Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
oké,de ott van egy támasz is,ehhez nem kell mozgó,hogy lássam, használtam párszor mozgót de a sok mozgó nem győzött meg,hogy kell a rendszerembe,akik használják azok valószínűleg nem néznek annyi idősikot mint én,A lényeg,hogy mindenki azt a rendszert használja amiben a legtöbbszőr jó döntést tud hozni.
mozgókat nem használok,így is túl sok mindent nézek,jelenleg még van eséyl a fordulóra föleg,hogy támasz szint elött végre van egy 10 perces körbeölelő short kombináció ha ez fals lessz akkor van esély a fordulóra újra long irányba,de persze mivel ez long irányba mutat bukhat is a támasz,az azért biztató,hogy még nem vitte ki
Nálam már kb 2 órája a 680-830 sávban mozog 5 percesen szépen le lehet kereskedni,és nem kell afyalni rajta hogy merre fog kitörni.. Miért érdekes az? Legalább hatszor bejárta ezt a sávot..én csak 50 pontokat szedegettem belőle ki,de vagy négyszer..Ilyenkor a legbiztonságosabb kereskedni..
Most kb 250 pontos sávban mozog NQ,de a fene tudja merre fog kitörni, talán long irányba de simán ki is viheti a támaszt mert 30-60 percesen elég mélyre ment hozzá,longba még rányitnék ha lenne jelem,de a shortot már innen elengedem az az ellenállástól volt jó ötlet.
A támasz ,ellenállás szinteket lehet nagyobb idősikon meghatározni 10-15 perces már szerintem jó a nagy mozgások miatt viszont jó jöhet a pár perces grafikon is én 1-2 perceset szoktam nézegetni mint kis idősik meg a szokásos közép 5-10-15 és a nagy idősik 30-60 afölött még a naposra érné meg ránézegetni időnként de egzotikus 20 perceset is nézegetem :) az ellenállás 244 nél volt bejelölve 234 volt a napi csúcs,támasz most 28 589 - 604 volt az alja gyakorlatilag limit megbízással 20 ponton belül meglehetett volna próbálni, egy 50 pontos stop szinttel 1-4, 1-10 is lehetett volna benne. Jó az 1-2 perces de erős szint közelében
Jól mondod.. A pozi méretet csökkenteni kell.. Nekem 1 millám van alapból,a töbnletet mindig elutalom,van,hogy havonta többször is..Mert idegesít,ha több van a szálmámon.. Szóval 200 ezres pakkok vannak beállítva Daxnál is,Nasinál is..Most pl.csak egyszer,max kétszer nyomtam rá a vétl oll.eladás gombra,ezért letteknilyen kicsik a nyeremémyek.. A vesztőket is ugyanígy kinyomom..Nem hagyok pozit 2-3 percnél tovább Nasiban.. Ma így is összehoztam annyit,mint amikor 100-200 pontokat sikerül fogni egy irányban mondjuk egy délelőtt alatt...
Lehet most kinevettetem magam,de ilyenkor már én is az 1perces-5 perces grafikonok alapján nyitok-zárok,és 5-10-20 ezer ft-okra megyek rá,mert nem merem végigvinni meg az 5 perces gyertyákat sem.. Szép apró kis nyeremények,de a semminél,meg a beragadásnál jobbak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?