Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
NQ szerintem tegnap longba fordult és ma már Space X is viheti long irányba is,29720 körül ellenállás ha ott elakad akkor vuisszatesztelheti a tegnap délutáni kitörést, de simán át is viheti az ellenállást és csak utána tesztel vissza,nem tudom,péntek,ritkán vált irányt,de Brent simán fel is pattanhat,mindenesetre most DAX short biztonságosabbnak tűnik, ha pattanik Brent az DAX-nak jobban fog fájni mint NQ nak.Mindenesetre NQ nál shortba ha ellenállásnál jönne short jel az jó lehet még fölötte is mert sűrűn szint fölé megy és utánna tesztel vissza.
NQ m5 inverz fej váll van, 29560 nyakvonallal. fej 29250. vállak 350-430, tehát emelkedő vállú. 29800-29900 a tpje, a számításom szerint. NQ 4h SMA50 29660: az előző csúcs is, amiről lebaktatott. ezért tartom csdobos, és ez már kb a 4h tető...
DAX short 680 rol-850 es stoppal,egy kicsit nagy a stop szint de nem érek rá nézegetni,300 köré kellene visszajönnie,Brent támasznál igy látok fordulatra esélyt,továbbra sem hiszek az iráni békében Trump csak a tőzsdéket manipulálja,szintek alapján
Most mit vársz mig mondjak? Nem fogom mínuszban zárni, ha tetszik ez a hozzáállás, ha nem. Az NQ-t nem érdekli az olaj, azért a -10% csak érdekelte ;-) A béke, ami az olajárral van összefüggésben...... Látom, hogy már 29570, de 29620 volt éjszaka, HÁTHA elakad. DAX nem jön ki új tetőre, hiába erőlködik NQ. Tom öntést várt a Space X miatt, hát long lett...
Beragadtam. Anno pont te írtad, " a stop megvéd a profittól is, nem csak a bukótól". Néha csak türelem kell. Nesztee vallja a 300-as stoppot, én néha bevállalok többet, néha bejön, néha nem. Te bevállaltad a longot? Nem volt merszed gondolom. Vagy bevállaltad a shortot 29500-ról? arról se írtál, tehát lemaradtál 300-ról és +300ról. Nem vitázok olyasmin, amin semmi értelme. HA 28760 és 28840 jónak tűnt, akkor 29150 miért ne lenne jó hosszútávon? Fordul a bili. 29800 az előző nagy rottyanás teteje, de 28200-ról nézve az már eléggé túlhúzás gyanús.
https://kephost.net/p/MjQzNjQ2Mg.png nq 1h 28200 GAP érintéssel, alsó vonal. napok óta arról írok,h 28600-at tartják, tartogatják, longot várok, hát jött. De ehhez Trump kellett. 2x -5% : kék zászló. 2x narancs: pedig a korrekciós zászlója. csökkenő csativonal tetejénél van, de ez 1h. Ha valamiféle ellioot akarok ráerőltetni, akkor a 28200 az 1-es pont, 2es pont ez a magasabb tető 29600. és jön a 3-as. 28200 alá. 28200-28070 GAP még mindig elmaradt, oda várom. Tehát a 29150 pozi bár szar, de azért annyira nem szar. STOP-ot felbasztam 29850-re, hátha nem ér el. Remélem, bízom abban, hogy Trump mondja el 3x ma, hogy szerintem béke, már nagyon közel vagyunk, már aláírtuk, csak nem száradt meg a tinta. Hétvégén meg újra bombázzák egymást, talán.... szerintem ez a béke sérülékeny, ha alá is írják, tart 1-2 hétig, és folytatódik a kelekótya long, és jön robotka és -5%.
És mit értél vele hogy lebaktatott 640-ről 240-re.. Mit értél a 400 ponttal,ha nem zártad le? Azóta megint 300-al feljebb van. Ahelyett,hogy zártál,és fordítottál volna,(akkor 700 pontod lenne) ülsz tovább a minusz 400 pontban.. De már nem érdekel,nem győzködlek tovább.. Csináld úgy,ahogy akarod. Te pénzed..
Szokták írni a többiek. Ha 1x beindul az öntés, nem fogja érdekelni robotkát az öntés. 28200-ról elindult, 28780-nál is volt shortom, amit zártam ~ 100 pontban +. 28840-ről is volt, amit zártam 28740-nél. Tehát minden emelkedésbe bele kellett adni. ADDIG. Trump fingott, és 29600-at írunk + 1000, mire szted? Likviditáskeresésre? Short stoppokat fogtak, és fogják is, longgal addig támasztják, amíg van miért nézelődni felfele ("likviditásért" = Shortokért, stoppolni, úgy mint 28200>> 30800), vagy egyetértesz vagy nem. 10 napos long után 1 piros átfogta 10 napot, vagy elfogadod vagy nem. Elfáradt, bedöntötte. Pf. meg írkálja,h AI para, 28200-30800 között SENKI nem pánikolt, mert emelkedett, ez ilyen.
A dupla alj pont a robotot nem érdekli mert ő a likviditást keresi... ezert kel neked is azt keresni amit TA-val, az az technikai analizíssel tudsz megtaláni tehat de TA, az ehez szükséges adat meg ott van a charton.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart a dax mutatjaaz irányt. volt ez a felszúrás 24740-ig, azóta esik dupla tetőzött, elfáradt...meddig nem fárad el a hülye bika long? majd 23k alatt long, addig biztos nem. 24500 alatt réstöltés gap down.
ha még erőlteti a longot, akkor a zöld tetejéig kilő. 30000-30200 +++ akárhova. kereslet -kínálat, én ebben nem hiszek. de mind1. ez sima maszek rajz, nekem jó, működik, most nem._)
https://kephost.net/p/MjQzNjQzNg.png dupla alj, az nem kereslet kínálat, hanem TA. és robotkán múlik,h leönti vagy tartja. Tartotta, tehát long. De meddig? ha úgy gondolja -5%, ezt se látni előre, csak kinyit és -5%. amit rajzoltam. piros kék találkozása talán 29700-29800 előző csúcs. napos SMA12-ig felszúrás, amúgy per pill a napos középig jött. ha ez a visszateszt, akkor innen borul az aljára.
közben 29505. AI para l....sz kaporral. senkit nem érdekel, amíg felfele baktat, én meg pont ezt írtam neked dniel. Ha jön 1 db-5% NQ, akkor "hú pánik", nem pedig kereslet kínálat, ez egy marhaság. Robotka bedöntötte 2x -5%-al, majd a 2. -5% os nap aljára lement újra: ez a 28200, ahonnan már pattant. tehát gyakorlatilag ZÁSZLÓ pipa: -5% és -5%, 2x. TA. ABC jön a korrekciós hullám, akár 30000+-al, én erre írtam tegnap és előtte,h erős longot várnék, a dupla aljból longolni kellett volna.....most már mind1.
Hidd el nincs smemiféle kínálat. Robotka teszi a dolgát. Jól láthatóan tartotta az1h közepet, "LÁTVÁNYOSAN". megcsinálta a 28400-28200-ig lebaktatást éjszaka. VOLT longom 28360-ről, de lezártam 28420-nál, de utána éjszaka volt 28230 is, tehát kb. kistoppolt volna. Mire felébredtem, már 28700 volt, gyakorlatilag robotka itt fordult. Nincs itt semmifélekereslet kínálat. A dupla aljnál döntést hozott, shortok kidobálása, friss longok nyitása, és PUSH + hír alapú patt rásegített a longjának, de minden egyes izmos kilövést lerealizál, mert kell a friss likviditás ROBOTKÁNAK!. 29620-29220 és >29460 amit itt látni a 29460 1h aljakat törte le. tehát akár rotty is lehetne, visszateszt, és nincs mana. hiába DOW és DAX erő, nem megy tovább 29460-nál. mert AI tömeg húzná, de nem húzza, hanem visszahúzza. ha 1H elakad, jön a 29k- 28800. "rotty vissza a hír értékre", áltaálban az GAP. és 28630-ról pattant.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?