cslugosi

Regisztráció: 2019-01-30 12:35:46

Hozzászólások száma: 67

Utolsó hozzászólás: 2020-07-01 10:43


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL 2020. 07. 01. 10:43
Mivel az a személy már nem vezető az Opusnál, így eltűnt a listából, így értelemszerűen nem látjuk a részvénytulajdonát sem. Ennyi a megoldás. :-)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 25. 21:54
Igazán plasztikus megfogalmazás. :-)
A lényegével viszont teljesen egyet kell, hogy értsek. A bizalmat játszották el sajnos. Amíg azt nem szerzik vissza - márpedig innen nem egyszerű - addig nincs az a valós befektető, aki komolyan belevesz. Legfeljebb szerencsejátékosok játszanak vele, de igazábol arra meg sokkal jobb játékpapírok vannak ezen a tőzsdén is...
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 23. 14:28
D.A. nem elnök lesz, nem az igazgatóság elnöke lesz, hanem vezérigazgató.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 23. 14:23
Ismereteim szerint B.Á. az igazgatóság alelnöke lesz, nem elnök. Honnan van az az infó, hogy elnök lesz?
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 23. 13:54
Nem ő lépett le, hanem megmondták neki, hogy az Opusnál vezérként ennyi volt a megbizatása. Igazából - ahogy jóval korábban is írtam - egy nagy nevet akartak hozni és úgy is volt, hogy B.Á. veszi át a cég irányítását. Amikor írtam a korábbi bejegyzésemet, akkor még ez a forgatókönyv volt. Hogy miért nem ő lett végül a befutó, az egyelőre még számomra is rejtély. Azt gondolom, hogy még túl korai lett volna részéről a banki körből teljesen átlépni ide és ezért született kompromisszumos megoldás, hogy egy másik MKB-s ember veszi át a pozíciót. Mindenesetre B.Á. szerepét már most is erősítették annyiban, hogy komolyabb témákban ő tárgyal, mint az igazgatóság alelnöke. Egyébként D.A. sem rossz szakember, bár tény, hogy B.Á. komolyabb üzenet lett volna a piacnak.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 10. 16:49
Komoly, sikeres vezető nevét mondták, nem politikusét. 
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 10. 16:45
Tudom, de most én hallottam, mégpedig az illetőhöz nagyon-nagyon közeli forrásból. Persze ettől még simán lehet kamu, ennél a cégnél már néha azt sem hiszi el az ember, ami már megtörtént. :-)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 10. 16:43
Nem, nem Mészárosra célzok. A vezetőségben lesz komoly csere. Az eddigi vezér távozik és jön helyette egy sokkal nagyobb név. Szerintem abszolút pozitív forgatókönyv lenne, mert azért az eddigi vezér önéletrajza, vezetői tapasztalata elég gyengécske volt. 
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 10. 16:34
Szerintem hamarosan jön egy nagyon komoly hír, mégpedig a vezetőséggel kapcsolatban. Én legalábbis úgy hallottam egy szerintem hiteles forrásból, hogy komoly változás lesz. Megmondták a konkrét dolgokat is, de azt nem akarom egyelőre bedobni itt... de szerintem egy ilyen kaliberű változást nem lehet sokáig titokban tartani...
NEW OPUS GLOBAL 2020. 06. 06. 00:35
Nem értem, mi a probléma. Pár nappal ezelőtt ugyanaz volt a felállás, ami most. Nem változott semmi. Másrészt pedig tőkét a tulajdonosok emelhetnek, akik pedig mindketten (r-kord és MM) 51%-ban az Opusba tartoznak. Hogyan higíthatnák így ki az Opust?
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 16. 10:32
Te is eladtad, Csoki? Megvolt a 304, amit írtál...
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 10. 12:25
Ehhez a Mátrai Erőműves történethez szeretnék hozzáfűzni egy kis infót.
Itt - ahogy egyébként még a féléves eredményvárakozás közben jeleztem - egyértelmű volt, hogy az első féléves eredmény bizony negatív lesz. Ennek több oka is van, amiből a CO2 árak hatását már szintén említettem korábban. Ezen felül azonban van egy másik, nagyon jelentős ok, ami miatt az első félév kifejezetten gyengén sikerült, ez pedig az, hogy az erőmű jelentős részben nem működött, főleg a második negyedévben. Az év első három hónapjában még csak öt nap kiesés volt a termelésben minden hónapban, de áprilisban már a hónap felében állt az erőmű, míg májusban már a hónap kétharmadában nem termeltek a lignites blokkok. Júniusban nagyságrendileg a hónap harmadában esett ki a termelés. Ennek egy része persze ütemezett karbantartás (minden évben tavasszal intézik ezt az erőműnél), de idén ez az időszak jóval hosszabbra nyúlt, különböző extra feladatok miatt.
Ami jó hír, hogy ez a második félévet már nem fogja lehúzni. Most gyakorlatilag fullgázzal megy a termelés. Augusztusban volt néhány nap állás, de júliusban és szeptemberben majdnem kiesés nélkül ment az erőmű lignites része és októberben sem volt eddig leállás.
Még egy adalék a vezetőséghez, mert úgy látom, itt is helyenként félrecsúsznak az infók. Valaska (akit egyébként személyesen is ismerek és valóban nagy kalibernek tartom) már korábban nyugdíjba vonult és onnan hívták vissza az új tulajdonosok, hogy segítse tapasztalatával a céget. Sajnos azonban egészségügyi okok miatt távozott (egyébként nemcsak a cégtől, hanem egyéb szerepeiből is). Ennek semmi köze nincs semmilyen politikai, vagy tulajdonosi döntéshez.
A cég operatív vezetése egyébként gyakorlatilag nem változott. Jelenleg is ugyanazok a szakemberek és valódi, szakmai igazgatók, vezetők viszik a céget, akik korábban. Annak, hogy elnöki, vezérigazgatói vagy felügyelőbizottsági pozíciókban kik vannak, nem sok köze van a szakmai dolgokhoz.
A fejlesztésekről külön is tudnék mesélni, de azt talán majd legközelebb, mert így is elég hosszúra nyúlt a sztori. 
OPUS elemzesek 2019. 10. 09. 16:28
Ez egyszerűen hazugság. Vagy csak nem tudod értelmezni, ami a mai bejelentésben van. Nem csökkent az ML és hozzá közvetlenül kapcsolódó cégek által birtokolt részvények mennyisége egyetlen darabbal sem. Ez feketén-fehéren ott van a mai jelentésben, egyszerűen kiszámolható.
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 09. 12:25
Amikor a PF cikk érkezik, valahogy mindig akkor szokott fordulni...
OPUS elemzesek 2019. 10. 09. 09:44
Némi pontosítást azért hozzátennék. Szerintem illik az almát az almával összehasonlítani. Az általad hivatkozott 7 Mrd Ft-os EBITDA ugyanis féléves szám, nem az egész évre vonatkozik. Az egész éves értéket kell összehasonlítani az adóssággal. Az egész éves EBITDA várakozás pedig a legutóbb, a cég részéről elhangzottak szerint 30 Mrd Ft körül kellene, hogy legyen. Persze más kérdés, hogy összejön-e ez az érték, de mindenképpen jelentősen magasabb kell, hogy legyen az éves szám, mint a féléves, ennek megfelelően az adóssághoz viszonyított arány sokkal jobban néz majd ki.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 13:40
Az én átlagom még bőven ez alatt a szint alatt van (2017 márciusából van a nagyobb pakkom), csak most úgy láttam, hogy érdemes még bővíteni. 
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 13:16
Az én vételem is teljesült ebben az öntésben. A kérdés csak az, hogy jó lesz-e vagy megyünk tovább lefelé?
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 04. 13:10
A Titász nem egy rossz cég és beleillik a stratégiába. Az elmúlt öt évben 47 Mrd Ft körüli árbevétel mellett fixen hozta az ötmilliárd forint feletti éves adózott eredményt. Kérdés, hogy milyen konstrukcióban vesszük meg. Remélem, nem részvénnyel fizetünk...
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 02. 12:58
csak azt mondták, hogy nagy eredménytermelő társaságok, de azt nem, hogy pozitív az a nagy eredmény... :-)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 02. 12:10
Ehhez a visszatartott összeghez gyakorlatilag mindig tartozik garanciális, ténylegesen teljesítendő munkavégzés is, tehát ez sem ingyenpénz, hanem jellemzően vissza kell menni és ebben az árban kijavítani a közben kiderülő vagy előjövő hibákat.

friss hírek További hírek