilágosodni.Fogalmam sincs a törvényekről , de Tancs táblazatát mindig megnézem. Felhivom brókeremet ( aki erre a hétr az OTP, oTP kell venni erre eladom),mert érzem,látom fordulnia kell.Alapok Mo-t csökkentenek.MOLmegegyezik Gyufival -most emlkedni fog 1) alaptőke csökkentés 2) felvásárolhat saját részvénnyel
Gyógyszerek van benne fantázia.....
Arp., kispapirokkal való játszadozás életveszélyes? vagy ennyi rizikót vállalni kell ( tőke 10%)
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 21:07
Előzmény: #320  Törölt felhasználó
Hali,

Jó , hogy egy izgalmas szellemi műhely alakul itt ki. Hulla vagyok, 2 órája jöttem haza külföldről - ezért gyorsan beírok aztán szunya:

SPADE:

Jó kérdés, aktuális, ha lesz időm holnap megírom.

GIBI:

Kattints az előzményre, Fraknó idézett egy ősi tőzsdés mondást "a piac te magad vagy" - ezt fordítottam át " a piac én vagyok". A kettő ugyanaz csak egyes szám második és egyes szám első személyből nézve.

TANCS:

Tisztelj meg azzal, hogy a boritékodat nyisd ki itt a Bobolcsai bácsi topicban- és válaszolj a szónoki kérdéseimre. Én is dolgoztam az elméleteden , cserébe ha beírsz, elküldöm neked azt a chartot, amit a Tancs szintekre kottáztam neked. Áll a deal? (nem érzem, hogy lehúztalak volna - sőt!!)

u.i.: megérdemelné ez a kis spex közösség, ha a gyönygyszemeidet nem a boritékban rejtegednéd, hanem segítenéd vele a köz tisztánlátását. Előre is mindenki nevében megköszönöm.

Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 20:04
Előzmény: #364  Törölt felhasználó
Ezek a törvények akár életbölcsességként a tőzsdén kívűl is megállnák a helyüket. Gratulálok!

"A Piac én vagyok."

Kár, hogy elfeledkeztél a +1. törvényről:

Sohase bízd el magad! Mert
...a bölcs győz, de nem magasodik... (ezt Lao-Ce mondta egyébként)

Üdözlettel
spade 2005. 12. 03. 19:18
Előzmény: #368  Törölt felhasználó
arp,

Érdekelne hogy a 2 jármüipari BÉT gyönszemről Raba,Nabi mi a véleménye Bobolcsi bácsinak ? Az én véleményemet a tforumon olvashatod ha érdekel, de érdekelne hogy a spex szempontjából hogy lehet megfogni a történeteket ?
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 19:11
Kedves Arp!
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel.
A feltett kérdéseid legyenek szónokiak, így azokra a választ hadd borítékoljam.
(A rövidre játszóknak változatlanul ajánlom a táblázatot!)
Köszi mégegyszer: tancs
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 10:49
Előzmény: #367  Törölt felhasználó
Miki Rali-tól részeg kis társaság - lassan kezdenek már józanodni?

Javaslom a puttonyok, meg kívánságok, meg krampuszorrok helyett a tőzsdére - a kőkemény kereskedési elvek haszhnálatát.

Meg javaslom a reggeli bullshit újbóli - ezúttal figyelmesebb átolvasását - különös tekintettel az OTP-re.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 08:41
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
Tegnap délután elkísértem Bobolcsai bácsit az optikushoz, csináltattunk neki egy új szemüveget. Később betértünk még egy jó helyre teázni – és beszélgettünk. Magával hozta egy november 14-i elemzésemet és átnéztük együtt (katt előzmény).

„1 Nem tapasztalható tőkekivonás a kötvénypiacról
2 A Forint nem szakadt be – és ne is fog sztem. Az usd/huf, az más tészta mert az usd önmagában erősödik (220?- még az sem fix, csak FELTEVÉS)
3 Olvastam „okosoktól” 2006-os magyar összeomlásról – milyen alapon? Sztem a csak speciálisan magyar összeomlás érdeklődés hiányában el fog maradni. (legfeljebb globálisan megyünk a levesbe)
4 Nagy rally körvonalazódik a nyugati piacokon – már benne is vannak.

Ezek pozitívumok. Akkor lássuk a negatívumokat:

1 A fejlett részvénypiacokra ömlik a lóvé – de nem ide.
2 Kicsi a magyar piac likviditása – a jó kinti hangulat, húzd meg ereszd meg alapon remek alkalom, hogy a felesleges magyar részvényeket magyar és egyéb balek kezekbe játsszák át.
3 További rossz hír, hogy főleg a részvénypiac az egy: KI NEVET A VÉGÉN társasjáték, ez utal az előző pontomra. (az nevet a végén akinél a pénz van – és az sír akinél a papír :o)
4 Vannak itt új beszállók – késői alapok / hoppá, ez pozitívum”

Muszáj volt bemásolni ezt a helyzetjelentést, mert a piacon ezzel kapcsolatban semmi nem változott.

Annyi változott,
1 hogy az OECD rally még jobban kiteljesedett
2 A mi alulteljesítésünk még nyilvánvalóbbá vált
3 A BUX támasza a 20.000-es referencia szintet a tegnapi mozgás (felhúzott gyertya) alapján 21.000 BUX pontra tehetjük

Nézzük tovább:

„de nem is törődök a Buxszal, mert ez most halál vola lesz. De előbb utóbb úgyis letöri a 20K-t. Ez a short – long scenarió – korábban a dow – ra mondtam ugyanezt tévesen. Szereted a kaszinót? Gyere és csináld a Bux0512-őt :o) (Én azért játszanék egy olyat, hogy minden komolyabb emelkedésbe beleadok – mert shortolni jóóóóó)”

A short – long szenárió eddig szépen működött a BUX-ban, de annyi változott, hogy a tegnapi felhúzás alapján inkább innen az esések BUX longja célszerűbb, legalábbis addig, amíg a kinti bika hangulat elhiteti az itteni szereplőkkel, hogy a szittya bull még tart. A tőzsde úgyis nagyrészt hit és bizalom kérdése

Egyedi papírok:

Egyébiránt tényleg nem a BUX volt a nyerő, hanem az általunk is kiemelt egyedi papírok: Richi, Egis, Bchem- ez nem annyira, de most talán jöhet ő is. Richi továbbra is impozáns, az Egis 2. felét meseszép nyerőben dobtam.

OTP – ahogy néztük, nyakon öntötték 7500 felé. (8000 felé - nem Földvár - felé félúton) most se túl szép, tegnap kijelölte a stop szintjét : 7.000. Lehet venni ezzel a kőkemény stoppal. Később kapott egy 7800-as célárat – hát???… nem tom – nem érdekel, itt ugrál a fair value körül.

MOL – kicsit jobban néz ki, tegnap ő is kijelölte a stop szintjét : 20.200. Elméletileg begyorsulhatna vagy 23.000-ig – talán megint meg lehet próbálkozni vele. Ezzel kapcsolatban a Bobi bácsi 5. törvénye milyen fontos: 21.400-as átlaggal kidobtam minden érzelem nélkül (lehúzott gyertya) most kényelmesen gondolkodhatok a visszavételről, még ha 20.800-as réssel nyitna is fölfelé. Egy percig nem remegtem – nem jobb így??? Megint egy költői kérdés :o)

FHB: eltemettem – feltámadt, az ilyenre érdemes odafigyelni

KÜLFÖLD

DAX – csak annyit tudok mondani: HIBÁTLAN, ilyen egy igazi bull – münck rück + 5%, allianz +2%, dax +sok% :o)))

JAPÁN dettó

USA: remek – az Intel és Microsoft , mindkettő benne van a nas100-ban ezért a nas100 célára emelkedik 1720-ra. A rallyban még mindig látok tartalékot egyedi papír szinten – akkor az index megáll???

Bobolcsai bácsinak tetszettek a látottak és hallottak – egy kicsit úgy éreztem, hogy vizsgáztatott.

Au.i.: a gázpromra most nem volt időnk.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 08:41
Előzmény: #289  Törölt felhasználó
Tegnap délután elkísértem Bobolcsai bácsit az optikushoz, csináltattunk neki egy új szemüveget. Később betértünk még egy jó helyre teázni – és beszélgettünk. Magával hozta egy november 14-i elemzésemet és átnéztük együtt (katt előzmény).

„1 Nem tapasztalható tőkekivonás a kötvénypiacról
2 A Forint nem szakadt be – és ne is fog sztem. Az usd/huf, az más tészta mert az usd önmagában erősödik (220?- még az sem fix, csak FELTEVÉS)
3 Olvastam „okosoktól” 2006-os magyar összeomlásról – milyen alapon? Sztem a csak speciálisan magyar összeomlás érdeklődés hiányában el fog maradni. (legfeljebb globálisan megyünk a levesbe)
4 Nagy rally körvonalazódik a nyugati piacokon – már benne is vannak.

Ezek pozitívumok. Akkor lássuk a negatívumokat:

1 A fejlett részvénypiacokra ömlik a lóvé – de nem ide.
2 Kicsi a magyar piac likviditása – a jó kinti hangulat, húzd meg ereszd meg alapon remek alkalom, hogy a felesleges magyar részvényeket magyar és egyéb balek kezekbe játsszák át.
3 További rossz hír, hogy főleg a részvénypiac az egy: KI NEVET A VÉGÉN társasjáték, ez utal az előző pontomra. (az nevet a végén akinél a pénz van – és az sír akinél a papír :o)
4 Vannak itt új beszállók – késői alapok / hoppá, ez pozitívum”

Muszáj volt bemásolni ezt a helyzetjelentést, mert a piacon ezzel kapcsolatban semmi nem változott.

Annyi változott,
1 hogy az OECD rally még jobban kiteljesedett
2 A mi alulteljesítésünk még nyilvánvalóbbá vált
3 A BUX támasza a 20.000-es referencia szintet a tegnapi mozgás (felhúzott gyertya) alapján 21.000 BUX pontra tehetjük

Nézzük tovább:

„de nem is törődök a Buxszal, mert ez most halál vola lesz. De előbb utóbb úgyis letöri a 20K-t. Ez a short – long scenarió – korábban a dow – ra mondtam ugyanezt tévesen. Szereted a kaszinót? Gyere és csináld a Bux0512-őt :o) (Én azért játszanék egy olyat, hogy minden komolyabb emelkedésbe beleadok – mert shortolni jóóóóó)”

A short – long szenárió eddig szépen működött a BUX-ban, de annyi változott, hogy a tegnapi felhúzás alapján inkább innen az esések BUX longja célszerűbb, legalábbis addig, amíg a kinti bika hangulat elhiteti az itteni szereplőkkel, hogy a szittya bull még tart. A tőzsde úgyis nagyrészt hit és bizalom kérdése

Egyedi papírok:

Egyébiránt tényleg nem a BUX volt a nyerő, hanem az általunk is kiemelt egyedi papírok: Richi, Egis, Bchem- ez nem annyira, de most talán jöhet ő is. Richi továbbra is impozáns, az Egis 2. felét meseszép nyerőben dobtam.

OTP – ahogy néztük, nyakon öntötték 7500 felé. (8000 felé - nem Földvár - felé félúton) most se túl szép, tegnap kijelölte a stop szintjét : 7.000. Lehet venni ezzel a kőkemény stoppal. Később kapott egy 7800-as célárat – hát???… nem tom – nem érdekel, itt ugrál a fair value körül.

MOL – kicsit jobban néz ki, tegnap ő is kijelölte a stop szintjét : 20.200. Elméletileg begyorsulhatna vagy 23.000-ig – talán megint meg lehet próbálkozni vele. Ezzel kapcsolatban a Bobi bácsi 5. törvénye milyen fontos: 21.400-as átlaggal kidobtam minden érzelem nélkül (lehúzott gyertya) most kényelmesen gondolkodhatok a visszavételről, még ha 20.800-as réssel nyitna is fölfelé. Egy percig nem remegtem – nem jobb így??? Megint egy költői kérdés :o)

FHB: eltemettem – feltámadt, az ilyenre érdemes odafigyelni

KÜLFÖLD

DAX – csak annyit tudok mondani: HIBÁTLAN, ilyen egy igazi bull – münck rück + 5%, allianz +2%, dax +sok% :o)))

JAPÁN dettó

USA: remek – az Intel és Microsoft , mindkettő benne van a nas100-ban ezért a nas100 célára emelkedik 1720-ra. A rallyban még mindig látok tartalékot egyedi papír szinten – akkor az index megáll???

Bobolcsai bácsinak tetszettek a látottak és hallottak – egy kicsit úgy éreztem, hogy vizsgáztatott.

Au.i.: a gázpromra most nem volt időnk.
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 14:40
Üdv Arp!

Már a kezdetek ótta olvasom a topicodat, csak nem szoktam belekontárkodni, de most lenne egy kérdésem Bobi bácsihoz ha lehet.
Mi a véleménye a tippsarokban megemlített Gazpromról (0,5-2 év távlatban)???

Előre is köszi a választ!!!
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 12:46
Előzmény: #363  spade
Köszi Spade..

A piac én vagyok.
spade 2005. 12. 01. 11:28
Előzmény: #362  Törölt felhasználó
arp,

> A Bobolcsai bácsi törvényeivel összeszőttem a topikot mint pók a hálóját.

Nagyon ravasz és elörelátó vagy :)
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 10:26
Előzmény: #361  spade
A Bobolcsai bácsi törvényeivel összeszőttem a topikot mint pók a hálóját.

Ha ráklikkelsz a 7. törvény előzményére - az átvisz a 6.-ra és így tovább.

Ahogy klikkeled és olvasod visszafelé , az utolsónál azaz innen olvasva az első törvénnyel lejutsz a Nirvánba - a teljes pénzügyi megvilágosodás állapotába. (Ígylett felépítve)

Jó utazást barátaim.
spade 2005. 12. 01. 10:16
Előzmény: #360  Törölt felhasználó
Kedves arp,

Megtennéd, hogy az összes Babolcsai bácsi törvényt (+rövid hozzáfüzött magyarázatot)összegyüjtenéd egy hozzászólásban ?

Üdv.

Topik gazda

arp
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek