A dolgok hír vezéreltek. Az esélyek leképeznek egy technikai képet... Ha nem történik semmi, az idő Iránnak dolgozik. Ha tárgyalás nincs és átkelés sincs , az olajár megindul felfelé megint. Technikailag fenn egy ellenállás amiről 2 szer lepattant .Az aljak emelkednek eközben. 4 óráson emelkedő háromszögnek is lehet nézni ... Hát , hát ... Ha béke akkor lefelé ... Minden más felfelé.
Az eső trendvonal emelkedésnek teret kb. 105 dollárig tartana lehetségesnek (ha ideiglenesen átlépi a shortosok kirázása végett). https://invst.ly/1gm18r Szerintem a legtöbb kisbefektető ekkora esés után valamilyen korrekcióban bízik, mert egy nap alatti 15%-os esés irreálisnak tűnik, de ha tényleg érvénybe lép a tűzszünet, ez egyáltalán nem irreális. Emiatt szvsz több a most longot nyitó kisbefektető, mert arra számítanak, hogy legalább 105, de inkább 110-112 dollárig (a résig felszúr az árfolyam). A nagytőke pedig ezt kihasználja, ez áll a mostani 92-98 közötti konszolidációs sáv fennmaradása mögött. Korábban is megvolt ez a sáv, ha jól megnézzük az olaj grafikonját, már március 11 és március 23 között, és szerintem a nagy kép alapján a kettő között összhang van. Itt a nagytőke az ő számára nagyon kedvező áron tud nagy mennyiséget eladni. A rövid távú becslésemben sok bizonytalanság van, de csak nagyon rövid 100 fölé szúrást tartok valószínűnek, vagy inkább az a valószínű szvsz, hogy ez a szint lesz egy komoly lokális maximum. Ráadásul egy bear flag zászló/árbócszalag formációhoz hasonló formációt is belelátni vélek a tegnapi-mai árfolyammozgásba, ami ugyan trendfolytató alakzat, de gázban lehetett példát látni trendfordításra (2026.02.06 és 2026 02.09 között). Ennek a célára 80 dollár körüli, ami a disztribúciós sáv alja (ahol egyébként átmenetileg túladottá válna).
A keddi #50413 hozzászólásom alapján mindenki fenntartások alapján kezelje, amit írok, az olajjal kapcsolatban mindenképp, de egyébként is. (Vagy lehet, hogy inkább kontraindikátor vagyok, majd az idő eldönti). Nekem az az érzésem, hogy Amerika már nem akar háborúzni tovább, ezért béke lesz, a nagy kép pedig az esést erősíti meg, a maximum 116 dollár marad. Most van némi súrlódás a harcoló felek között, mert Izrael egyelőre nem tartja be a tűzszünetet, ami akár eredményezhet átmeneti emelkedést, ez teljesen logikus lenne. Ugyanakkor kérdés, hogy meddig tart ez a magatartásuk, Trump nyomására és az izraeli közvélemény ez irányú elutasítása miatt szerintem korlátozott.
-Földgáz.-A 3,125-ös szint fölé kellene zárjon ahhoz, hogy long jelzés jöhessen. A szaggatott csökkenő trendvonalat bevárhatja a görbe, és majd a törése hozhat emelkedő hullámot. Erősebb ellenállás a 4,68 környékére tehető. Ellenállások: 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,734; 2,344.
-Private Banking friss:-WTI - Olaj A szoros megnyitásának hírére összeszakadt az árfolyam, éppen az emelkedő trendvonalig. Ez az ütés viszont elég lehet arra hogy korrekciós fázis induljon. Ha a trendvonal felett kapunk némi visszaemelkedést attól még jöhet a trend törése hamarosan. Erős támasz csak a 75 körüli szinten várná a tesztelést. Ellenállások: 106,25; 112,5; 118,75. Támaszok: 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
NG-ben nincsen kitettségem, de szerintem a 2,7-es szint megfogja, ez lesz szerintem a mélypont, lehet, hogy akár egész évre. Sajnos Ersténél csak túl magas vagy túl alacsony tőkeáttételű és túl közeli és túl távoli kiütési árú certifikátok vannak gázból.
Ng bol enis atmentem olajba is de nemtudni kiszámitani itt a mozgását sem olajnak sem Ng nek Szaki te vagy még Ng ben vagy csak olajozol esetleg szerinted milyen mozgások vannak kialakulóban az olaj es Ng ben? Olajbanis most hogy lonngba vagy shortba lenni melyik jobb szerinted? Long 139 ugykirázták hogy 900 alig maradt pl alatt kirázta a hormuzi szoros
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.