Azért azt a + 60 millió darab részvényt, amivel fizetnek bizonyos apportokért, azért nem nevezném jelentéktelen változásnak. Az összes forgalomban lévő papír 18,5 %-ával változott a darabszám.
Erről nem nagyon beszél itt senki: Ha XY részvényt 2:1-es arányban felosztják, akkor
a részvények darabszáma megduplázódik,
a névérték megfeleződik.
A duplázódás igaz a mi birtokunkban lévő darabszámra és a részvények összdarabszámára is. A névérték feleződését a tőzsdei árfolyam is nagyjából feleződéssel reagálja le. Persze itt csak higítás van, de erre is esés a válasz. 810-ről 520-ra. Mondjuk ekkora lecsorgást nem indokol a jelenlegi darabszám változás, mivel 3xx millió darabból 3yx millió darab lesz/lett. Viszont jó lenne ezt a fajta árfolyam letörést abbahagyni. A végtelenségig úgy sem terjeszkedhet egyetlen cég sem. Azért Európában már vannak akkora cégek, akik nem éppen szívlelnének még egy újabb nagy versenytársat. A vállalati gyj valószínűleg jó lesz. Az apportok 1 része már itt van, de ténylegesen csak jövő év végén fognak eredményükkel megjelenni a cég adataiban. A közkéz aránya emelkedett az Opusban, miközben ML kezében lévő papírok közvetett módon, de emelkedtek. Az új leányok jól tejelnek, csak még nem ebbe a dézsába. Tehát az árfolyamot egyelőre nem támasztják meg még az új apportok. A lecsorgás a tulajdonosi háttér változásának, a 611-es átpasszolási árnak és a részvényszám bővülésnek köszönhető. mindeközben a felvásárlások megnövelték a cég hitelállományát, amit nyilvánvalóan le kell dolgoznunk és csak azt követően látszik majd az eredmény kimutatásokban a tényleges haszna az elmúlt két év tranzakcióinak. Véleményem szerint lassan az árfolyam felfelé fog korrigálni, de lényeges emelkedésnek a fent említett okok miatt nem látom alapját. Ugyanakkor az pozitívum, hogy a további esés már kényelmetlen mélységekbe taszíthatja a papír iránti bizalmat, amely már egy felfelé elmozdulásnak kezdi el megteremteni az alapot. A következő időszak kérdése az, hogy az árfolyam benéz-e a lélektani 500 forint alá, vagy a befektetők elvárásainak megfelelően ismét emelkedő pályára áll-e. Természetesen az emelkedést nem segítené újabb részvénykibocsátások, illetve felvásárlások híre, hiszen az utóbbi időszakban pont ezek alapozták meg a fokozatos lecsorgást.
SRACOK ! Ez mar nekem sem stimmel ! nem , nem lebeyzelni akaeom az arat , ezt most felejtsetek el ! De nezzetek meg a mai grafikont ! hihetetlen ami vokt ma ! Irtam is nyitas , elott , hogy kivancsi vagyok hogy reagal az arfolyam ! ....es hat ez igy nem franko ... A Konzum PE adja elfele a papírokat ....
Nem tudom meddig mehet le. Tuti tipp nincs senkinél.Megértem a csalódottságot sokakban, aki akarja dobja és egy gonddal kevesebb. Én tartom. Azon gondolkodom, hogy berakom eladásra 1.000 fotós áron.:)
Most lesz egy nagyobb összegem, egy részt elkülönitek az Opusra, ha úgy van akkor vétel. A másik az Estmédia.... abban van még szép pakkom. Mi a véleményetek az EstMédiáról amúgy??
Kedves minuszolók! Életszerű, hogy elbuksz 10 milliót, ülsz rajta 9 évet, várod a csodát. A csoda megérkezik, látod az egyenleged, már a -10 misiből van 100+. Nem veszed ki legalább a felét és nem mondasz köszönetet a sorsnak, hogy ilyen nagyvonalú volt? Várod tovább a csodát? Akkor te az én olvasatomban egyszerűen ütődött vagy!
Hetes charton nagy támaszok: 520, 485, 430, alatta a légüres tér. Havi charton támasz: 430, 180. Ebből elég szépen látszik, hogy elég sületlenség volt eddig is leengedniük, mert már a kritikus szinten egyensúlyozik az árfolyam. 485, illetve 430 alámenetelével viszont nagyon nagy gebasz lenne. Ahhoz, hogy addig leengedjék remélem, hogy nem képesek, hacsak valamilyen akadály került a gépezetbe.
Az öntögetés, lecsorgás túl átlátszó és kiszámítható és unalmas.Valamit ki kell találniuk ,mert bohóc kategória lesz a papír.,így nem,hogy külföldi befektető alap,de lassan mindenkinek unalmas lesz az Opika! Szerintem egyébként fordulnia kellene minimum egy korrekció benne lehet,ha nem akkor tényleg gáz van.
OPUS Global Nyrt.