A 2013-as utolsó Critical Mass-t követően nagyon sokan mondtátok, hogy hiányzik egy nagy tavaszi biciklis felvonulás. Úgy döntöttünk, hogy megszervezzük.
A Critical Mass elérte azt a célját, hogy népszerű legyen a nagyvárosi bringás közlekedés. Most – a Critical Mass szervezőivel összefogva - azt szeretnénk, hogy Budapest neve és a bicikli fogalma végleg összeforrjon.
Az I Bike Budapest demonstráció helyett inkább egy bringás örömünnep lesz, ami mindenkié, aki Budapesten bringázik, és amit minden tavasszal meg szeretnénk rendezni.
Dátum - 2015. április 25. szombat
Gyülekező – 15:30, Bakáts tér, start 16:00-kor
Bringaemelés – kb. 18:30, Margit-sziget, Nagyrét
Útvonal (ekkora még nem volt!):
Bakáts tér – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Akadémia utca - Garibaldi utca - Báthori utca - Honvéd utca - Markó utca - Széchényi rakpart – Margit híd – Margitsziget Nagyrét
Térkép: link
Videón: link
A felvonulás lezárt útvonalon, rendőrségi biztosítás mellett halad.
Pali ezek a képek nem szegény roma testvéreinkrőll beszélnek!Márpedig maradtak vízkivételi helyek minden településen, csak drasztikusan elzártak bizonyos helyeken a csapokat.
nem komoly sport bringás az aki a fővárosban nem tudja a hátára kapni az aluvázas bringát és elszaladni az első kútig :o))
a defekt pech de azon meg a pumpa nem segít
pumpa témát lezártam, aki erről ír a továbbiakban azt kimoderálom :DD
Van, de egy bringás nem cipeli a házat a hátán. ma már minél könnyebb technológiára törekszik az ipar, nemhogy tele akasztani magunkat karácsonyfa dísszekkel.Természetesen meg lehet oldani enélkül is. De közért sem kell minden sarokra, meg étterem, kocsma sem, mégis van. 5Kmre is lehet menni vásárolni közértbe, de kényelmesebb a sarki fűszeresbe leugrani 1Kg kenyérért ,-)
a füstös benzingőzös pöstre mindegy, mert hazatolni is lehet, nem táv
vidéken más, balcsira, duna kanyarba sokat tekertünk annomondjuk akkor még volt értelme, ma már...
))))
a köztéri vízcsapokat is szépen leszedték - régen nálunk itt volt szinte minden utcában, van ahol több is
gyerekkorunkban odajártunk inni , foci után
ma meg nehogy valaki is igyon már - igaz foci sincs már
mert spórolni kell.. hej hej
Én értem.Ott vannak a Bubik. Szerintem azon nem mennek végig minden nap nézni meliyk lapos. Aztán jöhet egy 150kilós ember is Bubira, aki alatt csörög a felni, ha nincs felfújva.. :)Egyébként sokszor van, hogy rohanok a városba bringával. Van a kocsiban kompresszorom, de nincs időm fújni, mert késében vagyok. A városban jól jönne. Másik. Voltam a bringás felvonuláson és hogy, hogynem pont defektet kaptam. Nem vittem pumpát, mert defektálló gumim van, de úgy néz ki a vasúti töltésen jövet oldalról kaptam egy szúrást, az alsó kevlár szalag nem segített ezen, és lemartadtam a bringás felvonulástól, mert nem volt pumpám. Folt, ragasztom volt, de pumpa nem, és pont én zártam a sort a csapatban, így mki elment, én ott maradtam pumpa nélkül. 20percig keresgéltem egy kutat.. Ezen felül bármikor eszébe juthat az embernek, hogy megnézi a keréknyomást, mert éppen van pár perce, otthon meg nem jut eszedbe. Ez egy gesztus a társadalom felé. És egyébként jó lenne, ha minél többen bringára ülnének.
1.) Sportol, mozog, az amúgy is nulla mozgású életében.
2.)Környezetkímélő
3.) gyorsabb a belvárosban elérni a célt
4.) bárhol parkolhatok vele (ingyen)
5.) csajozni is lehet vele
6.) Más a világ rajta a madárcsicsergésben, mint a kocsiban ülve..
7.) Jól lebarnulsz, nem kell szoliba járni :))
8.) Mert kell!
remélem hathor nem sértődik meg, de azt gondolom, hogy komoly bringásnak van pumpája otthon és indulás előtt fel is fújja :o) én így szoktam
de a tengernyi benzinkutak eggyikén is gond nélkül megoldható
sanszos, hogy itt valaki megint keres ezeken a remek pumpákon
mészáros pumpa limited? :DD
na igen, ezt a köztéri pumpa dolgot én se értem, kellene még külön kerékpáros illemhely is
mielőtt lebasz valami kerékpáros fundamentalista, kerékpárpárti vagyok, ami nem egyenlő a hyülyeségpártisággal
Köztéri pumpák jelentek meg Budapest pontjain
2017. május 18. 09:20 Köztéri pumpák kihelyezésével segíti a kerékpárosokat a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. A fontosabb közlekedési csomópontokba eddig 10 pumpát helyeztek ki, de további 10 elhelyezése van tervben. A pumpák pontos helyét az enbudapestem.hu oldalon is meg lehet nézni, ahol további hasznos információkat kaphatunk többek között a játszóterek, Bubi pontok, játszóházak, ivócsapok, street workout pontok és mostantól a pumpák pontos elhelyezkedéséről.
link
ma I Bike Budapest, bringas felvonulas lesz a Szabadsag terrol 15oratol. En ott leszek. Rakpartok, hidak, Belvarosi utak, Margitszigeti parade, akinek van kedve jojjon, mozogjon egyet tobb ezer bringassal egyutt.
Bringások!
Én ott leszek a családommal!
--------------------------------------
Újra nagy tavaszi biciklis felvonulás Budapesten!
A 2013-as utolsó Critical Mass-t követően nagyon sokan mondtátok, hogy hiányzik egy nagy tavaszi biciklis felvonulás. Úgy döntöttünk, hogy megszervezzük.
A Critical Mass elérte azt a célját, hogy népszerű legyen a nagyvárosi bringás közlekedés. Most – a Critical Mass szervezőivel összefogva - azt szeretnénk, hogy Budapest neve és a bicikli fogalma végleg összeforrjon.
Az I Bike Budapest demonstráció helyett inkább egy bringás örömünnep lesz, ami mindenkié, aki Budapesten bringázik, és amit minden tavasszal meg szeretnénk rendezni.
Dátum - 2015. április 25. szombat
Gyülekező – 15:30, Bakáts tér, start 16:00-kor
Bringaemelés – kb. 18:30, Margit-sziget, Nagyrét
Útvonal (ekkora még nem volt!):
Bakáts tér – Közraktár utca – Pesti alsó rakpart – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Akadémia utca - Garibaldi utca - Báthori utca - Honvéd utca - Markó utca - Széchényi rakpart – Margit híd – Margitsziget Nagyrét
Térkép: link
Videón: link
A felvonulás lezárt útvonalon, rendőrségi biztosítás mellett halad.
Minden fontos infó itt: link