Hát igen....Ők először szépen . ...kiokosodtak...hogy mik a feltételei ...ha fúziót csinálnánk...aztan meg csendben végrehajtják ...mint egy jó bérgyilkos....ami közben történik velünk..... járulékos veszteség.....ennyi...
Valaki már pedzegette a mai nap, ezt a mágikus 454 Ft-os saját tőke értéket. Nos az árfolyamesésre egy magyarázat lehet, hogy az egyesüléskor a cégnek kötelezően ki kell fizetnie azokat a részvényeseket, akik nem akarnak a fúzionált cég részvényesei maradni (ezt jogszabályilag csekkoltam). Azt, hogy egy részvényért milyen értéket kell fizetni, a Tpt. mondja meg, de legrosszabb esetben is a saját tőkre jutó részt kell kiperkálni, vagyis részvényenként minimum 454 Ft-ot kell majd adniuk (ezt is csekkoltam). Mivel ennél alacsonyabb ár esetén is a saját tőkével kell számolni, ezért ezen árnál alacsonyabb árfolyamot huzamosabb ideig nem tudok elképzelni (de erre nem teszem a nyakam :)). Így nekem már érthető, hogy miért nem akarnak magasabb árfolyamot (hiszen minél magasabb az árfolyam annál többet kellene kiperkálni, ami a bentmaradóknak nettó tőkevesztés!!!). Hozzáteszem, hogy a másik lehetséges esehetőség az, hogy az elmúlt 180 nap átlagárát fizetik ki a részvényeseknek, ami lásd csodát egyre lejebb van, és a döntés pillanatában nem lepődnék meg, ha az is a 454 Ft-os saját tőke értékhez konvergálna.
Így van sajnos.Sorstárs vagyok én is ittragadtam.Csak az a baj ,hogy akiket ezzel fizettek ki azok szétverik az árat.Amint 500 felé ér az árfolyam leverik ,mert öntik kifele.Ugyanolyan mintha ők adnák.Ha elismernék akkor 250 lenne az árfolyam.Azért annyira hülyének ne nézd őket,hogy papírral fizették volna ki őket ha annyira tuti lenne.Nekik is inkább ingatlan stb.kellett a papír helyett,mert ők tudják mi lesz a vége.Reménykedjünk ,mert erre van szükségünk és arra,hogy valami komoly befektető is úgy érezze mint mi amikor beszálltunk......
OPUS Global Nyrt.