1) adott az NVT Zrt 5M tőkével, meg alapítanak mellé egy Kft-t 3M-val
2) egy pécsi könyvvizsgáló (igen, az a fair-confer, aki már korábban is kapható volt hasonló "könyvvizsgálásra") felméri a kft-t, és valamiért úgy gondolja, hogy az ér 1,5 Mrd-ot...
3) hogy miért gondolta úgy a fair-confer, hogy ér az 1,5 Mrd-ot? azért, mert a NVT "feltőkésítette" ennyivel.... érdekes. mondtam már, hogy azért volt a könyvvizsgálat, hogy apportálják a kft-t? szóval apport előtt feltőkésítette az NVT azt a kft-t, amit majd be fog apportálni.... értem... azt még nem is mondtam, hogy a papírok szerint kp-ben ment az 1,5 Mrd....
4) namost a NVT erre a könyvvizsgálói jelentésre hivatkozva 1,5 Mrd-ért apportálja a kft-t... kérdezhetitek, hogy azt a kft-t apportálja, amit korábban feltőkésített, és ezt egy könyvvizsgáló is látta? :) igen, azt....
5) az NVT papírjaiban ez úgy jelenik meg, hogy nekik pénzük nincs, de találtak egy céget, amire egy könyvvizsgáló azt mondta, hogy ér 1,5 Mrd-ot, szóval mi lenn, ha beapportálnánk ennyiért, és lám, megtörtént... így került az NVT mérlegébe 1,5 Mrd forintocska...
6) már rohantak is volna a tőzsdére, de az MNB -nél körberöhöghették őket, nem engedélyezték a tőzsdei megjelenést...
7) NVT-nél borulni látszott a terv, hogy csináljanak a semmiből pénzt, így a hírek szerint gondoltak egyet, és elkezdték árulni a zrt részvényeit...
és a tőzsdei kisbüffencseket ilyen esetek ellenére a mai napig simán ki lehet fosztani, ahogy teszik azt a különböző invest-ek, nutex, nikkelbolhák, stb.
Elfogott az MNB egy céget, amely engedély nélkül árulta a részvényeit link
gyengébbek kedvéért: nézz utána kik is ezek :)
kis segítség: Kreditjog, TWDINVEST, Makár Investment, NVT Cooperation Zrt.
biztos semmi köze a lebukásnak ahhoz, hogy most vette elő a twd-t az mnb... kizárt :)
érdekes, hogy a tőzsdén kívül el tud indítani egy ilyen vizsgálatot az mnb, de a tőzsdén jelenlévők tőzsdei kötéseit már nem akaródzik vizsgálni (pl. nutex...).
TWDINVEST
Új tevékenység.
Új sikersztori!!!!