Ernestodet

Regisztráció: 2013-07-15 16:53:21

Hozzászólások száma: 72

Utolsó hozzászólás: 2019-11-20 09:20


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

85 895
2019. 10. 09. 21:55
4 889
péntek, 18:36
2 667
2019. 10. 28. 20:09
230 917
2020. 02. 12. 17:17
4 125
ma, 12:34
15 967
ma, 13:53

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 20. 09:20
Ne szégyenlősködj, nyugodtan írd le a 10-20 évet. És valóban, nem létezhet olyan hír, projekt ami már ne lenne benne ebben az árfolyamban. Sőt minden jelentéskor, újra és újra elszörnyülködhetsz az ÉCS-n (aminek 101 milliárdos összege még titkosszolgálati módszerekkel is csak nehezen deríthető ki). Mészáros meg ugye ezzel lopja ki a pénzt függetlenül attól, hogy már papírja sincs mert mindet a piacra öntötte.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 29. 14:05
Hagyjuk már ezt ... semmi alapja nincs ennek. Általános iskola szintű matek bőven elég hozzá, hogy kiszámold az ő szintjükön ez zsebpénz amit a "kisbüfikből" ki tudnának szedni árfolyam esésen/bedöntésen keresztül.
A hozzád/tok hasonló spekákról kellene inkább beszélni, a száz nickről épp aktuális venni/eladni akarás miatt beírt szövegekről. 
Korábban egyszer már említettem, normálisan moderált fórum kellene ... ahonnan az ilyen síró rívó papír nélküli trollokat azonnal tiltanák, meg az összes többi aktuális poziból manipuláló semmirekellőt. Kisbüfik jó része szeret fórumokból tájékozódni és tegyük hozzá rengeteg hasznos információ is leszűrhető fórumokból ...
Most pedig nézzünk végig ezen a fórumon. Épeszű ember bele merne venni ??!!
Szóval Gyuri szerintem állj neki tisztogatni, lehet csak napi 4-5 hsz. lesz majd ... de azok legalább normálisak.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 25. 23:47
Szerintem pompitól idézett, csak abban a fórumban a "demokráciai" túlkapások miatt nehéz szembesíteni bármivel is :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 24. 09:15
Egy nagyon picit vettem ... gondoltam jelzem, mert általában a vásárlásaim után azonnal esik :) A legutóbbinál majdnem 20%-ot :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 23. 15:20
Messziről jött ember azt mond amit akar. Trollok körében ez nagyon népszerű, hogy beírják tulajdonosok, ilyen-olyan szavazók. bizonyítani úgysem lehet, viszont a leírt tartalommal általában mindig szöges ellentétben van.
Talán másoknak azért sikerült értelmezni :) A Párhuzam meg egészen egyértelmű szerintem. Adott egy általam/a befektető által jónak tartott cég amibe beszáll X árfolyamon ... alig 2 év múlva ez a befektetés 40%al kevesebbet ér (nem realizált árfolyamveszteség és a piac szerint ér kevesebbet), sőt még további kb. 2 évig így is marad. Közben pedig a trollok, kárörvendők egészen elképesztő végkimenetelekkel riogatják az embert.
A szóban forgó ANY befektetés így utólag valóban egy egész szép siker lett számomra, átlag kisbüfinek. Lehetett volna máshogy is, ha az ANY tényleg csak "papírt" nyomtat de amikor belevettem már akkor látható volt a cég terjeszkedésének az iránya.
Alakulhatott volna ez úgy is, hogy gipsz jakabok alaptalan agymenéseire eldobom -40%nál és @nyázgatok jobbra-balra mert tönkretettek ...
Szóval számomra ez tökéletes példa és kiváló párhuzam. Te dönts mindig aktuális árfolyam én pedig maradok a saját verziómnál és döntök általam pozitívnak gondolt  jövőkép alapján. Szerencsére a tőzsdén mindkét irány jól megfér egymással.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 23. 13:47
Hja értem, akkor csak egy sima politikai hangulatkeltést olvastunk :)
Továbbra is az a véleményem, hogy rendbe kell rakni az életed és utána nem fog érdekelni/idegesíteni ezen a szinten a politika ...
A jelenlegi árazásnak nem sok köze van a piachoz, viszont tény, hogy a 800as árfolyamnak sem volt.
A "befektetés" is rendben van, az időtávot viszont elnéztem. A jelenlegi állapotnak (meglévő cégek/elnyert munkák/további akvizíciók) már 1 évvel korábban össze kellett volna "állnia".
Remélem egyszer kiderül miért (és kik) vettek el 1-1,5 évet a befektetők életéből :)
Kicsit emlékeztet ez az egész arra amikor 2010-11.ben "bevásároltam" ANY-ból 700 felett, majd 2012ben nézegettem a 400körüli árfolyamot és hallgattam a polihisztorokat akik szerint a papír, a könyv, a nyomda az a múlt ... és csőd. Érdekes, az ilyeneket a tények soha nem zavarták. Ebben az esetben az, hogy az Állami Nyomda nem épp ezen termékekre "szakosodott" :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 23. 11:07
Az a baj, hogy a hozzád hasonlók naponta százszor dobálják a követ ... csak senki nem érti minek.Ilyen szintű ócska szöveggel amúgy sem lehetne megmenteni senkit (még ha tényleg ez lenne a célod akkor sem, de mindenki tudja, hogy csak unatkozó troll vagy).
A beragadtak 99%a már csak az aki tényleg befektetésként vette a többiek már kimenekültek.Ennek a rétegnek a maradása vagy kiszállása meg nem az ilyen beírásokon fog múlni. 
A bevételek szépen növekednek, most már csak azt kell megnyugtatóan látni, hogy ezzel csak az adóelkerülés miatt trükköznek ... vagy tényleg kiskapukon keresztüli kitalicskázást akarnak. Ez utóbbinak én semmi értelmét nem látom ... de persze ez csak az én meglátásom, tévedtem már jó párszor az életben, meg még fogok is :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 20. 14:52
Ez az egyik kedvencem, amikor jön/nek valaki/k és megmagyarázza, hogy nekem mennyire szarnak kellene lenni az életemnek ebben az országban ... Köszönöm az életem rendben van és ahogy körbenézek a szűkebb-tágabb családban, baráti körben nekik is rendben van. 99%uk nem hívő, de mivel nincs alternatíva fideszre szavaznak/tak. 
Talán ideje lenne elkezdeni rendbe rakni a tyúksz@ros életetek. Amint ez megvan, már nem is fog különösebben lázba hozni a politika vagy a politikáról is tudtok majd tárgyilagosabban eszmecserélni, nem csak jó ellenzéki kontra buta-gonosz-fidesz hívőben gondolkodni.
Ide a végére még biggyesztek egy alapigazságot : "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye"
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 09. 12:50
A hozzád hasonlókat egyszerűen nem tudom felfogni. Soha nem lesz olyan alacsony árfolyam ahol te vennél ... 
Vagy örömet okoz az ha esetlegesen néhány elkeseredettel realizaltatod a bukót ?
Vagy tényleg ennyire komolyan gondolod ez a harcot zorban ellen ? Engedjétek el a politikát ... Megmérgezi az életeteket! :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 09. 00:00
A BÉT prémium kategóriához szükséges 25%ot szerintem vehetjük a minimumnak, bár emlékeim szerint ezt csak bevezetéskor vizsgálják, felülvizsgálatok alkalmával már nem. No meg talán amikor prémium kategória lett anno a régi Opus akkor sem volt meg ez a %, viszont a több mint 2mrd árfolyamértékű közkéz miatt biztosan megfelelt. A jelentés szerint 27.85% volt, ez is azt erősíti, hogy 25-30% körülit akarják tartani.
Az meg talány, hogy ebből mennyi lehet a "kisbüfi közkéz", tippre pár százan vagyunk benne.
Erről jut eszembe, régen a Pannergy-ben volt valaki aki összefogta és képviselte(meghatalmazással) a közgyűléseken a kisbüfiket. Utána korrektül kiküldte mindenkinek a kgy. jegyzőkönyvet, szavazólapot miegymást. Talán "Gaab" volt a neve. Valami ilyen "szakszervezet" itt is tök jó dolog lenne. Így lehetne látni, mekkora is valójában a tényleges kisbüfi közkéz és lenne valami egységes dolog az érdekeink képviseletére. Függetlenül attól, hogy a döntésekbe nulla beleszólás lenne és tényleg csak formalitás az egész. Viszont szerintem sokkal több értelme lenne, mint egyesével hívogatni a kapcsolattartót aki különösebb dolgot úgysem árulhat el. Ezzel lenne egy egységes felállás és egyben elhatárolódás az itteni fórum ócska prolijaitól is. Kívülálló elolvasva ezt a fórumot szerintem a szívéhez kap és akkor a vezetőségről ne is beszéljünk ... ha innen nézzük az árfolyam hűen tükrözi a fórum színvonalát :D
Tény, hogy a korábbi szélhámos vezetői brigád ezt a színvonalat érdemli ... :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 22:41
Nincs hol belekötnöm az írásba :) M. Beatrix érkezéséig én is ilyen vegetáló üzemmódban voltam, nem mertem már hígítgatni ( rossz időben forgattam át a befektetésem nagy részét).
Ezt a külföldi nagybefektetős dolgot továbbra is képtelen vagyok elhinni, szerintem ez csak egy "kommunikációs" fogás. Azt látom a cégen, hogy valamit próbál tenni ill. javítani a befektetők tájékoztatásán és azt gondolták ez majd lenyugtatja a "plebszet". Olyan stratégiai dolgokat pakoltak és pakolnak a cégbe amit egész egyszerűen nem adhatnak külföldi/"idegen" kézbe. (Mármint a jelenlegi 30% környéki közkézen túl.) Főleg ha még azt is vesszük, hogy jelenleg nagyon úgy fest ez a "koronaékszer" ami egy bukott választás után is a hatalmon tartja őket.
Ha ebben nem lesz igazam és tényleg több nagy befektető is érkezik ami Mészi "irányításának" megszűnését jelenti .... no én akkor fogok kiszállni végleg, mert akkor ez nem az az osztalékos hely lesz amit elképzeltem :) 
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 21:28
Azért a rózsaszín álmoktól elég messze volt, semmiféle közeli nonszensz célár nem lett pufogtatva. Reális és logikus gondolkodás mellett felépítve az egész. Az ott leírtak megmagyarázzák én/mi miért fektettünk be ide és miért nem az eladáson töri az ember a fejét. Amit te írtál az is teljesen rendben van a másik oldal szempontjából, aki ezen gondolatok mentén nem fektet be ebbe a papírba. 
Azt viszont nem értem miért várod el egy befektetőtől/részvényestől, hogy ne picit a rózsaszín felé húzva lássa a céget ? Ha nem úgy látná nem lenne benne, nem akarna belevenni ... azaz semmi értelme nem lenne itt lennie :) 
De tényleg ... erre még senki nem válaszolt, hogy ha feketén látja a jövőt minek rabolja ezzel a saját idejét ... és rabolja ezzel másét is ?! 
Ismét leírnám, hogy nem pont erre a hsz-re értem, mert ezt jó volt elolvasni. Függetlenül attól, hogy szerintem a CIG akkori bukását nem lehet a Járai nyakába varrni, a kibocsátáskori magas árat azt mondjuk igen. No meg a Lehman Brothers sem hasonlítható egy  Opus jellegű termelő céghez és az Opusról is alapjaiban mást gondolok. :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 20:07
A gazdaság kifehérítésével és ezzel, hogy lassan már minden be van "kötve" a NAV-hoz szerintem egyre nehezebb ez az ide-oda számlázgatás, haver cégével kivesszük dolog. Jobban mondva lehet nem nehezebb csak költségesebb. 
Borkai ügy kapcsán gondolkodtam el ezen, ott is több milliárd parkolt a cég számláján évekig.
 Itt jön elő az osztalék mániám ... amint valami módon megoldják az osztalék (bizonyos osztalékok, tőzsdei cégek, bef.alapok akármi) adómentességét azonnal megoldódik ez a probléma is. Vagy csak még kedvezőbb adókulcs bevezetése. Onnantól könnyebb lesz "személyeknek" így juttatni a pénzeket. Nincs számlázgatás, nincs trükközés ... szabadon és törvényesen arra költöd azt a pénzt amire csak akarod.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 18:56
Én meg pont azóta kezdtem el újra vásárolgatni :)
Szerintem ha ezt a céget be akarnák borítani nem őt tette volna oda Mészi, hanem Gelivel és a többi szélhámossal dönti be. A Mészáros lányoknak a pénznél mérföldekkel fontosabb a "hírnév" és a "hatalom", hogy ő úgymond lett valaki. Nem mindegy, hogy csak Mészáros Lőrinc lányaként emlegetnek, vagy egy tőzsdei gigacég vezetőjeként mutatkozhatsz be.
A kisbüfik megkopasztása szintén vicc kategória. Ha azzal számolunk, hogy mindenki 800 fölött szállt be akkor is zsebpénz szintű dolog lenne ez náluk amit itt le tudnának húzni a kisbüfikről. Egyre jobban azt gondolom, hogy közkéz átalakítás folyik ... a spekák, brokik, forintozók már nem igazán tudnak keresni. Aki most beszáll az mind inkább hosszútávú befektető. A korábbi hosszútávú befektetők meg ezen a szinteken már nem akarnak és nem is tudnak kiszállni, inkább bővítgetnek.
Sőt még egy kis erődemonstráció is a politikában, "számunkra teljesen lényegtelen az árfolyam, ezzel nem tudtok kárt okozni" (mert biztos vagyok benne, hogy voltak olyan ellenzéki pénzes csoportok akik úgy gondolták az árfolyam manipulációval a Fideszt is tudják gyengíteni)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 08. 14:01
"Nem ismerjük akik itt sírnak es jajveszekelnek tiszteljük meg oket azzal hadd tegyek hisz a pénzük a boldogulásuk forog kockán!!!"
Soha nem fogom ezt megérteni, hogy ugyan miért a normális többségnek kellene a deviáns viselkedésű kisebbséget elviselnie ... 
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 07. 21:15
Ez megint a szokásos nagy süket semmi ...Melyik KPRIA szállt ki ? Nanus vagy kifene volt ebben a szavahihető informátor ?Honnan jött ez a 4000-es szám ? Veled nem hiszem, hogy kibasztak vagy soha nem volt részvényed vagy valami kisstílű speka troll acountja vagy. 
Bár most már azon sem csodálkoznék ha ez az egész Portfóliós fórum csak egy "stanfordi börtönkísérlet" lenne ...
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 07. 09:42
Megértem az indulatod, de hideg fejjel ha ebbe belegondolsz ez csak a spekáknak lenne jó.
Ha hiszel a sztoriban most még lehet gyűjtögetni, hígítani. 
Amíg nem látni a 2019 teljes évet nem hiszem, hogy megyünk bárhova is. Árfolyam robbanást meg valszeg el is lehet felejteni, az akvizíciókból egyre inkább azt erősítik, hogy osztalék papír lesz. A külföldi befektetőzés is inkább csak blöff, semmi szükségük más nagybüfire ebben a buliban ... inkább csak stabil kisbüfikre. Mert ez láthatóan itthon nincs meg, mindenki azonnal vagy gyorsan akar árfolyamnyeréseget elérni. Az osztalék szinte szitokszónak számít, életem végéig kapnám az osztalékom pedig maga a patás ördög.
De természetesen benne van a pakliban, hogy ezt csak én szeretném belelátni.
Nekem tavaszig bőven megfelelő ez a 400 körüli dagonya, legalább tudok faragni a kellemetlenül magas átlagáramból. 
Azt nem mondom, hogy nem vagyok csalódott, épp ezért a megtakarítások állampapír és opi között oszlanak meg felesben ... szóval még hiszek a sztoriban :)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 07. 09:05
Minap kilopták az osztalékot, ma majdnem csődbe mentünk ... 
Számomra ez  volt a cikk legviccesebb része : "A tekintélyes eredménytartalék a korábbi nyereséges években jött össze, és a német tulajdonosoknak jó okuk is volt gyűjtögetni, "
 A német tulajdonosok meg a felújításra gyűjtögetés ...
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 06. 13:27
Szvsz az a legnagyobb baj, hogy egy "pénzügyi és gazdasági" hírportál fórumán a fészbuk legalja szintű mélysötét hozzászólások is megjelenhetnek.
Ami még aggasztó, hogy ezek a simán sötétek és/vagy pánikkeltő trollok egy ilyen után nem permaban-t kapnak hanem még vígan terjszethetik tovább a sötétséget. Sőt pofátlan módon nem "mea maxima culpa"-val kezdi, hanem még ő van megsértődve és természetesen mindenki más hülye.
Nem értek a könyveléshez, az "adóügyi" tudományom kimerül abban, hogy saját magam töltöm ki az adóbevallásom ... mégis kb. 3percembe került a "konszolidált" és a "finanszírozási cashflow" fogalmakból összerakni, hogy mi lehetett ez az osztalék.
Csak a tegnap esti "akció" után simán 4-5 nicket ki kellett volna tiltani. Elképesztő, hogy nincs egy fórum ahol normális eszmecsere (pro és kontra) folyhatna a részvényről ... kezdem egyre inkább azt érezni, hogy a topicgazdák is ennek a posványnak a fenntartásában és a zavarosban halászgatásban érdekeltek.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 05. 23:33
2018as konszolidáltban is volt osztalék kifizetés a CF kimutatásnál.
Tavaszi hír, hogy a Mészáros Építőipari Holding Zrt. 5,12Mr osztalék kifizetéséről döntött az anyavállalat részére.
Józan paraszti ésszel azt gondolnám osztalékot minden tulaj kap, nem csak az 51%os. Finanszírozási CF alatt tüntetik fel, mivel ha Mészi is megkapta a saját kis részét akkor az valószínűleg okozott változást az Opus saját tőkéjében is.
De ez csak ilyen hirtelen ötlet volt, nem értek a lovakhoz ... 
Ha mégis a kóborlóknak lesz igaza, hogy csőd, kivezetés, tolvajrészvény akkor elnézést.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek