Olaj van rengeteg van ott, csak nincs mivel kitermelni. Azért csak 1% a részesedésük a kitermelésből. A feltételek megteremtése nem megy pikk pakk. De hosszabb távon , lehet árlenyomó hatása. Persze ha , az Oroszok vagy Irán határozatlan időre kiesik a képből az azonnal dolog, amiből nagy emelkedés lehet.
Most olvastam, hogy a tegnapi készlet jelentésre reagáltak. Ugyanakkor ha a venezuelai nehez olajat felhasználhatjak az amarikai finomítók, 70%-ra emelkedik a termelékenysegük, ami miatt meg csökkenhet az olaj ára.
Az Orosz olajjal kapcsolatos szankciók miatt van. Egy amerikai kongresszusi kétpárti törvényjavaslat lehetővé tenné a szankcionált orosz olaj vevőivel szembeni súlyos
szankciókat. https://www.tradingview.com/news/DJN_DN20260108008789:0/
Irán valami kitermelési helyen lévő orosz tulajdonrészt államosított, mintha láttam volna egy ilyen hírfoszlányt és Iránban nagy balhé is van, rezsim kihívásokkal küzd, Trump meg fenyeget, ha tüntetőkre lőnek, akkor beavatkozik. Ezek éppen nem az olajpiac stabilitása irányba mutatnak.
Gondolom a venezuelai kitermelésről. De hát az még jóval odébb van. Legalább egy év. Nem hinném, hogy ez mozgatta meg ennyire az árat. Ha csak nem egyeztek meg egy 60 körüli árban, hogy legyen annyi bevétele a cégeknek, amiből finanszirozni tudják az ottani kutak fejlesztését. Holnap meglátjuk, mennyire tartós az irány
Szerintetek minek köszönhető az olaj futása? Szaud-Arabia - Emirsegek között fejlődő feszültségnek? És vajon meddig fut? És a Grönland ügy bizonytalansága fenttartja az árfolyamot? Ebből a magasságból már shortolni is lehetne, de...
Intézményi befektetők nélkül nincs nagy emelkedés. Hagyják, hogy kifusson a szerkezet, nem pattognak, mint kecskeszar a deszkán, nem futnak utána vagy próbálják elkapni, mindig előbb a retail pozíciók likvidálása jön nagyobb mozgás előtt. Amikor már nincs egy kóbor apáca sem pozícióban, begyűjtöttek mindent, akkor szokott indulni.
Sajnos nem tartottam magam a tervhez, rés és ma200 tesztnél eladni jó kis pluszban , ma 3.6 körül lehetett volna. Holnap nyitásra 3.2 is lehet ez a szar
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.