Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 09:17
#184400
sanyi ath
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 09:04
#184399
a trezoros ma 236?
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 18. 09:04
Előzmény: #184396  sly36
#184398
üzemanyag árakon nem látni pedig kellene 
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 18. 09:03
Előzmény: #184396  sly36
#184397
néztem,köszi...volt egy centi
sly36
sly36 2021. 05. 18. 09:01
Előzmény: #184395  tibbi60
#184396
Usdhuf 200 hetes támaszon
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 18. 08:42
Előzmény: #184394  _Macika_
#184395
hatis hét
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 08:31
#184394
A gyermekek után járó megnövelt adójóváírás július 15-én jelenik meg először az amerikai háztartások bankszámláján. A pénzügyminisztérium ma reggeli bejelentése szerint a 128 millió háztartásból 39 millió jogosult a támogatások igénybevételére. Biden mentőcsomagja előtt az adójóváírás éves szinten 2 ezer dollárt jelentett gyermekenként, és a szülők csak akkor voltak jogosultak rá, ha volt legalább ekkora mértékű adófizetési kötelezettségük is, tehát rendelkeztek valamilyen jövedelemforrással. Biden a támogatást életkortól függően 3.000-3.600 dollárra emelte, és minden gyermekes háztartás számára elérhetővé tette, függetlenül attól, hogy dolgoznak-e a szülők vagy sem. A támogatás egy lépéssel közelebb hozza Amerikát a „universal basic income”, vagyis a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséhez, és várhatóan tovább súlyosbítja az inflációval kapcsolatos félelmeket.
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 18. 08:27
#184393
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Kisebb negatív korrekció az Egyesült Államokban. A múlt hét második felében látott felpattanást követően tegnap lefelé korrigáltak az amerikai részvényindexek, végül az S&P 500 0,25, a Dow Jones 0,16, a Nasdaq Composite 0,38 százalékkal került lejjebb. Ázsiában pozitív hangulat alakult ki, a Niikkei 2,33 százalékos, a Hang Seng 1,25 százalékos, a Shanghai Composite 0,08 százalékos emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján emelkedéssel indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon, és az amerikai futures indexek is a pozitív tartományban mozognak.
 
A Big Short című film sztárja nagy téteket tett a Tesla esésére játszva. Michael Burry, akit a filmben Christian Bale alakított, több milliárd dollárt keresett a 2008-as pénzügyi krízisen, most a Teslában lát hasonló lehetőséget, szintén short irányban. A Scion Asset Management március 31-ével 800 100-nyi Tesla részvényre rendelkezett put opciókkal, mely nagyságrendileg 534 millió dolláros pozíciónak felelhet meg. A Teslát már 35 százalékkal idei csúcsa alatt kereskedik, tehát valószínűleg ismét vaskos profiton ül jelenleg Burry.
 
1 hét alatt 1 milliárd dollárnyi tőke áramlott ki az Ark ETF-ekből. Az inflációs félelmek a technológiai részvényeket viselték meg a legjobban, melyek a fő alkotói a Cathie Wood nevével fémjelzett portfoliónak. Azonban még idén így is 15 milliárd dollárnyi friss tőke áramlott be az alapokba. Az Ark Innovation ETF portfoliója jelenleg 82-es előretekintő P/E rátán forog, míg az S&P 500 index „csak” 28,2-őn, tehát van honnan esnie a papíroknak.
 
Az Amazon tárgyal az MGM filmstúdió megvételéről. A Metro-Goldwyn-Mayer már lassan egy évszázada létezik, és ez lenne az Amazon eddigi legnagyobb lépése a szórakoztatóipar fele. Többek között a James Bond filmek mögött álló stúdió az Amazon Prime streaming szolgáltatását erősítené. Értesülések szerint 9 milliárd dollár lehet a vételár, de az MGM korábban már az Apple-lel és a Netflix-szel is tárgyalt.
 
Hivatalosan is bejelentésre került az AT&T és a Discovery megállapodása. Az AT&T WarnerMedia üzlete fog összeolvadni a Discovery-vel. Az újonnan létrejövő vállalatban mint a Discovery mind az AT&T jelenlegi részvényesei résztulajdont szereznek. Ezzel a lépéssel újabb versenytárs üti fel a fejét a streaming szegmensben a Netflix és a Disney mellett. Az AT&T és a Discovery árfolyama is pozitív kezdés után végül vaskos mínuszban zárta a tegnapi kereskedést.
 
A nassolási kedv az idei első negyedévben is erős volt. A Twinkies anyavállalata a Hostess Brands 20 centes egy részvényre jutó profittal zárta az elmúlt három hónapot, ezzel 1 centtel meghaladta az elemzői várakozásokat a snack gyártó. A vállalat árbevétel soron is megverte a Wall Street prognózisát. A menedzsment szerint az otthoni rágcsálnivalókra továbbra is magas a kereslet. A részvény árfolyama 1,62 százalékos csökkenéssel zárta a tegnapi kereskedést.
 
Próbálta nyugtatni a kriptopiacot Elon Musk. A Telsa vezérigazgatója megerősítette, hogy az elektromosautó-gyártó vállalat nem adott el egyetlen bitcoint sem, miután elindult a spekuláció azzal kapcsolatban, hogy a vállalat még Elon Musk bejelentése előtt kiszállt a legnépszerűbb kriptovalutából. A Tesla árfolyama 2,19 százalékos esett tegnap.
 
Ráfázhat a MicroStrategy a nagy bitcoin kitettségére. A bitcoin árfolyamának esésére hasonlóan reagált a szoftvergyártó vállalat részvénye is, mely 5 milliárd dollár értékben tart a legnépszerűbb kriptovalutából. A legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase árfolyama is jelentős esést mutatott tegnap, közel 4 százalékkal került lejjebb, míg a MicroStrategy jegyzése 6,13 százalékkal.
 
Újabb SPAC megállapodás a láthatáron. Ezúttal a Bright Machines vállalata a célpont, melyet a SCVX vásárolhat meg 1,6 milliárd dolláros értékeltség mellett. A Bright Machines egy szoftverfejlesztő vállalat, mely megoldásaival az elektronikai feldolgozóipar automatizálására koncentrálnak.
 
Tőzsdére léphet az első szaúdi tech startup. A HSBC helyi kirendeltségét kérte fel a Jahez, egy szaúdi ételházhozszállítással foglalkozó vállalat, hogy segítsék a vállalat IPO-ját. A 2016-os alapítása óta a vállalat 2 millió felhasználóra tett szert és tavaly már közel 20 millió éttermi rendelést szolgált ki a platformján. A legutolsó tőkebevonás során a vállalatot 36,5 millió dollárra értékelték a befektetők tavaly.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Akár pozitív tartományba mászhat a német 10 éves állampapír hozama. Veszélyes lehet a német hozamok 0 százalék fölé emelkedése, ugyanis ez magával ránthatja akár a vállalati kötvényeket, és a részvényeket is. 2 éve nem fordult már elő, hogy Európa egyik legbiztonságosabb eszköze, a német 10 éves államkötvény hozama 0 százalék fölött tartózkodott volna. A Goldman és az ING is azt prognosztizálja, hogy várakozásaik szerint az év végére már átlépheti a lélektani 0 százalékos szintet a német hozam. Az európai átoltottság drámai javulása, és az ezzel kapcsolatos inflációs félelmek jelenleg a táptalajai a német hozamemelkedésnek. Az Európai Központi Bank is hamarosan lassíthat a kötvényvásárlási programján, amely akár már idén nyáron bejelentésre kerülhet. Ráadásul a zöldek előretörőben vannak Németországban, és ha netalántán megnyernék az idei választásokat, akkor akár a tradicionális német fiskális szigor csökkenhetne, mely tovább katalizálná a hozamemelkedést.
 
A vártnál nagyobb visszaesés a japán gazdaságban. Ma hajnalban jelentek meg az első negyedéves adatok, éves bázison a várt 4,6 százalékos csökkenés helyett 5,1 százalékos visszaesést mértek, a tavalyi negyedik negyedévhez képest 1,3 százalékkal csökkent a GDP. A negatív folyamatok oka a koronavírus-járvány tavaly novemberben indult, és januárban tetőzött harmadik, illetve a márciusban indult negyedik hulláma. A második negyedéves kilátások sem túl rózsásak, hiszen jelenleg is számos régióban vannak érvényben szigorú korlátozások a vírus terjedése miatt. Eközben a fejlett országok közül a legalacsonyabb az átoltottság, a lakosság mindössze 3,5 százaléka kapta meg az első dózisú vakcinát, a kormány csak belföldi klinikai tesztek után engedélyezi azok széleskörű alkalmazását.
 
Több angliai körzetben már az indiai mutáns dominál. Az egészségügyi miniszter tegnapi bejelentése szerint az indiai vírusvariáns több körzetben erősebben van jelen, mint a brit variáns, és rendkívül gyorsan terjed. Ugyanakkor egyelőre az országos adatok miatt nem kell aggódni, tegnap kevesebb, mint 2 ezer új fertőzést azonosítottak az Egyesült Királyság területén. Globálisan is csökkentek a számok, Indiában 263 ezer, Brazíliában 34 ezer, Argentínában 29 ezer, az Egyesült Államokban 25 ezer új eset volt. Európában mindenhol 10 ezer alatti számokat regisztráltak, melyre nagyon régen volt utoljára példa.
 
Jelentős likviditást pumpált a kínai jegybank a pénzügyi rendszerbe. A hitelezési költségek fenntartása érdekében a kínai központi bank 15,5 milliárd dolláros egy éves finanszírozást nyújtott a helyi pénzügyi rendszernek. Az alapkamat továbbra is 2,95 százalék maradt, mely szintén megfelelt az elemzők által prognosztizáltaknak. A 7 napos repó ráta 19 bázisponttal 2,19 százalékra emelkedett, a kínai CSI 300 részvényindex pedig pozitívan reagált a lépésre és 1,5 százalékkal került feljebb.
 
Tovább szárnyalnak a kínai ingatlanárak. Áprilisban 8 hónapja nem látott iramban emelkedtek Kínában az ingatlanárak, a hozott intézkedéseknek nem sikerült csökkenteni a vásárlási étvágyat. Márciusról áprilisra 0,48 százalékkal nőttek az új lakások árai, a másodlagos piacon pedig 0,4 százalékkal gyarapodtak egy hónap alatt. Egyfajta ingatlan vásárlási láz van kibontakozóban Kínában, melyet a globális inflációs nyomástól való félelem táplál. Hszi Csinping eddig hiába hangoztatta a kínai népnek a mantrát, hogy az ingatlanok lakhatási és nem spekulatív célokat szolgálnak. Az előző héten a szabályozóhatóság pedig már belengette, hogy akár ingatlanadó bevezetésére is sor kerülhet.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kirobbanó formában a OTP. Múlt pénteken a BUX index sikerrel törte át a 45 ezer pontos ellenállási szintjét, tegnap megerősítést nyert a kitörés. Ugyanakkor az emelkedés egyetlen részvénynek köszönhető, az OTP több mint 3 százalékos emelkedésében szerepet játszott a belengetett kamatemelés is. Ma reggel is pozitív nyitásra számíthatunk, bár rövid távon bármikor jöhet egy kisebb-nagyobb korrekció a bankpapír árfolyamában. Amennyiben sikerül megkapaszkodni a 15 ezer forintos szint felett, a következő ellenállás 15 850 forintnál adódna. A MOL emelkedése egyelőre megakadt a 2 300 forintos szint közelében, támasz pedig 2 250 forintnál található. A Richter továbbra is bizonytalanul mozog, a 8 350 forintos támaszra érdemes figyelni. A Magyar Telekom esetében nincs változás.
 
Száguldott a forint. A tegnapi kereskedésben tavaly nyár óta nem látott szintekre esett az euró-forint jegyzése, letörve a 355-ös, majd a 353-as szinteket is. A következő meghatározó szint 350-nél, majd 344-nél található. A dollár-forint jegyzése is tovább esett, itt meg is érkeztünk egy rendkívül fontos támaszhoz, mely 289-290 között húzódik.
 
Kamatemelést lengetett be az MNB alelnöke. Virág Barnabás a Reutersnek adott interjúban jelentős változásokat vetített előre a hazai jegybank monetáris politikájában. Az inflációs nyomás és kockázatok erősödése miatt júniustól új fejezetet nyithatnak, és akár az alapkamat emelésére is sor kerülhet. Az egyhetes betéti eszköz kamatszintjét is emelni fogják, mellyel a rövid távú piaci kockázatokat, illetve a feltörekvő piacokon kialakuló folyamatokat fogják kezelni. Virág kiemelte, hogy az eszközvásárlási programot a hosszú hozamszintek alacsonyan tartása érdekében fenntartják. A forint árfolyama jelentősen erősödött a jelzések hatására, az euróval szemben megközelítette a 350-es szintet, a dollárral szemben a 290-es szint alá esett.
 
Ma délelőtt kiderül, hogyan teljesített a hazai gazdaság. A Központi Statisztikai Hivatal 9 órakor teszi közzé az első negyedéves, előzetes GDP-adatokat. A Bloomberg konszenzusa szerint 3,8 százalékos lehetett a visszaesés mértéke éves bázison, míg a tavalyi negyedik negyedévhez képest 0,1 százalékos.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
g
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
május 18. 9:00 HU GDP (év/év) Q1 -3,60% -3,70%
május 18. 11:00 EU GDP (év/év) Q1 -1,80% -1,80%
május 18. 11:00 EU Külkereskedelmi mérleg, milliárd euró már. 17,7 -
május 18. 14:30 US Kiadott építési engedélyek száma, millió darab ápr. 1,759 1,77
május 18. 14:30 US Megkezdett házépítések száma, millió darab ápr. 1,739 1,71
május 18. 22:30 US API nyersolaj készletek, millió hordó - -2,533 -
május 19. 8:00 UK Infláció (év/év) ápr. 0,70% 1,40%
május 19. 8:00 UK Termelői árindex (év/év) ápr. 5,90% 4,40%
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
május 18. 13:00 Walmart Inc US 1,22 dollár
május 18. Nyitás előtt Baidu Inc US 10,628 dollár
május 18. Nyitás előtt Home Depot Inc/The US 3,052 dollár
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 08:26
Előzmény: #184391  Kopejkabá
#184392
a csukánál nincs finomabb, frissen fogva kisütve
hungarikum süllő is remek
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 18. 08:23
Előzmény: #184390  _Macika_
#184391
Isteni. Omlós, mély íz struktúra.
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 08:21
Előzmény: #184387  sly36
#184390
sly36
sly36 2021. 05. 18. 08:14
Előzmény: #184386  Kopejkabá
#184389
🤣🤣🤣
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 18. 08:13
Előzmény: #184385  _Macika_
#184388
Jó reggelt, dax 15702-736,.. 702-nel ko
sly36
sly36 2021. 05. 18. 08:12
Előzmény: #184385  _Macika_
#184387
Igen, van rá esély.
Egy duplacsúcsnak mondjuk jobban örülnék, izgibb mozgás lenne.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 18. 08:06
Előzmény: #184384  sly36
#184386
Napi fájzer.    
https://youtu.be/oLUC6s25jZw
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 08:03
Előzmény: #184384  sly36
#184385
dax az szépen megy,  ath közeli megint
sly36
sly36 2021. 05. 18. 07:59
Előzmény: #184383  _Macika_
#184384
Na, az lassan izgalmas lesz, mint Bubu oltakozása. :-))))
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 18. 07:42
Előzmény: #184381  sly36
#184383
jó reggelt, jó oldalazást
no nem az opusz )))
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 18. 07:38
Előzmény: #184381  sly36
#184382
Igen, a tegnapi brutális Gamestop ralli sokat elárult a nagy bajban lévő szalagosok lelkivilágáról. Puszi kincsem.
sly36
sly36 2021. 05. 18. 07:12
Előzmény: #184380  Kopejkabá
#184381
Jó reggelt!
Tereljük vissza a szót a longra.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek