Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Máskor ilyen szituban a dax nem mozdult sehova. Valószínűleg ők tudták,h tele van baszva longgal, a hatik. megnyittoták a shortokat, amiket szépen lezártak 25300 körül., újra és újra. 25100 rés akkor is várja. USA +5% DAX negatív. HA USA fordul, DAX game over.
"Ilyenkor" 25550-nél is megnyitottad, aztán 25280-ig esett. Bár én kicsi téttel küldtem. 25720-30as pozijaimat 500-nál lezártam. Ez a jobbik eset, tartani kellett volna. NQ 28750-30.000 Eladó nincs. "Ilyenkor kell longot nyitni"?.
a pénteki nap sokakat összezavarhatott ( megmondás jön ) "A harmadik pénteki napok – különösen a negyedéves ciklusok végén, mint amilyen a szeptemberi is . Ekkor járnak le egyszerre a következő határidős és opciós instrumentumok: Részvényopciók és ETF-opciók Részvényindex-opciók Részvényindex-határidős (futures) kontratok . Ez a koncentrált lejárati hullám jelentős hatással van a DAX 40 index rövid távú dinamikájára." mint megmondóztam pénteken ....értelemszerűen ( egy két kacat szerint is ) szép sok volt a long amiket zárni kellett long covering (magyarul gyakran hosszú pozíciók lezárása vagy long zárás) történt ami kiütötte a közelebbi ( viszonylagos) long stopokat is és meg a kamatemelés hatására várók elkezdték a vackokat megszórni shortokkal ..... persze ezek mint lentebb írták a dt-nek végülis majd mindegy , de nem árt figyelni a dátumokat főleg a negyedéveseket ...egyik apácánk szerint persze ( kufár okoskodó ).. https://keptarhely.eu/images/2026/02/05/v00/20260205v00z8kz0i.jpeg
tudós és megmondós teória ( perc vagy perec anyóka után szabadon) pár cikk nyomán , tehát azaz NEM saját teória……hambiland gazdaság erős a kamatemelés a várakozással ellentétben letöri majd az inflát így jó a tőzsdének is …..a cikkek íróival lehet vitatkozni … azonban napon belül mindez lényegtelen teljesen , hiszen a piaci zörejeket akarják lekereskedni a dt-sek így az ármozgás iránya, alakzatok , elli , hangulat biiszbaszok , szintek számítanak csak hiszen a napon belüli mozgás egy részének megcsípése lenne a terv ( felette ugyi swing tréderről vagy befektetésről beszélhetünk ) + desszert a megszokottan a világvégét várók szép bíg short pozikat vettek fel hambilandban (is) ….innen a szokásos a topik alapító nevének megfelelően a birkákat mindig megnyírják….aztán valamikor valahonnan majd esik és géniusz megmondóknak is természetesen igaza lesz ( ÉN SZÓLTAM ….MINDÍG IGAZAM VAN ) ....csak ügyesen !!! https://ibb.co/hFBmRyN9
pénteken nyitott TL163 certim higitva áthoztam. Kockáztattam , nem szeretem az ilyet de pénteken így döntöttem. A nyerőben lévő certiket zártam.... Kellemetlen hétvégém lett Vasárnap mikor ránéztem az árfolyamra.. De egy kis szerencsével ma kisimúltak a ráncaim ...
-Private Banking friss:-DAX A 25 781-es természetes szint elesése két hete korrekciós hullámot indított el. Egy korábban hagyott rés még megtartotta, de a piros trendvonal alatt maradt a grafikon. A 25 000-es szint törése még nagyobb teret engedhetne lefelé. Felül a 25 781 vált támaszból ellenállássá, közelében inkább short keresés jöhet. A 24 218-as következő természetes szintig is lejöhet az árfolyam. A korábbi kitörési pont 23 438-nál is a pakliban lehet.Ellenállások: 25 781; 26 562; . Támaszok: 24 218; 23 438; 22 656.
nagyon csendben van mindenki, dax long senki? 25500 vs. USA ATH. dniel, merre van a kill zone-od? A kanyarban sem. NEvetséges. Likviditás: Amikor nincs nyitva USA, tépik, mint a szart. Amikor kinyit USA, lerealizálják. Micsoda birka népség ez?????????
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?