Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 17. 12:52

Tíz magyar magánszemélyt tiltottak ki az Egyesült Államokból  

Ugrás a cikkhez
Tíz magyar magánszemély, köztük három adóhatósági ember neve szerepel azon a listán, akiknek visszavonták az Egyesült Államokba a beutazási engedélyüket - mondta el név nélkül az egyik érintett közéleti szereplő, saját magát is a kormány gazdasági...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=205178
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tibi0002 2014. 10. 18. 16:02
#160
Reggel zuhanyzás közben az állami zenerádió híreit kellett hallgatnom. Lendüljünk túl azon, hogy miért kell reggel félóránként híreket nyomni egy ZENEI rádióban, de ...valami miatt elfelejtették bemondani a topicban tárgyalt híreket. Bemondták viszont azt, hogy OV azt nyilatkozta, hogy a külföldiek szívesen fektetnek be itthon pénzt, mert kiszámítható itt a jövő.

Hát nem fantasztikus?
_pampa 2014. 10. 18. 15:59
Előzmény: #157  ts3
#159
Emlékszel még az esetre ahogyan elveszítette a Sláger a frekvenciát? Az szintén "pitiáner" ügy volt és mégis reagált rá az USA politika egész magas szintről.

Nincsen kicsi vagy nagy ügy amennyiben az ő zsebüket érinti.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 15:22
Törölt hozzászólás
#158
ts3 2014. 10. 18. 15:21
Előzmény: #151  _pampa
#157
"És ezek mellett jön az Orbán és olyan aljasságra vetemedik, hogy vizsgálatot rendel el civil alapítványoknál...meg reklámadót vezet be.... "

Gratulálok, ha Magyarország legfőbb problémája a civil szervezetek működésének vizsgálata és az RTL Klub elzavarása.
Még szerencse, hogy a Kedves Vezetőnk az éleslátásának köszönhetően mindig a legégetőbb problémákkal foglalkozik, és olyan lényegtelen területek mint az egészségügy, oktatás vagy 1000 mrd Ft ÁFA elcsalása, nem hagyják eltántorítani a norvég civil alap b@szogatásától és újabb focipályák építésétől.
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 15:15
Törölt hozzászólás
#156
dexter 2014. 10. 18. 15:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#155
"clubrádiós pajtásai mocskos mancsa van"

sosem tudom eldönteni, hogy ennyire naívak vagytok, vagy inkább ostbobák, hogy ilyen hülyeséget bevesztek?

nyilván a klubrádióból valaki felhívta obamát, hogy tiltsanak már ki 10 magyart; hát bazzz, csak hangosan tudok röhögni rajtatok
ts3 2014. 10. 18. 14:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#154
"clubrádiós pajtásai mocskos mancsa van."
Olyan vagy mint Móricka, mindenről csak Klubrádiós összeesküvés elmélet jut eszedbe. :))
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 14:57
Törölt hozzászólás
#153
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 14:55
Előzmény: #151  _pampa
#152
Jajj bazz. Mikor veszed már végre észre, hogy az összeesküvéseitekre az itt lêvők többsége nem vevő. Egyszerűbb ha belinkelsz egy kurucinfót, a szöveget meg már tollbamondták: Oroazorazzág, Törökország, Kína, azeriek mintaállam. Sokkal egyszerűbb ezt leírni, mint általában pcnek látszón fogalmazni, vagy akkor engedd el, legyél már őszintébb ember!
_pampa 2014. 10. 18. 14:22
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#151
Bűzlik egész Európa. Ahogyan az egész világ is!

Vegyük az ukrán forradalom kitörésére okot adó eseményeket....
A lelőtt utasszállító esetét...
Ciprusi "bankmentést"...
Görögország...
Törökország....

És ezek mellett jön az Orbán és olyan aljasságra vetemedik, hogy vizsgálatot rendel el civil alapítványoknál...meg reklámadót vezet be....

Igaz már egyszer kihúzta a "gyufát" amikor F-16 os helyett Gripent vett most meg az oroszokkal akarja megépíteni Paks bővítését....

Ekkora "bűnhöz" képest óvodás huncutság az egyiptomi események....mármint az USA politikusai szerint.....

Van itt értékrend,csak nem értjük mi földi halandók....

szvsz

Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 14:20
Előzmény: #140  _pampa
#150
Senki ne legyen olyan naív, hogy azt gondolja, usa bizonyitékai a volt navos embertől, vagy valamelyik harmatgyenge ellenzéktől származik, mert usa simán lehallgatja a kormánytagok kommunikációs csatornáit is és most valamiért érdekükbe is volt ezt megtenniük, mert a rablóbanda megsértette az érdekeiket, ennyi. Gondoljatok csak bele, az összes hálózati és mtelkós aktív eszköz usa vagy kinai gyártmány. Nem hiába cserélte a kormány pár éve olyan buzgón a ciscos eszközeiket kínai csodákra. Gondolom, ti is észrevettétek, hogy a mobiltelefon szolgáltatások minősége csökkent az elmúl években. Elég egy új firmware vagy a régibe egy biztonsági rés nyitvahagyása és kész az átjárás a legbiztonságosabbnak hitt rendszerbe is. Ezt pedig tudjuk, hogy usa kormányzati szintjén könnyen kivitelezhető. Persze, a hálózati eszközök cseréje kevés,amikor ott a többi usa termék, windows, facebook és az egyre bővülő felhőalapú szolgáltatások.
Ha pedig benne vagyunk usa látókörébe, foglalkozni fog velünk, csak a mértéke a kérdéses. A kialakuló diktatúrát látják és nem örülnek neki.
Az se felejtsük el, hogy a történelemben szereplő diktatúrákat sohasem a népek döntötték meg, csak úgy kommunikálják és szervezik ennek látszatját.
Orbánék eddig kicsináltak minden jól működő nagy tőkéjű magyar céget, akik nem hódoltak be vagy nem hagyták magukat felvásárolni szaré-húgyé! Itt 10Milliárd forgalomnál volt a határ náluk meghúzva. Most lejjebb adják és nyúlkálnak a vegyes tulajdonú cégek után is és azt hiszem forró pitébe tették a mocskos kezüket.
dexter 2014. 10. 18. 13:53
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#149
Ezek (orsós és csapata) nem fognak meg ezektől az ejnye-bejnyéktől megváltozni.

Max. majd óvatosabban lopnak tovább, nem ennyire szem előtt.
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 13:39
Előzmény: #145  _pampa
#148
" A német kancellár is jelezhette Orbán Viktornak: elég abból, ami eddig volt. Az oroszokhoz dörgölőzés és a civil társadalom elleni hadjárat is ráerősíthetett az elharapózó és megtűrt korrupció miatti amerikai csapásra. "

nocsak...
akkor az ittélőkön kivül már sokan látják, hogy valami nagyon bűzlik már ungáriában?

dexter 2014. 10. 18. 13:23
#147
A kitiltás mellett vagyonzár is várhat a magyarokra

"A lap megjegyzi: nemcsak a tiltólistára tett magas rangú magyar kormányzati tisztségviselők vagyonát, hanem a családtagjaik nevén levő vagyontárgyakat is lefoglalhatják, sőt akár kitilthatják az érintettek amerikai iskolában tanuló gyerekeit is. Ezeknek, és önmagában az érintett személy kitiltásának hosszú távú megbélyegző hatása lehet, ami sokkal nehezebbé, illetve lehetetlenné teheti azt, hogy az érintettek a jövőben üzleteket tudjanak kötni az Egyesült Államokban."

Remélem viki, lézerjani, stb. külföldi számláját is zárolják.

link
Törölt felhasználó 2014. 10. 18. 13:06
Előzmény: #145  _pampa
#146
Hmm...kérdezzük meg Snowdent!
_pampa 2014. 10. 18. 12:15
Előzmény: #143  _pampa
#145
Egy kis ízelítő a fejlett nyugat demokrácia "értelmezéséről"....

"De nemcsak a tiltólistára tett magas rangú magyar kormányzati tisztségviselők vagyonát, hanem a családtagjaik nevén levő vagyontárgyakat is lefoglalhatják."

"lefoglalják, zár alá vegyék az amerikai hatóságok az USA-ban a vagyontárgyaikat, ha feltételezhető, hogy azok forrása korrupcióból származik "

"Ezen túl pedig kitilthatják az USA-ból a tiltólistán levők amerikai iskolában tanuló gyerekeit is."

"Zárolhatják a korrupció miatt kitiltott magyarok vagyonát az amerikaiak
2014. október 18., szombat, 10:45 Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Baksa Roland


Nem férhetnek hozzá az Egyesült Államokban levő vagyonukhoz azok a magyar kormányközeli személyek, kormánytisztviselők, akiket most tiltólistára tett az Egyesült Államok. Ott tanuló gyerekeiket is kiutasíthatják az országból. Stigmaként rajtuk maradhat a mostani ügy, üzletet egykönnyen aligha fognak tudni kötni. A német kancellár is jelezhette Orbán Viktornak: elég abból, ami eddig volt. Az oroszokhoz dörgölőzés és a civil társadalom elleni hadjárat is ráerősíthetett az elharapózó és megtűrt korrupció miatti amerikai csapásra.

Az a legkevesebb, hogy nem léphetnek be az Egyesült Államok területére a most tiltólistára tett – az amerikai nagykövetség által meg nem nevezett – kormányzati tisztségviselők. Az amerikai törvények lehetőséget adnak arra is, hogy lefoglalják, zár alá vegyék az amerikai hatóságok az USA-ban a vagyontárgyaikat, ha feltételezhető, hogy azok forrása korrupcióból származik – magyarázta a hvg.hu egyik forrása, aki a most kirobbant ügyet közelről ismeri. De nemcsak a tiltólistára tett magas rangú magyar kormányzati tisztségviselők vagyonát, hanem a családtagjaik nevén levő vagyontárgyakat is lefoglalhatják.

Ezen túl pedig kitilthatják az USA-ból a tiltólistán levők amerikai iskolában tanuló gyerekeit is.

Az amerikaiak lépésének hosszú távú, a tiltólistára tett magyar személyekre nézve romboló hatása pedig az, hogy ez az ügy stigmaként rajtuk marad, és sokkal nehezebb, ha egyáltalán lehetséges lesz nekik a jövőben üzletet kötni az Egyesült Államokban.

Az adócsalás ellen akartak tenni, süket fülekre találtak a kormány részéről

A hvg.hu több hónappal ezelőtt hallott arról: nemzetközi (amerikai és más külföldi) hátterű, Magyarországon is működő cégek megbízásából mentek jelzések a kormányzat, illetve az adóhatóság felé, hogy az itt jelen levő, legálisan dolgozó nemzetközi cégek érdekei sérülnek az elharapódzott adócsalás miatt. Információink szerint a panaszkodók azóta többször is felajánlották segítségüket a helyzet helyrebillentése céljából, de érdemi válaszokat nem kaptak.

Fotó: AFP / Jewel Samad
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén pénteken tartott sajtóbeszélgetésen is utalt arra az ideiglenes ügyvivő, André Goodfriend, hogy a korrupció a fő ok, amely miatt erre a magyar gazdaságdiplomácia rendszerváltás óta íródó történelmében példátlan lépésre szánta el magát az USA, de az egy éve kipattant, Horváth András egykori adóhatósági munkatárs által kirobbantott áfabotrány is ide sorolható. Ebben az ügyben is fel kellene lépnie a korrupció ellen a magyar kormánynak – amely bizonyítékot várt az amerikai nagykövetségtől, de az nem adott –, és például ebből az ügyből is tudna meríteni.

Merkel is Obama mellé állt, Orbán Viktor ellen

A nemzetközivé dagadt korrupciós botrány előkészítő lépéseit ismerő forrásunk arra emlékeztetett, hogy az amerikai állam nem egymaga kelt harcra a magyar kormányzatot körülvevő korrupció ellen. A magyar kabinettel és a mögötte álló emberekkel szembeni fellépésből a németek is kivették a részüket. Tudomásunk szerint Angela Merkel és Orbán Viktor pár nappal ezelőtti találkozóján a német kancellár egyértelműen jelezte a magyar miniszterelnöknek, hogy Magyarország tartsa tiszteletben az eddig meglehetősen hanyagul kezelt európai értékeket.

Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben.

Van két másik tényező is, ami a két gazdasági nagyhatalom magyar kormánnyal szembeni világos fellépésében szerepet játszhatott. Orbán Viktor egy NATO-tagország vezetőjeként több lépést is tett Vlagyimir Putyin Oroszországa felé, a paksi bővítéssel az oroszokat bízta meg, az energiaügyekben is az oroszoknak inkább tetsző intézkedéseket hozott (lásd cikkünket), ez pedig csak ráerősített az amerikaiak haragjára. Csakúgy egyébként, mint az is, hogy a magyarországi civil szervezetek ellen hadjáratot folytat durván fél éve a magyar kormány.

Az Egyesült Államok azért tiltotta meg a belépését a meg nem nevezett magyar, a kormányzathoz kötődő személyeknek, mert mint állítják, bizonyítékaik vannak arra, hogy korrupciós ügyek folytak a magyar kormányzatban, és ezekből hasznot húzhattak, ezekbe belekeveredtek a listára tett személyek. Miután megvizsgálták, ellenőrizték ezeket, és további bizonyítékokat szereztek be, megkeresték múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Akkor elmondták Magyar Leventének, a gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkárnak, illetve Szijjártó Péternek is, milyen ügyeket derítettek ki, és milyen lépések várhatóak ezután. Goodfriend szerint a kormány bizonyítékokat várt, ám a nagykövetség ezeket nem adta át. Mint az ügyvezető mondta, a kormányzatnak megvan minden eszköze, hogy felderítse az ügyeket, és tegyen is ellenük."
link
Civinjanos 2014. 10. 18. 10:38
Előzmény: #143  _pampa
#144
Kedves Pampa,

nem állom meg, hogy tovább vitatkozzak Önnel, bár kehet, hogy semmi értelme.

1.) Ez a fenéknyalós szöveg az, aminek tapasztalatból tudok ellentmondani. Senki nem vár semmiféle fenéknyalást. Még azt is tudomásul veszi a liberális nyugat, ha valaki „másképp csinálja”. Van egy szabályrendszer (talán állandóan változik, de az alapjai adva vannak), amiből nem szabad kilépni; tény, hogy a szabályrendszert nem kell követni, de megsérteni nem szabad. Ez a liberalizmus lényege. Ettől fogva egy dolog a kérdéses, mennyire vagy hasznos a társadalom egésze számára. Ha nem vagy káros: megélsz, ha hasznos (magyarul képzett és szorgalmas) vagy: jól megélsz, ha szerencsés vagy: nagyon jól megélsz. A liberális demokrácia lényege, hogy van esélyed. Ezt nevezik esélyegyenlőségnek.
A keleti filozófia, az orosz birodalom esélyegyenlőségi rendszere más.

2.) A mi országunk nem okoz zavart a világkereskedelemben – ezt rosszul gondolja és ebből a rossz feltételezésből kiindulva rossz következtetéseket von le. Pl.: rossz következtetés az, hogy elmozdítanak bárkit is. Ez Európa. Itt alapvetően abból indul ki mindenki, hogy a népeknek megvan a magukhoz való esze, és ha néha kissé elmegy is, azért tudják mi az érdekük. Ha nem jön meg a nép esze, mehet a levesbe – alternatíva, mint írom és mindenki látta és tudja – az van…

Vona is követheti Orbánt – egyelőre ne adja Isten. Vonával az a baj, hogy szolidan de szilárdan a primitív emberek indulataira alapozza a politikáját. Ezen változtathat, ha akar és lehet konszolidált, a liberalizmus konzervatív formája felé elhúzó politikai alakulat vezetője. Ha hatalomba akar kerülni, ez a s
zemélyes érdeke is. Ehhez főleg az oktatásra és a mikrovállalkozásokra kihegyezett politikát kell kidolgoznia és folytatnia. Álláspontom szerint Orbán ma a baloldal (bolsevik); a közmunkájával, az egységes oktatásával és a hierarchikus államba tömörített gazdaságával inkább kommunisztikus, mint kapitalisztikus.

Jobboldalra pedig szükség van – ez lehet Vona pártja.

De hol a közép? - kérdezheti bárki. Ha nem lesz, hát nem lesz, olyan is volt már. Csak akkor szét kellett húzni a farpofákat.

3.) Az önvédelemről is ír. Erről csak annyit, hogy egy igen húzós érvem (amikor egy társaságban a zsidózás elkezdődik) az, hogy ha Magyarországon nincsen numerus clausus, akkor Nagykátán építették volna fel Los Alamost és Magyarország a II. világháború győztes állama lett volna. De nekünk Mohács kell…
Most, a következő Mohács előtti jelekből érteni kellene. Önnek is, tisztelt Pampa.

Őszinte híve
_pampa 2014. 10. 18. 10:26
Előzmény: #142  Cosinusrider
#143
" Vagyis csak egy szakadás által jöhetne létre az a szitu, hogy ellenzék szülessen, és gyengüljön a jelen csapat."

Akkor mi fog változni?

Valószínűleg nem ismered az idevágó példát.

Áll a réten egy eperfa.Sok veréb lakik rajta. Hangosak, rosszak,kártékonyak.Megelégeli a "gazda" és közéjük dob egy követ.Mind felrepül,köröz egy darabig majd visszaül a fára. Lehet, hogy nem arra az ágra, de ugyan azon FÁRA!

Ez megy a rendszerváltás óta a politikában.

szvsz
Cosinusrider 2014. 10. 18. 10:16
Előzmény: #124  banyaiz
#142
Biztos helyről tudom (évfolyamtársak), hogy ez a Szíjgyártó, már az egyetemi évei alatt is borítékkal oldotta meg a számára nehéznek bizonyuló megmérettetéseket. Ennyit sikerült ott megtanulnia. Úgyhogy egyetemi tanárok, amikor elfogadtok diákoktól pénzeket, gondolkodjatok, mert lehet, hogy sokkal nagyobb állatokat szabadítotok rá erre az országra. Már akkor meg kellett volna buktatni, nem pedig idáig engedni.

Magyarországon innentől kezdve akkor, lesz ellenzék, ha a nyerő csapatban (fidesz) túl sokan akarnak benne lenni és egymással kell majd összeveszniük a prédán. Vagyis csak egy szakadás által jöhetne létre az a szitu, hogy ellenzék szülessen, és gyengüljön a jelen csapat. Ellenzék mindig azokból az értelmiségiekből alakul ki, akik kimaradtak a jóból. Ideig óráig még hitelesek is tudnak lenni. Csak sajnos a fenti sztoriból is látszik, a korrupcióra az értelmiségi réteg éppúgy fogékony, akárcsak a tróger pórnép.
pomperj
pomperj 2014. 10. 18. 10:07
Előzmény: #135  Civinjanos
#141
+1
ha a Magyar kormanyban annyi jozansag, tisztesseg es kurazsi lenne, mint ebben az irasban,...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek