Topiknyitó: zsoltee77 2018. 11. 10. 18:11

BLUE topic  

Akkor itt folytatjuk a témázást, várunk minden régi és új olvasót, hozzászólót. :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 23:37
Előzmény: #8619  Seismic
#8620
1. Sem itthon, sem másutt nem fenntartható a jelenkori nyugdíjstruktúra, kint elég csak megnézni az elszegényedő német kisnyugdíjasokat. Az elvándorlás része az EU-beli szabad mozgásnak, minden országban vannak mozgások, jellemzően a szegényebbekből a gazdagabb országokba, viszont a nyugdíjas rétegnél pont fordítva működik a jelenség. A jelenlegi támogatások nem a kis pr*liknak vannak kitalálva, hanem a középosztálybelieknek, jellemzően azokon segít a legjobban, akik a középosztály belépőszintjén mozognak.
2. Letelepedési kötvények súlyos(!)pénzekbe kerülnek, ne keverjük össze a beözönlő milliós arab-néger, zömében analfabéta söpredéket a fizetőképes szűk réteggel. Súlyos tévedés összemosni a két teljesen különböző csoportot, itt megint fogalmi zavarok, tipikusan baloldali hadoválás jellemző !
3. Franciaország csak Németországgal együtt komoly tényező az EU-ban, Macron vegetál, ha Marine Le Pen megveri, komoly átrendeződés indulhat. Az hogy egyáltalán Marine komolyan esélyes lehet a kormányváltásra elég egyértelműen mutatja azt a komoly társadalmi feszültséget, amit a valódi franciák megélnek.
4. A balkáni kultúra valóban egy idejét múlt, primitív halmaz, de amit a brüsszeli mainstream képvisel, mint nyílt társadalom, a  "száznemű aberráltak", a nemzetállami identitás feladásának követelése, stb. egész egyszerűen egzisztenciálisan veszélyezteti a jobboldali mentalitású emberek világát.
Végül az "államférfi, aki a nemzetet választja a pénz és saját gazdagodása helyett" egészen egyszerűen nem létezik, nem lesz a jövően és sosem volt a múltban sem, csak a történelmi krónika édesítette meg  az egyes történelmi figurákat olyanra, amilyennek szeretnénk látni. Ez megint a baloldali gondolkodás jellegzetes tulajdonsága a volt szoci-komcsi időkből, kell egy "nagy ember", akire apakultusz építhető, aki megmenti a sok szegény embert.
Seismic
Seismic 2021. 03. 17. 22:07
Előzmény: #8617  Karvalytokes
#8619
Szép dolog az ideológia, de a számok makacs dolgok. 
1.Nem fogja, mert az elvándorlás nagyobb, mint a születés/fogyás arány ( ami az elmúlt 10 évben folyamatosan nő,  így ha még maradnának is a kalandvágyók, akkor sem lesz fenntartható a nyugdíj pl.)
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wdsd003c.html
2. Letelepedési kötvények ( ez üti az ideológiát, így nem is értem, hogy tudja valaki még védeni ov-t, ha igazi nacionalista)
3. Fr.ország még mindig az egyik legerősebb hatalom, évtizedekre előttünk járva, szinte minden téren. ( és ha tererorizmusra gondolsz, nehéz védeni a haárokat ha kolonizáló állam vagy. Arról a közel 1 millió menekültről nem is beszélve, akit OV beengedett egyszerre, mindenféle ellenőrzés nélkül. )
4. A kultúra lett volna a kulcsszó. A balkáni is az, de jó lenne már abból kitőrni. Persze erre igény is kellene, legalább a társadalom irányítói részéről. Talán megéljük, hogy lesz olyan államférfi, aki a nemzetet választja, a pénz és- saját gazdagodása -helyett.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 03. 17. 19:46
Előzmény: #8617  Karvalytokes
#8618
VAR1 szépen visszajött ha jól látom ennyi volt a korrekció.Az XFAB is éledezik de a köv. rallyt csak áprilisra várom.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 03. 17. 19:42
Előzmény: #8616  Seismic
#8617
Nos köszönjük az eszmefuttatást .A magyar emberek támogatása szép lassan megoldja  a népesedési problémákat ,az afrikai semmirekellők betelepitésének terve pedig hamarosan csak egy rossz viccnek fog tünni.Ha marad a jobb oldal Mo. egy gyarapodó nemzetté válik mind lélekben mind anyagilag.Az afrikai országot meg leginkább Fr.ország helyén keresd .Ami a jogállamot illeti bullshittel nem tudok mit kezdeni.
Seismic
Seismic 2021. 03. 17. 19:24
Előzmény: #8610  MetalHeart
#8616
Hidd el, nekem sincs szükségem a segélyekre ( egy képmutató, atyáskodó kormányra meg senkinek sem, de ettől most tekintünk el). Nyilván mindenki különböző képességekkel rendelkezik, ezért véleményem szerint az "értelmiségnek" kellene útat mutatni, illetve segíteni a szerényebb információval - vagy hardverrel - rendelkező egyéneknek is. 
Az Eu egy bürokratikus szervezet, és ahogy a nevében is benne van, egy közösséget tud csak irányítani, ami egy irányba húz és a végletekig le van szabályozva ( mint egy LEAN-es vállalat). Ebből következik, hogy a vészhelyzetekre, illetve a szabályt kijátszókra lassan vagy nem tud egyáltalán reagálni ( mert nincs rá törvény és ezt OV és társai felismerték és ki is használják). Ezt a rést próbálják a propaganda oldalról szajkózni, mint "belügy", meg "nemzeti" balaba,  de ha már valaki járt vagy élt/dolgozott más európai országban, akkor tudja, hogy a normák közel azonosak  ( értsd, amit itthon csinálnak, azért  szinte az összes EUs országban böri járna). Ezeket a közösen elfogadott normákat hívjuk, mi "jogállamoságnak".
Bármely országban a gyengéket védik az erősektől, így nyilvánvalóan a jogrendszernek ezt kellene tükröznie. A legnagyobb hatalom, vagyis a legerősebb szereplő azonban az állam. Így aki a jogáálamiságot követeli, azok ezeket az irott - vagy iratlan - normáknak a hiányát érzékelik és megoldásukat követelik ( fékek és ellensúlyok). Sajnos az utóbbi években ezel a normák egy afrikai ország szintjére süllyedtek, amit sokan nehezményeznek, többek közt én is. 
Seismic
Seismic 2021. 03. 17. 18:55
Előzmény: #8606  MetalHeart
#8615
Ez azért érdekes, mert az állami nyugdíjrendszer is fenntarthatatlan a demográfiai változások miatt. Marad egy út, ezek szerint amit a nyugati országpk csinálnak: minél több bevándorlót próbálnak beengedni az országba, akik szépen kitermelik az aktuális hiányt. Ennek persze ellentmond a konzervatív propaganda, de sajnos a közgazdaságtan matematikai alapokon nyugszik és nem párt szimpatizáns, ezért a hiányt kétféleképpen lehet előteremteni: magasabb járulék/adó beszedése és alacsonyabb kifizetése ( az elinflálástól most tekintsünk el, mert az sem hosszútávú megoldás).
Ezt már anno a szocik is felismerték, ezért hozták létre a második pillért. A fenntarthatóságot pedig az IMF hitel biztosította ( mint most a zero thm-es hitelek, vagy a "helikopterpénz) volna, az átállási időszakban. 
És igen, mint minden rendszeváltozásban, így ebben is lettek volna akik rosszul járnak ez nem kétséges. A mostani rendszerhez képest viszont elfogadgató alternatívát nyújtott.
Most is azt tudom mondani mint eddig: éppen az ellen ágálsz, amit a szocik elkezdtek, de a fizess szétvert, az állami gondoskodás csökkentése, a versenyszféra bvonásával ( magánosítás).
És, hogy mennyire lett volna fenntarthatatlan? Könnyű megnézni, azoknak a számláját, akiket nem sikerült "visszazsarolni" az állami nyugdíjrendszerbe. ( kb 5-10 %os hozamot értek el, ha jól emlékszem, ami jóval fenntarthatóbb, mint a manapság működő inflácókövető nyugdíj).
Seismic
Seismic 2021. 03. 17. 18:36
Előzmény: #8600  Törölt felhasználó
#8614
Az államadóságra gondoltál szerintem..az van rekord szinten. Érdekes dolog a politika: látszik, hogy az oszd meg és uralkodj még több száz évvel később is működik. Pedig csak azt kéne felfogni. hogy mind magyarok vagyunk és aki éppen vezető tisztséget tölt be, az el tud-e számolni a rá bízott vagyonnal - és hatalommal- vagy csukjuk le. Mindegy hogy balos vagy jobbos. Na be is fejeztem, nem akarom szétoffolni Metal topicját. Az emberek többsége bizonyítottan nem hoz racionális döntést a választásokkor, ezt láttuk már párszor.
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 15:58
Előzmény: #8497  MetalHeart
#8613
TKAG:
Kapitalizációs kapitulálásra katapultáltam... beindult a korrekció !
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 14:43
Előzmény: #8611  Törölt felhasználó
#8612
Az eü "szétverése" a rendszerváltás óta folytonos probléma, napjainkban azért látszik teljesen nyilvánvalóan, mert most naponta hordják be a többnyire felelőtlen viselkedés okán megfertőződött embereket, amire az elmúlt 30 évben nem volt sosem példa. Manapság ez olyan mintha naponta történne egy tömeges vasúti szerencsétlenség, ahol több tucatjával kell kórházba vinni embereket és ugyanez van máshol is, sőt már vonatokat és repülőket is bevetnek a jobb elosztás érdekében. Mindeközben persze ott vannak minden betegségek és betegek, drasztikusan érezhető az emberi kapacitás elvonás. Mondanám, hogy az újonnan fertőzöttek csesszék meg, nekik már nem jut se ágy, se személyzet, mert másoknak is joga van a kapacitásokhoz, tetszettek volna vigyázni, de nyilván felesleges. Mindenki megszívja ezt a helyzetet, pandémiára sehol nem tudnak végtelen kapacitást felszabadítani, mindenhol a határt feszegetik. 
Az oltási procedúra valóban érthetetlenül lassú és szervezetlen, bár a személyes tapasztalom szerint teljesen rendben volt, de ettől még tény, hogy sok helyen szarul mennek a dolgok. Úgy néz ki, kezd felpörögni a regisztráció, de ettől még az oltópontok kapacitása nem növelhető ennek megfelelően egy sokkal kisebb méretre kialakított rendszer alapjain történik, sokszor botrányosan. Nálunk sokkal fejlettebb és erősebb eü rendszereket is kifektetett egy ilyen dinamikusan terjedő mutálódott járvány. Mindeközben egy hatalmas tömeg toporog a rajtvonalon, hogy "szabadságra utazzon" - oltás nélkül... ilyen az emberek, amíg őket nem érinti személyesen addig szarnak bele mindenbe, majd a "kormány megoldja"... egyszerre vicces és drámai ami történik nemcsak nálunk , kint is...
Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 14:23
Előzmény: #8609  MetalHeart
#8611
Igen, most már június a cél, ez is nagy baj! Az pedig, hogy oltási program -ha van- becsődölt, az is. Aki krónikus az nem kap, aki nem veszélyeztetett, az igen. Ismerősi körökben sokan kaptak, akik meglepődtek (mert nem krónikus és nem idős), de aki 70 körüli, az meg értetlenül áll. Jah és mindez egy helyszínen történt. Nem tudom összerakni akkor sem, ha valóban nem kérnek sokan oltást, miért nem tudták megoldani hatékonyabban. És itt a vakcina hiányát (lerágott csont), meg az EU-t ne hozzuk fel indoknak. Mert bőségesen több vakcina van, mint jelentkező. Én még továbbra is egy végzetes időzítésnek érzem az egészségügy szétverését. 
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 14:17
Előzmény: #8609  MetalHeart
#8610
Összefoglalva... nem egyformán látjuk a környezetet, én Karvalytokessel és még 1-2 fórumtárssal látom hasonlóan a dolgokat, nem megélhetési gondjaink vannak, a jelen szociális támogatások, -lehetőségek bőven kielégítik az igényeinket, nekünk nincs szükségünk egy "Kormányra" aki megoldja majd helyettünk a problémáinkat és nem hiszünk a "sokszínűségben", a bábeli zűrzavarban való alkudozás utáni "közös megegyezésben", mert ilyen nem létezik. Az EU-t egy gazdasági(!!!) közösségnek tekintjük, rengeteg problémával és egyre inkább kisiklott politizálással, minket csak a kőkemény pénzügyi-gazdasági érdek köt ide, nem a brüsszeli bürokraták beteges nyílt társadalmi elképzelései és a ködösen ideologizált jogállamiság. Minden más ideológiára ott van az jól ismert 2-3 topik, és klónokkal telezsúfolt tagsága. Menetrendszerűen való megjelenésük és váltott műszakban való firkálmányaik 80%-ban gyomorforgató politikai személyeskedés, akit érdekel az dagonyázhat bennük. Itt is elhangzik politikai komment, de ez pár hasonló fórumtársnak szól, messze nem ez a fő profil. Nem muszáj egyetértenünk !
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 13:55
Előzmény: #8608  Törölt felhasználó
#8609
az EU-s átlagot PF szerint (is) meghaladja... a kiemelt helyeken eseti jelleggel kialakuló tumultus más kérdés, azt valóban jó lenne elkerülni... az elutasítók száma továbbra is nagy, sőt a fiatalok körében még nőtt is, mondván ha majd beoltják az "időseket", feloldják a korlátozásokat és vígan csatangolhatnak... nagyon úgy néz ki nem ez a szitu... egyre fiatalabbak (is) betegednek meg a járvány elhúzódik a lezárásokat megszívják sokan... de engem nem zavar, ez az ő játékuk és az ő felelősségük. tavasz végére mindenki be lesz oltva aki karácsony és év eleje környékén regisztrált. Köztudottan végesek a kapacitások mind a fekvőbetegeknek, mind az oltakozóknak... talán előbb kellett volna ébredni...
Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 13:37
#8608
György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője kijelentette:
„Az oltások ütemesen folynak, az Európai Uniós átlagnál kétszer gyorsabban haladunk.”
Így kell egy mondatban ennyit hazudni. Ütemesen = káosz. Gyorsabban = hiper sebességgel, ne járassa már le magát a degenerált
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 13:23
Előzmény: #8605  Karvalytokes
#8607
Morphosys is elbénázva... alapjában véve már csak oldalazást várok a papírokban és végül mély korrekciót, így most nemigen érzem a jó pillanatokat... várom, hogy mit vált ki  Biden ingyen pénze  az új generációs tőzsdések között, aztán meglátjuk...
:D
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 17. 13:19
Előzmény: #8596  Seismic
#8606
MNYUP egy halott ügy volt kezdettől fogva, másképpen fenntarthatatlan, ezt már ezerszer elmondták, levezették különféle szakemberek. A jelen modernkori feudális rend, benne a politikai-gazdasági összefonódások és oligarchák rendszere teljesen más, mint Kádár szocializmusa. A bal(fasz) pr*li tévesen definiálja magát polgárságnak, valójában messze nem az és ebből kifolyólag nekik nem lesz sosem nívós oktatásuk és egészségügyük. Az állam egy alapszintű oktatást és eü-t képes az adókból biztosítani, ennél magasabb színvonalat a magánszektorban lehet igényelni, ami minőséggel párosul és fizetni kell érte, egyszerűen nem tud az állam sehol kiemelkedő színvonalat biztosítani az alacsony rétegeknek, pláne nem egy keu-s ország, mint mi. Tehát amire te vágysz, az álom marad, a zavaros ellenzékedet a pillanatnyi "közös ellenség" tartja egyben, egy szélső liberális, egy szélső jobb és egy felhígított szocialista (DK  leágazással ) irányzat, amely ilyenformában sehol a világon nem képes kormányozni, egy abszurdum az egész.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 03. 17. 09:37
Előzmény: #8604  Karvalytokes
#8605
Közben a Varta korrigál, bár meg voltam gyözödve hogy 136 lesz ma a vége.Mindegy idő az van.Addig is csipegetek egy kis 1&1drillischt ..Olcsónak tünik itt 26 -on.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 03. 17. 09:34
Előzmény: #8601  MetalHeart
#8604
Hát persze...Nincs olyan hogy keleti meg nyugati..Kézzel fogható vakcina van.Decemberre szállitandó vakcinával pedig szintén nem tudnak mit kezdeni.Addigra már régen éhen haltak.
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 16. 21:27
Előzmény: #8518  MetalHeart
#8603
AUTOWALL:
Bux átsúlyozás, megindulás, majd kanóc... vissza a 21/50MA, down trendvonal alá...  
forrásbevonás=papírok rászórása a kisbüfikre
ezt látom az egyenlet két oldalán...olyan érzésem van, hogy már ez az "árbevétel háromszorozódás" ismételgetése is arról szól, hogy a közkéz növelésre irdatlan mennyiségű papírt szórjanak forrásbevonás címen... a horizonton lévő eladástilalom feloldás is küszöbön van hamarosan, mindenesetre az óvatosság nem árthat meg...
https://kepkuldes.com/image/QO6f8c
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 16. 21:07
Előzmény: #8584  MetalHeart
#8602
MORG:
A hetek óta tartó esés, csorgás ma egy óriási réssel nyitott zuhanásba torkollott, de világos lett az is, hogy az árfolyam mozgatók már régóta tudták  hírt. Elsőre jól néz ki, "jó nagyot esett", de jobb az óvatosság, miután amúgy is globális omlásra(?!) várunk jó ideje, ami lehet nem is jön el, de azért azért ennek van jóval nagyobb valószínűsége. Érdekes módon a szakik nemigen módosítottak a célárakon, holott bőven 100+ vannak... mindenesetre ha tartják ezen célárakat úgy pár hónapos vagy akár idei éves távlaton már a 100 euró is jó 30% lenne, ami nem rossz nagyobb összeggel, de még talán korai beszállni. A réstöltés is kérdéses, rövidtávon a 38.2% fibo tesztelése is jó 15+% lenne innen... a induló állapot kedvezőnek látszik. Ideális esetben a medvék tovább dobálják legalább 70 környékre, a 0% fibo igencsak durva medvebrummogással volna lehetséges... a 2021-es prognózis csak egy mérföldkőnyi kifizetést tartalmaz, miközben több más is van, így valszeg kedvezőbb lesz idővel a bevételi, mint amit sejtetnek... ha veszek, célárnak a 100 eurót célzom meg...
https://kepkuldes.com/image/QO0o0l
MetalHeart
MetalHeart 2021. 03. 16. 20:41
Előzmény: #8599  Karvalytokes
#8601
18:56 A bajor miniszterelnök is a keleti vakcinák felé fordulna
"a lehető leggyorsabban, proaktív módon kellene előmozdítani "orosz és más oltóanyagok" EU-s bevezetésének ügyét, és nem "vég nélkül várakozni" arra, hogy a folyamatot a termékek fejlesztői vigyék előre."
A bajor fószer is rájött, hogy vég nélkül elhullanak, ha csak a nyugati cuccra várnak, pláne ha az EU-s Ügynökségre... valójában szopóágra vitte nyugatot a orosz-kínai cucc elleni gőg, lenézés... a két keleti szomszéd pedig most körbeudvarolva fogja engedélyeztetni a cuccot, sőt már vagy 5-6 ország fogja gyártani is... a KEU ilyen szempontból sokkal előrébb tart szerencsére, leszarva a nagy közös EU beszerzést, amelyet immár nyilvánosan is elismerték, hogy szarul menedzselték... bal(faszok) persze továbbra is elutasítják, annak minden - akár végzetes - következményével együtt, de legyen az ő bajuk...

Topik gazda

zsoltee77
zsoltee77
3 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek