Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 04. 13. 14:48

Civin János levele (636 forintos Humet célárfolyam)  

Ugrás a cikkhez
Az alábbiakban Civin János, a Humet elnöke levelét tesszük közzé, változtatás nélkül.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=39895
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2004. 04. 25. 00:31
szerintem még 600-on is érdemes venni, ha bejon az a hír, hogy amerikába tudunk majd forgalmazni. mert asszem csak a humetnek van olyan terméke amely megfelel az amerikai szabványnak! szerintem nagyon be fog jönni. ha leesik az ára akkor is rá fogok venni mert utána iszonyatosan fel fog menni!!!
Törölt felhasználó 2004. 04. 25. 00:21
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
szép neved van bimbőce, de azért elárulhatnád, ki veszi meg 600-ért? remélem igazad lesz, de még a 391 is csodás lenne. Civin legrégebbi célára 500 volt a zöld újságban az engedélyeztetési sztori elsütésekor. az én céláram max 300
Törölt felhasználó 2004. 04. 25. 00:09
Mindenki vegyen humet részvényt mert az jó! ne szálljanak ki csak 600ft-nál és akkor mindenki jól jár.én is vettem pár százezetért. Tisztelettel bimböce
Törölt felhasználó 2004. 04. 25. 00:03
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
Még pár éve vettem 100 környékén. Nagyon örülnék, ha ki tudnék szállni akár a civin féle 63,6 forinton egy kis bukóval. Sajnos csak pár darabot vettem rá, szerintetek hétfőn be lehet még vásárolni?
Törölt felhasználó 2004. 04. 24. 23:51
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
Szerintem világos, hogy a részvényesek nem félnek már a csődtől. Akik régóta Humet-hívők, azok nem szállnak ki.A parázósak már régóta nem játszanak. Páran képesek az árfolyam feltornázására, akár az általad említett szint közelébe is, mivel a beragadt ősrészvényesek nagy része 80 (800!) forint óta várja a 270 es (2700!) amerikai csodát, s ha azt feltételezzük, hogy ők leátlagolnának, akkor sem szállnának ki 300 alatt. Árfolyamlufira nem nehéz pénzt szerezni, főleg, ha nincsen korlátja az emelkedésnek eladói oldalon.
Törölt felhasználó 2004. 04. 24. 14:19
Előzmény: #73  Törölt felhasználó

Tisztelt Dioslaki ur , es tisztelt Civin ur.
Megvagyok rola gyozodve, hogy jobb fundamentalis alapokkal , jobb uzleti tervekkel es azok megvalositasaval meg tobb penzt is ossze lehetne szedni a tozsderol,kezdve a "sorre valora" a "szep nokre", stb hajkuraszokra, egeszen a komolyabb toke befektetokig. Ugyanis penz van annyi mint a szemet, de az nem mind barmire.
Udv ; JP
Törölt felhasználó 2004. 04. 24. 13:22
Hogy is néz ki ez a 3.pont? Szükség van max.264millió Ft-re uj részvényjegyzés útján,melyek ára a 15 kereskedési nap árfolyamának s.átlagának 75%-a lehet.Nos minden sulyozás nélkül legyen az átlagár y és az lejegyzendő részvények daradszáma x. Akkor van két ismeretlenünk,de leírva így néz ki:
y=(264.000.000:x ):0,75 . Ilxen árfolyam kell ahhoz,hogy meg legyen az elvárt 264millió. Az x azonban bizonytalan,mert nem lehet tudni,vajon hány db uj részvényt jegyeznek le. Egy támpont azért van,mert a közgyűlési határozatban rögzítve van a jelenlegi mennyiség 3.600.000 db-ban.Ha feltételezzük,hogy ennek a mennyiségnek
mind a 25%-át(azt hiszem ennyi a szabályos) lejegyzik,az 900.000 db uj részvényjegyzést jelent (optimális esetben). Ezt visszahelyettesítve a korábbi egyenletbe sulyozás nélkül kb.391,-Ft jön ki átlagárként (és mi után átlagár,ezért ettől magasabb árnak is kell lennie a 15 kereskedési nap alatt),ami valljuk be igen szép magas ár. Azt elhiszem,hogy kísérletek lesznek ilyen rövid idő alatt az árfolyam ilyen mértékű megemelésére,dehogy ez sikerül-e abban vannak erős kételyeim.Mindeneset re ügyesen meglovagolva ezeket az eljövendő mozgásokat lehet egy kis sörre valót összeügyeskedni.
Törölt felhasználó 2004. 04. 24. 13:09
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
Kedves Döme!
Nagyon sok érdekes és egyedi szemléletű hozzászólást olvastam már tőled. Nem csak e témában, hanem mint érzékeltem az egész magyar tőkepiac a látókörödben van. Volt amikor egyetértettem veled, volt amikor nem. Mint azonban tapasztalhattad, nagyon ritkán nyilvánítok vélemény e fórumokban. Most azonban azt gondolom, hogy az írásod kapcsán nekem is el kell mondanom a Humet Rt. pénteki közgyűlésén szerzett benyomásomat.
Előre megfontolt szándékkal, személyesen elmentem a HUMET Rt. 2004.04.23-án tartott éves rendes közgyűlésére a TEBÉSZ tulajdonában lévő 1 db részvény képviselőjeként, hogy végre megismerhessem a cég elnök-vezérigazgatój át, Civin Jánost. Bevallom, egy dologra voltam csupán kíváncsi. A BÉT legkisebb cégének vezetője tényleg egy nemzetközi szintű szélhámos-e, ahogy e fórumokban egyesek érzékeltetik? Nekem azonban a helyszínen egy kicsit más jellegű véleményem alakult ki. Előttem inkább egy jóindulati dilettáns képe rajzolódott ki, aki persze pontosan tudja, hogy a tőzsdében valahol van ám pénz is, csak rá kéne jönni, hogy ezt mások hogyan csinálják. Andre Kosztolányit idézve „Ha már tőzsde, érje meg” elvet szeretné Ő is, a világhírű spekuláns ezen bölcsességének ismerete nélkül alkalmazni. Persze e tiszta képet egy kicsit azért beárnyalja az a „beütés”, amit vélhetően az egészségügyi szakmában közkedvelt mentalistásból hozhatott magával Civin János, miszerint még a tisztán anyagi érdekeket is érdemes szociális érvrendszerbe rejteni, mert az jobban hangzik. Ez az ember valamikor kitalált valamit, amiben hisz és ehhez próbált annak idején a tőzsdei bevezetési trükkel pénzt szerezni, mivel más lehetősége nyilván nem volt. Lehet, hogy a termék tényleg jó is arra amire használni kéne, csak valamiért erről még eddig nem sikerül a világot meggyőzni. Lehet ennek oka a pénzhiány, de lehet a hibás cégvezetés, sőt akár mindkettő együtt is. A cég tőzsdei pénzbevonása óta azonban az ötletember valószínűleg lassan megértette a tőzsde működését is és vélhetően még olvasott is arról, hogy hogyan csinálják ezt külföldön. Ezen kiokosodása következményeként azután a cég működő képességének fenntartása érdekében tett elvitathatatlan erőfeszítései közben néha-néha eljátszotta azokat az etikátlan, néha talán törvénysértőnek is minősülő primitív trükköket, amitől ti nemzetközi szélhámosnak néztétek. Pedig Ő csak egy racionális befektető gondolkodása alapján kívánt a tőzsdéről néha plusz jövedelemhez jutni, és talán sosem fogja megérteni, hogy egy kibocsátó vezetője nem mindig teheti meg azt, amit egy spekuláns bármikor megtehet. Erkölcsi értékrendjére jellemző, amit már ti is tapasztalhattatok e fórum keretein belül is, hogy ha valaki valamilyen okból e korlátokra figyelmezteti, akkor azt személyes sértésnek veszi.
A HUMET Rt. közgyűlése egyébként inkább hasonlított egy marketing osztály hétfő reggeli ötletbörzéjéhez, mint egy tőzsdei kibocsátóhoz illő, jól előkészített éves rendes közgyűléshez. Azon nem volt jelen sem az igazgatóság, sem a felügyelő bizottság. Egyedül Civin János képviselte a társaságot. Ha mégis jelen voltak e tisztségviselők, akkor azt jól titkolták, mivel ezt a tényt nem hozták a részvényesek tudomására. A tőkeemeléses napirendhez kapcsolódóan például nem volt az igazgatóságnak semmilyen előzetes írásos határozati javaslata. Ez a pénz az adóhiány miatt nem elég, vezérigazgatói mondattal kezdődött a napirend, majd a kinek van valamilyen ötlete kérdéssel fordult Civin János a megjelent részvényesekhez. Amit határozatként olvashattál, az a részvényesek ötleteiből kb. 2 óra alatt összegyúrt koncepció, bár tény, hogy a korábban leadott jegyzési szándékok előnyben részesítését maga Civin János kezdeményezte és többször is fontosnak tartotta hangsúlyozni a vitában. Ennyiben azért lehet némi igazad a ki adhat el mit témában. Az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok egyébként, kb. 10 millió forintnyi nem kötelező erejű szándékot írtak le a 88 forintos jegyzés során, válaszolta egy kérdésre maga a vezérigazgató. A tisztségviselők választását meghirdető napirendhez szintén semmilyen konkrét személyi javaslatot sem tett a közgyűlést levezető elnök-vezérigazgató. Ki vállalna ilyen tisztséget kérdés volt az egyetlen érdemi megszólalása. Az e tisztségekre vállalkozók bemutatkozása közben pedig „legalább valaki érteni fog hozzá” elszólással konstatálta munkatársai felé örömét egy közgazdász hallgató kapcsán.
Dióslaki Gábor
a TEBÉSZ elnökének magánvéleménye
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 23:41
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Kedves János!
Nem semmi! A mai produkció ismét tankönyvbe illő, és vélhetően a kisrészvényesek többsége át sem látja.
Mi is fog történni?
- A story szerint -a kisrészvényesek bőrébe bújva- Civin javasolta, hogy rugjuk fel a korábbi tőkeemelési koncepciót, és találjunk ki helyette újat.
- Ennek célja egyszerűen annyi, hogy Civin javítson átlagárán, pörgesse a papírt, és falatozzon a nyereségből.
- Jól látható, hogy az eddig beérkezett részvényjegyzések, alaptőkeemelési igények szép számúak és volumenűek, melyet Civin nem mulasztott el időben jelezni.
- Az új konstrukció alapján, akik eddig -azaz a közgyűlésig- beadták részvényjegyzési igényüket, azok most már el is adhatják részvényüket -értsd: ráboríthatják papírjukat!- és a majdani súlyozott átlagár 75%-án azt visszakaphatják. Azaz tuti short! Miért?
Mert, ha feltételezzük, hogy a piaci ár marad ott ahol van, és ott borítja rá a piacra a részvényes papírjait (Pl. Civin), akkor 25%-kal olcsóbban visszakapja. Ha felfele megy az ár, akkor egyre magasabb áron eladja, és még akkor is alacsonyabban tudja visszavenni. Azaz nyer!
- Az szinte egyértelmű, hogy ezt a bennfentes tudhatta, de bizonyára védte magát. Azaz aki ezt az infót tudta -márpedig csodálkoznék ha Civin nem tudta volna- annak a csütörtöki napig érdemes volt részvényt jegyeznie.
- És hogy miért biztos ez? Mert a közgyűléseken hosszú évek óta Civin a legnagyobb részvényes, így nélküle nem lehet dönteni.
A story ügyes, keres rajta egy kis pénzt, és közben még a cég is pénzhez jut! Persze eközben párnak még jobban ki lesznek tömve....
És itt még valószínűleg nincs vége!
A napokban minden bizonnyal megindulhat az árfolyam felfele. hogy miért? Mert e nélkül nem tudja a nagyrészvényes (Talán Civin...) a piacra önteni papírjait!
A sztori óriási, az ötlet még nagyobb! Minek bankhitellel finanszírozni, ha lehet így is?...
Kedves János,
a fenti történet persze kizárólag csakis az én torz gondolkodásom szüleménye, és bizonyára semmi alapja nincsen:-))))) Ha mégis az bizonyára csakis a véletlen műve:-)))
Gratula, szép munka volt! (Az persze más kérdés, hogy ezt hányan szívják meg!)
És persze, az ügyesek, ha időben lépnek, még nyerhetnek is. Még akkor is, ha nem úgy hívják őket hogy Civin jános!
Üdv,
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 22:18
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
A számításról: nem a 88-ft-hoz kell 25%-ot hozzáadni (ez tényleg 110 Ft), hanem azt megnézni, hogy mennyinek a 75%-a 88 Ft. Ez nem ugyanaz... Mert ez 117,x Ft.
250-300 Ft? Nem hinném. Persze, volt már rá példa az elmúlt években, de én már akkor is messze elégedett lennék, ha 150Ft-ot elérné májusban. Teszem hozzá, 100 feletti árfolyamon van részvényem, tavalyról.
Ez a bepörgés valóban igaz. Ha most itt marad az árfolyam, akkor a piac valóban lecsapja rövid távon 50-ig. De ki fogja venni 100 fölött...?
Na, jó hétvégét!
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 21:54
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
JP
Én arra gondolok,hogy Humet tulajok találták ki ezt az újdonságot.
Ha én tulaj vagyok ha megtehetem megteszek mindent hogy felmenjen
a részvényem értéke. Gratulálok a kitalálónak. Maximálisan megtett mindent
a cél érdekében. Most ha a jelenlegi tulalok összefognak és csak módjával adogatják
a részvényt felmehet az árfolyama. Hogy meddíg azt jobb nem jósolgatni.
Sztem lesz olyan nap amikor felfüggesztés lesz. Félelmetes a lehetőség, nagy a kockázat.
Ajánlatom: aki teheti vegyen a saját felelősségére. Nekem már van :) és talán még lesz több is.
Számokat célárat sulyozott átlagárat én nem számolgatok, de érzem merről fuj a szél...
Kellemes izgalmakat mindenkinek máj.19-ig.
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:57
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
25 forint nem lesz. Civin 636 sem mostanában, de benne van a tripla. Kíváncsi vagyok, hogy az elnök mit írna, de ő bölcsen hallgat mostanában.
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:49
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
már nem érvényes a minimum 88forint?
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:42
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
pitti , arra gondolsz amire en ?
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:42
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Szerintem az árfolyam megközelítheti a 250-300 ft-ot is. Ne felejtsük el, hogy még 32 (320) forinton a cég részvényeket vásárolt, így számomra furcsa lenne, ha ezt a szintet nem érné el egy-két hónapon belül a rv.árfolyam. A közgyűlésen nem voltam jelen, így nem rendelkezem minden információval. Mi a véleményetek a bet.hu-n ismertetett 264milliós összegről és a kibocsátandó részvények darabszámáról??? Ha túljegyzik (bárcsak belelátnék civin agyába), akkor megfelelő hírek és egy májusi bux^ 12500 esetén sima ügy a 300.
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:40
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
Kedves Ladislaus. Azt gondolom el szamoltad magad a mai kozgyulest koveto harom het (15 kereskedesi nap) sulyozott atlagaranak a 75%-at. Nekem sehogyan sem jon ki a 110 folotti arfolyam.Ez azt jelentene, hogy 3 hetig atlagosan 110 folott kene forogjon a papir + 25 %-kal dragabban.Na most ez meg tortenhet, de ahhoz, nagyon fol kene pumpalni valamivel az arfolyamot.Ez a Humet -nel persze nem valoszinutlen es most itt minden ironiat kivul hagyva mondom ezt.
De ne feledkezzunk el arrol, hogy jelenleg a 80 koruli ar mozgas 75% -ka , ahogy te is emlitetted , olyan 60 forint lenne.Ez egy jo eset volna, ha az arfolyam maradna ebben a meg kovult formajaban,( mert mondjuk en is azonnal jegyeznek tobb ezer Humet reszvenyt 60 -on, amikor az arfolyam 80 koruli). Nem hinnem , hogy a piac ezt turne egy napig is. Viszont, ha igy meg automatikusan ossze esne az arfolyam akkor meg odaig jutnank, hogy a jegyzesi arfolyam vagy 25 forint volna. Elore el vinne az orveny az arfolyamot a jegyzesi arral egyutt.
Elegge fura nekem ez a 3 -as szamu kozgyulesi hatarozat. Itt aztan minden fuggove valik mindentol. Ertem ezt ugy,, hogy a dolgok, hogy ne vegyenek tragikus ki menetelt, ahhoz latvanyosan jol kell alakuljanak. Viszont , ha nem sikerul latvanyosan jol alakulnia, akkor tragikus lesz a veg kifejlet.
Tisztelt Cicin ur;
En nem hallottam meg eddig, hogy Romaniaban forgalmaznanak valamit a Humet termekekbol.Ott sok a magyar, tobbe-kevesbe mar csak meg szokasbol is ragaszkodnak a magyar termekekhez.
Udvozlettel ; JP
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 20:09
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
Szreintem nagyon jól lett kitalálva az új jegyzés. Várom a folytatást...
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 17:46
Nos. Elég kusza lett szerintem a szabály, elsőre nehéz átlátni. Mert ha maradni akarnak a 88 Ft-os jegyési árfolyamnál, akkor a következő 15 nap forgalommal súlyozott értéke 117-118 Ft kellene, hogy legyen, amibe a súlyozás miatt 120-125 Ft-os árfolyam is kéne, hogy legyen, nagy forgalommal, ami pedig jelenlegi árszinthez képest közel 50%. Ha viszont nem akarnak maradni a 88 Ft-nál, akkor miért nem maradhatna 80Ft körül most az árfolyam, és akkor 60 Ft a jegyzési ár. Meglátjuk...
És akkor itt van, hogy minden részvényes csak annyit jegyezhet, amennyi részvénye május 19-én van. Ez elvileg vételi erőt kell, hogy gerjesszen azokban, akik jelenleg nem tulajdonosok. Node akik beadták a 150 milliós igényt most elsőre, azok mind értelemszerűen tulajdonosok voltak. Ők lehet, hogy már nem akarnak venni, van annyi, amennyit jegyeznének még. Igaz, ebben az esetben eladni sem akarnak május 19-ig. Ez is felfelé gerjeszt.
Továbbra is: meglátjuk... :)
Civin úr, mi a véleménye, melyik forgatókönyv várható?
Zseton 2004. 04. 23. 17:03
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Kedves Hope!
A témához való hozzáállásoddal csak azonosulni tudok.
Sajnos azonban a Humet mai hivatalos közleményében ez áll:
.
"A revízió vezetője fontosnak tartotta kihangsúlyozni és részletes felvilágosítást adott
arról, hogy a HUMET®-nél megállapított adóhiányokra vonatkozóan - a közismert, 2004
június 30-ig meghirdetett - adómoratórium nem vonatkozik."
.
Vagy is ha jól értem, nem alkalmazható 223. paragrafus.
.
Tiszte lt Civin úr!
.
Másik topicban is feltettem a kérdést, csak még nem kaptam választ.
Zárt körben nem csak 25%-os mértékű tőkeemelés hajtható végre? (A mai közgyűlési határozatok apropóján.)
Törölt felhasználó 2004. 04. 23. 16:41
Kösz, Hope

Topik gazda

Almakutya
5 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek