Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
gyorsolvasással átfutottam mert borzasztóan hosszú volt, amennyire látom jól leírtad a lényeget.
ebben az értelemben az ő módszere valóban nem vegytiszta martingale, de ez is csak egy a sokféle kolonc-cipelős stratégia közül, ezért én ezeket összefoglalóan martingale névvel raktároztam el a tyúkeszem pirinyó rekeszében.
amikor már a 0-ért kell kepeszteni (ami a brokiktsg. miatt a valóságban mindig mínusz xxx), az nálam mind martingale.
Nincs ezzel gond, a cfd költsége nem magas alapjáraton.
Ha neked ez növeli a komfortérzeted a trade során, azzal már bőven megéri :)
Ha a számlád nő vele, akkor jól csinálod.
Veszíteni végül is biztos nem vesztesz vele, csak a 2 új pozi brokiköltségét.
Jah bocs rutintalan vagyok az ilyesmiben, persze vagy fél évet kellett volna meg tőke tízszerezést....:DD
Micsináljak, velem ez mindössze másodjára fordul elő 14hónap alatt, szóval nekem ez a nagy szám.
Azt meg nem is mondtam h előfordult olyan nap is h plussz mindössze 600ft volt....:D
De komoly pszichés löketet jelent a zöld szín látása a nap végén, még ha csak háromszámjegyű is az összeg.
Tehát ne kötözködj mert komoly lelki tőkét kovácsoltam ám!
:DDDD
pedig a hedzselés során CSÖKKENTED a kockázatot, míg a martingale során NÖVELED.
a rulettes példád nem martingale, aki ezt csinálja, nem martingalezik, hanem simán kidobja a pénzét :)
a martingale a rulettben azt jelenti, hogy teszel a feketére egy egységet. nem nyer, utána teszel kettőt, az se nyer, utána négyet, majd nyolcat.
így a megnyerhető nyereményed állandó marad (az első 1 egység) ellenben a kockáztatod fokozatosan nő.
a hedgelés eleve is kockázatcsökkentő módszer, nagyobb cégek, brókerházak, stb ezzel védekeznek egy jövőbeni kockázat ellen, az más kérdés, hogy ezt értelmetlen volt átvenniük a tőzsdén a kisbüfiknek. - értelmetlen, de veszélyesnek NEM veszélyes, hisz csak a költsége nő, a kockázata nem.
Nellának a 2 longgal és 3 shorttal pontosan ugyanaz a pozija lesz nyitva, mintha bezárt volna 2 shortot, és csak 1 maradt volna.
azzal meg nyilván nem nő a kockázata, hogy BEZÁR két pozit?!
A brokiköltsége nő, de ez össze sem hasonlítható a martingale-piramis kockázatával.
Törölt felhasználó2014. 10. 16. 12:55
Srácok tudja valaki mikor jelent a Goldman ma?
köszi
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?