Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 03. 29. 08:12

DAX  

Minden ami DAX.

Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.

Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nesztee
Nesztee hétfő, 09:16
Előzmény: #305918  csdobos
😡 Pénteken délután is buktam. =nem mindig
Cicamisi hétfő, 09:16
Előzmény: #305903  dniel
Köszönöm szépen a hozzászólásod! 
csdobos hétfő, 08:33
Előzmény: #305915  Nesztee
Amúgy meg Neszteenek mindig igaza van,tehát legyen long..🤣
csdobos hétfő, 08:14
Előzmény: #305913  ktamask
Népi hiedelem?
Inkább az a népi hiedelem,hogy egy ilyen nagy napi esésbe mindig bele kell venni,mert úgyis visszahúzzák..
csdobos hétfő, 08:05
Előzmény: #305914  ktamask
Hát az aranykereszt után azért emelkedett a Dax 1300 pontot,ha jobban megnézed..
Persze napon belül most is jó lehet a long,ekkora esés után,daytrédelni mindig lehet,csak le is kell zárni időben.de én mégis úgy érzem,hogy középtávon,mondjuk hó végéig inkább a short lesz a gyúmölcsözőbb..
Nesztee
Nesztee hétfő, 08:02
8:00 long
ktamask hétfő, 07:50
Előzmény: #305911  csdobos
Dax napos arany kereszt van -volt ha jól láttam.. mégis esett.
4h sma200on ül.
ktamask hétfő, 07:44
Népi hiedelem.
Ekkora esés után még egy ilyen nap jön.
1h elakadt sma12nel
Short 110 pötty
De péntekről meg 28750-28250. 500
Robotka.
Volt esze
ktamask hétfő, 07:41
Dax long 7:38
24389
STOP 24340
TP 24490
csdobos hétfő, 07:39
Na jó reggelt..
Pénteken kiégtem..
Egész májusban hajtogattam,hogy júniusban jönni fog a korrekció..
És jött is..
Erre pénteken,a csütörtöki napból kiindulva,hogy a Nasi -1%-ba bele lehet venni,mert csütörtökön is húztak rajta nyitás után 400 pontot,összehoztam egy szép kis bukót,mire észbe kaptam,hogy itt nem lesz fordulás..Ezt is be kell vallani,ha hibázik az ember..
Ma hajnalban viszont megcsíptem a longgal 250 pontot,aztán reggel újra short,de mostmár fele-Dax,fele Nasi,meg egy kis olaj long is volt..Sajnos ezeket is korán zártam,de már égetően szükségem volt egy kis nyereményre,hogy visszajöjjön az önbizalmam..
Szóval én már nem adok itt több tanácsot senkinek,mert a megérzéseimet magam sem tudom kamatoztatni,másnoknak meg mégúgyse akarok rosszat..Olvasgatom,hogy ilyen visdzateszt,meg olyan felpattanás..Véleményem szerint pénteken elindult egy folyamat,ami nem 1 napos lesz..De mindenki csinàlja,ahogy érzi..
Sok sikert kívánok a továbbiakban...
ktamask hétfő, 06:59
Volt egy nq shortom 29168-29057.
tibbi60
tibbi60 vasárnap, 13:34
Előzmény: #305907  tom122
Akkor minden felpattnal a beleadás lehetne jó,hétvégén,12-n ipo,az húzós lehet
tom122 vasárnap, 13:16
Előzmény: #305907  tom122
Mindenesetre lehet,hogy jobb a 10-15-30 percesek alapján találgatni az irányt napon belül, mint az 1-2 perceseken
tom122 vasárnap, 13:13
Előzmény: #305906  tibbi60
Akár,de hetesen is körbe ölelő született, extrém esetben 12000 is visszajöhet. Hetesen nézve ez volt a harmadik és egyben a legintenzívebb emelkedő szakasz.Mi kellene ehhez egy elhúzódó iráni válság és Tajvan megtámadása.Ehhez persze 23000 környéki támaszt kellene kivinnie,kérdés hány emelkedő szakasz fér bele hetesen nézve,viszateszt nélkül.
Ha  hetes körbeölelőt teszteli vissza és nem akar tovább longot folytatni akkor 23700-800 között várható az elakadás odáig viszont simán vissza mehet,ha utolsó órás eső ygertya fölé megy az árfolyam akkor valószinüleg elindul arra fele,elötte persze simán vissza is mehet az aljára de felmehet anélkül is egylábon,Naposon nézve semmi sem történt van egy visszateszt nélküli intenzív emelkedés 28400 körül a támasz,ami viszont elgondolkodtató az nem is a napos hanem a hetes és az esetleg várható havi záró gyertya,ettől persze még nagyon messze vagyunk.Mindenesetre én elsősorban a visszateszt utáni esésre számitok,a visszatesztre viszont van bőven tér long irányba
tibbi60
tibbi60 vasárnap, 11:30
Előzmény: #305904  tom122
hát ezzel már felbeszél a pénteki fiaskó miatt,sztem
tom122 vasárnap, 10:12
Előzmény: #305902  Nesztee
Köszi,de igy utólag pont annyira örülök a felezésnek mint a duplázásnak,mondjuk az egy napon belül szerintem még nem sikerült vagy nagyon nem mostanában,ami margin call-t illeti az kb tizenvalahány éve volt ezelött ,amikor elkezdtem tőzsdézni,a pozició méreteim azok meg nagyrészt fulosak ,maga a tőzsde pedig számomra már jó pár éve nem a pénzről szól hanem egy sakk játszmáról a Főnivel,annak persze örülök ha pénzt nyerek,mint egy kisgyerek aki édességet kunyermál és kap :))
dniel
dniel szombat, 17:23
Előzmény: #305899  ktamask
NEm feltétlen vártam egy nap alatt le de viszonylag hamar... Ami kicsit zavar az valoban a gyorsaság és az hogy a sávom alá esett ... viszont hogy mikor mi történik azt érdemes át gondolni... a rotáláson szeretsz lovagolni de sztem nem érted hogy ez hogy történik.. amikor a hangulat vezérli a tözsdét nem számit semmi csak sell és kész ... 
Csütörtökön a Broadcom-ot nyitás elött elpusztitották és a fertözés átterjedt a többi AI, Tech papírra is... Ezen a napon erős rotálás is volt mert pl a DOW a pánik közepette ATH-t ütött az egyenlö sulyozásu S&P-t sem érintette a fertözés... A VIX ezért is volt a nyugalom tengerén mert senki nem érezte indokoltnak hogy a piac essen pár tech papir miatt... 
Szoval volt már egy sztori csütörtökön ami az AI-val kapcsolatos... nem trump, meg nemtomén mi... 
Erre jött a pénteki NFP ami továbbra is erös gazdaságot mutat nem akar össze rogyni hogy kamatot lehessen cskkenteni... Ami pár emberben át irta a narrativát... leginkább azok fejében akik eddig arra alapozva fektettek be hogy majd jönnek a kamat csökkentések és a habzsi dőzsi.... szoval ezeket a sztorikat átárazták... hogy vége van e nem tudom minden esetre a következőkben azonnali forditás szükséges... semilyen trend nem tört de közelk vagyunk hogy nagyobb lépés közökben lehessengondolkodni de erre fogadni ugyan olyna lutrni mint minden nap a piaci tetöt várni... majd a piac irányt mutat nekünk nem az a dolgunk hogy el döntsök minek kel lenni én egyböl átálok a sötét oldalra ha a charton azt látom azon az oldalon van... de a saját fejem után menve nem gondolok semmit mert nem az én véleményem számit... 
Kamat fel, dollár fel, kamat csökkentés egyre kevesbb és távolabb folyamatossan átárazodást generál... ez nem piaci össze omlás csak a piac egy része változtat a hozzá állásán... hisz a gazdaság erös nincs ok össze omlani... ha a gazdaság egyébként erős és a tech le ereszt akkor mehet az átrotálás más szektorokba amik eddig el voltak felejtve... sok alvo vulkán van a tözsdén ami azért stagnál mert nem jut rá elég likviditás nincs a perifériába de ha a reklám papirokat elkezdik feladni akkor vissza térhet a töke ezekbe a szektorokba... és igy az indexek továbbra sem omlanak össze... még egyenlöre szeparált a piac.... vannak mozgolodásk de hogy erös töke rotáciorol lehessen beszélni ahoz kevés de az minden képpen folyamatossan látszik hogy ahogy az emelkedésben ugy az esésben sem szélesedik ki a piac vagyis valamenyi már most is rotálodik át a lemaradokba...
Nesztee
Nesztee szombat, 14:57
Előzmény: #305901  tom122
Sajnálom! Ezen mindenki átesik. 
Én már nagyon régen magam mögött hagytam a margin call-t. Ha megvan a napi 100-200 pöttyöm, akkor utána, ha nagyon unatkozom és nem bírok magammal, a szokásos pozi méretének 1/4-vel "játszom". A méretezésre nagyon kell figyelni! A margin szintet nem engedem 200% alá+biztonsági stop.(nálam 300 pötty)
Tegnap is így történt. Délelőtt összegyűjtöttem 150 pöttyöt, utána negyedeltem és azzal buktam 200 pöttyöt. Így még mindig plusz lett az egyenleg.
Csak azért írtam le, hátha valakinek hasznos a tapasztalatom, amit az évek során megtanultam. (Egyébként tegnap szépen kielemeztem H1-en, hogy short várható, mégis longoltam, amikor úgy gondoltam, hogy eleget esett.......és nem.)
tom122 szombat, 12:03
Na,ja ,én is nosztalgiáztam kicsit tegnap,sikerült lefeleznem a számlámat,margitnéni segítségével :)Visszaemlékeztem azokra a régi szép időkre :) Mondjuk  jó pár éve azért nem egy pozival hoztam ezt össze és nem 1 nap alatt.Ehhez persze az kellett, hogy hiába elemeztem ki a short irányt és azt is ,hogy milyen szinttörésből milyen  messze mehet le az árfolyam,egyébként oda is ment,ahova vártam,igaz nem feltétlenül 1 napra gondoltam.Ja és persze, stopom sem volt,hogy üdvözölhessem  margitnénit.Vagyis kellet egy pozició ami ellentétes az ellemzésemmel,stop elhagyása,és hogy nyitás után,ez az Usa nyitásakor volt egyébként aljáról még akkor,amire legközelebb csak este néztem rá,egyébként két szint volt az első meglett egyből az első órában,ide vártam eredetileg,de ha alá megy akkor jött a második szint ahova lemehetne,ez volt a napi záró végül..
Egyébként esni azért tudott ilyen szabadon ha már nincsen TA :)),mert az első körbeölelő napos gyertya kombináció ott volt a csúcson,most érdekesség képpen egy hetes körbeölelője van,ettől még ezervalahány pontot is vissza jöhet NQ,meg persze akár eshet is tovább szép komótosan ahogyan a stoppok zárodnak a longosoknál,vagy margitnéni besegít,mert ha jól sejtem nem sok pozició nyitás van,ami felfelé viszi,még ha csak ideiglenessen is.

Topik gazda

birkanyiiroo
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek