Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2019. 04. 12. 08:41
Előzmény: #125599  -bubu-
#125600
De hosszú litániát írtak ma.
Köszi.
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 12. 08:28
Előzmény: #125598  sly36
#125599
Jó reggelt 
--------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Oldalazott tegnap az S&P 500 index, árfolyamában nem történt érdemleges elmozdulás. A Nasdaq Composite 0,21 százalékot csökkent, míg a Dow Jones index 0,054%-os csökkenést mutatott. A most következő negyedéves jelentési szezon a FactSet becslése szerint 2016 óta a legrosszabb lesz, becsléseik szerint az S&P 500 nyeresége 4,2%-kal csökkent. Az ázsiai piacok vegyesen nyitottak ma reggel, a japán Nikkei 0,6 százalékot emelkedett, azonban a Hang Seng index 0,3 százalékos mínuszban van, míg a Shanghai Composite 0,4 százalékot csökkent. A piacot befolyásolhatja a kínai kereskedelmi adatok publikálása, melyre ma reggel fél 9-kor fog sor kerülni. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék mérsékelten pozitív tartományban nyithatnak.
 
A Tesla és a Panasonic bejelentette, hogy befagyasztják az akkumulátor gyár jelentősebb méretű bővítési tervét. A piac egyre inkább aggódik az autógyártó termékei iránti kereslet csökkenésétől, melynek következménye lehet az újabb bejelentés. A vállalat szerint a Nevadai gigagyár termelésnövelése fedezheti a jövőbeni akkumulátorigényeket, mérsékeltebb beruházási tervvel is. Az első negyedéves gyenge Model 3 értékesítési adatok után egyre aggasztóbb a helyzet. A tradícionális autógyártóknak annyi előnyük van a Teslával szemben, hogy képesek keresztfinanszírozni az elektromos autóikat a hagyományos belső égésű motorokkal.
 
Bejelentette a Disney, hogy november 12-én fog indulni a Disney+ streaming szolgáltatás. Az összes nagyobb piacon egyszerre fogják elindítani a szolgáltatást, és havonta $7-ba, vagy éves előfizetéssel $70-ba fog kerülni. Az összes korábbi Disney film és rajzfilm mellett a Marvel univerzum, a Pixar és Star Wars filmek is felkerülnek, valamint a National Geographic csatorna is elérhető lesz korábbi műsorokkal. A szolgáltatás 60-90 millió felhasználó mellett lehet profitábilis 2024-re, és 2020-ban $1 milliárdot szánnak új műsorokra, mely 2024-re emelkedne $2 milliárdra. Az elemzői konszenzus $7,5-os árral számolt, a cég még ennél is agresszívabb árazási stratégiát választott. A cég bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a Rokuval és a Sony-val, hogy a legtöbb okostévén, és a Play Station konzolon lehessen nézni a szolgáltatást, arról nem derült ki információ, hogy az új Apple platformon elérhető lesz e a Disney+. Bob Iger, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy vezetése utolsó lépése lesz, hogy a Disney-t streaming szolgáltatóvá alakítsa, és nem fogja meghosszabbítani a 2021-ben lejáró szerződését. A tegnapi elemzői konferencián azt is elmondták, hogy az ESPN+-t szeretnék Latin-Amerikában terjeszteni, és a Hulut pedig nemzetközileg erősíteni, a cég arra számít, hogy nemzetközi terjeszkedéssel a Hulu 40-60 millió előfizetővel rendelkezhet 2024-re, melynek jelenleg 25 millió felhasználója van, és idén várhatóan $1,5 milliárdos vesztesége lesz. A jelenlegi legnagyobb streaming szolgáltató Netflixnek 139 millió előfizetője van. A legnagyobb kérdőjel, hogy az egyre telítettebb piacon ki fog tudni talpon maradni, mert egyre több cég, köztük az Apple, az AT&T, és a WarnerMedia is szeretne belépni a piarcra. A Disney korábban nem véletlen, hogy felvásárolta a 21st Century Foxot, az akkor szerzett tartalmakat, köztük például a Simpson családot, vagy az Avatart is náluk lehet majd nézni. A Disney ez új szolgáltatás elindításával már 3 streaming platformmal is rendelkezni fog, hiszen a Hulu 60%-át is ők birtokolják, és az ESPN+ által már van sport streaming szolgáltatásuk, amennyiben a későbbiekben ezt a hármat összeolvasztanák akkor egy a versenytársaknál sokkal komplexebb szolgáltatást tudnának nyújtani a felhasználóknak.
 
Közétette a számait az Uber a tőzsdére lépés előtt. A cég papírjaival április végén kezdhetik meg a kereskedést a New York-i tőzsdén, a céget 100 milliárd dollárra értékelik a kibocsátási áron, és meg nem erősített források szerint a cég 10 milliárd dollár friss tőkét szeretne bevonni a kibocsátás által. A cég először publikálta a számait, és kiderült, hogy már 91 millió felhasználójuk van, ám az utóbbi időben lassult a növekedés üteme, és előfordulhat, hogy emiatt soha nem lesz nyereséges a cég. 2018-ban a cég 3 milliárd dolláros veszteséget termelt, 11,3 milliárd dolláros bevételen. Különösen az étel házhozszállítás üzletág teljesít rosszul, ahol az erős verseny miatt kénytelen kedvezményt adni a legnagyobb partnereinek. A cég legnagyobb előnye, hogy a legtöbb városban piacvezetők, ami azért fontos, mert a méretgazdaságosság kulcs fontosságú az üzleti modelljükben. A legnagyobb lehetőséget a cég számára az önvezető autók elterjedése jelentené, hisz ezzel jelentősen csökkenne a kockázatuk, ám az jelentős kockázatokkal is járna, mert teljesen felforgatná a jelenlegi üzleti modellt.
 
Lízingelhető lesz a Tesla Model 3. A Tesla tegnap jelentette be, hogy mostantól az Egyesült Államokban elérhető ez a finanszírozási mód is, a cél az ügyfélkör további növelése, amely jelenleg a cég egyik stratégiai célja, ennek érdekében csökkentették korábban a Tesla Model 3 árát is, februárban mutatták be a régóta várt Model 3 35 ezer dolláros verzióját.
 
Két héten belül benyújthatja javítási tervét a Boeing. 159 órányi, 96 darab tesztrepülést hajtott végre a cég a Max 737-es modell új, javított szoftverével, valamint a pilóták számára készített képzési anyagot is fejlesztették. Az 50 légitársaság közül, melyek a problémás modellel rendelkeznek közel 40 tesztelte a szoftvert. A tervek szerint két héten belül benyújtásra kerülhet a Max 737-es modellekre vonatkozó javítási terv a szövetségi repülésügyi hivatal felé (FAA), melynek döntésére további heteket kell várni valószínűleg. Így előreláthatólag még legalább négy-öt hétig biztosan nem repülhetnek a Boeing Max 737-es gépei.
 
A Commerzbank felügyelőbizottságából többen véget vetnétek az összeolvadási tárgyalásoknak. A Commerzbank felügyelőbizottságának felét szakszervezeti képviselők teszik ki, akik közül többen erősen ellenzik a Deutsche Bank és a Commerzbank közötti fúzió ötletét, ami akár harmincezer ember munkahelyét sodorná veszélybe. Az ellenzők most egy rendkívüli felügyelőbizottsági ülést szeretnének összehívni, ahol tárgyalások befejezéséről kezdeményeznének szavazást. Az egyelőre nem tudható biztosan, hogy minden szakszervezeti képviselő a fúzió ellen szavazna-e, de meg nem nevezett forrás szerint egységesen lépnének fel. A Commerzbank vezérigazgatója korábban április 9-re ígérte, hogy a kezdeti tárgyalások eredményéről tájékoztatást ad, ám ez eddig nem történt meg. A Deutsche Bank vezére az április 26-án közzétételre kerülő negyedéves jelentést követően kíván nyilatkozni az ügyről.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Theresa May bízik benne, hogy május 22-ig elfogadja a parlament a megállapodás-tervezetet. Ebben az esetben ugyanis nem kellene megtartani az EP-választásokat az Egyesült Királyságban, de megteszik a szükséges előkészületeket, amennyiben mégsem sikerülne addig megszavazni. A brit miniszterelnök az alsóházban arra kérte a képviselőket, hogy a Húsvét utáni ülésszakon a lehető leghamarabb szavazzák meg a tervezetet, és zárják le a Brexit folyamatát. A héten az Európai Unió úgynevezett rugalmas hosszabbítást hagyott jóvá, mely legkésőbb október 31-ig tart, és a britek a tervezet elfogadása esetén bármikor megszakíthatják.
 
Jól döntött decemberben a Fed, nyilatkozta az alelnök. Richard H. Clarida, a CNBC-nek adott interújban kifejtette, hogy a tavaly decemberi kamatemelés nem volt hibás lépés, és az év második felében a globális gazdaság némi fellendülésére számít. Az amerikai gazdaság a korábbinál lassabb ütemben ugyan, de tovább bővülhet, a visszafogott inflációs folyamatok inkább aggasztják a döntéshozót. Clarida szerint jelenlegi kamatszint optimális, egyelőre nincs szükség módosításra, bár az opciós és határidős árazások alapján a piaci szereplők nem feltétlenül osztják a véleményét, az év végéig 49 százalékos eséllyel áraznak kamatvágást.
 
Októberben jöhet a japán adóemelés. A Reuters által megkérdezett elemzők szinte mindegyike úgy gondolja, hogy a japán kormány a terveknek megfelelően, októberben 10 százalékos forgalmi adót fog bevezetni. Ugyanakkor félő, hogy az áremelkedés még inkább visszaveti a fogyasztást, így összességében csak rövid távú hatásai lesznek az inflációs folyamatokra, ezért a kormány fogyasztásösztönző csomagon is dolgozik, melynek részleteit egyelőre nem közölték. A megkérdezettek 40 százaléka számít rá, hogy a japán jegybank következő lépése a monetáris kondíciók normalizálása lesz, ez azonban erősen kérdéses, hiszen az elmúlt hónapokban számos jelzés érkezett a jegybankárok részéről, melyek inkább a további monetáris lazítás felé mutatnak.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, IMF, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A tegnapi kereskedésben remekül szerepeltek a hazai részvények, különösen az OTP és a Richter teljesítményét érdemes kiemelni. A mai kereskedésben is folytatódhat az emelkedés, bár annak mértéke kisebb lehet a tegnapinál. Az OTP árfolyama kis híján új történelmi csúcsot állított be, miután sikerült egy fontos csökkenő trendvonalat áttörnie, a következő fontos ellenállási szint 13 300 forintnál húzódik. Ugyanakkor az elmúlt hetekben kialakult technikai alakzat alapján ennél jóval nagyobb emelkedésre is van esély a következő hetekben. A Richter képe is rendkívül kedvező, az emelkedés folytatódhat, 5 700 forint alatt van a következő akadály. A MOL esetében továbbra is enyhén pesszimisták vagyunk, miután egy hosszú távú emelkedő trendből lépett ki lefelé az elmúlt időszakban, így a legjobb esetben is oldalazás várható az olajtársaság árfolyamától. A Magyar Telekom esetében sem várunk trendszerű elmozdulást, az árfolyam továbbra is a 460-475 forintos sávban oldalazhat. A forint tovább gyengülhet a következő napokban, miután az euró-forint árfolyama átlépte a 200 napos mozgóátlagot, a következő fontos tartomány 324-325 között húzódik, mely hamarosan elérhető lehet.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 04. 12. 07:07
Előzmény: #125597  _Macika_
#125598
Jó reggelt!
Megint átaludtuk a hajnali 4 órát és Buxi sem ébresztett.
Oldalas, inkább enyhén bikapéntek a helyzet.
Piac! Lenne..., ha nem 3 fok lenne kinnt. :-(
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 12. 06:33
#125597
Jó reggelt
semmi merengés?
Re bikapéntek
Pitta1972 2019. 04. 11. 23:39
#125596
Szervusztok!
Ide írok mert ez amolyan általános topiknak tűnik.
Szóval erősen a nyeretlen kétévesek  közé tartozok a tőzsde világában. Itt ott ilyen olyan demo számlákkal próbálkoztam, hol kisebb-nagyobb sikerrel, hol nagyobb kudarccal. Biztos vagyok benne hogy már ezerszer válaszoltatok hasonló kérdésekre. De én azért felteszem  a kérdéseim.
Szóval: Tavaly kb. októberben letöltöttem a MetaTrader 5-öt és egy demó számlán elkezdtem kereskedni. Induló tőke a szokásos 10.000 USD.  Eleinte pár század aztán egy-két tized, mostanság 1-3 lotos mennyiségekkel próbálok kereskedni. A pozicióim hol pár pecesek hol megtartom őket napokon keresztül is. Szóval október óta  számla egyenleg felkúszott 17.400 USD-ig. Volt jó pár minuszos is, de többségében pluszos zárásokkal. Előfordult pár centes profit is, és 1000 USD felettit is sikerült összeokoskodnom. (tudom ezek nem nagy összegek  profik szemében de ha jól sejtem még mindig több mint ha  dunsztos üvegben lenne  pénzem. (tudom  dunsztosból nem is tudom elba.....rkácsolni, legfeljebb meg penészlik  :-D) No de  kis történetemhez jöjjenek a kérdések. (mert ez túl szép hogy igaz legyen.- avagy hol van az eb elföldelve?????
OKÉ csapjunk bele nyissunk számlát. 
HOL???? (XTB, XM, AVA Trade, ERSTE és még sorolhatnám) hol mi az előny mi a hátrány, mibe kerül nekem mindez, mit fizetek a számla vezetésért ?
Még mindig tréderkedni akarok tehát mennyi kerüljön arra a számlára (sejtem minél több annál jobb, de mégis mi a minimum, mi az optimális) Aztán mi legyen az alap USD? EUR? HUF? Melyiknek mi az előnye, hátránya. Az általam kereskedett termékek: legtöbbször :EURUSD olykor: USDJPY, EURGBP, GBPUSD, EURHUF, USDHUF néha-néha AUDUSD, NZDUSD, EURRUB, USDRUB . 
Oké most a kérdés kedvéért legyen ugyan az mint a demo számlám :
10000 USD számlára be cirka 2,8 millió oké Vállaljuk be a mindenütt emlegetett kockázatot " magas kockázat etc. teljes befektetett összeg elevesztését is okozhatja stb. stb."
Tevékenykedek bőszen és hozom  fent leírt teljesítményt, hol pár cent hol jó pár dollár hol egy kis bukta. Mivel lesznek másabbak a nyereségeim egy-egy trade folyamán ha nem egy Meta demo számlán hanem valamelyik
szolgáltatónál lesz a számla. kereskedéskor milyen egyéb költségeim jelentkeznek (amik a demónál nem jelennek meg) ?
Na de még mindig nem ment el a kedvem, és sikerül is némi profitra szert tennem. össze harácsolom élesben is azt a 7400 USD profitot. ebből úgy döntök hogy egy 2500 USD szeretnék elsüteményezni, a többi maradjon fialni :-D. Gondolom ennek meg van  módja kérem az összeg átutalását feltételezem azt szépen az aktuális árfolyamon forintosítják  és lám megkapom. No de ennek milyen költségei jelentkeznek? Mibe kerül ez nékem.
És utoljára de nem utolsó sorban , hisz már ősapáink is meg fizették  a papi tizedet, milyen módon, mennyit, mikor, milyen összeg után (csak amit ki vettem, vagy az adófizetési kötelezettség időpontjában aktuális összes profit után kell megfizetnem) kell adóznom, milyen egyéb járulék stb. fizetési kötelezettségeim merülnek fel? (alkalmazottként dolgozok, tb, stb. ott megfizetve)
Elnézést hogy hosszú voltam és itt ott talán értelmetlen de szeretnék tisztán látni  kérdésben.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
István
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 11. 20:35
Előzmény: #125593  certibalazs
#125595
marha messze van az. egyelőre h4 200ig lenézhet, ha fogja akkor megint rakéta.
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 11. 20:32
Előzmény: #125591  _Macika_
#125594
mond ki : csitri :o))
certibalazs
certibalazs 2019. 04. 11. 20:14
Előzmény: #125592  guantanamo
#125593
Daxban meg fejvall amit nap kozben mutattam es boldog is vagyok ;) 
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 11. 19:46
#125592
sp duplatető?
sly36
sly36 2019. 04. 11. 17:36
Előzmény: #125589  _Macika_
#125590
🙋‍♀️😘
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 11. 17:33
Előzmény: #125588  sly36
#125589
puszi🙋‍♂️
sly36
sly36 2019. 04. 11. 17:31
Előzmény: #125587  _Macika_
#125588
Oldalas van egyelőre, kénytelenek leszünk hajnali 4-kor visszatérni a bikapéntekre. :-))
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 11. 17:22
Előzmény: #125586  mocskos_spekulans
#125587
esés nincs
csak a kopuszban )
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2019. 04. 11. 17:21
Előzmény: #125585  _Macika_
#125586
Dübörgünk Macika dübörgünk! :)  re:50k
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 11. 17:06
Előzmény: #125584  -bubu-
#125585
mocskos bikapéntekezik 
sok volt a fasírt ))
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 11. 16:21
Előzmény: #125578  _Macika_
#125584
tényleg egy qrva nagy vicc ha elindulnak még a választásokon is és utána lépnek ki 
komolyan mondom katasztrófa az egész amit előadnak két év tárgyalás után 
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 11. 16:12
Előzmény: #125582  tibbi60
#125583
Crude Oil64.20-0.41-0.63%
Natural Gas2.6820-0.0180-0.67%
Gold1301.60-12.30-0.94%
Dow26201.00+35.00+0.13%
S&P 5002895.00+0.50+0.02%
Nasdaq 1007621.00-20.25-0.27%
tibbi60
tibbi60 2019. 04. 11. 16:09
Előzmény: #125581  _Macika_
#125582
rosszabb eredményt várnak az erős dodó miatt,majd meglátjuk
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 11. 16:06
Előzmény: #125579  tibbi60
#125581
alszanak megint
holnap felpörögnek a gyj-k, bankokkal, de azok ma enyhe +ban vannak

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek