Soha még véletlenül sem írtam célárat az egyik papírra sem, mert két dolgot meg kell különböztetni. Van az ár és van egy érték. Ez nem mindig jár kéz a kézben. Az ár az amit fizetsz érte, az érték, amit megkapsz. Aztán már csak az a kérdés, hogy valaki hajlandó fizetni érte többet, vagy nem. Családi házban lakom, egy fürdővárosban, teljesen felújított, elég modern. Azt nem akarom tudni, hogy mennyit ér, nincs szándékomban eladni, de ránézésből is látni, hogy elég értékes. Amit persze az ML részvényekről csak sejteni lehet, a sok fohászkodás és könyörgés hallatán. Ennek ellenére soha nem mondtam, hogy nem emelkedhet a csillagokig. Ez csak az emberek hitén múlik.
A cikkben is kiemelik, hogy az MSCI indexbe való kerüléshez (ami tudjuk, hogy célja a menedzsmentnek) közkézarányt kell növelni. Az apportálásra kerülő cégek éppen ez ellen hatnak. Biztosan folynak a háttérben a tárgyalások valamely intézményi befektető beszállásáról. A kérdés a mikor, és milyen áron. És hogy ez mennyire megy az elképzeléseink ellenében... 8-900 Mrd-os kapitalizáció kell a bekerüléshez. A cél adott, az út adott, hogy mikor érünk oda, ez kérdéses.
Ezért ment le az Opi. Kellett a várba egy új kép, ami nem volt olcsó, kellett a pénz. Mondjuk nem értem, mert igaz drága, de legalább ronda. :)https://www.portfolio.hu/finanszirozas/mutargy/rejtelyes-vevo-17-milliard-forintot-fizetett-egy-picasso-festmenyert.278241.html?i=278241
Làtod,én is pontosan így teszek.Ma is vettem 580on ,kis talált pénzből még hozzà.Egyértelmű hogy merre a jövő.Paráztatás 1000rel,sebaj veszünk még az eldobóktól ;)
végül is mindegy mert a talán felét éri mint amit gondolsz , szar helyen van , lepukkant, és a szomszéd dakota, szóval ennyi, .....te pontosan így értékeled a mi részvényünket, fingod sincs a dolgokról, :DDD
OPUS Global Nyrt.