Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Magam viselem a marhaságaim következményeit. Ha tegnap a long paripákra hallgatok, akkor pislognék Persze a stop megvéd. "Inverz fej váll", ezt hallom 2 hete, mégis lefele haladnak. dax csinált egy izmos visszatesztet 24880>24960, láttam hogy dupla tetőzött: ("SETUP megvolt"), de néha tényleg zavar, amit ti írkáltok, hogy " long van ", úgyis kizöldülök, hamarabb, mint a shorttal. majd kiderül.
Nagy segítség egy "amatörnek" ha valamelyikőtök írja megindokolva, hogy vajon miért kell pl. most irányt váltani. Nekem most az irány inkább short mint long, de ha valaki megírja hogy miért long szívesen elolvasom. Az jó ha többen összerakjuk a "tutit" ami persze pillanatok alatt már nem az. A tegnapi tömeges eladási hullám meglepett de a short hangulatomat erősíti.
1.”mindig mindenben okosabb akarsz lenni, legyél, tartsd meg magadnak”... irtad anno..... én pár zárt csoportban sokat tanultam másoktól akik az adott instrumentumra vonatkozó jellemzőket jobban ismerték , ha nincs “ész” osztás ( ami nem napi 2-300 zavaros és beteges ömlengés a lófaxról egy szorongó elmétől) minek fórumozni ? ) 2. a saját elképzelésed eltérítette a a zseniális teóriáidtól a mások elképzelése ..te írtad …:) mi a fax van ? oviba vagyunk vagy több szem többet lát + erre semmi sem kötelező főleg olvasni és “ráhallgatni” meg az oviba kell az óvónénire , tipikus fogyatékos kivetítés ( MINDIG MÁS A HIBÁS) 3. a fibók, mozgók ,vixek a felhő “xarok” ...te írtad ... én viszont használom azokat így nagyon nincs miről beszélni erre nekünk
Tom és csdobos legalább segítőkész, ők beírják, hogy milyen pozit nyitnak, és miért, mit látnak. Te csak nyomod a rizsádat, hogy "kampó klotild" megint térdel, és nem stoppol. Te néha felteszel 1 képet, hogy " jó irányban vagy", amikor már esett 100-at. Ez nem segítség a fórumra nézve, csak utólagos "én mindig jó irányban" nyitok szekció. és gratulálok is ha így van. Néha tegyél fel "várakozást", szerinted mi a reálisabb.
Ez a tegnapi elképzelés: https://kephost.net/p/MjMwMjY4OQ.png Írtam rá magyarázatot, az első GAP-et visszatöltötték (fentebbi piros karika). a 2. már büdös volt. Zöld emelkedő sáv letörve, 25000/24930 tarthat, éjszaka pedig megcsinálta a 25050-et. "Szófosó" ez alapján te mit vársz? azt,h visszajön mégis 25300-ra még a héten?
Tegnap mindenki az inverz fej vállra koncentrált, aztán leszambáztak -200/-400 pontot a csúcsokról. Dow meg elengedett 1000 pontot. Végülis, ők stoppoltak, jó esetben. Te tudod előre, hogy mi történik? Te csak a biztosat kereskeded? Pont te írod,h a piac kiszámíthatatlan. Mégis meghozol egy döntést, amikor úgy tűnik, jó döntés. Aztán utólag vagy-vagy. én a dax-ot 25000 alá várom. először pattant 24996>25028, majd 24990. NQ még annak örül,h az 1h közép felett van, szófosó-megmondó vagyok, így van. Feszültséglevezetés. Amikor csdobos -300ban ült, nem 1x,biztosan nem volt ideges. Aki "biztos a dolgában", az soha nem ideges? Long trend van úgyis visszajön, vagy nem.
mentálisan sérült, függő...“ SZÓF@SÓ“ (kampóós ) FÓRUM TRÉDER 1. Kompenzáció: a teljesítmény hiányának pótlása. Az egyik leggyakoribb ok ( folyamatos KAMPÓÓzás született kontraindikátor). A tréder nem tud stabil, következetes eredményt felmutatni, ezért verbális teljesítménnyel pótol. Á fórumon: sok poszt = „jelen vagyok” sok komment = „értek hozzá” folyamatos magyarázás = „kontrollban vagyok”A piac viszont kíméletlenül visszajelez. Ha ott nincs kontroll, átkerül a kontroll a beszédbe.Ez nem tudatos hazugság – önmegnyugtatás. 2. Identitásépítés: „én vagyok a fórum trédere”. Sokaknál a legmélyebb ok: „megmondó” a „tapasztalt” a „régi motoros” ( nem hát folyamatosan okoskodó , de láthatólag “ütődött a témában” ) 3.. Szorongáscsökkentés – írás mint feszültséglevezetés A piac: bizonytalan kiszámíthatatlan. A folyamatos kommentelés sokaknál szorongáskezelési technika, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Ezért látja : túlelemzett setupokat , utólagos magyarázatokat mások hibáinak részletes boncolását ( Kampóózás). Mások hibáira való rámutatás = saját bizonytalanság eltolása ( MINDIG MÁS A HIBÁS) . A tipikus fórumposzt: „ez hülyeség” „rosszul látod” „én már régen mondtam ”. Ez klasszikus pszichológiai védekezés. Mentálisan sérült ,trédelésre alkalmatlan.
https://kephost.net/p/MjMwMjY4OQ.png "tegnap a bátor pilóták beshortolták. 24940ig esett. (korábbi sávtető 24930). legalább ennek a megpillantását várnám, dupla aljra, ha nagyon longolni akarnék. 25000 esetleg még támasz. éjszaka ezt a zöld vonalat: 25050-et nézte vissza. ha a pirosat meghosszabbítom, akkor éppen 25000 tartja még. 24980 alatt reccs.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?