"Édesanyám - mint az a típusú anya, aki mindent képes megtenni egy szem gyermekéért - még arra is képes volt, hogy [...] a legkedvesebb modorában [...] "kuncsorogjon" a lánya ügyében." És ez nem holmi vicc, hanem egy véresen komoly petíció egy leányzótól, aki 2004-ben nem kapott sajtójegyet a Sziget Fesztiválra. Kuncsorgás ide, legkedvesebb modor oda, a Sziget tizenkettedik éve áll a közép-kelet európai, szponzoroktól ölelt vártán, és hajigálja le a népnek Uhrin Benedek bácsit és a Faithless-t. Nézzük, van-e valami újdonság a katapultban.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=6&i=43939
A Sziget Fesztivál saját aggregátoros rendszerével akár teljesen
függetleníteni tudja magát az országos villamosenergia-hálózattól, ezért
a szervezők szerint a rendezvény nem veszélyezteti Magyarország
energiaellátását.akkor csinálják aggregátorral és ne terheljék feleslegesen a rendszert.
Adatközpontokat kell korlátozni. Bödületes mennyiségű vizet és áramot emésztenek fel. Sokkal többet mint az akkugyárak. Emberiség maga alatt vágja a fát ezzel az ai-val meg a túlzott adattárolással gyűjtéssel.
De nincs víz. Szárazság van, szállni fog a por. Régen folyamatosan locsoltak, most nem tehetik meg. Rengeteg ember kap majd súlyos szállópor mérgezést. Nem vicc, tönkre teszik a tüdejüket. Aztán extra terhelést kap az egészségügy, hosszú várólisták lesznek tüdöátültetésre
Keményen reagált Magyar Péter miniszterelnök a Vadhajtások azon posztjára, amelyben arra kérik a lakosságot, hogy – ellentétesen a kormány kérésével – a közeledő hőség idején használják gőzerővel a klímákat és fagyasztókat.Ahogy a Vadhajtások oldalán fogalmaztak: „Mindenki szóljon a szomszédjának, holnaptól ismét klímák indulnak. Legutóbb is felhívtuk Magyarország lakossága figyelmét, jól is sikerült. Majdnem lerohadt az ország. Szóval holnaptól klíma és fagyasztó, azt állítsátok -35 fokra. Köszi.”Külön kiemelték, hogy ez csak azoknak jár, „akik nem a Tiszára szavaztak. Tiszások nektek se klíma, se hűtő. Ez a változás.”
Én ne klímázzak, ne locsoljak. De ott több : Chatgpt "Egy több százezer látogatót fogadó, egyhetes fesztivál teljes villamosenergia-felhasználása jellemzően: 2–5 GWh (2–5 millió kWh) a teljes rendezvény alatt. Ez magában foglalja: a nagyszínpadok hang- és fénytechnikáját, a kisebb színpadokat, vendéglátóegységeket, hűtőberendezéseket, közvilágítást, irodákat, kiszolgáló létesítményeket és egyéb infrastruktúrát. Ha ezt napi átlagra bontjuk, akkor körülbelül 300–700 MWh/nap fogyasztás adódik. Összehasonlításképpen: 1 GWh villamos energia nagyjából 330–400 magyar háztartás egyéves villamosenergia-fogyasztásának felel meg (a fogyasztástól függően)."
Nekem a tavalyi Fun Lovin' Criminals és az azelőtti Jovanotti jött be, meg valami ősrégi (kábé 5 éve) David Bowie! plusz a Placebo és a régebbi Morcheeba Az egyik nagy szám I'm afraid of America ma is aktuális.....
Tavaly voltam Clawfinger koncerten... akkor megfogadtam, hogy nem szponzorálom többet a szigetet. Kifejezetten a Claw miatt vettem meg a napijegyet, és 5x ment el az áram koncert közben, ami egy sátorban volt, miközben a morchiba(?) volt a nagyszinpadon.
Akkor még olyan kicsi voltam, hogy még csak a mamámba kapaszkodtam... :))) Én csak a balhét halottam, azért tudtam úgy. Komoly, hogy itt a fórumokon mennyi új dolgot tud meg az ember. :))
kapaszkodj meg: volt Prodigy a szigeten, és nagyon kerály volt...Rá egy évre volt, hogy nem jöttek el... Mostani nagy koncert a Faithless lesz...mindenkinek ajánlom...
"Pepsi Sziget '96 1996. augusztus 14.-20. 21 helyszín, 671 program Fellépõk: Slash, Iggy Pop, Therapy?, Prodigy, The Bates, Stone Roses, The Levellers, Sonic Youth" ...aaz egyik legjobb sziget volt: óriási volt a levellers, még most is emlékszem, mennyire hihetetlenül király volt a sonic youth... pedig nem is ezeket a zenéket szeretem igazán
A Prodigy csak megígérte, hogy eljön a szigetre, de végül nem voltak itt... Amúgy Júli elején kinnt voltam Erdélyben és tényleg volt valami 3 napos rock maraton Székelyudvarhelytől pár kilométerre. (Mondjuk személy szerint nem a rock a kedvencem, de Red Hot az jöhet)
Törölt felhasználó2004. 08. 03. 15:33
Coldplayt a szigetre! a sertepertélõ gyerekek közül sok a BKEn évftárs volt. Jó nekik, de sztem sem kellene állami manit adniarra hogy a sok minisztérium, katonaság, stb. kint legyen! nem oda valók
kicsit tényleg üzleti lett már a sziget...sőt..nagyon az lett...és gondolom, mint minden ilyennek, egyszer ennek is leáldozik majd. Magyarországon szinte minden fesztivált a szigetesek szerveznek, így belső konkurencia nem nagyon van. de szerencsére hallani erdélyi és egyéb próbálkozásokat...a disco sziget helyett. Véleményem, hogy állami támogatás nem jogos egy ilyen rendezvénynek...Gere ndai és barátai brutálisan jól élnek a szjgetből, csak nyilván nem a fesztiválnál csapódik le a zsé, hanem egy két alvállalkozó Kft-nél. Szal az állam támogatás erős, arra semmi szükség.És egyszer már tényleg illene egy nagyűgyút hívni: Red hot..Manson, Metallica...eminem és sorolhatnám...a léből kifutná. Prodigy óta aktuális elsővonalas világsztár nem volt a szigeten...és miéer nem? mert nem éri meg...így is-úgy is tömve lesz a sziget...és amiről nem szólt a cikk...hihetetlenül elszabadultak a kaja és pia árak. Kötött egyféle sör, egyféle bor....aztán a menyország a határ.drágább, mint balaton...
Sziget 2004 - Kell egy hét együttlét?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=6&i=43939