Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj péntek, 16:57
Előzmény: #142577  xy2003
pomperj
pomperj péntek, 16:14
Előzmény: #142576  pomperj
SPX daytrade
ELindult fel wave(5), es a szerdai 7793 fole varjuk.
KOnkretan, ha v=0.62*i, akkor 7808 az elso target.
A legjobb eset, ha v=i, akkor 7873 a maxi target.
,
Ebbo egy 5= 12345 Ending Diagonal is lehet, szoval nehezen tradelheto, 
csapkodos napra kell szamitani.
Mi a feltetele? hogy a tegnapi melypont, 7698 support tartson.
.
https://imgur.com/a/jtYVrQi
pomperj péntek, 16:09
Törölt hozzászólás
xy2003 péntek, 15:37
NOW megy az júni elejei 140es árhoz?
pomperj
pomperj péntek, 15:21
SPX futures daytrade
Kunkorodik szepen felfele a futures, es mar e,e;lkedett a (4) aljhoz kepest 50  pontot.
Igy a  cash SPY jol indul ma, megvan a kitores 7743 fole. Elindult fel wave(5),
N0MAD péntek, 15:20
Előzmény: #142574  N0MAD
Amúgy novo mellett még vktx részvényeket tartok, phase3 nál jár, ha esetleg érdekel nézz rá, érdekelne a véleményed.
N0MAD péntek, 15:17
Előzmény: #142573  Fortunee
Az könnyen lehet hogy félreértem mert nem értek hozzá. Magamtól szoktam fogyni de az is jojozás, de ezen akarok amúgy változtatni.
Ezért is kérdezek.
Fortunee péntek, 14:48
Előzmény: #142572  N0MAD
ez kb 1,5 eves vizsgalatbol jon ki. Nincs tobb fogyas, az mar hamarabb megall. itt nem arrol van szo, hogy folyamatosan fogy valaki, csak lassabban. Hanem arrol, hogy lassul a fogyas merteke, majd beall egy nagyjabol egyensulyi allapotra, ha ugyanazt a dozist szedi a beteg. Tehat nem hamarabb fogy elsosorban (ez is igaz), hanem alacsonyabb egyensulyi ertekre all be. Az pedig megint felreertes, hogy tovabb kell szurnia: gyakorlatilag nem tudod befejezni a terapiat, mert az esetek donto reszeben lassabban vagy gyorsabban, de visszajon az elvesztett kilok jelentos resze.
Szerintem teljesen felreerted a kezelest.
N0MAD péntek, 14:33
Előzmény: #142568  Fortunee
Amúgy orvosilag jobb a 47%al gyorsabb fogyás vagy rosszabb egy nem kritikus helyzetűen elhízott paciensnél?
Az mi hogy a magasabb BMI-ben marad az ember? Egy hónappal tovább kell szednie/szúrnia?
komodoi péntek, 14:33
Előzmény: #142570  Fortunee
Ott meg gyomorbénulásos meg egyéb egészségkarosodás kapcsán vannak csoportos perek folyamatban. Nekem erről teljesen a Boeing fejlesztési módszer jut eszembe, ahol a biztonság másodlagos a profit előbbre való. 
Fortunee péntek, 14:21
Előzmény: #142569  komodoi
Ahogy emlitettem, en a Wegovyt hasonlitottam ossze a mounjaroval.
komodoi péntek, 14:07
Előzmény: #142568  Fortunee
https://www.biopharmadive.com/news/fda-foundayo-liver-safety-eli-lilly/817556/ EMA ilyen kockázatokkal nem fogja engedélyezni. Az adatkérés adatkérésének az adatkérésével fogja őket bombázni.
Fortunee péntek, 13:46
Előzmény: #142561  Mek-Elek
Szerintem itt a forumon nagyban alabecslitek, hogy valojaban mennyivel jobb a Mounjaro, mint a Wegowy. Amit "par szazalekos kulonbsegnek" irsz a fogyas merteket illetoen, az head-to-head osszehasonlitasban 47%! Es bizony ezt a kulonbseget orvoskent is latom. Es a problema ezzel az, hogy Wegowyval elkepzelheto, hogy tovabbra is magas BMI tartomanyban marad az ember, mig Mounjaroval kikerul onnan. Az, hogy mennyien hagyjak abba, egy erdekes kerdes, es sok kulonbozo adat talalhato, van ahol 6 vs 8% a legnagyobb klinikai studyban, de a valo eletben elteresek lehetnek es altalaban magasabb ez az ertek. Fontos, hogy ez leginkabb dozisfuggo, marmint a mellekhatasok nagy resze, es ahol tobb a hatas gyakran tobb a mellekhatas is. A valo eletben a varhato eredmenyek miatt ha valaszthatok a guidelineok alapjan, akkor valoszinuleg a Mounjarot ajanlom a betegeknek es nem a Wegowyt. Termeszetesen most nem a tablettakat hasonlitottam ossze, de a hatoangyagok miatt nem igazan varhato jelentosen mas eredmeny a tablettak eseten sem. Ettol fuggetlenul szerintem is alulertekelt a  Novo es vannak reszvenyeim. 
Amelyik terulet meg nincs kihasznalva de nagyon pozitivnak tunik, az mindenfajta fuggoseg csokkentese, elsosorban alkoholra neztek eddig, de gyakorlatilag ehhez kotheto az eves is, mint fuggoseg es testsulynovekedes, az agyban okozott pozitiv visszacsatolassal, es valoszinuleg emiatt barmilyen mas, hasonlo oromet okozo fuggoseg merteket is csokkentheti. Ha ezekre is megjelenik az ajanlas, az nagyon pozitiv lenne. Ugyanakkor a hatoanyagok miatt itt is valoszinusitheto a legalabb hasonloan pozitiv hatas a Mounjaro-szeru keszitmenyeknel.
Nandi péntek, 13:16
UUUU story-t (uránbányászból ritkaföldfém-mágnes vertikum) a report után eddig megvették, ez így intézményi vásárlásnak, netán shortos menekülésnek tűnik. Mondtam erősen beshortolták...
Ha a story beérik funda alapon a dupla is benne van, de az nyilván nem holnap, plusz a higítás mérete is még kérdéses. 
Nice.
Scubi péntek, 11:43
Előzmény: #142558  Rray
HELLO Rray. Nics Open reszvenyem regota. RZLV ben varom a csodat,,,,,, Have nice day.
Mek-Elek péntek, 10:48
Előzmény: #142564  Boole
Hát igen az valószínűleg egy kiccsit túl lett tolva, dehát tudjuk „Jó bornak is kell a cégér.” . Bevallom nem igazán ismerem a munkásságát.
Boole péntek, 10:20
Előzmény: #142559  confused
Ne viccelj már, nem lehet kuruzslónak hívni egy végzett közgazdászt és pénzügyi elemzőt. A marketinget most hagyjuk. 
Boole péntek, 10:16
Előzmény: #142560  Kirito
Értem a jó szándékot. Részemről rendben van. Egyetértek, mindenki alaposan nézze meg, hogy miért fizet és ha nem volt neki megfelelő, akkor kérje vissza a pénzt. 
N0MAD péntek, 10:14
Előzmény: #142561  Mek-Elek
szerintem (vitatható persze) a fogyás lehetősége nem kérdés. Tény.
Ezt figyelembevéve a fogyás tempója háttérbe szorul szerintem (pár százalékos határon belül) a komforthoz képest. Ez vonatkozik a mellékhatásokra és a szúrás/tabletta kérdésre is. 
Pláne ha belegondolunk hogy a fogyás gyógyszer nélkül is lehetséges volt (extrém eseteket hagyjuk, többséget nézve) eddig is, de a célközönség eléggé komfortérzet központú volt a diétázáshoz.
Szóval mellékhatásmentesség és kényelem rulez. 
Mek-Elek péntek, 10:04
Előzmény: #142497  pomperj
Valóban marketingben gyengébbek, viszont a termékük egy szempontból biztosan jobb mint az Elli Lilly-é. Azok pedig a mellékhatások. Az Elli Lilly esetében nagyon magas 17% a terápiát abbahagyók száma míg a Novo esetében 6%. Hiába a pár százalékkal magasabb fogyási érték ha nem bírja a páciens. Kérdés a piac ( a páciensek egyáltalán tudnak róla, vagy elhiszik amit az orvos mond ) ezt mikor veszi észre és árazza be. Elég komoly kitettségem van a Novoban es fentebbről mint a jelenlegi ár. Ha csak a szektor átlag P/E nézem akkor is illene 70-80 USD környékére eljutni. Amíg ez megtörténik, és meglátásom szerint megfog,  addig is jön az osztalék és egy kis havi zsebpénz a fedezeti call opciókból.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek