Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Megint szólongatsz.. Elmondjam újra,hogy megértsed? Nekem ez vált be.. 1/5 pozit nyitok egyszerre,egyet,esetleg kettőt. Sokszor felmegyek közben 5/4,valamikor 5/5-ig. Szakaszosan nyitok,szakaszosan zarok.. Ebben a hónapban,1 millara kerek 800 ezret értem el.. De ez kivételes hónap volt. Az 80%. Volt hogy napi 25,50,vagy 100 is jött.. Nem az a lényeg,hogy milyen módszert használsz,hanem az,hogy tisztában vagy-e az iránnyal,beszállasi pontokkal. Sokszor van olyan igen,hogy az első adag nem sikerül,pedig jó a fő irány,csak megy még egy kicsit ellenem. Akkor nem pánikolok,és zárok vesztőben,mint ha olin lenne,hanem szépen kivarok,és fokozatosan ráadok,de altalaban mar kivarom a fordulást,és akkor. Van amikor több instrumentum van egyszerre. Arany,olaj,Nasi,Dax. Amelyik zöld,azt zárom.. Én mem mondtam hogy utánozzál. Ha neked az olin jön be,akkor csináld azt. FIX MÁP. Az megtakarítás.. Az 1 milla feletti rész mindig odakerül..Persze hogy nem sok mar ez az 5,5% Tudom jól.. Viszont a tőzsdére nem kell több..így sem használom ki a teljes tőkét..Én elvagyok most így.Már lenyugodtam.. Nem a tőzsdén akarok meggazdagodni.. Ha nem tudunk megfogni a 600 pontos nasi esésből,vagy emelkedésből napon belül csak 100-at,akkor minek a nagy tőke? Inkább a jó be-és kiszállás a fontosabb.. Abban kell fejlődni mindnyájunknak.. Tedd a szivedre a kezed.. Amióta elkezdtél tőzsdézni,összességében vesztő vagy,vagy nyerő.. Nagyon kevés ember van itt szerintem,aki abszolút nyerő.. Inkább a többség fut a pénze után,csak nem vallja be.. Úgyhogy mindenki a saját kialakult stratégiájában bízzon,ami bevált neki.. Maradjunk ennyiben..
azért DAX sem kimondottan short gyanus,napos gyertya fölé ment onnan jött vissza és van egy napos short gyertyája így,miközben ATH-ra hajt,logikus lenne ma egy körbeölelő long napis a részéről
Ja az 1/5 ödöléssel valóban a nagy lehetőségek mennek el,pld a margit :)))))))) Úgy egyébként semmi gond a fúl tökével való kereskedéssel ,de csak szintnél és nyitó jelre,mondjuk ezt azért nem mindig szoktam betartani ,van amikor nyitójel nélkül nyitok fulos pozit ,ami vissza teszt esetén ha jó a szint ellemzés azért nyerő szokott lenni,itt a limit megbizás is jó
a reggeli nq shortot itt zárnám ,biztos ami biztos a fene tudja mi mára a terv,nyitóig fel ellenállásig majd nyitóban le vagy vissza támaszig és nyitóban fel,kb 250 pont lett volna benne DAX long is jó lett volna sáv aljáról 150 pont kb abban is lehetett volna,shortot viszont nem nyitnék NQ ban most mert éppen féluton van a sáv közepén
Most újra 25490 limit eladást betoltam, 474 körül kóricál.410-nél lezártam, tehát gyakorlatilag újra megjátszom a 490-et ugyanúgy 0.1 egységgel, HA feljön oda. full tőkével 1.8-at tudok nyitni daxban. érthetőbben: 1 pötty elmozdulás 1.8 EUR 100 pöttyi 180 EUR 0.1 egység 1/18. NQ-ban 2.0 egységet tudok nyitni 0.2-t nyitottam most (Shortot 27500-nél) vagyis tőke 10%-a.
Olvasd el mit írtam, miről kezdtem el véleményt alkotni. És értelmezd: csdobos tőkét ötödöli : 1/5. De minek? Ha szar irányba megy,higít, ha továbbra is, higit. stb. De ha eleve szar irányba megy, minek higít? akkor miért nem a fordítottját tette meg? az 1/5-öléssel pont a nagy lehetőségek mennek el. amikor Mr 5k megnyit 2db 5000db-os pozit, nem gondolkodik, ellenállásnál betolja all-in, nem higitgat, nem szedi széta tőkét 5x2000 db arra számítva, hogy megy tovább, mert arra számít, hogy nem megy tovább. 4-5 pozit nyitottam volna egyre fentebb, vagyis arra számítottam,h megtolják északra a népet...de akkor miért nem longolok? Érted? ~ közel dax 100 pont eséssel nyertem 2900-et. Igen, csinálok 500 pont esésből 15000-et, hurrá, ha kicsit bevállalós vagyok akkor ez x10 = 150.000 Ft-ot 1 pozi fele tőke 100 pötty 30.000 Ft, és lehet menni a kertbe, ahogy bonti fogalmaz....... érthető?
Mi a reakció. Jó kérdés. Meg kell hozni az a döntést, hogy mennyi bukót vállalsz be. Ha eléred, akkor zárod. A többit a helyzet hozza. A héten elindítottam egy long pozit NQ-ban, amit hosszú távra terveztem. De csak csorgott lefele. Aztán dobos is mondta, hogy lefele az irány. Akkor fordítottam rajta. Na, akkor fordult. Akkor vissza long, de már más indexekben is. Este kilenckor zöld volt minden. Zártam és hagytam a francba. Aztán beszakadtak. Ma újra beruháztam, de csak kicsiben. Persze megint megszegem saját szabályomat, hogy nem kéne mindig poziban lenni. Nagy önuralom kell. És én is sokszor vétek magam ellen. De egy szabályt már fixen tartok. NIncs all-in. Tudom, te szereted. De nálam ez vált be leginkább. Vannak minuszos hetek, olyan nincs senkinél, hogy ne lenne, de most több a plusz. 3 hét pluszra jön egy minusz. Nagyon sokat kell mondani, amikor kezd egyre jobban minuszos lenni egy hét, hogy ez nem az én hetem és nincs pozi. Ki kell ülni a kertbe és azon meditálni, hogy a pénz nem ehető. Vannak háziállatok. Szemükbe nézek, és mondom nekik, hogy milyen jó nektek. Itt kapirgáltok és nem aggódok, hogy hol áll az árfolyam. Bolondság? Lehet. De néha köztük kell legyek, sok erőt adnak.
Bonti, tegyük fel 27200-ról longolod az NQ-t, kicsiben toltad, mert mi van HA... tőke 1/10-a. Ha jó irányba megy 1000-et, csak 100 pontnyit nyersz, menet közben már nem longolod, mert ott az alsó pozi, mert arra számítottál, hogy ha továbbesik, de nem esett. vagyis a kis fika pozi alig hoz valamit. ha meg rossz irányba megy? mi a reakció, hígitás... gyakorlatilag a szart pusholgatod, én tegnap pont ezt csináltam. mindenkinek a saját logikáját kell megtalálni, ami szerinte helyes, ezt mondja Nesztee. dax 25507 dupla csúcs után 25504: ennyi volt. benne vagyok 1.8 helyett 0.1-el, 60 pont esés 6 eur?...)
25520 0.1 egységet kivettem. jó infla adatot várok köv pozi 25490 után 25550 0.1 25650 0.2 25750 0.2 fusson értem, ha annyira akar. ha meg is pattan, robotka leönti.
11:42 olaj ismét piros m1, dax zöld. m1 középen erőlködik az olaj, dax piroslik tovább. gyakorlatilag totálisan inverz módon mozognak, "nincs összefüggés"... látom..
25507-25507 után 25504 és 94... :S hát b+ meg. benne lehetett volna még az 6 pont...... 11:34-től 3 percig!!! Esett az olaj, ez idő alatt a DAX jött fel 50-et. most fordult 11:37-kor az olaj, és észak. 11:38-kor NAGY zöld gyertya az olajnál, dax kicsit korrigál. Akkora mutyi van, mint az állat Az olajból nyert manát pakolják át az indexekbe. Pont ez történt az NQ-nál, robotkák a világba longolták, a frissen üdén jött Olaj long nyerőkből, vagy short nyerőkből. telebaszták magukat shortttal, hülyék lennének fordítani, ez a robot szemlélet.
mennyi Ft-ot nyersz egy ilyen 50 ponttal? Csak nem titok. én az utóbbi 3 nap mind a 3 nap 80-100e körül hoztam. 767 + 100+90+60 kb. így kerültem "hirtelen" 1M fölé. 3 nap.. de most túl szépen ragyog a fejem felett a glória, tehát pihenőt tartok, kicsit kockáztatok, ami nem fájna, ha szar irányba menne. dax -50 pont után lassan +50. ki érti ezt a hullámzást, ez robotka. akár tetszik, akár nem. kiszámolja,h ha lemegy 50-et, és telibe tolja a longot + shortot realizál, akkor szumma szumma + kitör új csúcsra, ezt kalkulálja, és tudja, látja maga előtt a manát.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?