tehát legkésőbb 2014. dec. 16-án állíthatták össze a táblázatot, mivel azóta nem járt 1.2528-nál. Ez alapján szinte bizonyos, hogy az 1 hónapos forecast egyiküknél sem fog bejönni... A Barclays kivételével már a 6 hónapos is megdőlt múlt héten.
OK! Előre is köszi!
Mondjuk úgy, hogy az általam is alkalmazott módszerekkel lelátni 1,12 - 1,11 környékére, ahonnan 1,15 környékére korrigálhatunk talán majd rövidebb tf-n, de ebben a kontextusban a további mozgás már sok kérdőjellel jár (jönne e onnan ezen tf-n érzékelhető korr?). Amennyiben így történne, 1,3993-ról ~1,12-ig mondjuk készen lenne egy nagyobbacska hullám, azt minek nevezhetnénk? Ez kezdő hullám lenne? (ez lenne nagyon hihetetlen számomra), vagy esetleg befejező?? :-) (ez lenne ám a meglepi)
Jó reggelt Mindenkinek!
Ismét szép napnak nézünk elébe. Pénteken emelkedett egy kissé a pár, ami ma hajnalban tovább emelkedett. H1-n és alatta egy kis dupla csúcs formálódik, ami visszalökheti az árfolyamot. Egy sikeres 1820-s visszateszt után akár megcélozhatjuk a 1888, majd ennek áttörése esetén célkesresztbe kerülhet 1970-s szint is. A 1820-s ellenállás elbukása esetén ismét képbe kerülhet 1750/60 tesztelése. Jelenleg 1853 erős trendvonal tartja a párt.
Nagy ellenállások: 1853, 1888, 1970
Kis ellenállások: 1865, 1935,
Nagy támaszok:1820, 1760, 1700, 1619
Kis támaszok: 1845, 1800, egyenlőre több nincs, majd kialakul
Természetesen csak és kizárólag saját vélemény.
Sok sikert Mindenkinek!
Szia Vadi! Esetleg kaphatunk egy kis hullámos alapú iránymutatást? Az 1,3993-ról kezdődött esés kezd eléggé ilyesztő méretűvé válni. Lehet hogy át kell újra gondolni, hogy ez minek a mije? :-) Szóval mi épülget szerinted?
Ma belevettem a TL07-be adat után, de elbizonytalanított az 1.77x-s tökölés, pedig elnézve most az árfolyamot, kár volt aggódni, s korán dobni. Azért hogy 1.1175x- n fordult s megmaradt a certi nem semmi. Legutóbb 1.25-nél volt ilyen akkor egész sokat is ment.
Elképzelhető, hogy hasonlóan gondolkozunk, csak én még új, apró porszem vagyok a gépezetben. Talán a kezdők bátortalansága, hogy ha már van valamennyi hasznom, azt nem szeretném elveszíteni. Tudom, hogy túl hamar zárom a pozijaimat, de nekem ez biztonságot jelent. Én is csak trendirányba nyitok, ezért, ha elindul is ellenem, nem igazán félek tőle. Stopot én sem használok, rengeteget vesztettem miatta. Inkább újabb pozit veszek fel, azt ha vége a kis korrekciónak, már is elkezd pozitívba fordulni az egyenleg :)
EUR/USD