Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 10. 26. 07:27

30 %-OT MEGHALADÓ HOZAM - ÉRDEKEL ?  

.
30 %-OT MEGHALADÓ HOZAM 7 HÓNAPRA RENDKÍVÜL EGYSZERŰEN, SZINTE KOCKÁZATMANTAESEN
.
.
.
(2004. október végétől 2005. május végéig tartó időszakban)
.
.
I. BEVEZETÉS
.
A LÉNYEG: ELMŰ CÉLÁRFOLYAM 7 HÓNAPRA 21.000 – 24.500 HUF, MELYET A VÁRHATÓ OSZTALÉK INDOKOL. (záróár 2004. október 25-én: 15.680 Ft)
.
.
(A leírtakban semmi rendkívüli nincs, az alábbiakban leírt eredményadatok mindenki által elérhető forrása a cég beszámolói, /www.bet.hu, www.elmu.hu/, az adatok, illetve az ezekből számolt mutatók kerekítve vannak, a leírtak objektív tényeken alapulnak, ugyanakkor a kommentár nem tekinthető ELMŰ részvény vételére történő felhívásnak vagy ajánlattételnek, egy közismert befektetésre történő figyelemfelhívás, erről való a tájékoztatás a cél, mivel véleményem szerint a várható kockázat/hozam alapján indokolatlan diszkonttal forog a részvény.)
.
.
II. EREDMÉNY, OSZTALÉK
.
2004. évre 2650 Ft EPS-t várok. Kb. 95 %-os osztalékfizetési ráta mellett 2500 Ft osztalék adódik, előre láthatólag 2004. év május végi – június elejei szelvényvágással.
.
A dinamikus 2004. évi eredménynövekedés legfontosabb tényezője:
.
A piac jogi környezetének átalakulása (2003. év tavasza) következtében a villamosenergia-árré s növekedése miatt a 2004. évi H1 kiemelkedő lett, melynek pozitív hatása a 2003. év első féléves eredményekben még nem mutatkozhatott meg, így értelemszerűen a 2003. évi EPS-ben, így az osztalékban sem jelenhetett meg.
.
.
A korábbi évek egyes adatai:
.
.
2001. év
EPS: 1.040 Ft
osztalék: 1.030 Ft (2002. május 28.)
kifizetési ráta: 95,4%
szelvényvágás előtti átlagárfolyam (5 nap): kb. 11.340Ft
osztalékhoz am a szelvényvágást megelőző 5 nap átlagárfolyamával számolva:: 9,083% /100:11340x1030/
jeg ybanki alapkamat szelvényvágás, osztalékfizetés idején: 8,5 %, illetve 9 %.
.
.
2002. év
EPS: 1.592 Ft
osztalék: 1.500 Ft (2003. június 02.)
kifizetési ráta: 94,22%
szelvényvágás előtti átlagárfolyam (10 nap): kb. 14.677 Ft
osztalékhozam a szelvényvágást megelőző 10 nap átlagárfolyamával számolva: 10,22% /100:14.677x1500/
je gybanki alapkamat szelvényvágás, osztalékfizetés idején: 6,5 %
.
.
2003. év
EPS: 1.960 Ft
osztalék: 1.900 Ft (2004. május 20.)
kifizetési ráta: 96,93 %
szelvényvágás előtti átlagárfolyam (10 nap): kb. 16.679 Ft
osztalékhozam a szelvényvágást megelőző 10 nap átlagárfolyamával számolva: 11,39% /100:16.679x1900/
je gybanki alapkamat szelvényvágás, osztalékfizetés idején: 11,5 %
.
.
2004. év
a 2004. évi I-VI. hó EPS 1.950 Ft ! (tehát a tavalyi éves ! eredményt már teljesítette a társaság)
.
A 2002. II. félévi EPS: 580 Ft, 2003. évi II. félévi EPS 690 Ft. Ha a 2004. évi H2 650 Ft EPS-t eredményez, akkor a 2004. évi EPS 2.600 Ft, amely 96 %-os osztalékfizetési ráta mellett 2.500 Ft osztalékot jelentene várhatóan 2005. május végén, vagy júniusában. Ehelyütt nem célom a mérleg és eredménykimutatás részletesebb elemzése, de halasztott egyszeri 2004. év II. félévben elszámolandó költségtényezőről nincs tudomásom.
.
.
III. MIÉRT KÖVETKEZIK A HISTORIKUS ADATOKBÓL A 21.000 – 24.400 FT KÖZÖTTI ÁRFOLYAM?
.
A várható 2.500 Ft osztalék 21.000 Ft-os szelvényvágás előtti árfolyammal mérve historikusan példátlanul magas, közel 12 %-os (!) hozam adódik. / 100:21.000x2500/.
.
Ahhoz, hogy a historikus 2001-2003. évi osztalékokhoz kapcsolódó 2002-2004. évi szelvényvágás előtti átlagárárfolyamokkal számolt osztalékhozamok (fent: 2001. évi eredmény: 9,083, 2002. évi eredmény: 10,22, 2003. évi eredmény: 11,39) átlagát megkapjuk, 10,23 %-os hozamnak kell adódnia a 2005. évi - 2004-es eredményhez kapcsolódó - osztalékfizetés előtt, amely 24.400, Ft-os (!) árfolyamot jelent. Ez annál inkább reális, mert az osztalékfizetés idején a piaci várakozások szerint már egyszámjegyű lesz a jegybanki alapkamat. A szelvényvágás előtti hozam 2002-2004-ben mindig meghaladta a jegybanki alapkamatot. (Nyílván azért is, mert „kockázatos” részvénybefektetéstő l magasabb az elvárható hozam.)
.
Az osztalék miatt az ELMÜ részvény – tekintettel a BUX index korábbi időszakban bekövetkezett szárnyalására, illetve a csökkenő betéti kamatokra - várhatóan a private banking üzletág képviselői, továbbá az alapkezelők fokozódó hozamversenye miatt kedvelt befektetési célpont lesz, az árfolyamba kénytelen (!) lesz beépülni az osztalék.
.
A 2.500 Ft-os osztalék teljesüléséhez kulcskérdés, hogy a 2004. évi H2 adózott eredménynek 650 Ft körüli EPS-t kell eredményeznie. Ez teljesen reális várakozás tekintettel a társaság korábbi időszakokra vonatkozó eredmény-kimutatásai ra, dinamikusan növekvő árbevételére és a rendkívül jelentősen csökkenő hálózati veszteségre. Figyelemre méltó, hogy különösebb rendkívüli bevétel nem volt 2004. első félévében, mégis brutálisan kiemelkedő volt az eredmény-kimutatás bevételi oldala. A fő tulajdonos deklarált célja, hogy minden évben teljesen „kisöpri a padlást”, azaz 95 % körüli az osztalékfizetési arány, tehát az eredmény fel nem osztása nem reális kockázat.
.
.
IV. MIÉRT PONT AZ ELMŰ?
.
A legfontosabb: a 2003. közepén életbe lépő áram-árszabályozás rendkívül kedvező gazdálkodási környezetet teremtett az ELMŰ Rt-nek.
.
A többi áramszolgáltatóhoz képest a legolcsóbb P/E alapon, árbevétel szempontjából pedig a legbiztosabb háttérrel rendelkezik. Ehelyütt hosszabb összehasonlító adatsort nem közlök, ennek konzekvenciája, hogy az ELMŰ-höz hasonló, éveken keresztül tartó stabil árbevételt egyik áramszolgáltató sem tudott felmutatni.
.
A 2004. évi első féléves eredményekről: folyó év első felében a 2004. évi gazdálkodási év után a Démász vezetése az inflációt követő osztalékot valószínűsített, melynek teljesülését az első félévi eredmények nem támasztották alá, a Dédász és Titász 2004. év I-VI. hó adózott eredményei pedig sokkolóan rosszak voltak. Az ELMŰ likviditása osztalékfizetés előtti hetekben megfelelő, körülbelül 36.000 db részvény van hazai magánszemélyek tulajdonában. Mint az köztudott, fundamentális értéke mellett spekulációs kivezetési célpont is lehet, fő tulajdonosa bármikor kivezetheti a tőzsdéről, melynek gazdaságilag racionális indoka lehet az árfolyamhoz mérten kiemelkedően magas osztalékhozama. További vételi érdeklődést jelenthet, hogy egyes áramszolgáltatókra tett vételi ajánlottakkal tovább szűkül a kör a befektetési alapkezelőknek, hogy biztos hozamú BÉT-részvénnyel töltsék fel az alapokat.
.
.
V. MIKOR INDULHAT AZ ÁRFOLYAM? ÉS A LÉNYEG…
.
2005 februárjában a 2004. évi eredmények ismeretében, robbanhat az árfolyam, de aki előbb lép, olcsóbban vehet… Tőkeáttétellel a hozam természetesen még nagyobb lehet. Véleményem szerint a piac messze nem árazta be, illetve nem érzékeli a tavalyi áram-árszabályozásna k az ELMŰ gazdálkodására gyakorolt pozitív hatását, az árfolyam komoly diszkontot tartalmaz.
.
.
ÉS A LÉNYEG:
AZ ELMŰ NEM SPEKULÁCIÓS PAPÍR, AZ ÁRFOLYAM – TEKINTETTEL AZ ALAPKAMAT MÉRTÉKÉRE – KÉNYTELEN ! LESZ AZ OSZTALÉKHOZAM MIATT A MEGJELÖLT 21.000 – 24.400 FT SÁVBA, VAGY ENNEK A KÖRNYÉKÉRE FELMENNI, A BUX-INDEX ÉRTÉKÉTŐL FÜGGETLENÜL, AKÁR VISSZAESŐ RÉSZVÉNYÁRFOLYAMOK MELLETT IS.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2004. 11. 10. 17:01
Örülök, hogy elolvastad a véleményemet, én továbbra is azt mondom, hogy egy hajóban evezünk, de így definiáltan kijelenteni, hogy májusra 21000 és 24000 között lesz a papír ez nem több mint egy várakozás.
Ha megjelenik egy komoly vevői csoport ezen az áron is túllőhet, ha az RWE ki akarja vezetni az ajánlati ár nem biztos, hogy eléri ezt, ha az áramszolgáltatók nem tudják az érdekeiket képviselni a 2005 januári szabáyoás során szintén kevesebb lesz.
Egyébként ha beárazunk egy osztalékot fizető papírt, meg kell határoznunk a jövő év májusában a hosszú papírok (pl. 2020A) hozamszintjét. Ez mennyi lesz 8,5 vagy 6,5?
Egyébként az osztalékhozamot szerintem a legésszerübb szelvényvágás után nézni, tehát ha te 21000 forintba várod, az 18500 és 13,5%-os osztalékhozam. Szerintem, ha nem történik semmi 30000-be megy, persze én nem írnék időpontot, csak magát a tényt.
allergia 2004. 11. 10. 15:27
Előzmény: #18  tojci
Így van, Émász is jó lesz, meg az Elmű is. Csak türelem kérdése az egész, meg azért rajta kívül is vannak részvények (MOL, Otp, Fhb stb).
tojci 2004. 11. 10. 11:42
azért az émászban rejlõ növekedés sem lebecsülendõ
benne is +lesz a 20-30%-os hozam
Törölt felhasználó 2004. 11. 10. 08:35
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Nem tisztem lerombolni a kicsit túlzásba
vitt marketinget (nem is nagyon értek vele egyet, bár az elmű tényleg nem olyan rossz befektetés az econethez képest)
Csak egy megjegyzés minden év végén feljebb húzzák pár ezer darabbal az áramszolgáltatók piacát a magyar alapkezelők (hiszen forgalom nélkül megtehetik, és sokat számít a könyv értéke az évvégi zárásnál). Könyveikben pedig van dögivel áramszolgáltató, nem a napokból. Ha kell átkötésekkel is növelik az értékét.
"EZT A BIZONYITÉKOT A BÍRÓSÁG ELUTASÍTJA".
VIP még mindig nem ment ki a divatból?!
Sosem tanulnak, lsd K-H brekkencs sztori...
Törölt felhasználó 2004. 11. 10. 05:40
.
és még valami kimaradt a kiugró hozam ról:
.
Hidd el tudom, hogy privat banking-os ügyfelek számlájára OTPből és MOLból ELMŰ-t vettek (lásd elmúlt évek és idei ősz Elmű forgalmi adatait) és fognak venni nem hülyegyerekek, akiknek abból van a nem 5 Ft jutalékuk, hogy kiemelkedő hozamot produkálnak és akik másfél év bull market után pont az Elműben látják a következő fél évre a legnagyobb hozamot, a legkisebb kockázattal.
.
ha meg gebasz lenne, az osztalékot úgyis jóváírják a számlákon..... és ez maga nagyobb hozamot biztosít mint az állampapír
.
ezt most vagy el hiszed nekem vagy nem, konkrét neveket nem írhatok, BIZONYÍTÉKKÉNT FOGADD EL, HOGY ÉV VÉGÉN NAGYOBB TÉTEL ELMŰ ÁTKÖTÉSEK NAGYON VALÓSZÍNŰEK....
Törölt felhasználó 2004. 11. 10. 05:31
Tisztelt ilbela,
.
Először is köszönöm hogy megtiszteltél a véleményeddel.
.
1.
DE NEM ARRŐL VAN SZÓ AMIT ÍRSZ, HANEM AZ ALÁBBIAK MIATT SZINTE BIZTOS A 21.000-24.000 FT-OS ELMŰ ÁRFOLYAM:
.
Az általam megjelölt hozamnak nem azért kell teljesülnie, mert fundamentálisan alulértékelt az ELMŰ (mert ez a részemről egy szubjektív vélemény lenne, DE EZ NEM EGY SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY, NEM kitaláció, tipp, vagy vágyálom), hanem MERT OBJEKTÍVEN, AZ ELMÚLT ÉVEK OSZTALÉKÁHOZ KAPCSOLÓDOTT EGY OSZTALÉKFIZETÉS ELŐTTI HOZAM, AMELYHEZ EGY ÁRFOLYAM ÉS az elmúlt időszak adataiból számolva az idei év rekorderedménye után szelvényvágás előtt OBJEKTÍVEN JÖVŐ MÁJUSBAN 21.000-24.000 FT KÖZÖTTI ÁRFOLYAM KÖVETKEZIK. (LÁSD első bejegyzésem, a hosszú cikk)
.
A múltban (elmúlt évek tavaszán) így MEGTÖRTÉNT, miért ne történne meg idén is.
.
Feltételezve hogy a befektetők nem olyan hülyék, mint ahogy az elmúlt években SEM voltak azok szelvényvágás előtt, hogy 14-15 %-os osztalékhozamot engedjenek meg az Elmű árfolyamnak a mindig aktuális állampapírpiaci hozamok mellett. Pont ezt kezdte már beárazni a piac már novemberben. (ez példátlan)
.
Az általad megjelölt 25.000 Ft lehetett volna 1 vagy 2 éve is, PE, PBV alapon nem lett volna túlértékelt, de az osztalékhoz az alapkamatot figyelembe véve azok az árfolyamok tartoztak, amelyek TÉNYLEGESEN BEKÖVETKEZTEK!!! (lásd első bejegyzésem, a hosszú cikk)
.
.
.
2. A Démász hosszú történet, lehet varázsolni az eredménykimutatással …. Az Elműnél meg IDÉN MINDEN ÖSSZEJÖTT mind költség, mind bevételi oldalon… (ez is hosszú…)
.
.
még egyszer köszönöm hogy megosztottad velem a véleményed,
.
minden jót
.
.
p.s.:
.
EGYÚ TTAL HA VALAKI MEGTISZTEL AZZAL, HOGY ELOLVASSA A CIKKEMET, AKKOR KÉRETIK FIGYELMESEN ! OLVASNI
Törölt felhasználó 2004. 11. 09. 17:35
Az ELMÛ sztori természetesen jól hangzik, nekem is van egy zsákkal és reménykedek, hogy így lesz, de azért egy illikvid papír beárazását nem lehet hónapokra definiálni. Egyszer el fogja érni azt a szintet, ami jelenértéken reálisnak mondható, mondjuk min. 25.000 forint, közben meg termeli a szuper osztalékot. Ezért érdemes belevenni meg tartani, ez a papír elsõsorban hosszú távon jó, nem érdemes ilyen 30%-os hozszintekkel elkápráztatni a jelenlegi befektetõket, persze ettõl függetlenül bejöhet.
A DÉMÁSZ eredmény egyáltalán nem lett szar, bár kétségtelen, hogy az ELMÛ a DÉMÁSZhoz képest alulárazott, de a DÉMÁSZnál ellentétben a te legutóbbi állításoddal szinte garantált a reálértéken megtartott osztaléknövekedés, hiszen a végtelen feleslegesen beruházásokkal kifolyatott pénzt, egy pillanat alatt vissza tudják tartani, ha bármi gond lenne a profittal.Meg lesz rajzolva ez az egyenes.
Persze a 2005 januári árszabályozás még hozhat kellemetlen meglepetéseket (nem olyan rég volt a 2001-es).
Törölt felhasználó 2004. 11. 09. 05:50
1.
MIT LÁTOK?
Private bankingos számlákra is vettek az elmúlt napokban Elműt. Na de uraim, így könnyű a tisztelt 15-120 milliós ügyfeleknek kiemelt hozamot produkálni....
.
2.
A Démász Q1-3 egy nagy rakás sz.r lett, valótlant állított a Démász vezetése, hogy a a 2004. évi gazdálkodási év után a Démász osztalék reálértéken tartható. EZ IS A REKORDEREDMÉNYT GYÁRTÓ ELMŰ FELÉ FORDÍTHATJA A BIZTOS rekordosztalékra izgulókat és pénzüket.
Törölt felhasználó 2004. 11. 09. 05:40
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Ladislaus,
.
Most de hozza a stabil növekedést, az tény. Úgy látszik az osztalékhozam elkezdett folyamatosan beépülni az árfolyamba. Nem kell parázni, hogy esik 5 százalékot, nyugodtan lehet aludni, én azt szoktam mondani, hogy megvéd attól is, hogy az ember bóvli papírba tegye a pénzét, vagy daytraddel elbassza.
.
Egészen biztos vagyok benne, hogy a februári rekord eredményt és a rekord osztalékjavaslatot limit up fogja követni.
.
még mindig nagggyyyon ócsó : )
Törölt felhasználó 2004. 11. 08. 10:26
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Marques,
egyetértek. Sajna csak aprópénzzel szálltam be 16000-nél, de azóta folyamatosan jönnek felfelé a vételi ajánlatok, most már stabilan vennék 16300 fölött is. Múlt héten ez még 16100-200 között volt. Napok vagy egy-két hét kérdése, és 16700 fölött lesz, szvsz. Szóval igyekszem még hozzávenni 16500 alatt, ha lehet még egyáltalán... :)
Törölt felhasználó 2004. 11. 08. 06:11

Tisztelt voros,
.
.
Először is elnézést, hogy csak most tudok válaszolni, nem voltam gépközelben
.
.
Miko r kell a setup?
.
.
Nem „kell” csak ha gondolod, jó a kérdés, melyre az alábbi több megközelítés is azt mondja, hogy minél hamarabb, bizonyíték: bid price változása.
.
.
1. FUNDA (OSZTALÉKHOZAM):
Ha csak az osztalékhozamot vesszük, akkor a jelenlegi árszinten szerintem mindenképpen érdemes beszállni. Illetve az egészben az a lényeg, hogy nem „szerintem”, mert az Elmű nem egy szubjektív „szerintem” jó lesz kategória, mert az osztalék kézzel fogható, objektíven megkapjuk.
.
.
2. CHART
TA alapon kb. 15700-tól egyértelmű vételi jelzés van.
.
.
3. HISTORIKUS ADATOK
Ha historikusan nézzük az elmúlt 3 év ELMŰ árfolyamát, akkor még idén érdemes
beszálni…..
.
.
Elg ondolkoztató, hogy az árampapírok alvó időszakában, most ősszel nagyobb a forgalma mint a korábbi évek azonos időszakában, sokan már most gyűjtögetik sutyiban… bizonyíték lehet: bid price napon belüli változása.
.
A chartja meg egészen elképesztő növekedést vetít előre a közeljövőre.
.
Chart alapján kitörés előtt a papír…. Csak nézd meg magad is egy grafikonrajzolóval…
.
minden jót
Törölt felhasználó 2004. 11. 08. 06:07

Tisztelt pimre,
1. maradjunk a tényeknél:
amikor az általad idézett beírás született, 100-103 körül volt az árfolyam minimális forgalommal, UTÁNA ! kb. 10 nap múlva 115 körül, 110-115 körül tízmilliós tételek cseréltek gazdát…... A 115-ös kitörést nem csinálta meg az árfolyam, már ez gyanús volt….
A HVB meg folyamatosan tömte a bid price-t névértékig. Hogy miért ezt tőlük kellene megkérdezni, én nem tudom…
2. a hír a tulajdonosról igaz, de arról nem tehetek, hogy a jóval nagyobb, immár folyamatos tulajdonosi változásokat nem jelenti be a cég. Pont ez volt az egyik oka, amiért én eladtam a részvényeimet, mint ahogy – kérdésre válaszolva - erről be is számoltam más fórumon….
3. Az egy dolog, hogy mik a hírek az Eco-ról, az egy másik dolog, hogy erre hogy reagál az árfolyam, és az egy harmadik dolog, hogy egyes nagytulajdonosok hogyan csökkentik az Econeten elért ÁRFOLYAMVESZTESÉGÜKK EL !!! az adójukat.
4. Az ELMŰ pedig, mint tudod nem speki papír, ott az osztalék az biztos pénz….. Közhely, hogy Elműnek komoly hozama van a következő hónapokra, én IS csak felhívtam erre a figyelmet.
maradok tisztelettel, minden jót.
Törölt felhasználó 2004. 11. 07. 16:50
Előzmény: #7  pimre
Az Elmű megalapozott, ahogyan nagyon sokan, sok fórumon megírták: valóban az egyik legalulértékeltebb papper. Ettől persze még semmi gari arra, hogy fél év múlva másképpen lesz.
Viszont az Eco kemény mellélövés volt. És ha valaki szimplán téved, az természetes dolog. Mondjuk illik beismerni, stb. De ilyen vehemens szöveggel mellé lőni...hát...finoman fogalmazva is borzasztóan gáz. Érthetetlen, hogy mire a nagy arc továbbra is.
pimre 2004. 11. 07. 09:19
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Kedves Marguez!
Nem bántani akarlak, csak emlékeztetni. Ne vedd rossz néven. Szeptember 30-án az alábbiakat írtad a "Száguld az Econet.hu" c. fórumban:
Idézet 2004. szeptember 22-i hozzászólásomból:
„E CONET ÁRFOLYAM NEMSOKÁRA INDUL FÖL – ÚJRA
.
Van akit nem érdekel és van aki azt hiszi azért írom, mert van és ilyen bénán akarom az árat segíteni ? Hát annyi igaz hogy van egy pár, utóbbi időben begyűjtöttem, de eladni MÉG nem akarom, mert BIZTOSAN TUDOM, HOGY NAGYFIÚK HAMAROSAN FELHÚZZÁK AZ ÁRFOLYAMOT. A nagy eladó pakkja nemsokára elfogy. .
.
Kezdetnek októberben 120 HUF fölé…
.
Majd meglátjátok, ez el van döntve….
.
Célom a beírásommal, hogy lássátok majd, hogy nem kamuztam.
.
EMLÉKEZZ ETEK MAJD A MAI NAPRA, 2004. SZEPTEMBER 22-RE, MA SZÓLTAM”
.
.
.
Idéze t vége.
.
MA, 2004. SZEPTEMBER 30-ÁN ÍGY FOLYT. KÖV.:
.
Nem vagyok kamukirály, nem vagyok műmájer, nem vagyok internet szakértő és fogalmam sincs, hogy ECO üzletei ténylegesen mennyi cash-t fognak termelni.
.
De pl. maradjunk annyiban, hogy "állítólag azt csiripelték a madarak", hogy 2004. szeptember 22. előtt Rókusfalvi Pál (igen a régi TV-s, de ma már kőgazdag üzletember) nagyobb tétel Econet.hu részvényt vett. MIVEL RÓKUSFALVI NOBILIS KRISTÓF EGYIK LEGJOBB BARÁTJA, így gondolom nem azt mondta neki NK, hogy „Figyeljé má Pali, vegyé 108-on és eladod 115-ön."
.
Mármint TUTI, hogy nem 115-ös célárfolyamot mondott….!!!!!!!!!!! !!!!!!!
.
Rókusfalvi nem hülye gyerek…
.
Egyébként Nobilis Mester olyan külföldi befektető haverjaival jár vitorlázni, hogy haveri alapon olyan pénzt raknak ECO-ba, hogy kb. 3 nap alatt 200 HUF-ra vihetik az árfolyamot...
.
Tehá t senki ne higgye azt, hogy most tömik bele az ECO-t a looserekbe, hanem most szórják ki őket……
.
Én meg csak követem az ÚJ TŐKÉS MAGYARORSZÁG NYERŐ embereit…. Ilyen egyszerű ember vagyok...
. marques
Eddig az idézet. Akkor az árfolyam 110 Ft körül volt. Egy hét múlva már 110 alatt, ma 95 Ft.
Én nem ismerem az ELMÜ-t. De biztos, hogy megalapozott a tipped?
voros 2004. 11. 05. 22:33
Tisztelt Marques!
Egyetértek az ELMU-vel kapcsolatos elemzéseddel. Most keresem a belépési pontot. Véleményed szerint hova tegyem a belépési szintemet? Köszönöm előre a válaszodat.
voros
Törölt felhasználó 2004. 11. 05. 18:12
Tisztelt Allergia és Szász,
Először is köszönöm a véleményeteket.
.
Ne m poénból írom amit írok, és a 2.500 Ft körüli várható osztalékot nem az ujjamból szopom ki... hogy mi adózott, mi nem, köszönöm hogy szóltok, de hidjétek el tudom : ) : )
.
Munkámból kifolyólag csepnyi rálátásom van a cég gazdálkodására... (nem villanyóra-leolvasó vagyok) : )
.
FEBRUÁRBAN AZ EREDMÉNY ISMERETÉBEN STARTOL AZ ÁRFOLYAM, CÉLOM A BEÍRÁSOMMAL, HOGY MINÉL MAGASABBRÓL INDULJON MEG FORGALOMMAL
.
Türele m kell, de legalább az állampapírt/pénzpiac it mindenképpen érdemes becserélni, pusztán a kb. 2.500 Ft osztalék miatt is (+ árfolyamnyereség).
.
Maradok tisztelettel és még egyszer köszönöm a véleményeteket.
szász 2004. 11. 05. 09:42
Szia marques,
majdnem teljesen egyetértek veled, csak a 2500 HUF osztalék tünik kicsit túlzásnak. Egyrészt az elsö féléves szám adó elötti, meg ezek az áramos nyereségek mindenféle szempont szerint szoktak néha csökkenni vagy nöni.
Szóval szerintem 3-400zal lejjebb reális.
De az Elmü tényleg jó, és nekem így is kijön a 30 százalék a mostani árral és 20,5-21,5k körüli targettel.
Csak türelem
allergia 2004. 11. 05. 08:31
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Ilyen korán nem aludni kéne? :-))) Egyébként teljesen igazad van. ELVILEG hihetetlen nagy potenciál van az Elműben, csak az a gond, hogy a külföldiek 1) leszoktak a magyar osztalékpapírokról 2) sztori másban van; hol Otp, hol MOL, hol Richter. És ott forgalom is van. De ettől még az Elmű az egyik legalulértékeltebb cég a BÉT-en.
Törölt felhasználó 2004. 11. 05. 04:58
!
!
!
!
!
!
!
V

Topik gazda

marques
4 3 4